Otsikossa se jo tulikin, eli kertokaa parhaat ruokaohjeenne mitä tiedätte. Saa olla nopeeta, haudutettavaa, edullista, kallista, fine diningia, ihan mitä vaan. Antakaa inspiraatiota ja jakakaa taitonne!
Paras ruokaohje mitä tiedätte, antakaa palaa.
38
315
Vastaukset
- Anonyymi
Saarioisten mikroriisipuuroa, tuoretta ruisleipää (siis ruisleipää, ei ruisleivän korvikkeita joita lähes kaikki "ruisleivät" ovat) oivariinin kera, hyvää kinkkua ja Juissi päärynämehua.
- Anonyymi
Äsken tämmöstä; Kasariin 1 dl maitoa ja 2 dl vettä johon vispataan Blå Pand-ruskeakastikejauhe jne. Kun porissut pari minuuttia tyhjennetään siihen Jalostajan Stroganoff-tölkki jne. Nautitaan perunien (tai macaronin tai muusin) kanssa ja lisukkeeksi esim. punajuurta tai maustekurkkua ym. Tämä lienee nykyisin se "vakio"ruoka, säilyykin hyvin nuo raaka-aineet.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Äsken tämmöstä; Kasariin 1 dl maitoa ja 2 dl vettä johon vispataan Blå Pand-ruskeakastikejauhe jne. Kun porissut pari minuuttia tyhjennetään siihen Jalostajan Stroganoff-tölkki jne. Nautitaan perunien (tai macaronin tai muusin) kanssa ja lisukkeeksi esim. punajuurta tai maustekurkkua ym. Tämä lienee nykyisin se "vakio"ruoka, säilyykin hyvin nuo raaka-aineet.
Lähiaikoina vois tehdä sokerikakkutaikinaa (sitä se varmaan oli), muistini mukaan se on hyvää, viimeksi tein -90-luvun loppupuolella muistaakseni. En vaan tarkkaan muista miten homma meni, raaka-aineet tais olla kananmunaa, sokeria, rasvaa ja vehnäjauhoja, täytyy kuuklettaa. Kinkkua vois ostaa, ostaskohan raa'an ja paistas itse, ois ensimmäinen kerta, ennen ostanut valmiskinkun (tai siivuja) mutta huonoja kokemuksia, vuosi sitten ostettu valmiskinkku oli aika raaka, siltä se ainakin vaikutti.
- Anonyymi
Saarioisten perunalaatikko (viipaleversio) ja Tampereen Lihajalosteen nakit.
Laatikko mikroon ja nakit kylmään veteen kattilassa joka kuumennetaan vaikka liedellä. Sekaan muutama pippuri ja pari laakerinlehteä. Vältetään veden kiehumista.
Ja jos jostain kaupasta on vielä saanut ostettua jotain paikalla paistettua, leipää tai sämpylää niin a vot!
Mies 65 - Anonyymi
Osso bucoa. Paista ensin kevyesti ja sitten hautumaan muutamaksi tunniksi uuniin. Mausteita oman maun mukaan ja suolaa kunnolla. Nestettä pataan sen verran, että peittyvät. On valmista, kun liha irtoaa luista.
- Anonyymi
Itse paistetut tonnikalapihvit ripaus suolaa ja mustapippuria tuoreen pastan kanssa. Lasi vettä tai viiniä Rakkaan kanssa kotona tai ulkomailla
Arkiruoista Hovi-hallin makaronilaatikko.
Huom. Älä käytä huonoa ketsuppia, koska koko ruoka saa makunsa siitä. 😊
Hovihallin makaronilaatikko:
4 dl makaronia
350 g jauhelihaa
10-15 cm purjoa
4-5 valkosipulinkynttä
Kastike:
n. 3 dl ketsuppia
2 dl kermaa
200-astetta ja n. 30 min.- Anonyymi
Mu5tasydän kirjoitti:
Ps. Tämä on parasta, kun käyttää kuohukermaa.
Tein tätä äsken ja tuli kyllä hyvää, kiitos ohjeesta Mu5tasydän!
Anonyymi kirjoitti:
Tein tätä äsken ja tuli kyllä hyvää, kiitos ohjeesta Mu5tasydän!
Ole hyvä, kiva että sain olla avuksi. 😊
- Anonyymi
Polta sää vaa ruokas.
- Anonyymi
Jambalaya
- Nopsa
- ruokaisa
- kevyt
- riittoisa
- erittäin maukas
- monipuolinen ja värikäs.
Ihan überiä safkaa.
(hihitystä)- Anonyymi
Niin siis!
Ei se ole mikään tyyliin nuudelit kiehuvaan veteen.
Pikkuisen täytyy nähdä vaivaa.
(naurua) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin siis!
Ei se ole mikään tyyliin nuudelit kiehuvaan veteen.
Pikkuisen täytyy nähdä vaivaa.
(naurua)Joo siis jos jostain lukee jamban ohjeen, niin jos siitä puuttuu korianteri ja limetti, niin edessäsi on väärä ohje.
(reps) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joo siis jos jostain lukee jamban ohjeen, niin jos siitä puuttuu korianteri ja limetti, niin edessäsi on väärä ohje.
(reps)Sis tuore korisnteri.
Chorizon suhteen kannattaa olla nillittäjä ja unohtaa kotimaiset nakit.
(hirn) - Anonyymi
Jambalaya on ihanan näköistä!
Katsoin kuvia ja kuolaa ihan purskahti suuhuni! 😋
🦄
- Anonyymi
Karjalapaisti
Ostat vain valmiin paketin/paketit lihaa ensin.
Pilkot lantut, porkkanat ja lohkot perunat ja sipulit
Itse keitän lihat ensin ja poistan vedestä harmaan vaahdon. Sitten kaadan keitinveden vuokaan tai vuokiin (teen usein 2 vuokaa). Lisään kasvikset ja suolaa (vähintään 1 teelusikka /vuoka sekä kokonaiset pippurit). Ensin kypsennetään 200 asteessa tunti, jonka jälkeen laske uunin lämpö 150 asteeseen ja peitetään kannella, jatketaan kypsennystä vielä 3 tuntia. Paistoajan ja lämpötilan suhteet ohjeet vaihtelevat, mutta pitkä kypsennys takaa todella murean lihan ja kasvikset ottavat makua liemestä. Tämä katoaa viimeistä murua myöten lautasilta aina ja kotona tuoksuu hyvä ruoka pitkään.
Todella helppo!- Anonyymi
Meillä kotona tehtiin tuon tyyppistä. Muutenkin uuniruoka on suosiossani, voi tehdä muita hommia samalla. Ja talvella keittiö lämpiää puu-uunia käyttäessä.
Olen vain unohtanut asian aikojen saatossa.
Kiitos ohjeesta....
Mies 65 - Anonyymi
Minä teen karjalanpaistin karjalanpaisti lihoista, valmiita lihakuutioita ja padassa hellalla kypsytän, kaikki juurekset samaasa padassa kysennän ja hyvää on.
- Anonyymi
Kyllä ne on koko vuoden pää ruokalajit, joita tulee tehtyä, joitakin havemmin ja joitakin useammin:
-HK:n eineslihapullat kastikkeella, perunat, punajuuriviipaleet ja kurkkusalaatti
-Pannulasagne pannulla ja hellalla kypsenettynä
-Tonnikalapasta
-Uunimakara, perunamuuusi, puunajuuriviipaleet ja kurkkusalaatti
-Makkarakeitto
-Makkarakastike, perunat, punajuuriviipaleet, kurkkusalaatti
-Hernekeitto
Silloin tällöin harvemmin:
-Pizza
-Tonnikala paahtoleivät, ketsuppia, juustoa, tonnikalaa, sipulia, ananasta
-Maksakastike, perunat, makea puolukkahyytelö, kurkkusalaattia
-Maksalaatikko, voisilmä, makea puolukkahillo
-Sienikastike, perunat, punajuuriviipaleet, kurkkusalaatti
-Sienikeitto
-Lohikeitto
-Hampurilaiset
-Karjalanpaisti
Siinä vuoden ruokia pääasiassa mitä tulee tehtyä ja jokaista teen senverran, että 4-5 päivää riittää syötävää. - Anonyymi
Ihan vain perunasipuli, tonnikala ja kerma vuokaan. Päälle toki juustokuorrutus.
Eihän se nyt yhtä halpaa ole kuin koukut ja teurasjätepullat ketsupilla, mutta mun mielestä hyvää.
>simiti<- Anonyymi
Mitä noi koukut on?
(hihitystä) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä noi koukut on?
(hihitystä)Koukut ovat niitä käyriä makaroneja. Torinon koukkuja, jos tarkkoja ollaan. Ennen sai 5 pussia 10 markalla.
>simiti<
Rakennan hyviä voileipiä. Otetaan mitä on ja tehdään herkkuvoikkareita. Maustetaan erilaisilla lisukkeilla ja kastikkeilla. Omaksi ilokseni harrastan välillä testikeittiötä.
Vain oma mielikuvitus on rajana. 😋🥪
Tavallisessa ruuanlaitossa olen huono hellapoliisi. Ei riitä motivaatio. 🙄😒- Anonyymi
Tuo on kivasti ilmaistu. Rakennan voileipiä. Heti tuli mieleen voileipäkakku. Muistan kun menin nuorena naimisiin. Toki töistä sai silloin palkallisen vapaapäivän hääpäivänä.
Noh yksi asia jäi harmittamaan. Työystäväni oli naimisiinmenoni kunniaksi tehnyt ja vienyt töihin voileipäkakun. Kaikki kehuivat kuinka hääkakkuni oli ollut tosi hyvää.
>simiti<
- Anonyymi
Kasvissosekeitto. Terveellinen, nopea ja helppo. Sen voi tehdä mistä kasviksista haluaa, mutta oma lemppari on tomaatti, sipuli, valkosipuli ja paprika, jotka paahdetaan ensin uunissa. Paahtaminen antaa keitolle ihanan maun. Tämän jälkeen kasvikset soseutetaan, lisätään kasvislientä, mausteita maun mukaan + kaurakermaa ja kiehautetaan. Nautitaan krutonkien tai muun rapean leivän kera. Ihana ruoka erityisesti kylmään vuodenaikaan ja äärimmäisen helppo tehdä. Myös kurpitsa tai bataatti sopii loistavasti tähän. Bataatin kanssa käytän kookoskermaa, se vie keiton ihan uudelle asteelle.
Aletheias- Anonyymi
tein ekaa kertaa tomaattikeittoa viikko sitten tuohon tyyliin ja oli parempaa kuin odotin, reilusti pippuria
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
tein ekaa kertaa tomaattikeittoa viikko sitten tuohon tyyliin ja oli parempaa kuin odotin, reilusti pippuria
...erona sulatejuuston käyttö, teki keitosta vähän täyteläisempää
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
...erona sulatejuuston käyttö, teki keitosta vähän täyteläisempää
Mustapippuria laitan lähes joka ruokaan, erinomainen mauste 🤗 Usein laitan keittoon jotain kermaa tai juurikin sulatejuustoa antamaan täyteläisyyttä. Koskenlaskijan viherpippuri sopii aivan mainiosti peruna-purjo-parsakaali-pohjaiseen keittoon.
Aletheias - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mustapippuria laitan lähes joka ruokaan, erinomainen mauste 🤗 Usein laitan keittoon jotain kermaa tai juurikin sulatejuustoa antamaan täyteläisyyttä. Koskenlaskijan viherpippuri sopii aivan mainiosti peruna-purjo-parsakaali-pohjaiseen keittoon.
AletheiasNo perusmausteena täälläkin on juuri mustapippuri rouheena ja hienona, valkopippuri, sitruunapippuri ja aina kun on tilaisuus niin sekaan lorautetaan kylmäpuristettua chili-rypsiöljyä...saa maistumaan pahvinpalankin herkkupihviltä :)
- Anonyymi
https://www.fazeraito.com/fi/tuotteet/93336/fazer-aito-kauraruoka-juustonmakuinen-25-dl/
Kokeilin tehdä kastikken tuollaiseen kauraruoka ruokavalmisteeseen.
Oli edullisempi, kuin Arla lempi ruokakerma ja paremman makuinen, kuin tuollainen 0,60€ ruokakerma.
Pitäs olla terveelllisempi, kun on kasvispohjainen.
Ainostaan voita käytin jauhojen ruskistamiseen. - Anonyymi
Tänään oli vieras syömässä kanssani. Laitoin vihannesmuussia, johon kuului lanttua, porkkanaa ja perunaa. (Selleri olisi tehnyt muussista hienostunutta mutta ne muistanut ostaa. ) Voita palanen ja sinistä maitoa. Lisäksi paistoin lohipaloja voissa, mausteeksi sitruunapippuria ja suolaa. Keitin punajuuria joita kuorin ja viipaloin kuumana pöytään. Sitruunaviipaleita kalan kanssa.
Jälkiruoanksi perunajauho-vesi-sokeri-kiisseli, johon mäikäsin pakastemansikoita ja -mustikoita, Sitten vielä kiehautin. Sokeria ripottelin päälle ettei muodostu kuorta.
Ruisleipää ja Polajuustoviipale sekä maitoa. Siitä ei ateria parane. - Anonyymi
Otetaan kevättalven aurinko, hanget, pakkasyöt, tuuli ja muutama lämpöaste päivällä. Lisäksi otetaan poron paistia, leikataan se n. 4 sentin soiroiksi, suolataan ja heitetään kanaverkkohäkkiin katolle kuivumaan.
Parin viikon päästä tarvitaan vain puukko ja herkutellaan.
-keinovaginamies- Pönttöuunissa paistetut snellmanin nakit
- Anonyymi
Ilmaisilla makkarapäivlää grillikojun tätin tarjoamat wilhelmiina grillimakkarat, nam..
Ei olut mitään porilliä ja kaksi makkaraa antoi.
- Anonyymi
Palstasetä kertoikin tässä monologissaan kaikki osaamansa sutut.
- Anonyymi
Itse kerätyistä puolukoista valmistetusta mehusta ja mannaryyneistä varkattu lappapuuro.
3dl vahvaa puolukkamehua
7dl vettä
n. 1dl mannaryynejä
ripaus suolaa
n. 0,5 dl sokeria.
Kun vesi ja puolukkamehu keihuvat lisätään mannaryynit samalla sekoittaen.
Annetaan kiehua n.10 min, jonka jälkeen annetaan jäähtyä ja vatkataan, kunnes alkaa vaalentumaan ja vaahtoutumaan.
Sokeria lisätään maun mukaan.
Herkullista maidon kanssa nautittuna.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mihin kaikkeen sinä ihastuit hänessä
Mikä oli se asia mikä vei jalat altasi? ❤️ Oliko jotain erityistä tilannetta vai tunne? Kenties monen sattuman summa? Ai999510Persut: haluamme lisää veroja!
Lisää lisää veroja huutaa persukuoro. Veroila Suomi nousuun! "Uusi matkailuvero eli matkailijamaksu peritään esimerki764937Nainen kokki autossa kammottavan kuoleman sähköauto-Teslan syttyessä tuleen.
https://www.is.fi/autot/art-2000011652873.html Näin vaarallisia sähköautopalot voivat olla.504629Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni
Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j82398Numero josta kaivattusi tulee mieleen
Onko jokin numero joka yhdistää teidät jotenkin? Älä laita puhelinnumeroa.1051622- 441434
Jorman paluu sodasta Lieksaan oli katkera
Jorma Karhunen astui Lieksan asemalle. Aurinko paistoi, mutta Jorman maailma oli sumuinen. Takana oli se helvetti, jota551364Tämmönen höpsö
Höpönassu mä olen. En mikään erikoinen…hölötän välillä ihan levottomia. Tykkäisit varmasti jos olisin siellä sun vieress441296Kerro kaivattusi nimi tai nimikirjaimet
🌠 Tähdenlento! Kirjoittamalla kaivattusi nimen tai nimikirjaimet tähän, saattaa toiveesi toteutua.471289Heräsin taas sinä mielessä
Miten voi haluta toista näin paljon? 😳 Kyllä meillä on muutenkin hyvä yhteys. Ehkä se tekee myös tästä niin voimakkaan?641272