juomakulttuuri

Anonyymi-ap

Moni nuori odottaa päivää, että täyttää 18 vuotta ja pääsee baareihin ryypäämään.
Se näyttää olevan nuorelle jonkinlainen "kaste" hyväksyntään. On niitäkin, joilla ei juuri halua ole, mutta tuo odotus, että tekee samoin kuin kaveripiiri saa pelokkaan nuoren mukaan.

Moniko on ajatellut sitä, mitä alkoholi saamaan aikaan kehossa ja kuinka se vaikuttaa itseen. Nuoren keho ei kestä viinaa juuri lainkaan. Jo pienikin määrä saa aivan holtittomaksi ja täysin toisten hyväksikäytettäväksi, On paljon tapahtunut nuorten kohdalla, että on ollut ensimmäinen kerta "juhlissa" ja viimeinen päivä elämässä.

Paljon enemmän on niitä, joilta on viety elämä tuona päivänä. Nuori nainen joutuu aivan liian usein raiskatuksi ja sitä sitten pohtii loppuelämän. Nuorukaisilla liika juominen vie vääriin joukkoihin, jossa elämä ei ala eli ei tule osaavaa ja pärjäävää miestä, vain baareissa istuva "maailmanparantaja ja resupekka.". Toki nuori mieskin helposti raiskataan ja varsinkin kun suomeen on tullut eri kulttuurin ihmisiä, joilla on rikkinäinen tausta. Heidän maissaan on yleistä, että nuori nainen ei pääse liikkumaan ilman valvontaa, mikä suojaa heitä.

Nuoren miehen elämä on haastavaa, seksuaalisuus nousee ja sen oikeaa purkamista kukaan ei opeta tai kerro. Siihen tulee alkoholi avuksi sekoittamaan päätä, että
jotenkin sietää tilannetta.

Ymmärrän, että, että ehkä sen yhden viinilasin nosto tärkeänä päivä on ok. mutta ei enempää. Kun mietitte tarkemmin , ei alkoholia kukaan tarvitse, se surmaa vain aivoja ja on kallista. Alkoholi ja huumeet ovat asioita, joihin liittyy toinen taho ja raha, eivät he ajattele sitä miten ihmisille käy, vaan se on näille tarjoajille keino rahastaa ihmisiä omiin taskuihinsa.

Viina on viisastan juoma, joten toivon kaikkinen nuorten olevan näitä viisaita käyttäjiä ja toivon heidän elämänsä olevan tasapainoista, sillä minulle onnellisuus on hyvää oloa ja hyviä ihmissuhteita ja yhdessäoloa, keskusteluja ja ilman jatkuvaa juomamukien äärellä juopumista.

1

51

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kun kaverit oli 18 vuotta, ne juoksi baareissa. Minä asuin noin kolme vuotta nuoremman tyttöystävän kanssa ja jäin mieluummin hänen kanssaan kotiin.
   Huolehdin hänestä monta vuotta kun hän kärsi masennuksesta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin mies oli pökkimässä

   Vaalit on viikon päästä ja Sanna Marinin mies on uutisissa viikonlopun bilettämisestään. Mitenhän vaikuttaa Sannan tai SDP:n ääniin?
   Maailman menoa
   273
   5420
  2. Sanna Marin ja Markus Räikkönen eronneet. Asia piilotellaan vaalien ylitse.

   Pääministeri Sanna Marinin avioliiton tilasta ja liiton kestävyydestä on esitelty arvailuja jo runsaan vuoden ajan. Pariskunta ei tunnu viihtyvän la
   Maailman menoa
   177
   3946
  3. Tarkempaa tietoa Maran miehestä? löytyykö emailia miehelle? Etsiikö FBI?

   Löytyykö Maran uusimmalle ukkelille emailia? Haluaisin lähettää onnittelut.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   277
   1144
  4. Laulajalegenda Paula Koivuniemi sai vihdoin taiteilijaeläkkeen - Reilusti alle vanhuuseläkkeen!

   Onnea Paula Koivuniemi ja mukavia eläkepäiviä! Vaikka voisihan tuo eläke tietysti suurempikin olla, eikös… Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/l
   Suomalaiset julkkikset
   30
   1140
  5. Nolo Esko Eerikäinen kalasteli julkisuutta kasvattiveljensä kuolemalla

   Lukekaa karu totuus täältä: https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/3f190f8f-2fdf-4488-bb0a-816053e0c12f Nauretaan Eskolle...heheheehe :-)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   1104
  6. Millaiset kasvot

   Ovat mielestänne kauniit / komeat? Kun tätä ulkonäköä arvostelevaa keskustelua täällä nyt on.. Ap menee sillä habituksella millä luoja on antanut
   Ikävä
   95
   917
  7. Persujen mielestä kulttuuri on luksusta

   Kirjarovioita odotellessa.
   Maailman menoa
   396
   869
  8. Andy McCoy raivostuu Maria Veitolalle - Tylyttää armotta lasi kädessä:"Kiitos v***sti, maksa fyrkas"

   No nyt lähtee McCoylta kyllä aika pahasti mopo keulimaan… Andy McCoy raivostuu Maria Veitolalle Yökylässä-ohjelmassa vuosien takaisesta tapahtumasta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   844
  9. Stefulla kaunis tyttöystävä.

   Näyttää seuraavan kaunista Juuliaa ja ovat yhdessä reissussa. Toivottavasti uusi rakkaus saa Stefun elämän tasoittamaan.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   825
  10. Nainen, vieläkö pelkäät

   vai voittaako rakkaus? Osaat ehkä jo vastata tähän. Senhän jo tiedätkin, että haasteita on hyvä olla elämässä.
   Ikävä
   70
   756
  Aihe