Mistä valtamedia löytää näitä huipputason sota-asiantuntijoita?

Anonyymi-ap

Nyt kun evp. upseerit Toveri ja Kari, jotka aiemmin todistelivat ettei Venäjän armeijasta ole mihinkään ja Ukraina voittaa, ovat ilmeisesti tekemässä vaalityötä, on valtamedian johtavaksi sota-asiantuntijaksi noussut sotatieteilijä Ilmari Käihkö

Hän toteaa viimeisessä HS haastattelussa USA-NATO propagandakoneiston typerää valhetta seuraten, ettei Bahmutilla ole strategista merkitystä. Siis miksi Ukraina on uhrannut kymmeniä tuhansia miehiä puolustaakseen aluetta, jolla ei ole strategista merkitystä. Onko sotatieteilijä tutkinut alueen liikennejärjestelmiä, logistiikkaa tai korkeuseroja suhteessa lännempänä olevaan tasankoon, jonne Ukraianan pitää rakentaa seuraava puolustusrintama, vai onko niin, ettei NATO-sotatieteessä tarvitse kiinnittää huomiota tällaisiin pikkuseikkoihin, koska tärkeämpää on olla mukana virallista linjaa tukemassa.

Vielä ällistyttävämpi on sotatieteilijän tuumailu. jonka mukaan ”Käihkö pitää mahdollisena sitä vaihtoehtoa, että Ukraina on kylmästi laskelmoinut kuluttavansa Venäjän joukkoja Bahmutin rintamalla.”

Jos tällaista tuhoamaissotaa haluaa käydä, pitäisi varmistaa, että omat tappiota ovat selvästi pienemmät kuin vihollisen. Tappioluvuista ei ole luotettavia tietoja, koska kaikki mitä ilmoitetaan, on sotapropagandaa. Arvioita voidaan kuitenkin tehdä esimerkiksi tarkastelemalla sellaista perusasiaa kuin tykistön tulivoimaa, koska suurimmat tappiot tulevat nimenomaan tykistösodassa. NATO-johtajien viimeaikaisten lausuntojen perusteella tiedetään, ettei Ukrainalla ole tarpeeksi ammuksia vastata venäläisten tuleen. Sillä ei ole myöskään tarpeeksi kalustoa. On puhuttu Venäjän tykistöylivoiman olevan kymmenen suhde yhteen. Vaikka se olisi pienempikin, on selvää, että tappioluvut Bahmutissa ovat suurempia ukrainalaisten puolella. Ukraina ei ole voinut harjoittaa Käihkön ounastelemaa taktiikkaa. Joku muu on voinut.

Suomen valtamedialta ja ilmeisesti myös tiedeyhteisöltä näyttää olevan turha odottaa totuudenmukaista tiedottamista ja analyysiä Ukrainan sodasta. Asioiden tietoinen vääristely ei palvele kuitenkaan kenenkään etuja.

52

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Avaaja on tyypillinen putleristi,joka ei kestä laatumediassa tapahtuvaa Venäjän propagandan ja valeiden kumoamista tosiasioilla.
      Onneksi me muut kestämme.

      • Anonyymi

        Eihän siitä venäjän armeijasta olekaan mihinkään. Jo koulutus, missä varusmiehet raiskataan, aiheuttaa vahinkoa peräsuolelle, mistä johtuen venäläisten sotilaat eivät voi pidätellä paskan valumista kintuilleen.

        Venäjän armeija on neljä -viisi kertaa Ukrainan armeijaa suurempi. Ukraina on vasta aloittanut laajemman liikekannallepanon avulla kerätyn joukon koulutukset. Koulutus sisältää uusia järjestelmiä, joten koulutus vie oman aikansa.

        Venäjän määrällisesti suurempi sotilasmahti ei ole kyennyt muuhun, kuin siviilien jatkuvaan murhaamiseen ja tuhansiin sotarikoksiin. Joka kerta, kun venäjä saa vastaansa Ukrainalaisia taistelijoita, alkaa venäläisillä paska virrata reisiä pitkin saappaaseen.


      • Anonyymi

        Avaaja esittää perusteluita sille, miksi tutkijana esiintyvät Käihkön näkemuykset sotatapahtumista ovat virheellsisiä. Avaajan mukaan Bahmutilla on suuri strateginen merkitys tosin kuin Käihkö väittää. Käihkö myös otaksuu Ukrainan strategiana Bahmutissa olevan venäläisten joukkojen tuhoamisen. Avaajan mukaan tämä ei ole mahdollista, koska omien tappioiden pitäisi olla paljon pienempiä ja ehdoton tykistöylivoima on venäläisten puolelle.

        Jos et pysty vastaamaan näihin perusteluihin vastaperusteluilla, onko sinun pakko tulla tänne soittamaan suutasi. Se että "vääriä" mieleipiteitä esittävä leimataan putleristiski ei ole keskustelua vaan vähä-älyistä keskenkasvuisten mölinää.,


    • Anonyymi

      Sotapropagandassa on aina vähätelty vihollista ja korostettu oman puolen saavutuksia. Suomen media käyttää samoja painotuksia, vaikka emme kai ole sodan osapuoli.

    • Anonyymi

      Suomen propakanda sodasta eri puolla kuuluu ja aina kuulunut asiaan, nyt vain on monta tahoa, taloussota, aseellinen sota, Minskin rauhanvastustamis sota ja sodan aloittajan nimityssota !? Länsi ei aja Luhanskilaisten ja Doneeskilaisten vapautta, vaan tuhoamista ja venjä on heidän vain suojelia josta ei meillä saa puhua,varsinkaan sosialistisemme armeijan elätti loiset !?

      • Anonyymi

        Kato,kato!

        KUP eli Kaikkein Uskollisin Putleristi on tarttnut asiaan ja lykkää tavanomaista sekameteliään.

        Kerrohan tarkemmin Venäjän toimeenpanemasta Ukrainan "suojelusta"? Millä tavalla Ukrainan laillinen hallitus on sitä pyytänyt?
        Luhansk,Donetsk ja muut Venäjän laittomasti itseensä liittämät alueet eivät edusta Ukrainan kansaa.Aivan kuten KUP ei edusta Suomen kansaa.

        Toisin kuin Venäjällä,meillä on sananvapaus ja media käyttää parhaita asiantuntijoita totuuden esiintuomiseen.
        Mikään ei myöskään estä putleristeja uskomasta ja toistelemasta Kremlin valeita.


    • Anonyymi

      Miksi te Naton kannattajat ette edes voi myöntää Pekka Toverin juttujen luokatonta tasoa. Sen vielä ymmärrän että media on muokannut monista Naton kannattajia mutta silti Pekka Toverin juttujen läpi pitäisi nähdä.

      • Anonyymi

        Pekka Toveri on kovan tason tiedusteluammattilainen.
        Hän käyttää lähteinä erityisesti brittitiedustelua ja analysoi tietenkin osapuolten tilannetiedot.
        Kari on lähes saman luokan osaaja.

        Palstan putleristeilta puuttuu osaaminen kaikessa muussa paitsi valehtelussa.

        Ei oleToverin ja Karin vika,että Venäjä on totaalisti epäonnistunut Ukrainan valtausyrityksessä.


    • Anonyymi

      MTV ja Yle soitto kokoomukseen puoluetoimistoon aina löytyy "sopiva ja pätevä" asiantuntija.

      • Anonyymi

        Valehtelet.


      • Anonyymi

        Sama havainto. Asiantuntijat valitaan aina tilanteen mukaan.
        Kokoomuksella varmasti tiedossa jo tulevat ehdokkaat. jotka ovat "asiantuntijoina" sopivia.
        Ja saavat julkisuutta mediassa eli ilmaista vaalimainosta.
        Mitenkäs muuten nykyisin tämä:
        -Ehdokkaiden vaalikaranteeni ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama havainto. Asiantuntijat valitaan aina tilanteen mukaan.
        Kokoomuksella varmasti tiedossa jo tulevat ehdokkaat. jotka ovat "asiantuntijoina" sopivia.
        Ja saavat julkisuutta mediassa eli ilmaista vaalimainosta.
        Mitenkäs muuten nykyisin tämä:
        -Ehdokkaiden vaalikaranteeni ?

        Hölynpölyä.

        Putleristeja kyrsii,kun yksikään asiantuntija ei ylistä heidän herransa Putlerin ja hänen armeijansa suorituksia,vaan uskaltavat jopa kritisoida niitä.
        Samoin tosin Ukrainaakin.


    • Anonyymi

      Kokoomus ja yhtenäinen Venäjä ovat sisarpuolueita.
      Selitä tämä yhtälö!

      • Anonyymi

        Eivät ole enää!


    • Anonyymi

      Tarkoittikohan tämä puolustusvoimien alkoholikielto,että kiintö sillä konetyypillä on jo täynnä-armeijan oman käytön takia ?

      • Anonyymi

        Ei.
        Vaan sitä,että alkoholin käyttöön on anottava erityinen lupa.
        Sitä ei nyt ollut.
        Ministerit nauttivat omia eväitä.


    • Anonyymi

      Suomalaiset on niin vitun lammaskansaa ja tyhmiä, jotka on ansainnut kohtalonsa ja venäjän hyökkäyksen, muutama vuosikymmen taas orjana ja alistettuna kansana voi herättää tsuhnat. Kyllä kelpaa täällä Espanjassa, hajotkaa pakkaseen sisäsiittoiset.

    • Anonyymi

      Kyllä on maassa asiat hyvin,kun media revittelee kahdesta lonkerosta viikkotolkulla juttuja.

    • Anonyymi

      Ylen mukaan Suomessa on vapaa, riippumaton ja itsenäinen media, joka toimii puolueettomasti ja luotettavasti.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Sitten susihukkanen tuli ja puhalti kaikki talot nurin.
      Mää en kestä sattuu mahaan🤣🤣🤣🤣

    • Anonyymi

      Puolueeton ja puolueeton media.......

    • Anonyymi

      Tucker Carlson sanoi, että oli Irakin sodan kannattaja ja puolestapuhuja aina nolouteen saakka, mutta päätti sitten lopettaa valehtelun eikä valehtele enää koskaan. Saman voisi tehdä Suomen valtamedian "journalistit".

    • Anonyymi

      Kanssasi 100 % samaa mieltä.

    • Anonyymi

      Nuo Toverin, Käihkön jne. asiantuntija-arviot ovat täysin vailla todellisuuspohjaa. Toveri esitti jo vuosi sitten keväällä, että renkaatkaan eivät venäläisillä kestä ja vuosi sitten keväällä, että ohjukset alkavat olla loppu. UPI:n asiantuntijat ovat samaa luokkaa. UPI:n asiantuntija pohti vakavissaan, mistä kertoo se, että Putinilla oli viltti polvilla toukokuun -22 voiton päivän juhlissa. Toimivatko he (nato-innossaan) täysin tietoisesti vai uskovatko todella esittämiinsä asioihin? Tavallista kansaa, joka näitä asiantuntijoita seuraa ja heidän puheisiinsa uskoo, ei oikein voi syyttää.

      • Anonyymi

        Toveri,Käihkö ja muut laatumedian käyttämät ovat päteviä asiantuntijoita.
        Palstalla esiintyvät "arvostelijat" taas eivät hallitse peruskäsitteitäkään,eivätkä siksi ymmärrä, mistä nämä asiantuntijat puhuvat.Tietenkin myös poliittinen asenne vaikuttaa.

        Toisaalta on selvää,että he ovat tietolähteidensä varassa, saattavat tulkita niitä väärin tai toistaa niiden virheitä.
        Kokonaisuutena he antavat niin hyvää kuvaa rintamatahtumista,kuin "sodan sumun" läpi on mahdollista.
        Kremlin kannattajat taas ovat hyvin alttiita Kremlin propagandalle,joka tietenkin joskus kertoo totuuksiakin.


    • Anonyymi

      Ulkomailla asiantuntijat puhuvat asioista ihan eri tavoin kuin nämä Suomen median huuhaa asiantuntijat. Koskahan ihmiset heräävät tähän median kusetukseen?

      • Anonyymi

        Kyllä asiantuntijoilla lännessä on kansallisuudesta riippumatta suunnilleen sama käsitys Ukrainan sodasta.
        Tiedot ovat kaikkien käytössä.
        Johtopäätökset ja arviot lopputuloksesta tietysti vaihtelevat asiantuntijoillakin.
        Ukrainan selviytyminenhän on kiinni lännen avusta. Jos sen jatkuvuuteen ei luoteta,niin ennustushan muuttuu.

        Teidän putleristien ainoa vaihtoehtohan tunnetusti on usko Kremlin valeisiin.


    • Anonyymi

      Tuntuu,että länsivaltojen asiantuntijat ovat enemmän realisteja kuin suomalaiset. Perustuu varmaankin osaltaan parempiin tiedustelutietoihin.
      Nämä suomalaiset ennustavat joka päivä eri tavalla menetyksiä ja menestyksiä.
      Jostain syystä suomalaisiksi asiantuntijoiksi on enää valikoitunut kokoomuksen kansaedustajaehdokkaita.

      • Suomalaisilla ovat käytössä samat tiedustelutiedot kuin muillakin länsimailla.

        Suomi on putleristien harmiksi länsimainen demokratia,jossa kansanedustajat valitaan vapaissa vaaleissa puolueiden asettamista ehdokkaista.

        Kremlin näkemyksiä puolustavien ehdokkaiden läpimenoennuste on heikonlainen


    • Anonyymi

      Miksi valta media on läntisen sota- propagandan sokaisemaa ?? Täysin !!
      Miksi media ei pureudu ongelmiin / taustoihin?
      Miksi suomen politikot alistuu natokyykkyyn ?
      Ja Miksi nöyrää, tulevaa netto maksajaa halutaan kyykyttää?? Miksi ?
      https://youtu.be/dn77anmtmJM

      • Anonyymi

        Miksi valehtelet?
        Miksi?


      • Anonyymi

        Miksi sinä Putinin propagandisti et ymmärrä ettei tuollainen naurettava julistaminen toimi kuin maissa joissa kaikki tieto on valtion hallinnassa, eikä vapaata tiedottamista ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi sinä Putinin propagandisti et ymmärrä ettei tuollainen naurettava julistaminen toimi kuin maissa joissa kaikki tieto on valtion hallinnassa, eikä vapaata tiedottamista ole.

        Trollien jahtaaminen on lapsellista. Toisenlaisen mielipiteen esittäjäkin voi olla oman mielipiteen omaava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trollien jahtaaminen on lapsellista. Toisenlaisen mielipiteen esittäjäkin voi olla oman mielipiteen omaava.

        Putleristit julistavat vain Kremlin mielipiteitä.


    • Anonyymi

      Kokoomuksessa ollut aina sotilasjuntta halua, kautta aikojen.

      • Anonyymi

        Valehtelet.


    • Anonyymi

      Tämä on kokoomuksen veljespuolueiden linja maailmalla.
      - Putinin porukat venäjällä
      - Trumpin porukka Amerikassa j.n.e

      • Anonyymi

        Ei ole kokoomuksen veljiä kumpikaan.
        Putinin porukat löytävät veljiä vain diktatuureista. Euroopassa Unkari.
        Trump esimerkiksiPersujen äärioikeasta laidasta,kuten Huhtasaari.


    • Anonyymi

      Yhtenäinen Venäjä ja Rebublikaanit Yhdysvalloissa ovat molemmat konservatiivipuolueita eli kokoomuksen veljespuolueita.

    • Anonyymi

      Eilen oli merkkipäivä, Irakin sodan aloittamisesta 20 vuotta. Ei herättänyt juhlimisen tarvetta?

    • Anonyymi

      Ainoa juhlija taisi olla Suomessa Paavo Lipponen,joka tuki hyökkäystä.

    • Anonyymi

      Toveri Toveri on kakon esiinnostama asiantuntija mediaan.

    • Anonyymi

      Suomen eläkeläis kenraalit on eläkkeellä cia-nato hommissa, cia lobbareina. Ja hyvillä palkoiilla....
      Sota ja kriisi näyttää elättävän monenlaisia "tietäjiä" ja viisastelijoita.... Muitakin..
      Ja tällai se katoaa se todellisuus.

      Tämä haluttu, luotu, Sota ja kriisi mahdollisti kiskonnan ja busineksen,, juuri siksi velka-kupla markkinatalous tarvitsi tämän kriisin !!! Peli on raakaa, tulonsiirrot suuria...

      • Anonyymi

        Putleristin hölynpölyä.Ei järjen häivää.

        Evp-kenraalit ja alemmatkin upseerit ovat edellen päteviä turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita.
        Tarvitaanko heitä eduskunnassa,on äänestäjien käsissä.
        Ehkä1-2 voi läpi mennäkin?
        Vahvimmalta vaikuttaa evp ye-majuri, tohtori, professori ja aluevaalien ääniharava Uudellamaalla Jarmo Limnell.


    • Anonyymi

      Parempi areena näille herroille olisi hiekkalaatikko upseerikerhoilla.

      • Anonyymi

        Nämä herrat ovat turvallisuuspolitiikan asiantuntijoita ja kaukana kaikkien putleristien edellä.
        Eduskuntapaikat ovat äänestäjien käsissä.
        Yhtään putleristia ei tulla eduskunnassa näkemään.


    • Anonyymi

      Sotaherrat pysykööt sivussa päätöksen teosta.
      Kansa valitsee eduskunnan ja voi käyttää näitä sotaherrojen palvelua asiantuntijoina,,ei päättäjänä.

      • Anonyymi

        Evp-upseerit ovat siviilimiehiä tai -naisia ja tavallisia kansalaisia siinä kuin muutkin reserviläiset.


    • Anonyymi

      Suuret ja pienet traktorit törmäilee toisiinsa.

    • Anonyymi

      Käihkön käyhköily on luoktonta NATO-propagandaa. Hänen mukaansa Ukraina aloittaa kohta voitokkaan vastahyökkäyksen, jossa edetään aina Krimille saakka. Tämä on Ukrainan ja NATO:n haukkojen propagandaväite, jolla perustellaan yhä uusein asetoimtusten suuntaamista Ukrainalle. Tosiasiassa Ukraina idioottipresidenttinsä johdolla kuluttaa vimeisestkin reservinsä jääräpäisellä strategialla, jossa Bahmutia ja muita venäjänkielisten asumia kaupunkeja yritetään pitää hallussa mahdollisimman pitkään uhreista välittämättä. Sotilasjohtajat, jotkut jopa Afganistan-voittaja USA:sta, ovat suositelleet jo kauan sitten vetäytymistä parempiin puolustusasemiin, mutta tätä ei ole kuunneltu.

      • Anonyymi

        Typeriä valeita.
        Ei Käihkö ole tuollaista esittänyt.
        Bahmutista luopuminen voisi johtaa haluttua suurempaan perääntymiseen.
        Toisaalta Bahmut kuluttaa ja sitoo Venäjältäkin suuria voimavaroja.


    • Anonyymi

      Aloittajan kysymykseen mistä näitä "asiantuntijoita" löytyy?? Onhan suomessa ennenkin satusetiä löytynyt.
      Nykyisillä "satusedillä" pitää ola muutamia perusominaisuuksia. Kuten "syvällä" oleva rusofobia, hyvä mielikuvitus ja näiden yhdistelmän käyttö ns. asiantuntijana, ja niiden käyttö anglosaksisessa valtamediassa. Lopputuloksen olemme nähneet.

      • Anonyymi

        Siinäpä esimerkki Herr Putlerin satusedästä.
        Tarvitse vain toistella Kremlin propagandaa, niin Suomesta löytyy heti jopa puoli tusinaa uskovaa vakuuttelemaan höpinät tosiksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10682
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3033
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2849
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1478
    Aihe