Kohtaavatko palstan ufokeskusteluissa uskomukset vai tiedot vai ajattelu toisensa?
Uskomukset ovat tarpeellisia
12
195
Vastaukset
- Anonyymi
Bidenin vappupallot. Demarien ufoja jolla upotettiin suomalaisia boomereita.
- Anonyymi
Aivomme käyttävät oikoteitä ympäristön mallintamiseen ja ennustamiseen. Me voimme kutsua niitä energiaa säästäviksi uskomuksiksi. Ne ovat aivojemme tapa ymmärtää ja navigoida monimutkaisessa maailmassamme. Ne ovat mentaalisia esityksiä tavoista, joilla aivomme odottavat ympäristössämme olevien asioiden käyttäytyvän ja kuinka asioiden pitäisi olla yhteydessä toisiinsa – malleja, joihin aivomme odottavat maailman mukautuvan. Uskomukset ovat tehokkaan oppimisen malleja ja ovat usein välttämättömiä selviytymiselle.
Aivot ovat paljon energiaa käyttävä elin, joten sen piti kehittää energiaa säästäviä toimintatapoja. Ennustuskoneena sen on käytettävä oikoteitä hahmontunnistusta varten, kun se käsittelee valtavia määriä informaatiota, jonka sen aistielimiensa saa ympäristöstä. Uskomukset antavat aivoille mahdollisuuden suodattaa monimutkaista tietoa, jolloin ne voivat nopeasti luokitella ja arvioida tietoa ja tehdä johtopäätöksiä.
Näihin oikopolkuihin maailmamme tulkitsemiseen ja ennustamiseen liittyy usein havaintojen ja tiedon aukkojen täyttäminen, ekstrapolaatioiden ja oletusten tekeminen, jotka perustuvat epätäydellisiin tietoihin ja samankaltaisuuteen aiemmin tunnistettujen kuvioiden kanssa. Nopeita johtopäätöksiä tehdessään aivomme suosivat tuttua tuntemattoman sijaan. Siten aivomme ovat alttiita virheille ja näkevät joskus olemattomia. Nämä voidaan myöhemmin tunnistaa ja korjata virheenhavaitsemismekanismeilla tai ei. Tälläinen toimintatapa on kompromissi tehokkuuden ja tarkkuuden välillä.
Energiankulutuksen alentamiseksi aivot sovittavat uutta tietoa olemassa oleviin puitteisiin maailman ymmärtämiseksi sen sijaan, että ne toistuvasti rekonstruoisivat puitteita tyhjästä.
Edelläkuvatulla aivojen toimintatavalla on ilmiselvä vaikutus ufohavaintoihin.
Mutta aivojen enrgiankulutusta optimoiva toimintatapa vaikuttaa myös abstrakteihin uskomuksiimme. Siitä myöhemmin lisää. - Anonyymi
Uskomus : "Kuten totuuden, tiedon ja viisauden kohdalla, uskomukselle ei ole täsmällistä määritelmää, josta oltaisiin samaa mieltä."
"Uskomusten voidaan nähdä sijoittuvan ihmisen persoonallisuudessa joko:
a.) kognitiiviseen (tiedolliseen) osa-alueeseen, jolloin ne liittyvät läheisesti tietoon, tai
b.) affektiiviseen (tunnepitoiseen, mielialaan liittyvään) osa-alueeseen, jolloin ne liittyvät enemmän asenteisiin.[2]"
"Uskomukseen oikeuttavat syyt yksilö määrittää ja valikoi usein tiedostamattaan." Esimerkiksi yleisesti tiedetyistä tosiasioista tehdyt erilaiset jatko/johtopäätökset, tai että oletus/asenne/tunne/enemmistön- tai muiden mielipide, tai uskonnollisuus- / muu vakaumus ohjaa ajattelua.
"Uskomuksissa on näin vahva tunnepitoinen osatekijä."
Käsitys : "Viittaa korkeamman tason uskomukseen, joka on yksilön itsensä tiedostama ja pohjautuu yksilön suorittamaan tietoiseen ja tiedostetusti perusteltuun päättelyyn. Näin ne ovat uskomuksia kognitiivisempia." - Anonyymi
Näkisin, että ufokeskustelussa, rajatiedossa yleensä kohtaa, keskusteluun vaikuttaa:
Tieto (tieteellinen puoli, ns. faktat), ilmoitukset (kanavoitu uusi tieto, lyhyet viestit), käsitykset (tietojen soveltaminen, loogisuus ja päättelykyky), erilaiset uskomukset (uskonnolliset tulkinnat, vanhahtavat käsitykset), sekä ateistiset / skeptiset, kielteiset asenteet ja vahvat olettamukset (esiintyy uskomuksia, asiaa ei tunneta, tiedon vajausta).
Nämä kun liikutaan tieteelle vielä todistamattoman alueella, rajatieto. - Anonyymi
Meidän maailmassamme on täysin mahdotonta että kukaan ihminen olisi lapsena vastaanottanut täysin paikkansapitävän uskomusjärjestelmän eli selostetut oikopolut. Tämä tosiasia ei näyttäisi haittaavan ihmisten yritystä säilyttää lapsuudessa omaksuttu uskomusjärjestelmä läpi heidän elämänsä.
- Anonyymi
Todennäköisesti ihmisen uskomukset käyttävät samaa aivojen serviisiä, koskivatpa ne ulkoisen maailman ominaisuuksia tai abstraktisempia käsityksiä.
Ulkoista maailmaa koskevat uskomukset ovat hyvin vakaita oikopolkuja eivätkä aivot hevillä päivitä niitä uusiin. Sama koskisi siis myös abstraktisempia uskomuksia.
Olemassaolevien uskomusten muuttaminen vaatii paljon ajattelua ja energiaa. Uusien kokemusten ja tietojen sijoittaminen olemassaolevien uskomusten päälle vaatii vähemmän energiaa. Kaikkein vähiten energiaa kuluu kun uudet kokemukset ja tiedot suoraan hylätään.
Uskomusten muuttaminen käy ihmiselle erityisen vaikeaksi jos ne ovat linkittyneet ihmisen identiteettiin, minäkuvaan, yhteiskunnalliseen asemaan, työuraan, perhe- ja ystävyyssuhteisiin, yms asioihin.
Toisen ihmisen uskomusten muuttaminen on hyvin vaikeaa edellä mainituista syistä. Ylen helppoa se ole silloinkaan vaikka toisella olisi oma kiinnostus ja valmius omien uskomustensa tsekkaamiseen.
Aloitus ja jatkokirjoittelu minun osaltani (ketjussa on myös muiden kirjoituksia) perustuu nettiartikkeliin.
https://www.psychologytoday.com/us/blog/finding-purpose/201810/what-actually-is-belief-and-why-is-it-so-hard-change - Anonyymi
Uskomuksilla on suuri merkitys yhteiskunnan vakauteen.Jos ajatellaan että jokainen kansallisuus, kulttuuri ja uskonto muodostaa oman uskomuspakettinsa, niin sanoisin että paljon siirtolais- ja pakolaisväestöä vastaanottava maa petaa levottomia tulevia aikoja. Ihmisten erilaisia ja tiedostamattomia ajattelun oikopolkuja ei tuosta vaan samanlaistettava.
- Anonyymi
En usko että ihmisillä, palstalaiset poislukien, olisi kovinkaan paljon ja kovinkaan voimakkaita ajattelun oikopolkuja - eli sellaisia oikopolkuja joihin liittyisi paljon henkilökohtaisia assosiaatioita - mitä ufoihin tulee.
Tuleva avoin massakontakti saa ihmiset etsimään tietoa muukalaisista ja koska tietoa ja voimakkaita uskomuksia asiasta on vähän niin joukkotiedotusvälineiden kertoma informaatio otettaneen hyvin vastaan.
Toinen voimakkaasti ihmisten käsityksiä luova tgekijä on muukalaisten antama ensivaikutelma.- Anonyymi
[Uskomuksena, avoin massakontakti] Osaatko sanoa miksi tollainen massakontakti pitäisi järjestää? Eikö tietoa muukalaisista ole jo nyt saatavilla ihan riittävästi? Mitä uutta informaatiota toisi joukkotiedotusvälineet asiaan? Eikö uutisvirta täyttyisi enemmänkin uhkakuvista ja kielteisistä skenaarioista?
Ja eikö siitä synny laajoja yhteiskunnallisia levottomuuksia kun jotain 1/3 osa ihmisistä suhtautuisi aggressiivisesti näkemäänsä uhkaan? Pitäisi valloituksena tai ainakin sellaisen aikeena - oli ensivaikutelma mikä hyvänsä, kaikkeen tuntemattomaan liittyy pelot ja epäilyt muista aikeista. Sitä kautta kielteisyys ja asian jyrkkä vastustaminen.
Sekä eikö massakontaktin yhtenä seurauksena tulisi heidän ihmiskunnan asioihin suora puuttuminen? Onko sellainen haluttua, viisasta, laillistakaan? - Anonyymi
Jotta paniikkia ja muuta haitallista ei aiheutuis, niin et-olentojen massakontakti vaatisi ihmiskunnan psykologisen valmistelemisen ensin ja sen tekisivät maan poliittiset johtajat. Onko prosessi nyt alkanut, vai oliko kyse jostain muusta hiljattain koetuissa tapahtumissa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jotta paniikkia ja muuta haitallista ei aiheutuis, niin et-olentojen massakontakti vaatisi ihmiskunnan psykologisen valmistelemisen ensin ja sen tekisivät maan poliittiset johtajat. Onko prosessi nyt alkanut, vai oliko kyse jostain muusta hiljattain koetuissa tapahtumissa?
Kanavoinneissa kerrotaan että muukalaiset tapailevat jo pienia ihmisryhmiä, myös valtiotason neuvotteluista kerrotaan.
Ihmisten toimissa minä en näe merkkejä kohtaamisen valmisteluista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
[Uskomuksena, avoin massakontakti] Osaatko sanoa miksi tollainen massakontakti pitäisi järjestää? Eikö tietoa muukalaisista ole jo nyt saatavilla ihan riittävästi? Mitä uutta informaatiota toisi joukkotiedotusvälineet asiaan? Eikö uutisvirta täyttyisi enemmänkin uhkakuvista ja kielteisistä skenaarioista?
Ja eikö siitä synny laajoja yhteiskunnallisia levottomuuksia kun jotain 1/3 osa ihmisistä suhtautuisi aggressiivisesti näkemäänsä uhkaan? Pitäisi valloituksena tai ainakin sellaisen aikeena - oli ensivaikutelma mikä hyvänsä, kaikkeen tuntemattomaan liittyy pelot ja epäilyt muista aikeista. Sitä kautta kielteisyys ja asian jyrkkä vastustaminen.
Sekä eikö massakontaktin yhtenä seurauksena tulisi heidän ihmiskunnan asioihin suora puuttuminen? Onko sellainen haluttua, viisasta, laillistakaan?Me olemme jokseenkin tietämättömiä ympäröivästä maailmasta ja me olemme jokseenkin tietämättömiä sisäisestä maailmastamme. Tämähän on kaikkea muuta kuin optimaalinen tilanne. Me tarvitsisimme jonkinlaista sisäistä muutosta tiedon lisäksi vapauttaaksemme itsemme laajempaan elämään. Sellainen muutos voisi lähteä liikkeelle muukalaiskontakteista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.3107221Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill662126- 1751817
epäonnen perjantain rikos yritys
onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä151337- 1121277
Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"
Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie81203Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa
- Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 181691200RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.
Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j541136Kirjoitin sinulle koska
tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j411071Martina pääsee upeisiin häihin
Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.2901009