Hyvä englannin kielen taito on nykyään välttämätön lähes kaikilla aloilla. Viimeisen päälle hiouttu taito taas on tarpeellinen vain lähinnä kielen kääntäjille, englannin kielen opettajille yms.
Monen suositun yliopistopaikan saaminen todistusvalinnassa edellyttää kuitenkin laudaturia myös englannin kielestä, minkä vuoksi erittäin hyviä tulevia juristeja, lääkäreitä, diplomi- insinöörejä ja kauppatieteilijöitä jankkaa lukio englantia vuodesta toiseen ja yrittää korottaa arvosanojaan…. Tämä on täysin turhaa ja kallista yhteiskunnan resurssien tuhlausta: magnan englannin osaajan pitäisi opiskella uutta alaansa eikä polkea paikallaan sen vuoksi, että vanhemmat eivät ajoissa ilmoittaneet lastaan englannin kieliseen päiväkotiin.
Niin, enkun yo-kirjoituksissa mukana ovat englannin kielisen koulupolun käyneitä nuoria sekä tietysti toisena kotikielenään englantia puhuvat… hyvä heille, mutta laudatur tason englannin kielen osaaminen ei saa olla kriteeri sille kuka valitaan huippuyliopistoon, vaan ratkaisevana tekijänä pitää olla muu substanssi.
Pääsykriteereitä pitäisi nyt nopeasti muuttaa ja esim englannin kielen osalta vaatimustasoksi voisi monessa yliopistossa asettaa esim magnan tai vaikka c:n, mutta mitään lisäpisteitä ei kielitaidosta pidä antaa kuin englannin kieltä opiskelemaan pyrkiville.
Laudatur englannin yo-kokeesta on turha vaade lähes aina
3
568
Vastaukset
- Anonyymi
Yliopistoon pääsyyn ei ole mitään tiettyä vaatimustasoa englannissa. Yliopistoon voi päästä, vaikka ammattikoulupohjalta ja vaikka ei olisi koskaan lukenut englantia. Mutta toki englanti tulee sitten vastaan yliopistossa, jos sinne pääsee. Osa opiskelustakin voi olla englanniksi, ja varsinkin enlanninkielisiä tenttikirjoja tulee vastaan jokaiselle.
Sitten toinen juttu on se, että ylioppilastutkinnon englannin laudatur ei takaa mitään yliopistossa. Englannin laudatur on yleensä vielä kaukana todella hyvästä englannin osaamisesta. Tavallisesti se ei riitä edes yliopiston pakollisen kielitaidon osoittamiseen, vaan melkein kaikki joutuvat yliopiston omalle kielikurssille, josta selviää lukukaudessa. Toki riittävä pohja pitää olla valmiina. Yliopistotutkintoon vaadittu kielitaito voi olla muukin kuin englanti, esim. saksa, ranska, venäjä, espanja. Mutta siis yliopistoon pääsyyn ei ole olemassa mitään tiettyä englannin oppimäärää ja arvosanaa!
Varsin keskinkertaisillakin ylioppilastodistuksilla pääsee yliopistoon ilman pääsykoetta, mutta ei tietysti lääkikseen eikä oikikseen. Pääsykokeen kautta pääsee kuka hyvänsä vaikka kuinka huonolla yo-todistuksella tai ammattitutkinnolla.
Jos pääsykokeet on hakijalle liian vaativa homma, ei siitä opiskelustakaan mitään tulisi!- Anonyymi
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
😋 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#17778923r
🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞
- Anonyymi
Kuka valitaan huippuyliopistoon? Kerrohan nyt ensin, mikä Suomessa on huippuyliopisto!
Jos huippuyliopistoja on, niin ne on huipputyypeille, joiden ei tarvitse jankata englannin parissa vuosikaupalla. Muut voivat mennä muihin, itsensä tasoisiin, normiyliopistoihin, jos pisteet riittävät niihinkään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskalla lähestyä minua
Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S617820- 1334504
Oulaskankaan päätöksistä
https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.323757- 213118
- 232662
- 282586
- 502296
- 252170
Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!
Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun3922123- 322059