Mihin kaivos miljoonat?

Anonyymi-ap

Nyt tulee entisestä syrjäkylän kaivoksesta hyöty emäkunnalle,niin mihin nuo kaivosmiljoonat saa tuottavasti sijoitettua tuottamaan.. Kätevää,kun ensin sai sähkön edullisesti jonka avulla saa kaivoksen pyörimään ja nyt akuilla tehään voittoo ym,aina virtaa riittää hyviin asioihin😀Miten sinä sijoittaisit tämän vihreen kullan taas tuottamaan voittoa tai onko jo voitolle voittoa?

12

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pitäiskö maksaa niitä entisiä velkoja.💰

    • Anonyymi

      Ei hätää, Kokoomus tulee avuksi. Kokoomus myy oitis terrafamen kaivoksen ulkomaalaisille eurolla. Kokoomus myy myös eurolla litiumkaivoshankkeen ja soklin apulantakaivoksen ulkomaille. Kokoomus lopettaa valtion Suomen malminjalostuksen, mitäpä valtion rahalla pääomittamaan Suomen malminjalostusta ja rahoittamaan kaivoshankkeita. Kepun Juha Sipilä perusti Suomen malminjalostuksen. Kokoomus möi aikoinaan kaikki valtion kaivoshankkeet ulkomaille ja muille eurolla. Ulkomainen vie malmit, lopettaa toiminnan lopussa konkurssiin, niin ei tarvitse maisemoida ja peitellä jälkiä omilla kustannuksilla. Suomen valtiolla rahaa tehdä kaivoksen jälkimaisemointi sitten. Kokoomuslaiset tulevat olemaan pahasti tuuliajolla, kohtahan se nähdään. Kokoomus yksityistää ja ulkomaistaa kaikki, pitäähän pääomasijoittajien ja isokenkäisten saada repiä välistä euroja.

    • Anonyymi

      Kyllä jymy vie rahat.

    • Anonyymi

      Uusi kaivoslaki on valmis, kesällä tulee lainvoimainen. Eipä paljon muutu vanhasta kaivoslaista. Uutta on, että kuntien pitää kaavoittaa kaivosalue ja malminetsintäalue ensin. Turhaa hommaa kunnilta ja kaupungeilta. Kuntien ja kaupunkien ei kannata ennakkoon kaavoittaa mitään alueita kaivostoiminnalle etukäteen, maksaa ja ihan turha työ. Kukaan ei tiedä ennakkoon, että tuleeko kaivos vai ei koskaan. Kaivosyhtiö osaa itse tehdä alueensa suunnitelmat. Uudessa kaivoslaissa ei taida olla mitään korvauksia kunnille ja kaupungille kaivosvarauksista, kaivostoiminnasta ja kaivannaistuloista. Maksut valtiolle aluevarauksista. Luonnonsuojelualue ja kansallispuisto jää kaivannaisalan ulkopuolelle luultavasti. Erittäin mitään sanomaton kaivoslaki tulossa kesällä.

    • Anonyymi

      Kainuuseen, Pohjois-Suomeen ja Lappiin on suunnitelmissa noin 10 kaivosta yhtä aikaa. Luvitus, ympäristövaikutustenarviointi ym. Byrokratia tulee työllistämään paljon. Kaivosyhtiöiden omat suunnitelmat, Arviot, lupienanominen, samalla rahoitusten etsiminen, yhtiömuoto ym. Todella työllistäviä vuosia eteenpäin.

    • Anonyymi

      Terrafamen patohanke Kolmisopen järveen on valtava utopiahanke, joka ei toimi missään muodossa. Ensin padottava-alue oli liian pieni louhoksen kuivattamiseen järvilouhoksen takia. Sitten oli puoli kolmisoppea järvestä padottuna eli tosi pitkä patolinja. Viimeisin vaihtoehto on, että padot pieniin järvenlahtiin, lyhyet padot ja pienet lammet jäljelle. Avolouhos järvessä on suuri ja ympäriltä louhia sivukiveäkin pois, jotta saa loivemmat reunat avolouhokselle. Melkein olisi viisainta kuivattaa koko kolmisoppi tyhjäksi. Jos aletaan rakentamalla patoa dumppereilla järveen louheella ja tiivistäen savipitoisella moreenilla patoa. Saviaines saa pitävämmän padosta. Louhe ja kivimurske ei tee patoa vesitiiviiksi. Moreeniaineksen savi liukenee rakentaessa ja myöhemmin padosta veteen. Savi valtaa koko vesiainekset järvessä, tulee todella savipitoinen vesimassa kolmisoppijärveen, pilalla koko järvi kerralla, tovin kestää saviaineksen tiivistyä järvenpohjaan. Kolmisoppi laskee Jormasjärveen, joten kolmisopen alapuolisessa purossa Täytyy olla suodatinkankaat tai vedensuodattimet, jotta kolmisopen savipitoinen vesi ei laskeudu Jormasjärveen puroa pitkin. Vesitiiviin padot rakentaminen on työläs ja vaativa työ. Olipa patomalli mikä tahansa, niin kolmisopen lampi on tuhottu vähäksi aikaa tai lopullisesti.

    • Anonyymi

      Terrafamen patoa ei voi sijoittaa liian lähelle avolouhosta kolmisoppijärvessä, koska, jos rikkonainen ja rukoillut kallio järven alla, niin terve, padottu järvi valuu kallioperänrakoja pitkin tyhjäksi avolouhokseen, jos on rikkonainen kallioperä, vaikka padot olisivat vedenpitäviä?? Kallioperän rakenne on yleensä rikkonainen ja rakoillut. Pohjavesi etenee Moreenissa 8 senttimetriä vuodessa, kallioperässä saman verran tai hitaammin. Terrafamen päästöt ja valumat maa- ja kallioperään kulkeutuvat hitaasti edeten pohjoisen mukana. 10 vuoden kuluttua likaantunut pohjavesi voi olla edennyt 80 senttimetriä, sadassa vuodessa 8 metriä. Joten Terrafamen pohjavesipäästöt purkautuvat satojen vuosien kuluttua pohjaveden purkupaikoista vesistöihin tai maanpinnalle muualla kuin kaivosalueella. Kallioperä aina rakoillut ja rikkonainen.

    • Anonyymi

      Suomessa on yli 10 kaivosta rakenteilla ja suunniteltuja melkein toteutusvalmiiksi. Kaikki kaivoshankkeet odottavat kipeästi rahoittajia, pääomittajia, sijoittajia ja omistajia. Sähköverkko, rautatiet, tieverkko ja muu tarvitaan lisäksi kaivosrakentamiseen. Kaikkien lupaavien kaivoshankkeiden ylösajo tarvitsee rahaa yhteensä noin 400 000 0000 euroa eli noin 40 miljardia euroa. Tarve voi olla paljon suurempi kuin 40 miljardia euroa Suomen kaivoshankkeisiin, lisäksi sähkö, tiet ja rautatie. Suomesta ei löydy paljoakaan Valtion kaivostukieuroja. Suomesta ei löydy kaivosrahoitusta pankeilta ja pääomittajilta. Pakko ottaa ulkomaisia kaivostoimijoita pääomittajia, pankkeja ja sijoittajia. Osa eu-maista suuttui, koska Ruotsi ilmoitti malmia olevan. Osa eu- maista vihaa myös Suomen malleja, kateellisia ovat myös. Metallihinnat ovat melko korkealla ja kysyntää hyvin. Metallihinnat voi nousta yhä. Osa maista tekee itselleen metallivarastoja raaka-aineista.

    • Anonyymi

      Taisi olla 40 miljardia euroa liikaa, 4-6 miljardia euroa tarvitsevat Suomen tulevat kaivokset lähiaikoina rahoitusta. Kova kilpailu kaivosrahoituksien saamisesta kaivoshankkeisiin. Maapallolla paljon myös muita kaivoksia ja hankkeita kilpailemassa samassa sarjassa.

    • Anonyymi

      Suomen kansalaisista vastustavat ja haluavat jäädyttää kaivosbuumia ja kaivoshankkeita. Kaivoshankkeiden eteneminen on todella hidasta kaivoksen tuloon. Rahoitus on yksi suuri hidastava tekijä. Kymmeniä vuosia kuluu mineralisaation arvioinnissa ja tutkimisessa kaivossuunnitelmineen. Ilman niitä ei ala tulla rahoitusta kaivoksen perustamiseen. Kaivosrahoituksen saaminen voi kestää kymmeniä vuosia, jos kaikki suunnitelmat ovat valmiit, niin sitten voi tulla jostakin yhtä äkkiä kaivosrahoitus kaivoksen perustamiseen, metallikysyntäpiikki tai metallihinnan raju nousu.

    • Anonyymi

      Kokoomuslaiselle tietysti taskuun. Myy valtion omistuksen pois eurolla ja kokoomuksen valtio on sitten rikas. Kokoomus maksaa yhtiöissä halpatyövoiman palkkatasoakin.

    • Anonyymi

      Kommarit ostelee karvalakkeja ja liikennelupia kusisilla verimiljoonilla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe