Mihin kaivos miljoonat?

Anonyymi-ap

Nyt tulee entisestä syrjäkylän kaivoksesta hyöty emäkunnalle,niin mihin nuo kaivosmiljoonat saa tuottavasti sijoitettua tuottamaan.. Kätevää,kun ensin sai sähkön edullisesti jonka avulla saa kaivoksen pyörimään ja nyt akuilla tehään voittoo ym,aina virtaa riittää hyviin asioihin😀Miten sinä sijoittaisit tämän vihreen kullan taas tuottamaan voittoa tai onko jo voitolle voittoa?

12

232

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pitäiskö maksaa niitä entisiä velkoja.💰

  • Anonyymi

   Ei hätää, Kokoomus tulee avuksi. Kokoomus myy oitis terrafamen kaivoksen ulkomaalaisille eurolla. Kokoomus myy myös eurolla litiumkaivoshankkeen ja soklin apulantakaivoksen ulkomaille. Kokoomus lopettaa valtion Suomen malminjalostuksen, mitäpä valtion rahalla pääomittamaan Suomen malminjalostusta ja rahoittamaan kaivoshankkeita. Kepun Juha Sipilä perusti Suomen malminjalostuksen. Kokoomus möi aikoinaan kaikki valtion kaivoshankkeet ulkomaille ja muille eurolla. Ulkomainen vie malmit, lopettaa toiminnan lopussa konkurssiin, niin ei tarvitse maisemoida ja peitellä jälkiä omilla kustannuksilla. Suomen valtiolla rahaa tehdä kaivoksen jälkimaisemointi sitten. Kokoomuslaiset tulevat olemaan pahasti tuuliajolla, kohtahan se nähdään. Kokoomus yksityistää ja ulkomaistaa kaikki, pitäähän pääomasijoittajien ja isokenkäisten saada repiä välistä euroja.

  • Anonyymi

   Kyllä jymy vie rahat.

  • Anonyymi

   Uusi kaivoslaki on valmis, kesällä tulee lainvoimainen. Eipä paljon muutu vanhasta kaivoslaista. Uutta on, että kuntien pitää kaavoittaa kaivosalue ja malminetsintäalue ensin. Turhaa hommaa kunnilta ja kaupungeilta. Kuntien ja kaupunkien ei kannata ennakkoon kaavoittaa mitään alueita kaivostoiminnalle etukäteen, maksaa ja ihan turha työ. Kukaan ei tiedä ennakkoon, että tuleeko kaivos vai ei koskaan. Kaivosyhtiö osaa itse tehdä alueensa suunnitelmat. Uudessa kaivoslaissa ei taida olla mitään korvauksia kunnille ja kaupungille kaivosvarauksista, kaivostoiminnasta ja kaivannaistuloista. Maksut valtiolle aluevarauksista. Luonnonsuojelualue ja kansallispuisto jää kaivannaisalan ulkopuolelle luultavasti. Erittäin mitään sanomaton kaivoslaki tulossa kesällä.

  • Anonyymi

   Kainuuseen, Pohjois-Suomeen ja Lappiin on suunnitelmissa noin 10 kaivosta yhtä aikaa. Luvitus, ympäristövaikutustenarviointi ym. Byrokratia tulee työllistämään paljon. Kaivosyhtiöiden omat suunnitelmat, Arviot, lupienanominen, samalla rahoitusten etsiminen, yhtiömuoto ym. Todella työllistäviä vuosia eteenpäin.

  • Anonyymi

   Terrafamen patohanke Kolmisopen järveen on valtava utopiahanke, joka ei toimi missään muodossa. Ensin padottava-alue oli liian pieni louhoksen kuivattamiseen järvilouhoksen takia. Sitten oli puoli kolmisoppea järvestä padottuna eli tosi pitkä patolinja. Viimeisin vaihtoehto on, että padot pieniin järvenlahtiin, lyhyet padot ja pienet lammet jäljelle. Avolouhos järvessä on suuri ja ympäriltä louhia sivukiveäkin pois, jotta saa loivemmat reunat avolouhokselle. Melkein olisi viisainta kuivattaa koko kolmisoppi tyhjäksi. Jos aletaan rakentamalla patoa dumppereilla järveen louheella ja tiivistäen savipitoisella moreenilla patoa. Saviaines saa pitävämmän padosta. Louhe ja kivimurske ei tee patoa vesitiiviiksi. Moreeniaineksen savi liukenee rakentaessa ja myöhemmin padosta veteen. Savi valtaa koko vesiainekset järvessä, tulee todella savipitoinen vesimassa kolmisoppijärveen, pilalla koko järvi kerralla, tovin kestää saviaineksen tiivistyä järvenpohjaan. Kolmisoppi laskee Jormasjärveen, joten kolmisopen alapuolisessa purossa Täytyy olla suodatinkankaat tai vedensuodattimet, jotta kolmisopen savipitoinen vesi ei laskeudu Jormasjärveen puroa pitkin. Vesitiiviin padot rakentaminen on työläs ja vaativa työ. Olipa patomalli mikä tahansa, niin kolmisopen lampi on tuhottu vähäksi aikaa tai lopullisesti.

  • Anonyymi

   Terrafamen patoa ei voi sijoittaa liian lähelle avolouhosta kolmisoppijärvessä, koska, jos rikkonainen ja rukoillut kallio järven alla, niin terve, padottu järvi valuu kallioperänrakoja pitkin tyhjäksi avolouhokseen, jos on rikkonainen kallioperä, vaikka padot olisivat vedenpitäviä?? Kallioperän rakenne on yleensä rikkonainen ja rakoillut. Pohjavesi etenee Moreenissa 8 senttimetriä vuodessa, kallioperässä saman verran tai hitaammin. Terrafamen päästöt ja valumat maa- ja kallioperään kulkeutuvat hitaasti edeten pohjoisen mukana. 10 vuoden kuluttua likaantunut pohjavesi voi olla edennyt 80 senttimetriä, sadassa vuodessa 8 metriä. Joten Terrafamen pohjavesipäästöt purkautuvat satojen vuosien kuluttua pohjaveden purkupaikoista vesistöihin tai maanpinnalle muualla kuin kaivosalueella. Kallioperä aina rakoillut ja rikkonainen.

  • Anonyymi

   Suomessa on yli 10 kaivosta rakenteilla ja suunniteltuja melkein toteutusvalmiiksi. Kaikki kaivoshankkeet odottavat kipeästi rahoittajia, pääomittajia, sijoittajia ja omistajia. Sähköverkko, rautatiet, tieverkko ja muu tarvitaan lisäksi kaivosrakentamiseen. Kaikkien lupaavien kaivoshankkeiden ylösajo tarvitsee rahaa yhteensä noin 400 000 0000 euroa eli noin 40 miljardia euroa. Tarve voi olla paljon suurempi kuin 40 miljardia euroa Suomen kaivoshankkeisiin, lisäksi sähkö, tiet ja rautatie. Suomesta ei löydy paljoakaan Valtion kaivostukieuroja. Suomesta ei löydy kaivosrahoitusta pankeilta ja pääomittajilta. Pakko ottaa ulkomaisia kaivostoimijoita pääomittajia, pankkeja ja sijoittajia. Osa eu-maista suuttui, koska Ruotsi ilmoitti malmia olevan. Osa eu- maista vihaa myös Suomen malleja, kateellisia ovat myös. Metallihinnat ovat melko korkealla ja kysyntää hyvin. Metallihinnat voi nousta yhä. Osa maista tekee itselleen metallivarastoja raaka-aineista.

  • Anonyymi

   Taisi olla 40 miljardia euroa liikaa, 4-6 miljardia euroa tarvitsevat Suomen tulevat kaivokset lähiaikoina rahoitusta. Kova kilpailu kaivosrahoituksien saamisesta kaivoshankkeisiin. Maapallolla paljon myös muita kaivoksia ja hankkeita kilpailemassa samassa sarjassa.

  • Anonyymi

   Suomen kansalaisista vastustavat ja haluavat jäädyttää kaivosbuumia ja kaivoshankkeita. Kaivoshankkeiden eteneminen on todella hidasta kaivoksen tuloon. Rahoitus on yksi suuri hidastava tekijä. Kymmeniä vuosia kuluu mineralisaation arvioinnissa ja tutkimisessa kaivossuunnitelmineen. Ilman niitä ei ala tulla rahoitusta kaivoksen perustamiseen. Kaivosrahoituksen saaminen voi kestää kymmeniä vuosia, jos kaikki suunnitelmat ovat valmiit, niin sitten voi tulla jostakin yhtä äkkiä kaivosrahoitus kaivoksen perustamiseen, metallikysyntäpiikki tai metallihinnan raju nousu.

  • Anonyymi

   Kokoomuslaiselle tietysti taskuun. Myy valtion omistuksen pois eurolla ja kokoomuksen valtio on sitten rikas. Kokoomus maksaa yhtiöissä halpatyövoiman palkkatasoakin.

  • Anonyymi

   Kommarit ostelee karvalakkeja ja liikennelupia kusisilla verimiljoonilla

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin mies oli pökkimässä

   Vaalit on viikon päästä ja Sanna Marinin mies on uutisissa viikonlopun bilettämisestään. Mitenhän vaikuttaa Sannan tai SDP:n ääniin?
   Maailman menoa
   291
   6011
  2. Sanna Marin ja Markus Räikkönen eronneet. Asia piilotellaan vaalien ylitse.

   Pääministeri Sanna Marinin avioliiton tilasta ja liiton kestävyydestä on esitelty arvailuja jo runsaan vuoden ajan. Pariskunta ei tunnu viihtyvän la
   Maailman menoa
   191
   4604
  3. Laulajalegenda Paula Koivuniemi sai vihdoin taiteilijaeläkkeen - Reilusti alle vanhuuseläkkeen!

   Onnea Paula Koivuniemi ja mukavia eläkepäiviä! Vaikka voisihan tuo eläke tietysti suurempikin olla, eikös… Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/l
   Suomalaiset julkkikset
   31
   1179
  4. Nolo Esko Eerikäinen kalasteli julkisuutta kasvattiveljensä kuolemalla

   Lukekaa karu totuus täältä: https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/3f190f8f-2fdf-4488-bb0a-816053e0c12f Nauretaan Eskolle...heheheehe :-)
   Kotimaiset julkkisjuorut
   178
   1175
  5. Millaiset kasvot

   Ovat mielestänne kauniit / komeat? Kun tätä ulkonäköä arvostelevaa keskustelua täällä nyt on.. Ap menee sillä habituksella millä luoja on antanut
   Ikävä
   95
   934
  6. Andy McCoy raivostuu Maria Veitolalle - Tylyttää armotta lasi kädessä:"Kiitos v***sti, maksa fyrkas"

   No nyt lähtee McCoylta kyllä aika pahasti mopo keulimaan… Andy McCoy raivostuu Maria Veitolalle Yökylässä-ohjelmassa vuosien takaisesta tapahtumasta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   934
  7. Persujen mielestä kulttuuri on luksusta

   Kirjarovioita odotellessa.
   Maailman menoa
   411
   900
  8. Stefulla kaunis tyttöystävä.

   Näyttää seuraavan kaunista Juuliaa ja ovat yhdessä reissussa. Toivottavasti uusi rakkaus saa Stefun elämän tasoittamaan.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   881
  9. HU: Jari Sarasvuo rehellisenä viinasta ja alkoholismistaan: "Tajusin, että tämä on päätepiste"

   Yrittäjä Jari Sarasvuo, 57, lopetti juomisen kolme ja puoli vuotta sitten. Sarasvuo ymmärsi, että hän on alkoholisti. Nyt hän on toipuva alkoholisti.
   Alkoholismi
   9
   786
  Aihe