Aineenvaihdunnan erikoislääkäri kertoo, että kaupoissa on paljon tuotteita, joita kutsutaan elintarvikkeiksi, mutta joille pitäisi olla ihan eri nimitys.
Hän on miettinyt nimikkeitä ,´´elinturhake, elinhaitake, kuolintarvike.´´
Näitä ovat esim. limut, makeiset, suklaa, keksit, sokerimurot, pikaruoka, sipsit, jotka sisältävät paljon sokeria, suolaa, kovaa rasvaa, kaloreita.
Mietin tuota suklaata, varsinkin tumma suklaa on tituleerattu terveelliseksikin tuotteeksi.
Itsekin sitä ostan silloin tällöin.
Nuorten kohdallahan on paljon puhuttu näistä energiajuomista.
Makean ja suolaisen määrä kaupoissa lisääntynyt sitten nuoruutemme päivien.
100
674
Vastaukset
Linkki jäi kyytistä pois, kun lähti ennenkuin tarkoitin.
https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/18755dfa-e51b-4172-9ec6-653a55f4b540- Anonyymi
Olen närkästynyt. Maitohyllyssä on rivipäinsä ruokakermoja. Ei saa enää tavallista 10 %n kevytkermaa, sellainen Kotimaista tummanruskea pakkaus. On kuulemma jätetty valikoimasta, kun on ollut saatavuusvaikeuksia. Soitin Firmaan, ei ole ollut. ei vain ole tilattu.
Eipä niin kun siihen ei saa millään ilveellä ympättyä työvoimakustannuksia niin paljon kuin ruokakermaan, siinähän kone joutuu sekoittaa epämääräisiä rasvoja toisiinsa.
Kaupassa on pitkiä rivejä sellaisiä purkkeja, joiden sekoituksia en sano ruoiksi.
En tosin koskaan ole sanonut karkkeja ja shipsejä elintarvikkeiksi kyllä ne vaan ovat karkkeja ja shipsejä. En limskaakaan.Se kuulostaa hassulta tuo elintarvikkeeksi kaikenmaailman namujen sanominen, mutta niiksi kai ne lasketaan.
En minäkään niitä elintarvikkeiksi miellä.
Joskus noita kermapurkkeja katsellessani olen miettinyt, että pitääkö olla joka hedelmällä ja marjalla erikseen maustettua kermaa.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Se kuulostaa hassulta tuo elintarvikkeeksi kaikenmaailman namujen sanominen, mutta niiksi kai ne lasketaan.
En minäkään niitä elintarvikkeiksi miellä.
Joskus noita kermapurkkeja katsellessani olen miettinyt, että pitääkö olla joka hedelmällä ja marjalla erikseen maustettua kermaa.Kaikki mikä on syötävää luokitellaan kai "elintarvikkeeksi" vaikka se ei olisi tarvittava
tai välttämätön tuote eikä terveellinenkään.
Mitä tulee maitotaloustuotteisiin niitä on valtavasti, koska jokainen yritys
kilpailee markkinoista, jokaisella on oltava samankaltaiset tuotteet.
Sen kerran kun kermoja käytän käytän oikeaa kermaa.
Kasvispohjaiset ruokakermat eivät anna mitään aromia ruokaan. - Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Se kuulostaa hassulta tuo elintarvikkeeksi kaikenmaailman namujen sanominen, mutta niiksi kai ne lasketaan.
En minäkään niitä elintarvikkeiksi miellä.
Joskus noita kermapurkkeja katsellessani olen miettinyt, että pitääkö olla joka hedelmällä ja marjalla erikseen maustettua kermaa.Minä,ostan vain kuohukermaa ja normaalia koska siedän maito tuotteita. Kuohukerma käy ruokaan ja kahviin,teehen.Jos maito loppuu niin lisään vettä ja maistuu ruisleivän kanssa..
Ostan vain tuoretta maustamatonta naudan ja broilerin file lihaa. En halua mitään tuo rehulla ja antibiooteilla tuotettua ostaa. Jogurtit pilattu sokerilla ja maku poistamalla laktoosi. Käsittelemätön maito on terveellistä lapsena oli sitä.
Rasvaton maito on olematonta rahan haaskausta hyi en voi juoda. Hyödytön vale ruoka kuten margariinit. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä,ostan vain kuohukermaa ja normaalia koska siedän maito tuotteita. Kuohukerma käy ruokaan ja kahviin,teehen.Jos maito loppuu niin lisään vettä ja maistuu ruisleivän kanssa..
Ostan vain tuoretta maustamatonta naudan ja broilerin file lihaa. En halua mitään tuo rehulla ja antibiooteilla tuotettua ostaa. Jogurtit pilattu sokerilla ja maku poistamalla laktoosi. Käsittelemätön maito on terveellistä lapsena oli sitä.
Rasvaton maito on olematonta rahan haaskausta hyi en voi juoda. Hyödytön vale ruoka kuten margariinit.Minusta on erinomaista se, että on laktoosittomia tuotteita.
Eipä ollut 50 vuotta sitten, kun intoleranssini puhkesi: ripulia, oksentelua, ilmavaivoja, painonpudotus useita kiloja... ja tämä kesti useita viikkoja, kunnes Meilahden lääkäri osasi tehdä oitis oikean diagnoosin.
Arvatkaapa miten tavislääkärit ohjeistivat? Jäätelöä ja mannapuuroa.
Eipä ihme, että tuli ensin osteopeneä ja sittemmin rikot.
Skyrin laktoosittomia tuotteita en osta. Luin tuoteselosteen ja heräsi epäily.
Beng
Sinä, joka kirjoitat, että laktoositon tuotteessa ei ole makua, et ymmärrä kokonaisuutta ja toisten terveydellisiä tarpeita. Anonyymi kirjoitti:
Minusta on erinomaista se, että on laktoosittomia tuotteita.
Eipä ollut 50 vuotta sitten, kun intoleranssini puhkesi: ripulia, oksentelua, ilmavaivoja, painonpudotus useita kiloja... ja tämä kesti useita viikkoja, kunnes Meilahden lääkäri osasi tehdä oitis oikean diagnoosin.
Arvatkaapa miten tavislääkärit ohjeistivat? Jäätelöä ja mannapuuroa.
Eipä ihme, että tuli ensin osteopeneä ja sittemmin rikot.
Skyrin laktoosittomia tuotteita en osta. Luin tuoteselosteen ja heräsi epäily.
Beng
Sinä, joka kirjoitat, että laktoositon tuotteessa ei ole makua, et ymmärrä kokonaisuutta ja toisten terveydellisiä tarpeita.50 vuotta sitten varmaankaan, ei ollu kovin yleisesti tiedossa tuo laktoori-intoleranssi.
Keliakiakin on suoraan ruokaan liittyvä.
Minulla on suolistovaivaa, että vähän saa katsoo, ettei kovin rasita ruuansulatusta. Ruis ei sovi enää ollenkaan ja niin kuinka minä ruisleivästä tykkäisin.
Joskus käy mielessä, että kun ruoka oli ennen luonnollisempaa. Ei mennyt prosessien läpi lisäainelisäyksineen, että onko nämä suolistovaivat ja ruuansulatusvaivat siksi lisääntyneet.
Vaikka niin kovin terveellisestä ruokavaliosta vouhkataan ja ihmisille tarjotaan, jos jonkin näköisiä malleja.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
50 vuotta sitten varmaankaan, ei ollu kovin yleisesti tiedossa tuo laktoori-intoleranssi.
Keliakiakin on suoraan ruokaan liittyvä.
Minulla on suolistovaivaa, että vähän saa katsoo, ettei kovin rasita ruuansulatusta. Ruis ei sovi enää ollenkaan ja niin kuinka minä ruisleivästä tykkäisin.
Joskus käy mielessä, että kun ruoka oli ennen luonnollisempaa. Ei mennyt prosessien läpi lisäainelisäyksineen, että onko nämä suolistovaivat ja ruuansulatusvaivat siksi lisääntyneet.
Vaikka niin kovin terveellisestä ruokavaliosta vouhkataan ja ihmisille tarjotaan, jos jonkin näköisiä malleja.Tuolloin meitä tällä lailla viallisia oli Suomessa noin 5 %.
Japanissahan on ollut toisinpöin; sietäjiä on vain pari prosenttia.
Oli onnen kantamoinen, että tuolloin lääkäri äkkäsi.
Ruisleivästä pidin myös. Muistan, kun isä leikkasi reikäleivästä sellaisia sivuttain pitkulaisia leipäpaloja. Voita päälle. Nam.
Nyt kupruilee vatsa. Miten saataisiin samanmoista leipää kuin tuolloin. Ihan ilman lisäaineita.
Beng
- Anonyymi
Suklaa v o i olla hyväksi ja edistää terveyttä, mutta tumman suklaan kaakaopitoisuuden tulisi olla vähintään 70 prosenttia,
jotta siitä saataisiin riittävästi terveyteen vaikuttavia antioksidantteja.
Ehkä on terveellisempää saada antioksidantit marjoista, vihanneksista ja
hedelmistä ?- Anonyymi
Niinpä. Tummaa minäkin. Nyt on varottava jos WOKE FATZER alkaa lisätä ÖTÖKOITÄ suklaaseen tai leipiin.
Anonyymi kirjoitti:
Niinpä. Tummaa minäkin. Nyt on varottava jos WOKE FATZER alkaa lisätä ÖTÖKOITÄ suklaaseen tai leipiin.
Kerro lisää tuosta ötökkäjutusta. Onko jotain tekeillä.
- Anonyymi
Tarjottavien määrä on monikertaistunut sillä pentuna ei ollut appelssiineja tai omenoita lainkaan tarjolla talviaikaan .
En paljon kermoja käytä minäkään. Joskus joihinkin ruokiin, ihan tavallista kuohukermaa.
Lapsena, kun kotona oli muutama lehmä, maitoa juotiin sinällään ja äiti laittoi viiliä.
Tuntuu, että nykyään joka paikkaan sotketaan kaikkea.
Mielestäni kamalilla maustemäärilläkin hukataan ruuan oma maku.
Kesäikin, kun ostetaan jotain grillilihaa, niin yleensä maustamatonta. Itse laitetaan vähän perusmausteita.
Ostin joskus pussin jotain perunalastuja. Siinä ne oli viikkotolkulla, silloin tällöin pistin pari suuhun. Pienen lopun heitin pois. Ei ne oikein minun makuuni istu.- Anonyymi
Tänään ostin mämmiä. Olen mämmifani. Ja sen kanssa pitää olla sakeaa kermaa.
Beng
- Anonyymi
Kun muistelen lapsuuttani jolloin säilöntä tapahtui suolalla niin omalta osaltani ainakin suolan käyttö on vähentynyt murto- osiin tuosta.
- Anonyymi
Itse en ole makean perään. Saan sokeri tuotteista mikreenin.Joten automattisesti kehoni ilmaisee älä niitä käytä.Johtuneeko sittä sokeri arvot koholla? Kun jossain kylässä sukulaisilla tai kahvilassa. Minulle rittä kahvi. Usein kuulen,ota nyt yksi pula,kaakun pala,ei se lihota.Olet normaalipainoinen.Käveletkin nin paljon et lihoa.Kun en ota niin ihmisille pitäisi riittä sana: Ei kiitos.En ole Vege.Joskus 80 luku aloin inhoamaan kinkkua ja sen myötä lihan syönti jäi. En pidä siipikarjastakaan.Tänä päivänä todella ei tiedä esim.mitä kaikki merkinnät leivissä tarkoittaa, tai valmisateriossa.ymm.Yksin asuvana ei motivatiota itselle tehdä ruokaa.Rakastan kalaa ja kala aterioita ostan paljon itselleni.Joskus käyn itä keskus kinalisessa ravintolassa syömässä shussia,vai miten kirjotetaan? Mutta joskus. Naisen työ eläke kun on aina pienempi kuin miehen.Helsinki 16.2.23
- Anonyymi
Fazerin suklaa levyjä menee ainakin pari viikossa.
Kolesterolin takia ongelmia ruokavalion takia.- Anonyymi
Kaksi suklaalevyä on - - - aika paljon . . .? Sokeri muuttuu rasvaksi.
Suklaa on toisaalta niin hyvää, että siihen koukuttuu.
Kun ei syö eläinrasvoja, ei kerry lisää kolesterolia.
"Rasvattomassakin" lihassa on lähes yhtä paljon kolesterolia nostavaa rasvaa
kuin rasvaisemmassa. Anonyymi kirjoitti:
Kaksi suklaalevyä on - - - aika paljon . . .? Sokeri muuttuu rasvaksi.
Suklaa on toisaalta niin hyvää, että siihen koukuttuu.
Kun ei syö eläinrasvoja, ei kerry lisää kolesterolia.
"Rasvattomassakin" lihassa on lähes yhtä paljon kolesterolia nostavaa rasvaa
kuin rasvaisemmassa.Tulin juuri kaupasta.
Onnistuin kiertämään suklaahyllyn.
Eipä täällä vielä ainakaan minkään oleellisen puutetta näy.
Tärkeää kirjettä odotan, toivottavasti tulee ajoissa. Normaalisti olisi tullut tänään.
Toivottavasti nuo lakot loppuu pian.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Tulin juuri kaupasta.
Onnistuin kiertämään suklaahyllyn.
Eipä täällä vielä ainakaan minkään oleellisen puutetta näy.
Tärkeää kirjettä odotan, toivottavasti tulee ajoissa. Normaalisti olisi tullut tänään.
Toivottavasti nuo lakot loppuu pian.Luin, että posti voi viivästyä pari viikkoa, vaikka lakko loppuisi ensi viikon alussa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Luin, että posti voi viivästyä pari viikkoa, vaikka lakko loppuisi ensi viikon alussa.
Mitä mitä, ovatko postilla lakossa tai ovatko jakajat lakossa vai mistä on kyse?
Anonyymi kirjoitti:
Mitä mitä, ovatko postilla lakossa tai ovatko jakajat lakossa vai mistä on kyse?
AKT:n lakko hidastaa postin kulkua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä mitä, ovatko postilla lakossa tai ovatko jakajat lakossa vai mistä on kyse?
AKT - Kuljetusalan lakko.
- Anonyymi
Kaupoissa on tarjolla järkyttävä yltäkylläisyys ! Kuten joku mainitsikin aikoinaan
ei ollut edes hedelmiä talvisin kaupoissa puhumattakaan sadoista pikkuherkuista,
kymmenistä eri jogurteista joka firmalla, pullista sun muusta, valmisruoka
oli Jalostajan hernekeitto ja tölkissä oli myös lihapullia ruskeassa kastikkeessa
ja nöttköttiä.Kyllä vähempikin riittäisi.
Tuli mieleeni, kun olin 4 vuotias. Kyläkauppaan harvoin saatiin etelän hedelmiä.
Muistan, kun äiti lähti pyörällä kauppaan, 5 vuotta vanhemman sisareni kanssa huusimme ikkunasta ´´tuo äiti yks apselliini.´´
Se oli suurta herkkua, kun joskus harvoin tuollainen ´´apselliini´´ saatiin. (siis appelsiinihan se)- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Kyllä vähempikin riittäisi.
Tuli mieleeni, kun olin 4 vuotias. Kyläkauppaan harvoin saatiin etelän hedelmiä.
Muistan, kun äiti lähti pyörällä kauppaan, 5 vuotta vanhemman sisareni kanssa huusimme ikkunasta ´´tuo äiti yks apselliini.´´
Se oli suurta herkkua, kun joskus harvoin tuollainen ´´apselliini´´ saatiin. (siis appelsiinihan se)Ainoa makeinen meidän kylän ""kauppakeskuksessa"" oli pötkö happamia ja kovia hedelmäpastilleja ja Sisu-aski.
Maito mitattiin kannuun. Jauhot pussiin. Viiden pennin hiiva leikattiin isommasta
köntistä.
Kaupassa myytiin myös yhtä laatua jalkineita, sinisiä kangaskenkiä, joissa oli
kumipohja ja polkupyörän sisäkumin paikkoja,
Kahta laatua verhokangastakin oli siinä noin 50 neliön "kauppakeskuksessa"
vai olisiko toinen ollut hamekangas.
Ei olisi ikinä uskonut kävelevänsä sisälle sellaiseen "ihmemaailmaan",
joita nykyään on tarjolla.
En tosin tarvitse juuri mitään nykyisistä ihmemaailmoista, "ostoshelveteistä".
Niissä tulee vähän paha olokin. Tulee huono omatunto "maailmantilasta",
missä osalla on kaikkea (vähintään tarjolla) ja osalla ei mitään.
Varakas osa maailmaa ylikuluttaa järjettömästi seurauksista välittämättä,
koska seuraukset siirtyvät tuleville sukupolville.
Seurauksia ei oteta todesta.
Ne eivät ikäänkuin koske itseä, kun kaikki näyttää olevan hyvin vielä. Anonyymi kirjoitti:
Ainoa makeinen meidän kylän ""kauppakeskuksessa"" oli pötkö happamia ja kovia hedelmäpastilleja ja Sisu-aski.
Maito mitattiin kannuun. Jauhot pussiin. Viiden pennin hiiva leikattiin isommasta
köntistä.
Kaupassa myytiin myös yhtä laatua jalkineita, sinisiä kangaskenkiä, joissa oli
kumipohja ja polkupyörän sisäkumin paikkoja,
Kahta laatua verhokangastakin oli siinä noin 50 neliön "kauppakeskuksessa"
vai olisiko toinen ollut hamekangas.
Ei olisi ikinä uskonut kävelevänsä sisälle sellaiseen "ihmemaailmaan",
joita nykyään on tarjolla.
En tosin tarvitse juuri mitään nykyisistä ihmemaailmoista, "ostoshelveteistä".
Niissä tulee vähän paha olokin. Tulee huono omatunto "maailmantilasta",
missä osalla on kaikkea (vähintään tarjolla) ja osalla ei mitään.
Varakas osa maailmaa ylikuluttaa järjettömästi seurauksista välittämättä,
koska seuraukset siirtyvät tuleville sukupolville.
Seurauksia ei oteta todesta.
Ne eivät ikäänkuin koske itseä, kun kaikki näyttää olevan hyvin vielä.Juuri tuollaisessa kuvailemassasi kyläkaupassa olin 15-vuotiaana töissä.
Kyllä sitä tosiaan välillä ajattelee, että tarvitseeko ihminen tosiaan kaikkea sitä tavaraa mitä on tarjolla.
Paljonko jää myymättä, paljonko tulee jätettä.
Kaupoissa näyttää olevan paljon sellaistakin tavaraa, josta en edes tiedä mitä ne ovat tai mihin ja miten niitä käytetään.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Juuri tuollaisessa kuvailemassasi kyläkaupassa olin 15-vuotiaana töissä.
Kyllä sitä tosiaan välillä ajattelee, että tarvitseeko ihminen tosiaan kaikkea sitä tavaraa mitä on tarjolla.
Paljonko jää myymättä, paljonko tulee jätettä.
Kaupoissa näyttää olevan paljon sellaistakin tavaraa, josta en edes tiedä mitä ne ovat tai mihin ja miten niitä käytetään.Globaalisti ylikuluttaminen on mieletöntä. Sen on tehnyt mahdolliseksi
muun muassa Aasian "hikipajoissa" tehnyt halpatuotteet.
Enää ei tuotteen tarvitse olla laatua, tuotteen voi heittää pois ja ostaa
uuden (muodinmukaisen). - Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Juuri tuollaisessa kuvailemassasi kyläkaupassa olin 15-vuotiaana töissä.
Kyllä sitä tosiaan välillä ajattelee, että tarvitseeko ihminen tosiaan kaikkea sitä tavaraa mitä on tarjolla.
Paljonko jää myymättä, paljonko tulee jätettä.
Kaupoissa näyttää olevan paljon sellaistakin tavaraa, josta en edes tiedä mitä ne ovat tai mihin ja miten niitä käytetään.Maapallo on hukkumassa jätteeseen !
Anonyymi kirjoitti:
Globaalisti ylikuluttaminen on mieletöntä. Sen on tehnyt mahdolliseksi
muun muassa Aasian "hikipajoissa" tehnyt halpatuotteet.
Enää ei tuotteen tarvitse olla laatua, tuotteen voi heittää pois ja ostaa
uuden (muodinmukaisen).Juuri tuo ylikulutus on suurin syy tähän ilmastonmuutokseen. On ihan hullua vouhottaa pelkästään hiilidioksiidista, kun kulutus laskisi, niin hiilidioksiidikin laskisi,
Asioista pitäisi tiedottaa kokonaisuutena.
50- 60-luvuilla hiilitasa oli vielä neutraali.
Onneksi asiaan on alettu kiinnittämään huomiota ja toimiakin jo tehty ja tekeillä.
Esim, vanhoista vaatteista tuunataan ihan uuden veroisia. Tampereella ainakin on sellainen kauppa. (en ole käynyt, alueuutisista nähnyt)
Onko ihan järkevää tuokaan, että mitä ihmeellinpiä hedelmiäkin rahdataan ympäri palloa lentokoneilla ja rekoilla ja laivoilla. ym. tavaraa.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Juuri tuollaisessa kuvailemassasi kyläkaupassa olin 15-vuotiaana töissä.
Kyllä sitä tosiaan välillä ajattelee, että tarvitseeko ihminen tosiaan kaikkea sitä tavaraa mitä on tarjolla.
Paljonko jää myymättä, paljonko tulee jätettä.
Kaupoissa näyttää olevan paljon sellaistakin tavaraa, josta en edes tiedä mitä ne ovat tai mihin ja miten niitä käytetään.Samaa mieltä liiallisesta tarjonnasta.
Ihmetellyt, paljonko menee hävikkiin.
Osa tuotteista on sellaista sesonkikamaa, mitkä tosin alkavat aiemmin ja aiemmin.
Esim. mämminsyöntiharjoittelua tulee useampi viikko.
Beng
- Anonyymi
Ruuassa olisi helppo suosia suomalaista - ilmastonkin takia.
- Anonyymi
Oliko ennen yhtä yleistä ylipaino-ongelmaa kuin nykyään ?
Käsittääkseni ei ollut.
Aiemmin ihmiset tekivät enemmän ruumiillista työtä.
Nyt nämä uudet keksinnöt vievät tilaa liikkumiselta.
Asioitakin hoidellaan paljolti istuen, ei enää tarvitse mennä välttämättä fyysisesti paikalle.
Lapsenakin, kun ei ollut edes telkkaria vielä, ulkona vietettiin paljon aikaa ja liikuttiin.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Käsittääkseni ei ollut.
Aiemmin ihmiset tekivät enemmän ruumiillista työtä.
Nyt nämä uudet keksinnöt vievät tilaa liikkumiselta.
Asioitakin hoidellaan paljolti istuen, ei enää tarvitse mennä välttämättä fyysisesti paikalle.
Lapsenakin, kun ei ollut edes telkkaria vielä, ulkona vietettiin paljon aikaa ja liikuttiin.Ennen syötiin terveellisemmin, kun ei ollut kaikenmaailman herkkuja ja
makeita juomia esimerkiksi, jotka on aiheuttaneet jopa lapsille rasvamaksaa. Anonyymi kirjoitti:
Ennen syötiin terveellisemmin, kun ei ollut kaikenmaailman herkkuja ja
makeita juomia esimerkiksi, jotka on aiheuttaneet jopa lapsille rasvamaksaa.Kyllä näin on.
Meilläkin oli juotavaksi maitoa, kirnupiimää, vettä ja syksyllä omatekoista mehua, jos lähinurkissa oli marjoja.
Ruoka oli ihan kunnon ruokaa, hyvin harvoin sai mitään herkkuja.
Ihmisille on iät ja ajat kerrottu, että viinanjuonti on rasvamaksan syy.
Ei ole kauaa, kun luin, että se ei pidä paikkaansa alkuunkaan, vaan suurin osa on ihan muista syistä.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Kyllä näin on.
Meilläkin oli juotavaksi maitoa, kirnupiimää, vettä ja syksyllä omatekoista mehua, jos lähinurkissa oli marjoja.
Ruoka oli ihan kunnon ruokaa, hyvin harvoin sai mitään herkkuja.
Ihmisille on iät ja ajat kerrottu, että viinanjuonti on rasvamaksan syy.
Ei ole kauaa, kun luin, että se ei pidä paikkaansa alkuunkaan, vaan suurin osa on ihan muista syistä.Ihmisen elimistö ei alunperin ole tarkoitettu sellaiselle mässäilylle,
mitä nykyään harrastetaan. Vaikkei varsinaisesti mässäilisikään,
mutta on aika helppo sortua kaikenlaiseen ylimääräiseen,
josta vuodessa voi kertyä monta kiloa painoa ja haittoja terveyteen.
Kilo lisää painoa kuukaudessa tekee 12 kiloa vuodessa.
Paino kertyy "salaa", hitaasti, siihen ei ensin kiinnitä huomiota,
kunnes huomaa, että vaatteet alkaa kiristää,
Muutamastakin kilosta on vaikea päästä eroon.
Nuoren ihmisen elimistö kestää aika paljon ja kauan "väärinsyömisen
väkivaltaa".
Tapojaan on vaikea muuttaa.
Terveyshaitat tulevat hitaasti iän myötä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ennen syötiin terveellisemmin, kun ei ollut kaikenmaailman herkkuja ja
makeita juomia esimerkiksi, jotka on aiheuttaneet jopa lapsille rasvamaksaa.Tarkkaan ottaen, ennen, kun ei ollut pakastimia tms. syötiin erittäin paljon nykyistä enemmän esim. suolaa koska syötiin runsaalla suolalla säilöttyjä lihoja, kaloja ym.
Syötiin myös enemmän eläinrasvoja koska käytettiin vain täysmaitoa ja voita ja jälkimmäisessä siinä ei yleensä säästelty eikä mietitty terveysvaikutteisesti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tarkkaan ottaen, ennen, kun ei ollut pakastimia tms. syötiin erittäin paljon nykyistä enemmän esim. suolaa koska syötiin runsaalla suolalla säilöttyjä lihoja, kaloja ym.
Syötiin myös enemmän eläinrasvoja koska käytettiin vain täysmaitoa ja voita ja jälkimmäisessä siinä ei yleensä säästelty eikä mietitty terveysvaikutteisesti.Aivan, jos niin kauas mennään, vaikkei se niin kaukana ole.
Liika suola ja eläinrasvat aiheuttivat sairauksia.
Silloin myös kuoltiin nuorempana sydän- ja verisuonitauteihin.
Ei paljon lääkärillä käyty.
Yleensä ottaen ei taideta nyt sen terveempiä olla, mutta syyt on toiset.
Ihmiset eivät niinkään sairastu nykyään ruuasta vaan kaikesta ylimääräisestä. Anonyymi kirjoitti:
Aivan, jos niin kauas mennään, vaikkei se niin kaukana ole.
Liika suola ja eläinrasvat aiheuttivat sairauksia.
Silloin myös kuoltiin nuorempana sydän- ja verisuonitauteihin.
Ei paljon lääkärillä käyty.
Yleensä ottaen ei taideta nyt sen terveempiä olla, mutta syyt on toiset.
Ihmiset eivät niinkään sairastu nykyään ruuasta vaan kaikesta ylimääräisestä.Ehkä se ruoka kuitenkin oli puhtaampaa.
Maa oli luonnollisempaa, terveenpää. Ei ollut sellaista lisäaineiden määrää, kun nykyisin, vaikkakin niitä on alettu vähentämään. Suola se taisi olla eniten käytetty lisäaine, eipä sen liikasaannista mitään tiedetty.
Mainostetaakin, ettei lisäaineita.
Kotona säilytettiin ruokatavarat kellarissa. Maitoa, kun lähetettiin meijeriin, sieltä sitten tilattiin, piimää, voita ja juustoa. Maitoauto toi niitä tullessaan.
Kyläkauppaan oli n. 3kilometriä. Sinne äiti meni polkupyörällä.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Ehkä se ruoka kuitenkin oli puhtaampaa.
Maa oli luonnollisempaa, terveenpää. Ei ollut sellaista lisäaineiden määrää, kun nykyisin, vaikkakin niitä on alettu vähentämään. Suola se taisi olla eniten käytetty lisäaine, eipä sen liikasaannista mitään tiedetty.
Mainostetaakin, ettei lisäaineita.
Kotona säilytettiin ruokatavarat kellarissa. Maitoa, kun lähetettiin meijeriin, sieltä sitten tilattiin, piimää, voita ja juustoa. Maitoauto toi niitä tullessaan.
Kyläkauppaan oli n. 3kilometriä. Sinne äiti meni polkupyörällä.Ajatelkaa, saimme lapsena ja nuoruudessamme syödä lähes luomuruokaa,
vaikkei 'luomusta' puhuttu mitään ! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aivan, jos niin kauas mennään, vaikkei se niin kaukana ole.
Liika suola ja eläinrasvat aiheuttivat sairauksia.
Silloin myös kuoltiin nuorempana sydän- ja verisuonitauteihin.
Ei paljon lääkärillä käyty.
Yleensä ottaen ei taideta nyt sen terveempiä olla, mutta syyt on toiset.
Ihmiset eivät niinkään sairastu nykyään ruuasta vaan kaikesta ylimääräisestä.Elämme pitempään nykyään lähinnä lääketieteen ansiosta eikä me kuolemistakaan ole kokonaan onnistuttu lopettamaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ajatelkaa, saimme lapsena ja nuoruudessamme syödä lähes luomuruokaa,
vaikkei 'luomusta' puhuttu mitään !Ehkä luomunuoruus on pitkän iän salaisuus, vaikka niukasti syötiinkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ehkä luomunuoruus on pitkän iän salaisuus, vaikka niukasti syötiinkin.
80- 85 % ikäisistämme syö säännöllisesti erilaisia verenpaine-, verenohennus-, kolesteroli- ja sydänlääkkeitä. Ilman lääkkeitä useimmat meistä eivät täällä enää kirjoittelisi...
Anonyymi kirjoitti:
80- 85 % ikäisistämme syö säännöllisesti erilaisia verenpaine-, verenohennus-, kolesteroli- ja sydänlääkkeitä. Ilman lääkkeitä useimmat meistä eivät täällä enää kirjoittelisi...
Tuokin on totta.
Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Elintavoilla on iso merkitys myös.
Sitten on äkkinäisiä sairauksia ja sitten niitä, joihin on perimää.
Itse olen verenpainelääkettä syönyt kymmeniä vuosia.
5-henkisestä perheestämme ollut neljällä verenpainetauti. Pokanikin sen on riesakseen saanut.
Olen kiitollinen, etten ole muita lääkkeitä vakituiseen tarvinnut.
- Anonyymi
Kun raaka-ainetta on yllin kyllin kotiruuan valmistukseen, miksi on tarve keksiä omituisia ja tarpeettomia "uutuusruokia" kuten nyhtökaurat ja sirkat ?
- Anonyymi
Moni haluaa rikastua yrittäjänä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Moni haluaa rikastua yrittäjänä.
Kummallakaan ei rahoiksi lyönyt, ei nyhtökauralla eikä heinäsirkoilla
vai mitä ne proteiini-itikat oli nimeltään ? Olikohan ne tarkoitettu vaihtoehdoksi
kasvissyöjille ? Vaikka itikka on kyllä eläin .... Nyhtökauraa olen uteliaisuuttani
kerran maistanut mutta ei ottanut tulta ja mitä järkeä on maksaa nyhtökaurasta
20-kertainen hinta, kun voi yksinkertaisesti syödä kaurapuuroa ja kauraleipää. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kummallakaan ei rahoiksi lyönyt, ei nyhtökauralla eikä heinäsirkoilla
vai mitä ne proteiini-itikat oli nimeltään ? Olikohan ne tarkoitettu vaihtoehdoksi
kasvissyöjille ? Vaikka itikka on kyllä eläin .... Nyhtökauraa olen uteliaisuuttani
kerran maistanut mutta ei ottanut tulta ja mitä järkeä on maksaa nyhtökaurasta
20-kertainen hinta, kun voi yksinkertaisesti syödä kaurapuuroa ja kauraleipää.Hyvä voitto tulee yrittäjälle, kun raaka-aine on melkein ilmaista.
Kaurajuomat on olemattomia. Vettä ja muutama kaurahiutale, 2 euroa litra. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kummallakaan ei rahoiksi lyönyt, ei nyhtökauralla eikä heinäsirkoilla
vai mitä ne proteiini-itikat oli nimeltään ? Olikohan ne tarkoitettu vaihtoehdoksi
kasvissyöjille ? Vaikka itikka on kyllä eläin .... Nyhtökauraa olen uteliaisuuttani
kerran maistanut mutta ei ottanut tulta ja mitä järkeä on maksaa nyhtökaurasta
20-kertainen hinta, kun voi yksinkertaisesti syödä kaurapuuroa ja kauraleipää.Heinäsirkat olivat ihan hyvän makuisia.
Ehkä ne olisi pitänyt paahdon jälkeen jauhaa ja tehdä pikkuleiviksi.
Beng
Voi olla, että sirkkoja oli vaikea paimentaa. Tai yrittäjälle jää karmea jälkisiritys ja pää hajoaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Heinäsirkat olivat ihan hyvän makuisia.
Ehkä ne olisi pitänyt paahdon jälkeen jauhaa ja tehdä pikkuleiviksi.
Beng
Voi olla, että sirkkoja oli vaikea paimentaa. Tai yrittäjälle jää karmea jälkisiritys ja pää hajoaa.Oliko sirkkojen sisällä oleva puolimätä sontakin hyvää?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oliko sirkkojen sisällä oleva puolimätä sontakin hyvää?
Yhtä hyvää kuin maailman kallein tee, jota en ole maistanut. Muostaaks3ni menee norsun ruoansulatuskanava pitkin....
Beng Anonyymi kirjoitti:
Yhtä hyvää kuin maailman kallein tee, jota en ole maistanut. Muostaaks3ni menee norsun ruoansulatuskanava pitkin....
BengOnhan myös, kuulemma hyvin kallista kahviakin, joka menee sivettikissojen ruuansulatuskanavan läpi.
Muistan jotain sellaistakin, että kaakaojauheessakin saattaa olla jotain hyönteisjäämiä.
En nyt tarkalleen muista tuota juttua, josko joku tietäisi.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Onhan myös, kuulemma hyvin kallista kahviakin, joka menee sivettikissojen ruuansulatuskanavan läpi.
Muistan jotain sellaistakin, että kaakaojauheessakin saattaa olla jotain hyönteisjäämiä.
En nyt tarkalleen muista tuota juttua, josko joku tietäisi.Kopi Luwak eli sivettikissakahvi valmistetaan kahvipavuista, jotka kulkevat sivettikissan ruoansulatuskanavan läpi. Kopi Luwak on yksi maailman kalleimmista kahvilaaduista.
(Wikipedia)
Ihan outoa. Kissanpa*skastako kahvipavut erotellaan sitten ? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kopi Luwak eli sivettikissakahvi valmistetaan kahvipavuista, jotka kulkevat sivettikissan ruoansulatuskanavan läpi. Kopi Luwak on yksi maailman kalleimmista kahvilaaduista.
(Wikipedia)
Ihan outoa. Kissanpa*skastako kahvipavut erotellaan sitten ?Olenkohan sotkenut teen ja kahvin?
Kissa on pienempi kuin norsu. Ei norsu vaan panda.
Ajatelkaapa, mikä tilaisuus on mennyt ohi. Ranuan pandat olisi voinut laittaa tuottamaan.
Beng
Jotenkin minulle kelpaa hiukka vähemmän hintavat teet ja kahvit.
Mustaherukkamehu, lämpöinen, käy iltateestä.
☕️
Noista kauramaitotuotteista olen kanssa lukenut, että rahastetaan, eikä niissä kummoisia seoksia ole.
Sirkkoja mainostetaan proteiinipitoisena, ehkä ne jossain nälänhätäalueilla puolustaisi paikkaansa.
Ja syö ken tahtoo.
Luomukaurapuuroa söin luomuvoinsilmän kassa vähän aikaa sitten. Joskus laitan puolukkahilloa. Sen kummempaa klumeruulia se ei tarvitse.
Kaupoissa, kun katselee, niin tuntuu, että aina lisää ja lisää tulee kaikenmaailman sekoituksia.
Joku sanoi tuosta hävikistä taisi olla Beng, sitä olen itsekin miettinyt. Ei nuo hedelmätkään kovin kauaa säily ja niitäkin on montaa lajia, kaukaa tuotuja.
Sitähän sanotaan, että ruoka kyllä riittäisi maailman väestölle, jos se jaettaisiin tasan.
Onneksi tuohon hävikkiinkin on tullut tolkkua, eikä enää niin heitetä roskiin hyviä elintarvikkeita.
Tulipa sekin jostain mieleen, että, kun kaikenmaailman rahoja on hallituskin jakanut, niin Hurstin valinnalle kuulemma ei.- Anonyymi
Kauramaito ei ole edes hyvänmakuista eikä mantelimaitokaan.
Kumpaakaan en ole maistanut.
Näin tuossa mainoksen, jostain Ruotsalaisista pavuista, jossa sitten mainostettiin, että maistuvat ihan lihalle.
Minusta on kummallista, että, jos ihminen haluaa ruveta kasvissyöjäksi, miksi herneitten pitäisi maistua ihan lihalle.
Eikö herneet ole herneitä ja liha lihaa.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Kumpaakaan en ole maistanut.
Näin tuossa mainoksen, jostain Ruotsalaisista pavuista, jossa sitten mainostettiin, että maistuvat ihan lihalle.
Minusta on kummallista, että, jos ihminen haluaa ruveta kasvissyöjäksi, miksi herneitten pitäisi maistua ihan lihalle.
Eikö herneet ole herneitä ja liha lihaa.En myöskään ymmärrä miksi pitäisi tehdä lihalle maistuvia kasviksia.
En usko, että kasvissyöjät niitä haluavat ollenkaan,
vaan niillä halutaan saada vastentahtoisesti kasviksia syövät korvaamaan liha,
kun lihansyöntiä pitäisi vähentää ilmastosyistä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En myöskään ymmärrä miksi pitäisi tehdä lihalle maistuvia kasviksia.
En usko, että kasvissyöjät niitä haluavat ollenkaan,
vaan niillä halutaan saada vastentahtoisesti kasviksia syövät korvaamaan liha,
kun lihansyöntiä pitäisi vähentää ilmastosyistä.Samaa mietin. Minusta siinä on kaksinaismoraalia kukkeimmillaan.
Beng
- Anonyymi
Syön kasviksia ja joskus kalaa. Minulla ei ainakaan ole ollut kiinnostusta
"uutuuksiin", joitten on tarkoitus maistua lihalle. En tiedä ketkä niitten
tuotteiden kohderyhmä on. Menevätköhän ne hyvin kaupaksi ?- Anonyymi
Ei niistä myyntimenetyksiä kai ole tullut ? Ei ole mieleen jäänyt.
Jotakin härkistä maistoin kerran ja kun tutkin sen tuoteselostetta,
totesin, että siinä oli härkäpapua ehkä max 60%, muu oli rasvaa, jauhoa ja lisäaaineita.
Ajattelin, että tämähän on ihan höhlää ostaa tällaista
melko kallistakin tuotetta, kun myynnissä on monenlaisia papuja,
jotka on 100 % papua ja maksavat vain murto-osan.
- Anonyymi
Osa ihmisistä on hakoteillä ruuan suhteen eikä ihme.
Eri tahoilta julkisuuteen tulevat viestit ovat täysin ristiriidassa.
Samaan aikaan kun ruokapoliittisissa selonteoissa kiinnitetään huomiota ruuan eettisyyteen, kestävyyteen, terveellisyyteen, turvallisuuteen ja maukkauteen.
televisiossa pyörivät Grillit huurussa -ohjelmia, joissa ylipainoinen koomikko
kiertää ympäri Suomea ahmimassa makkaraperunoita ja gourmet-ruokaan
keskittyvä Master Chef -formaatti ynnä 10 muuta ruoka- ja leipomisohjelmaa,
jotka eivät lainkaan tue ruuan eettisyyttä ja terveellisyyttä.- Anonyymi
Heitä se telkkari jo viimein pois, minä tein niin yli 20 vuotta sitten ja televisio on yksi vähiten kaipaamiani välineitä.
- Anonyymi
Syöminen kuvastaa mielen tasapainoa ja ongelmia.
Ihmiset ovat nykyään ahdistuneita ja masentuneita.
He tarvitsevat nopean mielihyvän olojensa helpottamiseksi.
Sen löytää yhä enemmän paisuvista tarpeettomien mättöjen hyllyistä.Ruuan syömisellä tai syömättömyydellä on omat sairautensa.
Toisinaan tulee katsottua tuota ´´hengenvaarallsestu lihava´´ ohjelmaa.
Ruuasta on tullut monelle lohduttaja ja riippuvuus.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Ruuan syömisellä tai syömättömyydellä on omat sairautensa.
Toisinaan tulee katsottua tuota ´´hengenvaarallsestu lihava´´ ohjelmaa.
Ruuasta on tullut monelle lohduttaja ja riippuvuus.Syömishäiriöitten syyt on psyykkisiä esim. ahdistus tai masennus.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Syömishäiriöitten syyt on psyykkisiä esim. ahdistus tai masennus.
.... ja ahdistuksen ja masennuksen on aiheuttanut joku asia, syy.
- Anonyymi
Valikoimien monipuolistuminen on minulle vain haitta. Vaikeuttaa tarvitsemiseni löytämistä.
Ostan perusraaka-aineet kotivalmistukseen.
Pelkkä tarjonta ei houkuttele ostamaan mitään!!!!
Kuitenkin olen perso herkuille.
Päiväkahvin kanssa nautin jonkin sortin pullan tai vastaavan. Kookkaammat jaan kahdelle päivälle.
Proteiinin saamisen varmistan normaalin sekaravinnon, viikottaisten 10 kanamunan ja kilon raejuustosatsin lisäksi kilolla rasvatonta rahkaa johon sekoitan juoksevaa hunajaa ja rusinoita.
Alkoholiton kevytsiideri 1dl:n annoksena on iltaherkkuni reilun jääsatsin kanssa.
Maitoseinä on ongelmapaikka. Superlaajasta valikoimasta on joskus vaikea löytää haluamaansa. Kanssaihmiseni haittaavat menestyksellä etsimistäni. Tyyli on, että asiakas etsii omaansa minun laillani mutta hitaammin. Etsiessään hän roikottaa kärriään hyllyn suuntaisesti, kaukana itsestään "omien" täten vähintään 3 hyllymetriä ja supisuomalaiseen tapaan kaikki tapahtuu äärimmäisen hitaasti.
Olisi oikeastaan mukava tietää hyvin laajan valikoiman tuotteiden kiertonopeus.
Jokaisen yksikön kuljetus, käsittely, hyllytys, seuranta, punalaputus ja poisto on tuotteiden hinnoissa. Jokainen vaihe ja hyllyssä seisova hetki maksaa, asiakkaalle.En voinut olla hymyilemätttä kommentiasi lukiessani.
Kertakaikkiaan loistava analyysi siitä mitä kaikkea liittyy päivittäisen ruuan hankintaan.- Anonyymi
En käytä juuri mitään jota maitohyllystä löytyy, maitoa en ole juonut kymmeniin vuosiin, piimää kerran pari vuodessa ja toki juustoja mutta ovat yleensä kaupassa omilla paikoillaan.
Siidereitä en saa alas, satunnaisesti mieluummin sitten vähän Alkon tuotteita, liioin raejuustot ja rahkat eivät löydä ostoskoriini, toisinaan munat kyllä, ehkä tiun verran kuukaudessa- tahtiin.
Selailin tuossa lehtiä ja eteen tuli ihan mielenkiintoinen juttu.
Tässä neljä kokkia kertoo säästövinkeistään ja omasta arkiruokailustaan.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000009416647.html- Anonyymi
Kivoja simppeleitä juttuja, "piperryksistä" onkin jo saanut tarpeekseen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kivoja simppeleitä juttuja, "piperryksistä" onkin jo saanut tarpeekseen.
Osaako monikaan nuorempi enää tehdä sitä "tavallista kotiruokaa",
mitä meidän ikäiset on tottuneet syömään ?
Mielletäänkö "kotiruoka" nykyään toisenlaisiksi ruuiksi ?
Työikäiset ihmiset eivät taida tehdä enää samoja ruokia kuin me.
Voisi olla mielenkiintoista nähdä nuoren perheen parin viikon ruokalista
onko yhtäkään yhtenevää ruokaa eläkeläisten kanssa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Osaako monikaan nuorempi enää tehdä sitä "tavallista kotiruokaa",
mitä meidän ikäiset on tottuneet syömään ?
Mielletäänkö "kotiruoka" nykyään toisenlaisiksi ruuiksi ?
Työikäiset ihmiset eivät taida tehdä enää samoja ruokia kuin me.
Voisi olla mielenkiintoista nähdä nuoren perheen parin viikon ruokalista
onko yhtäkään yhtenevää ruokaa eläkeläisten kanssa.Nuorista tietty yhä harvempi ja nykyaikuisetkaan harvoin sitä itsetehtyäkään ihan alusta alkaen itse laittavat. Esim. liha ostetaan valmiina kyljyksiksi tai muuten pannulle sopiviksi leikattuina, jauhelihat valmiiksi jauhettuina, kalat useimmiten valmiiksi fileoituina jne. jne.
Itse en ole eläissäni leiponut yhtään leipää tai pullaakaan, kyllä ne ovat ostotavaraa, eli en voi suuresti kehua ruoanlaittoani vaikka valmisruokia noin annosmuodossa en juuri hankikaan.
Eilen tein taas hyvää hilloa, oman pihan mustamarja- aroniaa pohjana, mukaan itsepoimittuja mustikoita ja vähän vadelmaa, mansikkaa, puolukkaa ja jopa ripaus pihlajanmarjoa, sokeria vain vähän koska ei tarvitse säilyä ikuisuuksia. Tänään aion ostaa valmislettuja, eivät ne hääppöisiä ole mutta tuon hillon kera miltei herkuksi muuttuvat. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Osaako monikaan nuorempi enää tehdä sitä "tavallista kotiruokaa",
mitä meidän ikäiset on tottuneet syömään ?
Mielletäänkö "kotiruoka" nykyään toisenlaisiksi ruuiksi ?
Työikäiset ihmiset eivät taida tehdä enää samoja ruokia kuin me.
Voisi olla mielenkiintoista nähdä nuoren perheen parin viikon ruokalista
onko yhtäkään yhtenevää ruokaa eläkeläisten kanssa.Mitä nyky-kotiruoka on ? Ehkä pastaa, nuudeleita ja broiskua enimmäkseen ja
valmiseineksiä ? Ei siinä mitään.
Mikähän pastan suosion salaisuus on ? Helppous ?
En päässyt ollenkaan mukaan pastabuumiin, jauhojen syöminen möykkyinä
ei herättänyt mitään intohimoa.
Teen pari kertaa vuodessa spaghettia, mutta perunat maistuvat paljon
paremmalle kuin spaghetti ja pasta ja perunat ovat ravitsevampia. - Anonyymi
Tuostapa tuli mieleen, että on vähän kermaa. Sitä voisi laimentaa ja tehdä muutaman letut.
Ei niin kovalla volyymilla kuin viimeksi. Tuli testattua palohälytin.
Tietokilpailu tiesi kertoa, että eniten tulipaloja Suomessa aiheuttavat ruoan laittajat.
Beng - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Osaako monikaan nuorempi enää tehdä sitä "tavallista kotiruokaa",
mitä meidän ikäiset on tottuneet syömään ?
Mielletäänkö "kotiruoka" nykyään toisenlaisiksi ruuiksi ?
Työikäiset ihmiset eivät taida tehdä enää samoja ruokia kuin me.
Voisi olla mielenkiintoista nähdä nuoren perheen parin viikon ruokalista
onko yhtäkään yhtenevää ruokaa eläkeläisten kanssa.Osaavat tehdä. Ei tarvitse kantaa huolta.
Beng
Mitä olen kesäaikaan seuraillut nuorten syömisiä, niin kyllä aika paljon on erilaista muonaa, joistakin toiset ovat ihan tarkkoja.
Samanlaistakin menee.
Silloin tällöin laitan makaroonia, mutta löysin kauramakaronin, käytän sitä.
Ano 11,35, Sinullahan komea hillo on.
Siitä tuli mieleeni, että vuosia sitten minulla oli aroniapensas. Kasvoi yli kaksimetriseksi ja parhaina vuosina tuli 2-3 ämpäriä marjoja. Yläoksilta piti keittiötikkailta kerätä. Mehuksi laitoin ja vähän puolukkaa sekaan. Vaan sitten se alkoi ränsistyä ja oksille tuli jotain ylimääräistä kasvustoa. Vissiin jotain sientä. Kaadoin sen sitten pois.
Nyt mulla on pieni alku.
Joskus olen kerran tehnyt pihlajanmarjoista hyytelöä.- Anonyymi
Tummassa suklaassa on hieman enemmän kalorioita kun vaaleassa maitosuklaassa , joten en tiedä miten se terveyden kanssa sitten olisi hyvää,
Toiset sanovat että tumman suklaan mainostaminen terveellisempään kun vaalean on ainostaan myytti. En sitten tiedä mikä on faktaa näissäkin suklaan arvosteluissa .- Anonyymi
"Tummassa suklaassa on antioksidantteja.
Kaakaopavussa on runsaasti flavanoli-nimisiä antioksidantteja, jotka edistävät verenkiertoelimistön toimintaa. Tutkijoiden mukaan flavanoli alentaa sydän- ja verisuonitautien riskiä 37 prosenttia ja sydänkohtauksen riskiä 29 prosenttia, jos tummaa suklaata syö säännöllisesti."
Riittääkö yksi pala päivässä ?
Muuten suklaan syöminen säännöllisesti ei kuulosta ollenkaan terveelliseltä.
On parempiakin keinoja saada antioksidantteja. - Anonyymi
Väitetään, että tumma suklaa olisi hyväksi sydämelle.
Haluan uskoa.
Hiemasen hellin sydäntäni silloin tällöin.
Beng
- Anonyymi
Mitä mieltä olette ruuan pitkästä matkasta suomalaiseen pöytään
ja alkuperämerkinnöistä ?
Kävi ilmi, että suurin osa Suomessa myytävästä kalapuikoista
on pyydetty boikottimaa Venäjällä, minkä jälkeen se prosessoidaan
Kiinassa tai Etelä-Koreassa ja lähetetään muihin maihin.
Yhdessäkään kalapuikkopaketissa ei kuitenkaan lue Venäjän nimeä,
sillä alkuperämaaksi merkitään aina se maa, missä kalasta on tehty
kalapuikko.
Kalan alkuperästä kertoo ainoastaan paketissa mahdollisesti kerrottu
kalastusalueen numero.En ole koskaan oikein innostunut tuosta ruuan rahtaamisesta ympäri maailmaa.
Etelän hedelmiä tulee talvisaikaan ostettua.
Ostan mahdollisimman paljon kotimaista. Lähiruokaa ja kotimaista luomua.
Kalapuikkojakaan en ole ostanut vuosiin.
Sitä saariston kalaa pakkasesta ja hiljan keksin tuon Pielisen kalasäilykkeen. Siitä tykkään.
Kyllähän silloin tällöin putkahtelee julkisuuteen, ettei joku tuote olekaan sitä, mitä annetaan ymmärtää.
Kyllä tuo ruokapuoli monenmoisine pakkauksineen ja pikkuteksteineen aikamoinen viidakko on.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
En ole koskaan oikein innostunut tuosta ruuan rahtaamisesta ympäri maailmaa.
Etelän hedelmiä tulee talvisaikaan ostettua.
Ostan mahdollisimman paljon kotimaista. Lähiruokaa ja kotimaista luomua.
Kalapuikkojakaan en ole ostanut vuosiin.
Sitä saariston kalaa pakkasesta ja hiljan keksin tuon Pielisen kalasäilykkeen. Siitä tykkään.
Kyllähän silloin tällöin putkahtelee julkisuuteen, ettei joku tuote olekaan sitä, mitä annetaan ymmärtää.
Kyllä tuo ruokapuoli monenmoisine pakkauksineen ja pikkuteksteineen aikamoinen viidakko on.Uskomatonta, että puoli maailmaa kiertänyt tuote voi olla niin halpaa,
vain noin 4-7 € kilo. Ihmistyövoima on halpaa, melkein ilmaista,
koska kuljetukset ja pakkauskin maksavat.
Koska mukana on suomalainen järvikalapuikko, laitan vertailun
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008625867.html
En ole tiennyt, että suomalaista järvikalapuikkoa on olemassakaan.
Lapset tykkäävät kalapuikoista ja syön itsekin, kun lapsia on kylässä
ja joskus heille ostan kalapuikkoja. Anonyymi kirjoitti:
Uskomatonta, että puoli maailmaa kiertänyt tuote voi olla niin halpaa,
vain noin 4-7 € kilo. Ihmistyövoima on halpaa, melkein ilmaista,
koska kuljetukset ja pakkauskin maksavat.
Koska mukana on suomalainen järvikalapuikko, laitan vertailun
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008625867.html
En ole tiennyt, että suomalaista järvikalapuikkoa on olemassakaan.
Lapset tykkäävät kalapuikoista ja syön itsekin, kun lapsia on kylässä
ja joskus heille ostan kalapuikkoja.Hyvä kun laitoit tuon linkin, ei ole minunkaan silmiini sattunut tuo kotimainen kalapuikko.
Pitäneepä oikein etsiä. Ilmanmuuta ostan, jos löydän.
Särkeä olen kyllä säilykkeenä ostanut.
Appeni aikoinaan kun kalasteli, suolasi itse särjet ja söi hyvällä halulla.
Enemmän pitäisi mielestäni kotimaista järvikalaa mainostaa.
- Anonyymi
Kaupat on pullollaan "herkkuja". Ruokariippuvuus prosessoituihin ja
energiatiheisiin ruokiin on yleinen ongelma
https://www.potilaanlaakarilehti.fi/artikkelit/ruokariippuvuus-on-yleinen-ongelma/?utm_medium=newsletter&utm_source=uk&utm_campaign=20230301- Anonyymi
Kuva kertoo aika paljon siitä minkälaisiin naposteltaviin voi koukuttua ehkä
huomaamattaan. Ostaa kerran ja ajattelee, ettei tämä tule tavaksi. . .
Itselläkin on kokemusta miten vaikeaa oli päästä Supermarketin tuoreitten
leivonnaisten ihanan tuoksun ohi lankeamatta joka kerran kahvipulliin.
Kun aloin tilata ruuat verkkokaupasta se ongelma hävisi ja säästyy rahaa,
kun ei tule tehtyä heräteostoksia. Hyvä linkki.
Huomioni kiinnitti tuo ruokariippuvuusero. Miehillä 1,5% ja naisilla 6,6%.
Iso ero, mistäköhän tuo mahtaa johtua.- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Hyvä linkki.
Huomioni kiinnitti tuo ruokariippuvuusero. Miehillä 1,5% ja naisilla 6,6%.
Iso ero, mistäköhän tuo mahtaa johtua.Miehet on riippuvaisia keppanasta . . . ?
- Anonyymi
Kuluttaja ei tajuakaan kuinka suuren mielenkiinnon kohteena hänen
rahansa ovat.
Jatkuvasti tehdään tutkimusta mikä kuluttajalle parhaiten maistuisi,
eli mikä parhaiten myisi.
https://yle.fi/a/74-20017882 - Anonyymi
Siihen nähden miten paljon järviä ja merenrantaa Suomessa on
(vaikkei joka lätäköstä kalaa saakaan)
Suomessa on tarjolla todella vähän kotimaista luonnonkalaa.
Kysyntää ei kai sitten ole, kun kalan hintakin on niin korkea,
jopa "kassilohien" hinta nyt.- Anonyymi
Myynnissä on juuri sitä kalaa mitä ihmiset ostavat mieluummin, eivät nykyihmiset halua sutata kalanperkuussa eivätkä haistella paistetun silakan käryjä ja sitä kotimaista luonnonkalaakin tulisi saada halpoina kalapuikkoina tms.. vaan kun meillä ei ole sellainen halpuus kaikista kovista tuotantokustannuksista johtuen mahdollista.
Kotimaisen luonnonkalan tarjonta on lähes loppunut juuri siksi ettei sitä osteta, turha siitä on kauppiaitakaan syyttää.
- Anonyymi
En syö kassilohta eikä tuoretta kalaa ei ole usein kaupan lähimailla, mutta seuraavaksi yritän löytää jostain purkkikalaa, savuahventa ja savumuikkua.
Aikaisemmin olen syönyt Pielisen muikkua, savusärkeä ja luonnonkalaa öljyssä
ja särkeä tomaattikastikkeessa. Tykkään.
Näytteeksi 15 tuotetta, informaatiomielessä.
https://www.pielisenkala.fi/tuotteet?utm_campaign=Kalajaloste&utm_source=google&utm_medium=ppc&utm_term=kalajaloste&utm_content=2842813-e1-ng-mp-c2006335430-g71469123775-a612601142134-uEAIaIQobChMIzK2brdu__QIV9cmUCR2tVgdYEAAYASABEgIOUvD_BwE-cat9028000-kkalajaloste-mod- Anonyymi
Muikkukkoa purkissa. Minkälaista se on ?
Hiljattain huomasin kaupassa tuon Pielisen luonnonkalan, aiemmin en ole siellä nähnyt, missä ruokakaupassa käyn.
Pitäneepä katsella löytyisikö tuota ahventa.
Katsoin tuon muikkukukon tuoteselostusta, varmaan ihan ruokaisaa, jos retkeilee tai vaan muuten ulkona touhuilee.
Luulenpa, että kotimaiselle kalalle löytyisi kyllä ostajia, mutta eihän noita paljon mainosteta.
Lohta vaan ja tonnikalapurkkeja.- Anonyymi
Eikä maksa purkkikala paljon, tulisiko kalan osuudeksi jotain 50 €/kg. Nyt kaikki purkkikalaa ostamaan, pysyy talous kunnossa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikä maksa purkkikala paljon, tulisiko kalan osuudeksi jotain 50 €/kg. Nyt kaikki purkkikalaa ostamaan, pysyy talous kunnossa.
Purkkikaloista tulee kohtuuhintainen ateria, kun laittaa perunaa ja vihannesta
kylkeen, hinnaksi tulee noin 6 euroa. Ei ole paha hinta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Purkkikaloista tulee kohtuuhintainen ateria, kun laittaa perunaa ja vihannesta
kylkeen, hinnaksi tulee noin 6 euroa. Ei ole paha hinta.Purkeissa on näköjään sopivankokoinen satsi, vähän yli 100 gr.
100 gr kalaa tai lihaa katsotaan aterialle sopivaksi määräksi,
kun lautasella on muutakin.
- Anonyymi
Kalassa on runsaasti proteiinia ja se sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja oikeassa suhteessa. Kala on hyvä D-vitamiinin lähde. Kala sisältää myös muita vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten B12-vitamiinia ja seleeniä.
Kala on hyväksi sydänterveydelle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Poliisi tutkii murhaa Paltamossa
Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta384629Jos me voitais puhua
Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä203195Jenna meni seksilakkoon
"Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t2712361Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."
Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui532237- 1652079
Vain yksi elämä
Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu891670Vielä kerran.
Muista että olet ihan itse aloittanut tämän. En ei silti sinua syyllistä tai muutenkaan koskaan tule mainitsemaan tästä3601661- 171653
Aku Hirviniemi tekee paluun televisioon Aiemmin hyllytetty ohjelma nähdään nyt tv:ssä.
Hmmm.....Miksi? Onko asiaton käytös nyt yht´äkkiä painettu villaisella ja unohdettu? Kaiken sitä nykyään saakin anteeksi1131632M nainen tiedätkö mitä
Rovaniemellä sataa nyt lunta, just nyt kun lähden pohjoiseen. Älä ota mitään paineita tästä mun ihastumisesta sinuun, ti151289