Huijausvertailu: jääkaappipakastimet

Anonyymi-ap

https://halutuin.fi/jaakaappipakastin-vertailu

Itse pidän tuota vertailua huijauksena.

Rosenlew RJP4545 -malli sai siis vertailussa 96 pistettä.

Tuosta Rosenlew RJP4545 -mallista kommentoin itse seuraavaa:

Kaapissa on paljon huonoa:

1. Pakastimeen kertyy väkisinkin huurretta. Ja kun sitä huurretta on kertynyt tarpeeksi, muovisia laatikoita ei pysty avaamaan kevyellä vetämisellä (ovat jumissa) ja rajumpi vetäminen rikkoo muovilaatikon - ja valmistaja Electrolux haluaa uudesta laatikosta n. 60€/kpl. Varaosahinta on siis ainakin 10-kertainen valmistuskustannuksiin verrattuna, eli ei varmasti maksa yli 6€ tuollaisen laatikon tuottaminen, mutta asiakkaalle se silti maksaa 60€ - eikä kuulemma kuulu takuun piiriin - ja takuu on muutenkin vain 2 vuotta.
Onneksi hajonneen keskilaatikon tilalle sopi Tokmannin myymä säilytyslaatikko: IISI 39x39x26 cm muovilaatikko, joka maksaa normaalihinnalla 5€, ja niitä on joskus ollut "10€:llä 3 kpl" -tarjouksessa.

2. Halusin itse säätää jääkaapin käyttöohjeen mukaista säätöä kylmemmälle.
Miksikö? Vaikka kylmempi lämpötila jääkaapissa sähkönkulutusta lisääkin, niin käyttöohjeen mukaisella säädöllä maitotölkki säilyy käyttökelpoisena 3-4 päivää, mutta kylmälle säädetyssä kaapissa 7-8 päivää! Uskon säästäväni enemmän siinä, ettei tarvitse heittää elintarvikkeita biojätteisiin pilaantumisen takia verrattuna lisääntyneesen sähkönkulutukseen.

MUTTA: Kun kaapin säätää ohjeessa neuvottua kylmemmälle, niin kaapin kondenssiveden poisto ei toimi, vaan kondenssivesi kerääntyy kaapin pohjalle. Itse laitoin kaapin pohjalle autonpesusienen, ja se pitää sitten säännöllisesti puristaa kuivaksi kaatoaltaaseen.

Power -kauppaketju ilmoittaa virheellisesti: "Valmistaja: Rosenlew".

Tämä ei pidä paikkaansa. Tuotemerkki on tosiaankin Rosenlew, mutta Rosenlew on nykyisin ruotsalaisen Electrolux -konsernin omistama tavaramerkki.
Ja kuten ylläluetusta selviää, Electrolux pyrkii kusettamaan kuluttajaa parhaansa mukaan tekemällä pakastimen, jonka muovilaatikot ovat herkästi hajoavia, ja varaosamyyntihinnassa on 90% liikevoittoa.

Vertailun vuoksi: miten Tokmanni kykenee myymään tarjouskampanjan aikana laatikkoa 3,33 € / kpl, kun Electrolux katsoo 60€/laatikko asialliseksi hinnaksi ?
En usko Tokmanninkaan noita tappiolla myyvän edes tarjouskampanjankaan aikana.

Jos tuollaisilla ominaisuuksilla varustettu kaappi saa testissä 96 pistettä, mielestäni se kertoo siitä, että testi ei ole vakavastiotettava, vaan saattaa jopa olla, että laitevalmistajat tai jälleenmyyjät ovat maksaneet tällaisista testi"tuloksista" - tai sitten testin julkaisija on laitevalmistajia tai jälleenmyyjiä lähellä oleva taho.

Tiskikoneissa Míele on osoittautunut laadukkaaksi, mutta päteekö sama kylmälaitteisiin, sitä en osaa sanoa.

1

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On kyllä tämä Rosenlew RJ4545 surkein jääkaappi mitä on ikinä ollut. Itse jääkaapin puolella on ihan samoja ongelmia kuin sinulla eli usein alkaa sitä vettä muodostamaan niiden alimpana olevien vetolaatikoiden pohjalle. Kyllä se auttaa kun säännöllisesti puhdistaa, mutta silti ei ole vastaavia ongelmia muissa ollut.

      Sitten kaikista heppoisimmat nuo muoviset osat kuten se jääkaapin puolella oleva ovihylly missä moni pitää juomia säilytyksessä. Ihan räkämuovia joka murenee käsiin paloiksi. Välillä olen epoksilla liimaillut kasaan, mutta taas hajoaa ohut kuttaperkkamuovi. Sama pakastimen vetolaatikoissa eli niihin tulee tosi helposti halkeamia ja niitä ei ole selvästi suunniteltu siihen, että pakastin on melko täynnä tavaraa ja niitä vedetään säännöllisesti vaan kaikki murenee käsiin.

      Älyttömän hintaisia nuo uudet osat eli mokoma muovinen jääkaapin puolen ovihyllykin on 30-50 € hintaisia ja pakastimen vetolaatikot yli 50 €. Ei ikinä Rosenlew/electroluxia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      319
      2993
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2233
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      85
      1667
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      191
      1574
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1365
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1273
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1049
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe