Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hirvikato uhkaa

Anonyymi-ap

Jos on 10 hirveä, joista ahma ja Susi Syö 3 hirveä ja metsästäjä ampuu 2 hirveä. Jäljelle jää 5 hirveä, jotka vasovat 2 vasaa, niin on 7 hirveä. Niistä peto Syö 3 hirveä ja metsästäjä ampuu 2 hirveä, niin jäljellä on 2 hirveä. Ministeriö on ajanut hirvikantaa sietämättömästi alaspäin. Nyt on niin pieni hirvikanta kuin oli viimeksi 80-luvulla. Hirviä oli 90-luvulla joka paikka täynnä. Kukaan ei puhunut taimikkotuhoista ja hirvikolareista juurikaan. Lapin, Kainuun ja Itä-Suomen hirvikanta on sietämättömän alhainen. Metsästysseuroilla on syötäväksi vain ministeriöiden lemmikkiruokaa sika-nautalihapurkkeja, ei hirvenlihaa. Ministeriö ymmärtää vain nautojen, sikojen ja lehmien päälle. Hirvistä ja pedoista eivät taida älytä mitään? Petoreviiritkin olisivat pieniä, jos hirviä olisi metsissä paljon enemmän. Kainuunkin petoeläinkanta on hyvä. Toki hirviä on, mutta vuosittain metsästysseurat haluavat hirvisaalista. Metsästysluvat ja koirat maksavat paljon. Mielestäni hirvivaje on kohta sietämätön. Metsäpeurat pedot syövät kohta, jos ei ole hirviä. Onneksi osaan antaa ääneni kaikissa vaaleissa.

28

171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Enemmän komeita uroksia ja naaraita kylille. Olisi kiva moikata.

    • Anonyymi

      Kepu ja Vihreät hoitaneet hirvi-, peura- ja petopolitiikkaa. Ovatko onnistuneet? Kepulaiset söivät kaikki hirvet Lapista, Kainuusta ja Itä-Suomesta. Luontoihmisetkin ovat hirvikannan vahvistamisen kannalla. Vihreät ja luonnonsuojelijat pitävät susista, ahmoista, ilveksistä, maakotkia, merikotkia, ketuista ja pienpedoista. Hirvi on tärkeä ravinto pedoille, ilman hirviä petojen reviirit ovat valtavia ja ruuaksi voi kelvata lähiruoka talojen pihoista.

    • Anonyymi

      Petoalueilla on vähän " jäniskoiria" hommissa.

    • Anonyymi

      Suomen metsästysseurat "ukkoutuneet" pahasti, keski-ikä todella korkea. Ampumakoekin piti helpottaa, jotta saisivat suoritettua ampumakokeen edes lävitse. Vanhat ukot ovat hyvin saaneet tuhottua hirvikantaa, sen verran näkevät tähdätä kaatoja. Nuoria ja naisia vähän mukana metsästysmailla.

    • Anonyymi

      Talvella näkee harvoin karhuja? Keväällä karhu voi ottaa hirven tai peuran, mutta todella harvoin näin käy. Muurahaiset, toukat, ampiaispesät hunajineen ja marjat karhun herkkua. Muiden petojen jättämiä hauskoja karhu Syö ja peittelee turpeilla pahan päivän varalle. Kontio, otso, mesikämmen.

    • Anonyymi

      Metsästäjien mielestä aina alueella on hirviä, peuroja,karhuja, susia, ahmoja ja muuta riistaa niin paljon, että niitä voi aina metsästää. Kyllä tämä asia on täyttä puppua herrasmies metsästäjien suusta.

    • Anonyymi

      Niin, hirvenmetsästäjäthän omistavat hirvet???? Kyllä ahmojen, susien ja karhujen ruokavalioon kuuluvat ja on aina kuulunut hirvi eläimet. Hirvihän on haittaeläin syö taimikot ja aiheuttaa hirvikolareita, joten ei haittaa vaikka hirvikanta pienenesi vieläkin, ehkä tämä hirvikärpäs vitsauskin pienenesi

    • Anonyymi

      Suurin syypää on metsästys hallitus itse. Se rahanhimossa myy samoille valtiommaille päällekkäin hirvilupia vaikka kuin monelle porukalle. Nehän tuolla menettelyllä mittavan metsätieverkoston takia ammutaan yhettömiin. Nyky kännykkä tracker seurannalla ajetaan hirvihaukun eteen ja hirvellä ei periaatteessa ole pienintäkään mahdollisuutta selvitä hengissä. Sama pätee myös metsästysseurojen maille. Sen takiahanniitä oli entivanhaan paljon hirviä kun näitä idiootti varmoja laitteita ei ollut. Koiran perässä mentiin korvakuulolta. Myöskin ajometsästys oli tuottavaa metsästystä pienillä alueilla. Suurisarviset sonnit ovat himokaadettavia. Ei pikku sonnit pääse tuikkimaan ja vasoja ei synny.

    • Anonyymi

      Metsästysseura haluaa lahivajaan 6 hirveä syksyssä. Alueen Sudet ja ahmat haluavat melkein saman verran. Yhteensä 12 lahdattua hirveä. Siitoshirviksi pitäisi jäädä alueelle 30-40 hirveä, jotta sama lahdattuen hirvien määrä olisi seuraavana vuonna kestävällä pohjalla. Eli tämän hetkinen hirvimäärä pitäisi olla alueella vähintään 42-52 hirveä. Peto- ja metsästysalueilla hirvikannan täytyisi olla vahvempi kuin pedottomilla alueilla. Susilauman isolla reviirillä pitäisi olla todella vahva hirvikanta, jotta metsästyksenkin jälkeen jäisi hirvikantaa jäljelle. Muutama vuosi on metsästetty liikaa hirviä, hirvikanta romahti ja laskee rajusti eteenpäinkin, jos saalismääriä ei lasketa.

    • Anonyymi

      Jospa jätetään loput hirvet petojen syötäväksi, niin ei teidän tarvitse notkua syksyä tiellä ja voisitte auttaa emäntää viikonloppuisin vaikka siivouksessa.

    • Anonyymi

      Taitaa tulla ensi syksynä vähän hirvilupia?

    • Anonyymi

      Itä-Suomesta loppuivat hirvet kauan sitten, Keski-Lapin alapuolelta tänä vuonna ja Kainuusta loppuvat kohta myös.

    • Anonyymi

      Hirvet ovat ostaneet karvalakin ja liikenneluvan ja lähteneet punaisella Ladalla levittämään neuvostoaatetta muihin maakuntiin

    • Anonyymi

      Kainuun pedot ovat kameleontteja, vaihtavat värejään puolueiden mukaan. Petojen väritys ollut tovin vihreä. Persut tehnyt niistä susikarvalakin ja karhuturkin. Kepulaiset pitävät kovasta hirvenmetsästyksestä.

    • Anonyymi

      90-luvulla oli peltohirviäkin, sekin aika on jäänyt taakse päin. Nykyisellä hirvimäärillä ei edes pelloilla näe hirviä. Hirvet eivät aiheuta maatalousvahinkoja viljelijöille, vaikka ne kulkisivat nurmipelloilla syömässä. Metsiin mahtuu hirviä paljonkin, vahvasta ja elinvoimaisesta hirvikannasta ei ole haittaa kenellekään. Varsinkin syrjäseuduilla. Maaseutu autioituu, niin miksi hirvetkin pitää poistaa sieltä myös.

      • Anonyymi

        Tuo kommentti metsiin mahtuu hirviä paljonkin on totta, mutta jos olet kulkenut metsässä, niin pitäisi sinun huomata millaisia taimikko tuhoja hirvet aiheuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo kommentti metsiin mahtuu hirviä paljonkin on totta, mutta jos olet kulkenut metsässä, niin pitäisi sinun huomata millaisia taimikko tuhoja hirvet aiheuttaa.

        Ei niitä ole hirvet syöny. Eikö ne kaikkien uutisten ja kirjoitusten mukaan ole kelkkamiesten tekosia.


    • Anonyymi

      Hirvikanta lasketaan 1 000 hehtaarin alueelle, taitaa olla 10 neliökilometriä. Vesistöt kuuluvat mukaan alueeseen. 90-luvulla oli paljon hirviä per 1 000 hehtaaria. Nyt lukemat voivat olla perin alhaiset. Talvella lasketut hirvet ovat usein talvilaidunalueilla, joista leviävät vasomaan ja kesälaitumille. Tuottavassa hirvikannassa pitää olla useita hirveä 1 000 hehtaarin alueella, talvilaidunalueilla jopa kymmenissä, koska hirvet viihtyvät laumoissa talvisin.

    • Anonyymi

      Ampumaradoilla pahvihirvet juoksevat edestakaisin, eivätkä ampumalla lopu. Nykyajan metsästäjät eivät harjoittele ammuntaa paljoakaan, joten metsästystilanteissa pummi- ja haavakkolaukaus hyvin yleinen. Nuorille metsästystä aloittaville ampumarataharjoittelu olisi tärkeää.

    • Anonyymi

      Hoidetaan hirvikantaa Kainuussa susien, ahmojen, karhujen ja maakotkien voimalla. Näiden jäljiltä hirvistä ei jää mitään jäljelle. Susilauman reviirillä menehtyi 10-15 hirveä vuodessa, muut pedot kulkevat osingolla. Kainuussa voi olla vähintään 7 susireviiriä ja muita reviirittömiä susia. Saalistavatko Sudet Kainuussa 70-105 hirveä vuodessa. Lukumäärästä tietty % on metsäpeuroja.

      • Anonyymi

        No suset ja muut pedot on olleet paljon ennen ihmisiä.


    • Anonyymi

      Eihän tässä olla lähelläkään sitä tasoa, kun sotavuosien jälkeen hirviä metsästettiin nälkään. Silloin sai etsimällä etsiä hirven jälkiä toisin kuin nykyään se on vain harrastus. Nyt jos hirvet loppuvat, niin myös pedot ja hirvikärpäset vähenevät.

      • Anonyymi

        Pelloilta vähenee kotielukat. Mihin ne pedot kuolisji


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelloilta vähenee kotielukat. Mihin ne pedot kuolisji

        Eihän nykyään ole edes kotieläimiä pelloilla. katoavaa kansan perinnettä.


    • Anonyymi

      ahmat ei syö hirviä toljake eikä susi ... ainno joka syö on karhu

    • Anonyymi

      Kyllä ahma hirven raadolla käy syömässä mutta ei tapa hirveä. susi ja karhu kyllä ottavat hirveltä hengen jos vai saavat kiinni.

    • Anonyymi

      Iät ajat ollaan hirvisoppaa ja paistia syöty, eikä oo tarvinna kuulua mihinkää hirviporukkaan, ukkivainaan lupa yhä voemassa.

      • Anonyymi

        Näin se pitää olla jokainen jolla on taitoa ottaa hirvi metsästä on sen ansainnut, vaikka ukkivainaan luvalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe