Kaksi psykopaattimurhaaja mulkeroa päästetään vapaalle jalalle.

Anonyymi-ap

Koskelan murha lukeutuu viime vuosien järkyttävimpiin rikostapauksiin. 16-vuotiaina telkien taa päätyneet pojat saavat mahdollisuuden siviilielämään valvotussa koevapaudessa ja ehdonalaisessa vapaudessa.

Vaan kuinka onkaan sen Koskelan murhan uhrin suhteen, saako hänkin mahdollisuuden siviilielämään täydellisessä vapaudessa?

Ensin kahden mulkeron toimesta piinataan jotakuta pitkään ja toistuvasti ja lopuksi tämä tapetaan julmasti ja kaiken tuon jälkeen tekijöille vankilaa vain noin 3-vuotta, kun oikeuden mukaista olisi ollut se että ne kaksi murhaaja psykopaattia olisi ripustettu kaulastaan yksinaruiseen kiikkuun.

7

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei mitään järkeä että annetaan päällekkjäisiä alennuksia, varsinkaan kun nuorilla rikosten uusinta riski on kaikkein korkein.

      "Tekoaikaan 16-vuotiaat pojat selvisivät murhasta huomattavasti täysi-ikäisiä kevyemmällä rangaistuksella. Syy löytyy lievennetystä rangaistusasteikosta, jota sovelletaan ensikertalaisten rikoksentekijöiden kohdalla.

      Lain mukaan murhasta tuomitaan aina elinkautinen vankeusrangaistus. Alaikäistä sen sijaan ei voi koskaan tuomita elinkautiseen – oli hän tehnyt miten vakavan rikoksen tahansa.

      Koskelan surmaajien kaltaisille 15–17-vuotiaille ensikertalaisille voidaan määrätä korkeintaan 2–12 vuoden määräaikainen vankeusrangaistus. Kärjistetysti sanoen “alaikäisen elinkautinen” voi siis olla maksimissaan 12 vuotta.

      Koskelan tapauksessa tällaista maksimituomiota ei saanut kukaan.

      Niin ikään laissa määriteltyjen lievennysten turvin alaikäiset pääsevät suljetusta vankilasta ehdonalaiseen vapauteen sen jälkeen, kun he ovat istuneet yhden kolmasosan vankeusrangaistuksestaan.

      Alaikäisillä Koskelan surmaajien kaltaisilla vangeilla on mahdollisuus hakea myös valvottuun koevapauteen kuutta kuukautta ennen ehdonalaiseen vapauteen pääsyä.

      Kallio-Nordlundin mukaan nuorten lievennetyt rangaistukset pohjautuvat lainsäätäjän näkemykseen siitä, ettei pitkiä vankeusrangaistuksia koeta tehokkaiksi nuorten uusintarikollisuuden suitsimisessa.

      Alaikäisenä vankilaan joutuneiden nuorten uusintarikollisuus on hyvin yleistä. Noin 80 prosenttia näistä nuorista päätyy vankilaan uudelleen viiden vuoden seuranta-ajalla.

      – Prosentti on korkea, mutta on hyvä muistaa, että kyse on erittäin pienestä ihmismäärästä. Alaikäisten osalta puhutaan noin 5–12 henkilöstä, Kallio Nordlund huomauttaa."
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009413405.html

      Kuten näkee, lyhyet vankeudet eivät selvästikään toimi, eikä uhrille ole merkitystä minkä ikäinen sen rikoksen tekee. Pitemmällä vankeusajajalla ehtii tulla järkeä päähän jos on tullakseen.

      Useimmat järkiintyy 30v, mutta jos ehtii tehdä paljon rikoksia ja saada monta tuomiota, elämä on paljon todennäköisemmin lopullisesti pilalla, kuin jos olisi ollut yksi pitempi vankeus ja lopettaisi rikokset siihen. Toimisihan se peloitteenakin paljon paremmin.

      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­­­m­a­­­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17766011a

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Suomen lakiin saatava kovemmat rangaistukset. Tarkoutukselliset hengen riistämiset ovat julmuutta ihmisyyttä vastaan.

      • Anonyymi

        Ei tarvitse. Sä voit itse käydä harjoittamassa sitä omankädenoikeutta, jos siltä tuntuu. Sen takia lyhyt tuomio on joskus parempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse. Sä voit itse käydä harjoittamassa sitä omankädenoikeutta, jos siltä tuntuu. Sen takia lyhyt tuomio on joskus parempi.

        Kuka on puhunut oman kädenoikeudesta. Lyhyet tuomiot edes auttaa toisen henkilön hengen riistäminen. Pitemmät tuomiot ja ne on istuttava loppuun. Siellä on aikaa kasvaa kehittyä ja ajatella mitä tuli tehtyä.


    • Anonyymi

      Onkohan oikeuslaitos Suomessa vähän viallinen? Murhaajat pääsevät kuin koira veräjästä. Mikä helvetin voivottelu valtio Suomesta on tullut!

      Ei helvetti!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3527
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      157
      2143
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1845
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1756
    5. 80
      1175
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      320
      1136
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      132
      1031
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      73
      919
    Aihe