2 virustorjuntaohjelmaa

Sally

Voiko pitää kahta virusohjelmaa yhtäaikaa? Minulla on NA versio 2002, mutta haluaisin ladata ilmaisen täältä

http://www.avast.com/eng/down_cleaner.html

koska epäilen, ettei tuo 2002 enää pysty kaikkea poistamaan. Mitäs NA sanoo tästä uudesta? Meneekö sekaisin?

15

4907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja sitten

      ...Avastin oot asentanut koneellesi,poista se toinen.Ei kahta,ei hyvä,"piruilevat" toisilleen.Palomuuri tietysti oltava.

    • VOI!

      PITÄÄ! Tai siis voi pitää mutta ei kannata koska sotkevat vaan toisiaan ja kone sekoilee. Sekä ei kumpikaan toimi kunnolla eli voi olla kuinka monta virusta/troijalaista koneella eikä kumpikaan virus ohjelma niitä havaitse!

    • CPR

      Yhdyn edellisiin kirjoituksiin ja lisään vielä sen verran, että Norton on vielä kaiken lisäksi siitä hankala ohjelma, että se pitää todellakin poistaa perusteellisesti sekä puhdistaa rekisteri sen jälkeensä jättämistä merkinnöistä ennen kuin avast! suostuu toimimaan oikein. Toisaalta en menisi ihan suoralta kädeltä sanomaan, että tuo sinun mainitsemasi ohjelma (avast! Virus Cleaner) ei toimisi. Sehän ei ole varsinainen virustorjuntaohjelma, vaan ainoastaan poistotyökalu tietyille viruksille
      http://www.avast.com/eng/avast_cleaner.html

      Oikean avast! 4.6 virustorjuntaohjelman saat täältä:
      http://www.avast.com/eng/down_home.html

    • Sally

      Mites kun tällä

      http://www.atkvarikko.fi/index.php?id=23

      sivulla sanotaan, että voi olla 2 virustorjuntaohjelmaa.

      Lainaus "Suosittelemme että asennat kaksi virustorjuntaohjelmistoa samalle tietokoneelle, näin parannat tietokoneesi virusturvaa entisestään! Mielestämme toimivin ratkaisu on käyttää sekä maksullista että ilmaisohjelmaa. Hyvänä esimerkkinä voi pitää Norton Antivirusta sekä Grisoft AVG 7 Free:tä."

      Onko 2002 versio NA:sta vanhentunut, vaikka tilaus on ajantasalla ja uusia päivityksiä tulee lähes päivittäin?

      Voi geocitiesin kautta tulla viruksia, kun sinne männöö kuvia katsomaan?

      • sitten

        kaksi virustorjunta ohjelmaa jos haluat. Mutta älä ala täällä itkemään kun on kone täynnä paskaa! Poistele vaan niit viruksia yksinäsi ja mieti olisiko pitänyt pitää vaan yhtä virus ohjelmaa!


      • Make 1.2

        Voin kertoa sinulle että ennemmin tai myöhemmin kaksi virustorjuntaohjelmaa koneella aiheuttaa ongelman,pahimmassa tapauksessa pääsee uudelleen asennukseen koko käyttöjärjestelmässä.

        Jotkut ohjelmat voivat olla ihan hiljaa rinnakkain,(mutta miten toimivat?), mutta nykyisiä tunnettuja ohjelmia ilmainen/maksettu asennettaessa
        tulee varoitus jossain vaiheessa vastaan että ollaan törmäyskurssilla.

        Olen kyllä kokeillut ihan uteliaisuudesta kahta virustorjuntaohjelmaa samanaikaisesti ,en suosittele.


    • Make 1.2

      Kyllä sinä olet hyvät neuvot saanut mutta lisäksi omana kommenttinani lisäisin että oletko samalla palstalla lukenut keskustelut Avastista,siellä on erittäin paljon hyödyllistä tietoa ohjelmasta sekä sen yhteensopivuudesta esim. ZA palomuurin kanssa,en minä kumpaakaan mainosta mutta lue ihmeessä.

      Avastin tuntee hyvin nimimerkki CRP ainakin minun mielestäni tuntematta henkilöä.

      • Make 1.2

        Tuossa äskeisessä viestissäni mainitsemani asiantuntijan nimimerkissä lipsahtivat vähän kirjaimet pois paikoiltaan ilman mainostamistarkoitusta johonkin tuotteeseen.
        Pahoittelen asiaa.


    • ei kahta

      Jos käyttää koneellaan kahta virustentorjunta-palomuuri ohjelmaa ne häiritsevät toinen toisensa toimintaa.

    • \m/

      Siis kahta palomuuria ei saa olla päällä samaan aikaan samoin kuin ei aktiivista virustorjuntaohjelmaakaan, kuten täällä on esitettykin. Sen sijaan koneella voi kyllä olla useampi virustorjuntaohjelma, jos vain yksi niistä on aktiivinen, ja muut laitettu passiivisiksi, esim. palomuurin avulla, eli samaan aikaan ei ole kuin yksi ohjelma käynnissä. Ja tarpeen mukaan sitten otetaan muut ohjelmat käyttöön, jos halutaan vaikka tarkistaa ensisijaisen virusohjelman toiminta, tai jos se ei poista jotain virusta, ja muutenkin kannattaa vähän vaihdella ohjelmaa, etenkin ilmaisohjelmien ollessa kyseessä, sillä nuo tunnistavat virusrekisterit ovat erilaisia, eli jos tulee jotain häikkää, josta epäilee viruksia, kannattaa ajaa ainakin toisella virustorjuntaohjelmalla.

      Tietenkin silloinkin saa pitää vain yhtä virusohjelmaa aktiivisena kerrallaan, sillä muuten ne todellakin häiritsevät toisiaan.

      Ei tuosta toisesta ohjelmasta nyt kovin paljon käytännön hyötyä ole, vaan kyllä sillä yhdelläkin pärjää, kun vaan muistaa päivittää sen tarpeeksi usein. Se toinen on lähinnä tarkistuksia varten, ja joihinkin erikoisiin viruksista johtuviin häikkätilanteisiin, joita ei kovin usein tule keskivertokäyttäjälle vastaan.

      • Sally

        No uskotaan sitten, ettei kahta...

        Säikähdin vaan, kun koneessani kyläili troijalainen. NA ei voinut puhdistaa, ei karanteerata, mutta teki sen vaarattomaksi.

        Miten NA 2002 voi olla vanhentunut, jos on voimassaolevat tilaukset, että päivittää virustietokannat???

        No seuraavan kerran päivitän kyllä sen 2005:aan.


      • myös itse
        Sally kirjoitti:

        No uskotaan sitten, ettei kahta...

        Säikähdin vaan, kun koneessani kyläili troijalainen. NA ei voinut puhdistaa, ei karanteerata, mutta teki sen vaarattomaksi.

        Miten NA 2002 voi olla vanhentunut, jos on voimassaolevat tilaukset, että päivittää virustietokannat???

        No seuraavan kerran päivitän kyllä sen 2005:aan.

        Olethan itsekin muistanut päivittää Nortonia. Se päivittää automaattisesti viruspäivitykset, mutta ei ohjelmapäivityksiä. Ne täytyy itse hakea. Kerran viikossa on hyvä väli painella sitä Update napiskaa ja varmistaa, että kaikki päivitykset kohdillaan.


      • Sally
        myös itse kirjoitti:

        Olethan itsekin muistanut päivittää Nortonia. Se päivittää automaattisesti viruspäivitykset, mutta ei ohjelmapäivityksiä. Ne täytyy itse hakea. Kerran viikossa on hyvä väli painella sitä Update napiskaa ja varmistaa, että kaikki päivitykset kohdillaan.

        Kyllä tulee käytyä LiveUpdatessa ihan päivittäin.


    • mutta jos

      Eikös ole silleen että voi olla kaksi jos toinen ei ole aktiivinen? Elikkäs itellä on hyvin toiminut avast! ja Malwarebytes anti-malware. Ja avastihan on se aktiivinen, malwarebytes antimalwarella skannailen sillon tällön ja ei mitään ole ollut.

    • PPAP2

      mikäli jostakin syystä epäilet , ettei norton riitä, niin esmes Sophos tarjoaa ilmaista skanneri / työkalua (vaatii rekisteröinnin), joka mielestäni on aikas hyvä selaisena kuin on. tuossa on esitetty myös Malmwarebytesin Antimalmwarea, sekin on todella hyvä omassa kategoriassaan (päivitettävä manuaalisesti free versiossa)

      Sophoksen skanneri on siitä "hankala" että päivitys on myös manuaalinen ja muistaakseni niin, että vanha versio pitää ensin poistaa koneelta(?)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5814
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3004
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      57
      2476
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1123
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      37
      1085
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1084
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      813
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    Aihe