Aivasteleva kissa

Anonyymi-ap

Minun kissani alkoi viikonloppuna aivastelemaan, eilinen eli sunnuntai oli oikeastaan selkeä aivastelupäivä. Eli selkeää aivastelua on ollut nyt 2 päivää.
Saa vielä melki joka kerta kunnon aivastelukohtauksen, eli saattaa aivastaa 4-6 kertaa kerrallaan. Sitten tänään huomasin, että siltä valuu hieman kirkasta nestettä silmistä, todella vähän mutta sen verran kuitenkin, että huomasin sen.
Muuten vaikuttaa olevan ihan normi itsensä. Eli syö ja juo hyvin ja kyllä leikkiikin.
Tuo leikkiminen on ollut sitä, että heittelee lelujaan kuin saalista ja sitten jahtaa kynälampun valoa, itse vielä "pyytää" sitä. Eli kun tietää, missä kynälamppu on, niin menee sen pöydän tykö ja yrittää herättää mun huomiota, että jos saisi jahdata sitä kynälamppua.
Tänään on ollut vähän hiljaisempi, mutta muutenkin yleensä iltasella alkaa enemmän touhuamaankin.
Aion olla nyt heti huomenaamusta ell-klinikalle yhteydessä ja tietysti, jos nyt illan/yön aikana tulee jotain voinnin huononemista, niin vien sen ilman muuta päivystykseen.
Mutta ajattelin kysellä, että mahtaakohan tuo olla kissaflunssaa, alkavaa sellaista tai lievä flunssa ylipäätään vai mikä mahtaisi olla syynä?
Muita oireita ei ole, selkeitä ainakaan, kuin tuo aivastelu ja todella lievästi vuotavat silmät.
Ruokavalio sillä on ollut jo vuosia sama, asunto on ihan perussiisti kämppä, enkä käytä itse mitään hajusteita, mitkä saattaisivat ärsyttää kissaani. Käyttämäni pyykinpesuaineetkin jopa ovat olleet samoja jo kauan. Eli ei pitäisi olla mistään niistäkään kiinni, vaikka voihan kait allergia muodostua ajan mittaan johonkin tuttuunkin asiaan..?
Sen verran on erilaista, että viime viikolla taloyhtiössämme suoritettiin ilmanvaihtojärjestelmän nuohous ja minunkin asunnossa käytiin asian tiimoilta kahdesti. Maanantaina ja nyt perjantaina, eli 13. ja 17.2.
Niin sekin kävi mielessä, että olisiko sillä mahdollisesti vaikutusta asiaan?
Siis että tuon nuohouksen tiimoilta sisäilmaan olisi vielä jäänyt enempi jotain pölyä tms "paskaa", mikä voisi sitten rasittaa kissaani niin, että aiheuttaa silmien vuotamista ja aivastelua? Tai että nuohouksen jäljiltä huoneilmaan pääsee nyt ainakin alkuvaiheessa enemmän pölyä kuin yleensä. Kun tokkopa kaikki liat lähti hormeista tuon nuohouksen mukana pois.
Tuo nuohous on muuten kyllä hoidettu ihan päin peetä tässä vuosien mittaan.
Suositushan muistaakseni on, että kerrostaloissa ainakin ko nuohous pitäisi tehdä 4-5v vuoden välein ja asuintalossani tällainen nuohous on tehty tässä 17 vuoden aikana vain kahdesti, eli se olisi pitänyt tehdä vähintään 3 kertaa jo tänä aikana.. Ensimmäinen tehtiin reilu 5v sitten ja tämä toinen tosiaan viime viikolla. Ja sitä ei tiedä, milloin näitä edeltäneet nuohoukset on tehty.
Eli voisi ainakin olettaa, että ilmanvaihtojärjestelmä on ollut todella likainen, eikä mua ainakaan itseäni ihmetyttäisi, vaikka siellä olisi vieläkin likaa ym 90-luvulta ja aiemmaltakin ajalta.
Tällaisia ajattelin ja toivoisin asiallisia vastauksia aiheen tiimoilta.
Olen kyllä aika helkkarin huolestunut tällä hetkellä, vaikka kissani nyt voi silti kaiken kaikkiaan hyvin. Mutta eihän tuollainen pärskiminen ole ihan normaalia, vaikka sitä onkin kestänyt vasta 2 päivää.
Kissani on lisäksi noin 14-vuotias, mahdollisesti vähän vanhempikin. Täysin varma en ole iästä, koska se on rescue-kissa. Minulla se on ollut yli 10v ja edellisillä omistajilla oli ollut noin kolme vuotta, mutta en ole varma, olivatko he ottaneet sen pentuna vai nuorena aikuisena. Mutta kuitenkin, se ei nyt ole mikään nuori kissa enää, niin senkin vuoksi olisihyvä kuulla jo nyt, että onko muilla kokemuksia vastaavasta ja onko kyseessä mahdollinen sairaus vai esim oireilua vain huonosta sisäilmasta.
Netistä ell-klinikoiden ohjeissakin on aika hajontaa. Joidenkin klinikoiden sivuilla sanotaan että lääkäriin kiireesti tällaisissa tapauksissa ja joidenkin muiden klinikoiden sivuilla taas, että voi seurata tilannetta jonkun aikaa. Ja jos aivastelu ei lopu muutaman päivän kuluessa, niin sitten lääkäriin.

2

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuinka kävi eläinlääkärissä?

    • Anonyymi

      Itselläni oli 2 kissa.Kerostalossa.Elivät laadukaan elämän 20 vuotaa,Joka sisä kissalle korkea kotini. Käytin kissat eläinlääkärissä säänöllisesti terveystarkistus, kuin hampaiden tarkistus. Rokotuksetkin saivat aina ajalla.Vaikka olivat sisä kisoja. Ihminen tuo viruksia pöpöjä muita eteisen omissa jalkineissa Kertoi eläinläkäri.Syy rokotukset. Vastavia ongelmia ei kisoillani ollut koskaan!.Jos olisi olut Heti olisin ajan varannut eläinlääkäri asemalle. Vaikka se maksaa ja paljon. Ihan saman kuin koirista veloittavat.Lisäksi ostinkisoileni laadukasta ruokaa eläinlääkäri asemat.Nissä ei tuhkaa,ei viljaa,Mitä sataa olla kauppojen kissan ruoka valikoimissa.Kissa on ihana lemikki.Mutta ei suinkaan ilmainen,Sitä monikaan ei ajattele. Moni hankii yksinäisyyteen kissan.Kun on kissa jätävät yksin kotia 1-2-3 yöksikin. Seisovaa vettä .Kuiva muonaa. ITSE EIVÄT KUITENKAAN JUO SEISOVAA VETTÄ. EIVÄT PASKO MAN PASKANSA PÄLLE.MUTTA KISSA JOTUU JUOMAAN JA PASKOO PÄLLE OMAN PASKANSA. Kun ne kisan kakka paakut ja pisu ei tuona aikan ole kukaan ottamassa pois.Sehän on kissa metaliitetilla. Omistaja unohtaa se kissan vessi kippo ,vesi huonoa kun asunon lämpötila nousee varsinkin kesällä,Unohtaa se kakan ja pissan haju kun hiekalatikosta nitä paakuja ei oteta pis.Nousee keskusilmastoini kautta muihin asuntoihin kerrostalossa ja sieltä kodista rappukäytävän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      3986
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      13
      2151
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1654
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1487
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1438
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      21
      1353
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1238
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe