Äänekkäät peli näppäimistöt

Anonyymi-ap

Pelinäppäimistön äänen tasoihin ei juurikaan kiinnitetä huomiota ja suurin osa mekaanisista pelinäppäimistöistä lähtee ikävän häiritseviä klik ääniä.
Olettaisi, että pelikäyttöön valmistetut näppäimistöt olisivat lähes äänettömiä, kun moni tekee pelivideoita pelaamisesta ja silloin on tärkeä saada kaikki häiriöäänet pois ääniraidalta, ei sinä aleta kikkailemaan esitorilla häiriöäänten poistamisella, kuten ylimääräisistä näppäin klik äänistä, jotka ovat erittäin ärsyttäviä.

Pelistiimaajille markkinoidaan suunnattavia mikrofoneja ja tausta ääniä vaimetavia elementtejä ja keksustellaan häiritsevästä taustamelusta, kuten kadulla kulkevasta liikenteestä, mutta pahimpaan taustaääneen eli pelinäppäimistön äänen hiljaisuuteen ei ole juurikaan puututtu.
Onhan niitä lähes äänetömiä langattomia näppäimistöjä, joista ei kuulu juurikaan mitään ääntä, mutta ne eivät ole pelikäyttöön tehtyjä, mutta voihan niitä pelikäytössä käyttää, jos pelaaminen ei ole näppäimistön jatkuvaa hakkaamista.

Kyllä näppäimistön ääni on ennen ostopäätöstä testattava.
Kodinkoneliikkeissä on onneksi näppäimistöjä esillä, että niiden ääniominaisuudet voi testata ja valita mahdollisimman hiljaisen näppäimistön.
Eri asia ovat ne myymälät, joissa myydään näppäimistöjä, kuten Tokman, Citymarket ja vastaavat, mutta niissä ei näppäimistön ääntä pysty testaamaan ja yleensä niissä on vielä kyltti, että avattu pakkaus on osopäätös.
Kyllä tuote pitää päästä testaamaan ennen ostopäätöstä, muuten joutuu palauttamaan tuotteen, kun näppäin äänet olivat aivan toista, mitä oletti olevan tai tuotetta mainostettiin hiljaiseksi.
Olisihan se paljon selvempää kaupankin kannalta, että asiakas voisi tuotteen testata ennen ostopäätöstä ja voisi valita juuri sen sopivamman, eikä sitten tarvitsisi palauttaa tuotetta.

9

459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Opettele lukemaan tuotetiedoista mitkä kytkimet haluamassasi näppiksessä on.

      • Tämä on juuri se tärkein pointti kun harkitset uuden näppäimistön ostamista. Jos esim. mainitaan että kyseessä on vaikka Cherry MX Blue tiedät että siinä on äänekäs klikkaus jokaisella kerralla kun painat nappulaa. Siinä missä Cherry MX Red kytkimet ovat hiljaisia ellet turhaan paina täydellä voimalla nappulaa niin että se iskeytyy pohjaan.

        Se, kuka on valmistaja ei loppujen lopuksi tee niin suurta eroa normaaleissa näppäimistöissä muuta kuin ulkonäköön.


      • Anonyymi
        Oudoksuva kirjoitti:

        Tämä on juuri se tärkein pointti kun harkitset uuden näppäimistön ostamista. Jos esim. mainitaan että kyseessä on vaikka Cherry MX Blue tiedät että siinä on äänekäs klikkaus jokaisella kerralla kun painat nappulaa. Siinä missä Cherry MX Red kytkimet ovat hiljaisia ellet turhaan paina täydellä voimalla nappulaa niin että se iskeytyy pohjaan.

        Se, kuka on valmistaja ei loppujen lopuksi tee niin suurta eroa normaaleissa näppäimistöissä muuta kuin ulkonäköön.

        Ethä sä mitään tiedä!


    • Anonyymi

      Kalvokytkimet on erittäin hiljaiset.
      Tokmannilta ostin Defender Mayhem pelinäppäimistön ja on kyllä hiljainen näppäimistö, eikä ollut edes kallis, vaan vajaa 15€.
      Yli 200€ pelinäppäimet pitää paljon kovempaa ääntä.
      Tämä on paljon hiljaisempi, kuin nykyinen Logiteg K-120 näppäimistöni, joka ei ole edes pelinäppäimistö.

      • Anonyymi

        Kalvokytkin pitää lyödä pohjaan jotta painallus rekisteröityy. Se on nivelille kuluttavaa, ja lisäksi pohjaan lyömisestä lähtee ääntä.
        Mekaanisiin näppäimistöihin on myynnissä kumirenkaita joilla äänen saa vaimennettua jos harrastaa pohjaanlyömistä, mutta lähtökohtaisesti mekaanisiin tottuneet eivät niitä tarvitse ja brown, black ja red ovat täysin äänettömiä oikein käytettynä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kalvokytkin pitää lyödä pohjaan jotta painallus rekisteröityy. Se on nivelille kuluttavaa, ja lisäksi pohjaan lyömisestä lähtee ääntä.
        Mekaanisiin näppäimistöihin on myynnissä kumirenkaita joilla äänen saa vaimennettua jos harrastaa pohjaanlyömistä, mutta lähtökohtaisesti mekaanisiin tottuneet eivät niitä tarvitse ja brown, black ja red ovat täysin äänettömiä oikein käytettynä.

        Heh heh! mitä paskaa! Näppäiäänet on erilaisia ja se on ostajasta kiinni kiinittääkö huomiota niihin!
        Osa haluaa äänekkään, osa hiljaisen ja joku siltä väliltä.
        Osa haluaa sormituntumaa, osa vähäisempää.
        Pelatessa vaste aika on kuitenkin se jota kaikki haluaa pienemmän, se ei ole pelkästään ennään näppiksen asia, Windows voi sössiä sen vasteajan ihan itse.


    • Anonyymi

      Muistaako kukaan 1980-luvun IBM:n elektronista kirjoituskonetta tai IBM:n PC:tä samoilta ajoilta? Niiden näppäimistötuntuma kirjoitettaessa oli jotain aivan muuta kuin mitä nykyään tapaa. Niitä sai painaa huomattavasti suuremmalla voimalla kuin nykyisiä pelinäppäimistöjä, jotka ovat aivan liian veteliä. Lisäksi nämä vanhat näppäimistöt naksahtivat mukavasti, mikä sopi hyvin niiden jämäkkään yleistuntumaan. Tekniikka on siis mennyt tässä suhteessa huomattavasti huonompaan suuntaan.

      • Anonyymi

        Nuo vanhat IBM näppäimistöt matkivat mekaanisia kirjoituskoneita ja myöhempiä sähköisiä kirjoituskoneita. Koliseva näppäimistö oli normi, sehän oli kuitenkin hiljaisempi kuin kirjasinpallo joka kirjoitti tekstin paperille. Tätä kirjoittelen Asuksen peliläppäriöllä, jossa on hyvän tuntuinen valaistu näppäimistö. Sen toiminnan tuntee sormissa, eikä tamä juuri pidä ääntä. Tuuletin huutaa joskus kovemmin.


    • Anonyymi

      Apex 3 näppis on melko hiljainen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2246
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      131
      1320
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe