Samsungit voi kaapata puhelinspoitolla

Anonyymi-ap

"Muuta asetuksia heti! Nämä yleiset puhelimet voidaan kaapata puhelin­soitolla
Haavoittuvuus on Samsungin piirisarjassa, mutta se koskee myös ainakin kahta muuta valmistajaa.

Haavoittuvuuteen ei ole olemassa korjausta, joten käyttäjien on rajoitettava puhelimen toimintaa siihen asti, kunnes korjaus tulee saataville.

– Toimia vaaditaan käyttäjiltä! Haavoittuvista laitteista suositellaan sammuttamaan wifi-puhelut ja VoLTE (Voice-over-LTE) ominaisuus, Kyberturvallisuuskeskus kirjoittaa.

Piirejä käytetään monissa puhelimissa sekä esimerkiksi autojen järjestelmissä. Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan haavoittuvia piirejä löytyy Samsungin puhelimissa ainakin Galaxy S22-, M33-, M13-, M12-, A71-, A53-, A33-, A21s-, A13-, A12- ja A04-sarjan laitteissa.

Haavoittuvia piirejä on myös Vivon S16-, S15-, S6-, X70-, X60- ja X30-sarjan puhelimissa sekä Googlen Pixel 6- ja 7-puhelimissa.

Myös autot, joissa on Samsungin Exynos Auto T5123 -piirisarja, ovat haavoittuvia. "
https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000009463869.html

Kuten moneen kertaan todettu, kännykällä ei kannata tehdä mitään salaista, eikä missään tapauksessa hoitaa raha-asioita, moni menettänyt kaikki rahansa ja tiedot mitä kännykästä löytyy.

2

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koskee vain muutamaa vuonna 2022 julkastua mallia. Ei siis koske vuoden 2021 malleja ja sitä vanhempia. Eikä koske myöskään uusia tämän vuoden 2023 malleja.

      Älypuhelimella voi edelleen turvallisesti maksaa mobiilimaksuja. Se mitä aloittaja ei taida tajuta on se, että esimerkiksi Google paystä ei pysty mitenkään kaivamaan esille puhelimen omistajan maksukorttitietoja, koska google Pay ei tallenna korttitietoja puhelimeen eikä muuallekaan. Kortin numeroa jneei siis pysty kaivamaan esille puhelimesta vaikka puhelin kaapattaisiinkin. Google Pay käyttää ns. tokenisoinniksi kutsuttua tekniikkaa, vahvaa salausta ja virtuaalista kortin numeroa. Sen seurauksena kortin numero on ainoastaan kortin myöntäneen pankin tiedossa eikä sitä voi mitenkään kaivaa esiin puhelimesta.

      Mobiilipankkisovellukset on suojattu salauksella ja ne vaativat tunnistautumisen sormenjäljellä, salasanalla jne.

      • Anonyymi

        Älypuhelimella voi edelleenkään turvallisesti maksaa mobiilimaksuja. Se mitä miksuhmoilanen ei taida tajuta on se, että esimerkiksi Google paystä ei pysty mitenkään estämään kuukkelin eikä muutakaan vakoilua, eikä haittaohjelmia, koska niitähän on lähes kaikilla. Hyvin monet menettäneet isot summat haittaohjelmien takia aj kaikki yksityisyytensä tuollaisia käyttäessä.

        Kortin numeroa ja maksutietoja ei siis sivulliset pysty kaivamaan vain kortilla suoraan maksaessa. Google Pay käyttää ns. tokenisoinniksi kutsuttua tekniikkaa, vahvaa salausta ja virtuaalista kortin numeroa, minkä kuukkeli osaa luonnollisesti itse purkaa ja seuraakin kaikkia maksutapahtumia. Mitä kuukkeli pelkällä kortin numerolla tekisi kun tietää henkilön ja kaiken mitä kännykällä tekee.

        Mobiilipankkisovellukset on suojattu salauksella ja ne vaativat tunnistautumisen sormenjäljellä, salasanalla jne, mikä tekeekin niistä turvattomia, sormenjälki kun on helppo ottaa väksin tai nukkuvalta tai sammuneelta ja valmiiksi avatulla kännykällä voi tehdä mitä vaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe