Onkohan nuoremmilla kokeilla enemmän mielikuvitusta keksiä kaikille
aineksille käyttöä ?
Nuorempien kokkien vinkkejä ja jutustelua (pitkä sivu)
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000009416647.html
Halpa ja paha eivät ole synonyymeja
50
287
Vastaukset
- Anonyymi
Köyhältä näyttää. Papuja linssejä tomaattimurskaa makaroonia vai mitä pastaa se nyt on.
- Anonyymi
Tykkäätkö niin ? Se oli yksi ideoista, johon kiinnitin huomiota, pavut, linssit ja
tomaattimurska, hyvää, mutta kun en välitä pastan enkä makaronin
"tyhjistä kaloreista" ajattelin, että voisin joskus kokeilla tehdä keiton.
Mulla on tuolla 70+ aloitus, laitoin siihen juuri tuon saman linkin hetki sitten.
Nyt tulin tänne kurkkaamaan.
Siinä on ihan hyvää juttua.
Esimerkiksi tuo, että jääkaappi syödään tyhjäksi, sitten täydennetään.
Itse teen juuri niin, ettei kaapissa ole paljon mitään, sitten vasta kauppaan.- Anonyymi
Jää kappi kannatta syödä seinineem ja sen jälkeen ostaa susi
Anonyymi kirjoitti:
Jää kappi kannatta syödä seinineem ja sen jälkeen ostaa susi
Syövät jotkus seiniäkin, vessapaperia, ym, kummallista.
Sen taudin nimi on Pica.
Missäs susia myydään, voishan sitä yhden ostaa ja viedä yön pimeydessä kehä kolmosen eteläpuoleEliaana kirjoitti:
Syövät jotkus seiniäkin, vessapaperia, ym, kummallista.
Sen taudin nimi on Pica.
Missäs susia myydään, voishan sitä yhden ostaa ja viedä yön pimeydessä kehä kolmosen eteläpuolesiis, eteläpuolelle. (haukkui botiksi, eikä meinannut päästää läpi.)
- Anonyymi
Eliaana kirjoitti:
Syövät jotkus seiniäkin, vessapaperia, ym, kummallista.
Sen taudin nimi on Pica.
Missäs susia myydään, voishan sitä yhden ostaa ja viedä yön pimeydessä kehä kolmosen eteläpuoleKyllä jotkut kehuu sushia syövänsä. Johonkin vihreään levään kääritään ja hirmuisesti suolataan ja riisiäkin siinä köntissä. Yökk!
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä jotkut kehuu sushia syövänsä. Johonkin vihreään levään kääritään ja hirmuisesti suolataan ja riisiäkin siinä köntissä. Yökk!
Juu, kyllä minä sushin tiedän, syönyt en ole.
Tuo ano kun sanoi, että ´´ostaa susi.´´
- Anonyymi
Halpa on synonyymi huonolle
eestin ja turun kielissä
Sit mä olin apukoulun ykkösellä ja mun takana oli aapisen tentti ja särkynyt parisuhde ja sitmä halpaannuin
Vuonna 2017 Laura Sammatti opiskeli kolmatta vuotta lukiossa. Hänellä oli takanaan parisuhde, jossa oli sekä henkistä että fyysistä väkivaltaa. Sen aikana Laura söi huonosti ja laihtui rajusti.
Eron jälkeen hän panosti liikuntaan ja terveelliseen ravintoon. Vaikka muuten elämä tuntui vielä epävarmalta, liikunta toi kaivattua iloa ja muutosta.
Sitten heinäkuussa kaikki muuttui.
Onnettomuuden myötä Sammatista tuli neliraajahalvaantunut. Vamma - Anonyymi
Linkissä on liemikuutioista. En ole niistä luopunut, mutta käyttöä olen rajoittanut.
Käytin aika runsaasti niitä kunnes huomasin, että vähempikin kuutiomäärä
antaa makua eikä ruokaan tule liikaa suolaa. En tietenkään lisää suolaa,
jos liemikuutioita käytän. Maggi-kuutioissa on muistaakseni eniten suolaa.
Nykyään käytän vain kasvisliemikuutioita keittoihin ja patoihin.
Ehkä niistäkin voisi "irrottautua" ? Kaipaavatko ruuat tosiaan niitä vai
tuovatko ne täyteläisyyden makua ruokaan ?
Luulen, että "makunystyrämme" tottuvat niihin, vaikka ilmankin olisi hyvää.
Sama on Aromat-aromivahventeen kanssa. Sitäkin on hippusen johonkin
joskus laitettava, kun on siihen tottunut ja silloinhan ei tarvitse suolaa.
Aromatista 50% on suolaa.- Anonyymi
Minulla on kasvisliemikuutioita varalla, sopivat hyvin esimerkiksi siskonmakkarakeittoon ja makaronilaatikkoon munamaidon sijaan. Liemikuutiot voi kyllä korvata yrttien käytöllä, tuoreet ovat ihania, mutta kuivatuissakin on paljon ytyä, kun niitä murentaa liemeen. Kaikkea yrttimaan satoa ei ehdi kesällä käyttää, jää paljon kuivattavaksi. Esimerkiksi timjami ja lipstikka suorastaan maistuvat suolaisilta, samoin ruohosipuli.
Kokonaisesta kalasta jää paljon perkeitä, ja niitten keittäminen sipulin, pippurien ja laakerinlehtien kanssa tuottaa hienoa kalalientä, josta ylimääräisen voi pakastaa. Sitruunoita on minulla aina, sitruuna tai lime antaa kalaruuille ja salaateille raikkautta ja hapokkuutta, suolan voi jättää vähemmälle.Sitruuna myös raakakypsyttää kalaa, ei tarvitse tönkkösuolata. Sormisuola valmiin ruuan pinnalle ripoteltuna on yksi keino välttää turhaa suolan käyttöä, pienetkin hippuset riittävät ruuan makua korostamaan.
Jääkaapin inventaarioruuat ovat tuttuja : munakkaat, keitot ja salaatit, kuivahtaneetkin juustonkantit raastettuina tulevat käyttöön. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minulla on kasvisliemikuutioita varalla, sopivat hyvin esimerkiksi siskonmakkarakeittoon ja makaronilaatikkoon munamaidon sijaan. Liemikuutiot voi kyllä korvata yrttien käytöllä, tuoreet ovat ihania, mutta kuivatuissakin on paljon ytyä, kun niitä murentaa liemeen. Kaikkea yrttimaan satoa ei ehdi kesällä käyttää, jää paljon kuivattavaksi. Esimerkiksi timjami ja lipstikka suorastaan maistuvat suolaisilta, samoin ruohosipuli.
Kokonaisesta kalasta jää paljon perkeitä, ja niitten keittäminen sipulin, pippurien ja laakerinlehtien kanssa tuottaa hienoa kalalientä, josta ylimääräisen voi pakastaa. Sitruunoita on minulla aina, sitruuna tai lime antaa kalaruuille ja salaateille raikkautta ja hapokkuutta, suolan voi jättää vähemmälle.Sitruuna myös raakakypsyttää kalaa, ei tarvitse tönkkösuolata. Sormisuola valmiin ruuan pinnalle ripoteltuna on yksi keino välttää turhaa suolan käyttöä, pienetkin hippuset riittävät ruuan makua korostamaan.
Jääkaapin inventaarioruuat ovat tuttuja : munakkaat, keitot ja salaatit, kuivahtaneetkin juustonkantit raastettuina tulevat käyttöön.Ramoonan sepustus tuo 19.16.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minulla on kasvisliemikuutioita varalla, sopivat hyvin esimerkiksi siskonmakkarakeittoon ja makaronilaatikkoon munamaidon sijaan. Liemikuutiot voi kyllä korvata yrttien käytöllä, tuoreet ovat ihania, mutta kuivatuissakin on paljon ytyä, kun niitä murentaa liemeen. Kaikkea yrttimaan satoa ei ehdi kesällä käyttää, jää paljon kuivattavaksi. Esimerkiksi timjami ja lipstikka suorastaan maistuvat suolaisilta, samoin ruohosipuli.
Kokonaisesta kalasta jää paljon perkeitä, ja niitten keittäminen sipulin, pippurien ja laakerinlehtien kanssa tuottaa hienoa kalalientä, josta ylimääräisen voi pakastaa. Sitruunoita on minulla aina, sitruuna tai lime antaa kalaruuille ja salaateille raikkautta ja hapokkuutta, suolan voi jättää vähemmälle.Sitruuna myös raakakypsyttää kalaa, ei tarvitse tönkkösuolata. Sormisuola valmiin ruuan pinnalle ripoteltuna on yksi keino välttää turhaa suolan käyttöä, pienetkin hippuset riittävät ruuan makua korostamaan.
Jääkaapin inventaarioruuat ovat tuttuja : munakkaat, keitot ja salaatit, kuivahtaneetkin juustonkantit raastettuina tulevat käyttöön.Piti googlata mitä on sormisuola:
"Sormisuolaksi kutsutaan yleensä isorakeista suolaa, jota lisätään ruokaan sormin. Sormisuolakiteet ovat rapeita ja usein pyramidinmuotoisia, ja ne valmistetaan haihduttamalla. Sormisuolaa pidetään "vähän fiinimpänä" suolana. Sormisuolan hinta onkin usein huomattavasti ruokasuolaa kalliimpi."
Sormisuolako ei siis ole merisuola ?
Sen rakenne on merisuolamainen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Piti googlata mitä on sormisuola:
"Sormisuolaksi kutsutaan yleensä isorakeista suolaa, jota lisätään ruokaan sormin. Sormisuolakiteet ovat rapeita ja usein pyramidinmuotoisia, ja ne valmistetaan haihduttamalla. Sormisuolaa pidetään "vähän fiinimpänä" suolana. Sormisuolan hinta onkin usein huomattavasti ruokasuolaa kalliimpi."
Sormisuolako ei siis ole merisuola ?
Sen rakenne on merisuolamainen.Jos se valmistetaan haihduttamalla, luulisi sen olevan merivedestä haihdutettua eli merisuolaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos se valmistetaan haihduttamalla, luulisi sen olevan merivedestä haihdutettua eli merisuolaa.
Joudun olemaan tarkka suolan suhteen. En käytä merisuolaa, yksi pieni kide voi
vastata suurta määrää tavallista suolaa.
Liika suola nostaa paljon verenpainetta. Yläpaine 130-140 nousee herkästi 180:een
tai 190:een ja sitten alkaa huimata ja sydän hakata ja tulee tukala olo. - Anonyymi
Saat dementian koska kuutioissa oli muunpskan lisäksi glutamaattia munoin
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joudun olemaan tarkka suolan suhteen. En käytä merisuolaa, yksi pieni kide voi
vastata suurta määrää tavallista suolaa.
Liika suola nostaa paljon verenpainetta. Yläpaine 130-140 nousee herkästi 180:een
tai 190:een ja sitten alkaa huimata ja sydän hakata ja tulee tukala olo.Luuletko eettei koko maailma tiedä tuota
Mutta kerro mihin ilmiöön perustuu että suola nostaa painetta
Muuten tuollaiset tyhjänhöpötykset ovat muistitietoa ilman ymmättystä - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Saat dementian koska kuutioissa oli muunpskan lisäksi glutamaattia munoin
En saa, japanissa käytetään glutamaattia paljon ja japanilaiset ovat kaikkein
iäkkäimmiksi eläviä kansa, jolla on vähemmän dementiaa kuin suomalaisilla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Luuletko eettei koko maailma tiedä tuota
Mutta kerro mihin ilmiöön perustuu että suola nostaa painetta
Muuten tuollaiset tyhjänhöpötykset ovat muistitietoa ilman ymmättystäLiiallinen suolan käyttö nostaa verenpainetta, vaikka muuten söisi terveellisesti.
Maailmanlaajuisesti liika suola aiheuttaa joka vuosi ainakin 1,7 miljoonaa sydäntautikuolemaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Luuletko eettei koko maailma tiedä tuota
Mutta kerro mihin ilmiöön perustuu että suola nostaa painetta
Muuten tuollaiset tyhjänhöpötykset ovat muistitietoa ilman ymmättystäSuolan natrium kerää nestettä ja turvottaa verisuonia, jolloin veren virtaus vaikeutuu ja tarvitsee lisää painetta päästäkseen eteenpäin. Paine taas rasittaa verisuonia ja vähitellen haurastuttaa niitä. Aivan ymmärrettävä tapahtumasarja.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Piti googlata mitä on sormisuola:
"Sormisuolaksi kutsutaan yleensä isorakeista suolaa, jota lisätään ruokaan sormin. Sormisuolakiteet ovat rapeita ja usein pyramidinmuotoisia, ja ne valmistetaan haihduttamalla. Sormisuolaa pidetään "vähän fiinimpänä" suolana. Sormisuolan hinta onkin usein huomattavasti ruokasuolaa kalliimpi."
Sormisuolako ei siis ole merisuola ?
Sen rakenne on merisuolamainen.Samaa merisuolaa se on, mutta kikkailu on muodikasta.
- Anonyymi
POISlukien ammatti-ihmiset, kokit, nuorempi yleisö saattaisi tarvita
ja ehkä kaivatakin vanhanaikaisia tv:n ruokaohjelmia,
joissa kotitalousopettaja tai Vanamo ja Kolmonen opettivat
suomalaisten vihannesten ja juuresten käsittelyä, kalan ja lihan käsittelyä
ja ruhon eri osien käyttöä.
"Kotimaiset raaka-aineet kunniaan" kampanja olisi ihan paikallaan. - Anonyymi
Muistatteko ?
R a d i o s s a oli aikoinaan ruokaohjelmia, mm. toimittajat Hannu Taanila ja Seija Pukonen toimittivat ruokaohjelmia radiossa 1980-luvulla.
Seija Pukonen oli muistaakseni se mukava, selkeäsanainen kotitalousopettaja,
joka oli tv:ssäkin opettamassa raaka-aineista perusasioita ja perus- ja
juhlavampien ruokien tekemistä. Melkeinpä kaipaa niitä - muuten vaan
- Master Chefien vastapainoksi, joihin jo aikoja sitten on kyllästynyt. - Anonyymi
"Botti" poisti asiallisen viestin.
- Anonyymi
Joka liittyi Seija Pukoseen.
- Anonyymi
Perheradion kotikokit vierailivat perheissä 1980-luvulla eri puolella Suomea
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/18/perheradion-kotikokit-vierailivat-kotikeittioissa-eri-puolella-suomea - Anonyymi
Pitää sanoa huokea, eikä halpa.
Halpa viittaa helposti johonkin halpa-arvoiseen.- Anonyymi
Niin pitäisi tai miksi Suomessa ei käytetä enemmän sanaa 'edullinen' ?
Mielikuva on ihan erilainen kuin sanalla 'halpa'.
Halpa antaa vaikutelman halpa-arvoisesta, huonosta.
- Anonyymi
Pidin kovasti aikoinaan telkkarista tulleesta "Makupalat" ohjelmasta, kokki Janne ja "apukokki Timo tekivät sellaisia ruokia joita ihan tavallinenkin ihminen saattaa syödä.
- Anonyymi
Mitä ruokia ihan tavallinen ihminen saattaa syödä ja mitä ei? Mainitse 5 kumpaakin!
- Anonyymi
Makupalat oli kiva ja lupsakka ruokaohjelma. Pitäiskö pyytää sarja uusintana ?
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/08/22/makupaloissa-tehtiin-ruokaa-hauskasti-ja-helposti - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Makupalat oli kiva ja lupsakka ruokaohjelma. Pitäiskö pyytää sarja uusintana ?
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/08/22/makupaloissa-tehtiin-ruokaa-hauskasti-ja-helpostiFantastisen vapauttavaa hyväntuulista epätäydellisyyttä !
Janne ja Timo eivät ottaneet pahemmin paineita ruoanlaitosta.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005278516.html - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Fantastisen vapauttavaa hyväntuulista epätäydellisyyttä !
Janne ja Timo eivät ottaneet pahemmin paineita ruoanlaitosta.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005278516.htmlKiitos ! Aika hauska juttu, tekee hyvää saada nauraa päivän päätteeksi !
Hyvää yötä !
- Anonyymi
Konstailematon kotiruoka on hyvää.
Hössynpössönruuat on enemmän ruualla pelleilyä.
Ne "menevät läpi" osalle kansaa,
koska niitä tekevät telkkarissa ns. huippukokit, m i e h e t,
joiden k o t o n a v a i m o tekee joka päivä koko perheelle arkiruoan kotona.
Naisten arkiruuanlaittoa koko perheelle ei arvosteta.
Ei siitä puhuta mitään.
Vaikka mies ei muuta tekisi kuin grillaisi kerran kesässä,
se on "ihana ihme" ja "tosimies".
VAIMO on se ihme tosiasiassa, joka joka päivä jaksaa miettiä
mitä ruokaa tekisi, että se olisi monipuolista, terveellistä ja vaihtelevaa.
Useimmiten vaimo on se, joka käy kaupassa, laittaa ruuan, kattaa
ja syömisen jälkeen siistii pöydän ja hoitaa tiskin.
Plus että hän yrittää olla taloudellinen ruokaostoksissaan ja hoitaa kodin
muutkin askareet.
Pääasiassa sen tekee nainen, vaikka kotitöitten jakaminen onkin
yleistynyt.
Enää ei ole niin jyrkästi naisten ja miesten töitä, johon entisaikaan
miehet vetosivat, "naisten hommia !"
Enemmän "rispektiä", kunnioitusta ja arvostusta naisillekin soisi,
naiset ovat Arjen Sankareita ! - Anonyymi
Ruokaa kannattaa yleensä syödä jos on nälkä
Mieluiten suun kautta - Anonyymi
"Miksi suola nostaa verenpainetta?
Natrium sitoo vettä ja lisää siten verta. Veren määrän kasvaessa sen kierto tehostuu, mikä nostaa painetta. Toisaalta ylimääräisestä suolasta ja nesteestä on päästävä eroon. Se onnistuu, kun elimistö lisää suodattumista munuaisten kautta nostaen perfuusiopainetta eli siis verenpainetta. Ihmiselimistö olisi tyytyväinen parin gramman päiväannokseen natriumkloridia, sillä vasta tätä vähäisempi saanti tehostaa lisämunuaisten aldosteronintuotantoa ja alkaa säästää suolaa."
Lääketieteellinen aikakausikirja Duodecim - Anonyymi
Kohonneen verenpaineen syistä yksi on runsas suolan käyttö. Ruokasuola on natriumkloridia, jonka natrium runsaasti saatuna kohottaa verenpainetta.
Muitakin syitä on. - Anonyymi
Natriumglutamaatin glutamaatti on yksi aminohappo. Glutamiinihappo. Se on ihan luontainen yhdiste. Sitä syntyy esimerkiksi, kun proteiinit hajoavat lihassa tai juustossa.
- Anonyymi
Natriumglutamaatissa ei ole mitään muuta vaarallista kuin suolan määrä. Nimensä mukaisesti natriumglutamaatti sisältää myös natriumia, joka on suolan verenpainetta nostava ainesosa.
- Anonyymi
EI VOISI JUODA HANAVETTÄKÄÄN JOS USKOISI KAIKEN VÄÄRÄN
TIEDON MITÄ NETISSÄ ON.
NETISSÄ on paljon väärää tietoa glutamaatista ja muista muka aivoille
vaarallisista aineista.
KUTEN TÄMÄ:
Fluoridi: yksi pahimmista ruoista aivoille
Fluoridi on mineraali, jota lisätään k r a a n a veteen joissakin paikoissa puhtaus- ja terveyssyistä. Vaikka sitä ei voi maistaa, sitä kuitenkin on vesijohtovedessä.
Fluoridin käyttö vedessä on ankarasti kyseenalaistettu. Tutkijat epäilevät, että fluoridi voi liittyä heikkoon älylliseen suorituskykyyn ja muutoksiin joissakin kognitiivisissa toiminnoissa. - Anonyymi
"Natriumglutamaatti voi aiheuttaa joillekin yliherkkyysoireita: päänsärkyä, kuumotusta, hengenahdistusta, ihottumaa. Tutkijoiden mielipiteen mukaan se on kuitenkin vaaratonta.
Elintarvikekemian dosentti Marina Heinonen Helsingin yliopistosta on vakuuttunut aineen turvallisuudesta.
”Ei natriumglutamaattia voi koko ihmiskunnalta kieltää vain sen takia, että jotkut saavat siitä yliherkkyysoireita. Oireita voi saada monesta aineesta, vaikka punaviinistä.”- Anonyymi
Vaimoni allergia on sen tyyppinen, että yksikin lasillinen punaviiniä aiheuttaa jälkimaininkina voimakkaan päänsäryn.
Siis vain punaviini pienessäkin määrin naitittuna. Eipä ole testattu vuosikymmeniin.
Sanoi siinä olevan jotain histamiinia tai anti sellaista.
Valkkari ei aiheuta muuta kuin nautintavaiheessa viisastumista ja käkätyskunto tulee niin vähäisestä määrästä, ettei krapulasta ole tietoakaan.
- Anonyymi
Aloituksen linkistä löysin muistutukseksi pavut. Tykkään papuruuista.
Papu on edullinen ja proteiinipitoinen ruoka. Liian harvoin muistaa
niiden olemassaolon, samoin linssien, joita voi lisätä vaikka viime vaiheessa
keittoliemeen, linssit on tosi helppo ja edullinen proteiinilisä. - Anonyymi
Vinkki "alkuperäisruuan pariin". Liidlissä on torstaista alkaen tuoreita
Isokarin silakkafileitä 200 gr:n pakkauksessa. Ostan neljä pakkausta ja
tällä kertaa laitan silakkarullia vuokaan, kermaa päälle ja uuniin.
Kalaa kypsyy uunissa nopeasti. En ole sähkön korkean hinnan takia
käyttänyt uunia kertaakaan moneen kuukauteen.
Nyt teen uunisilakoita.
Vuoan pohjalle laitan pari kerrosta ohuita perunaviipaleita ja sipulia,
ne kypsyvät samalla. Ei tarvitse erikseen keittää perunoita,
En osaa tehdä hyvää silakkalaatikkoa. Tämä on minun sekundaversioni. - Anonyymi
Silakka on "uusi nauris". Kukaan ei kohta syö.
- Anonyymi
Koska sitä ei myydä missään.
- Anonyymi
Silakkasaaliit ovat pienentyneet, rannikoillakaan ei aina ole niitä kaupoissa. Silakasta ei osata tehdä ruokaa ja pelätään kalan hajua. Vain kalapuikot kelpaa.
- Anonyymi
Aina ruokaa löytyy, kaupoissa on runsaasti valikoimaa, liikaakin,
mutta jotkut kuten silakka ovat jääneet lähes unholaan.
Tapasin ostaa savupotkaa, joka paloiteltiin lihatiskillä,
siitä tuli maukas hernekeitto. Ei potkaa kukaan tunne enää.
Kerran Valintatalossa oli tarjolla naudan kieltä. Lihatiskillä pyysin yhden.
Poika antoi broilerin. Ei tuntenut tuotteita mitä myi. - Anonyymi
Tänään hain Lidlistä frittimuikkuja neljä pakettia. Hyvää ja halpaa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1263078
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2671255- 1011241
Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791051Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.651046Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr121010- 30956
IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku50937Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie42904- 44816