miten huonolla englannilla pärjää

Anonyymi-ap

ITC kursseilla AMK, Yliopisto kun monet kurssit englanniksi siis matsku ja ilmeisesti opetus. oletteko huonolla englannilla läpäisseet?

4

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      eikös se englannin kieli kehity opiskelun sivutuotteena. Tekstin saa tietokoneella käännetyksi suomen kielelle melkein napin painalluksella.

      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        🔞 ­N­­y­­m­f­­o­­­m­­­a­­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17800319v

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      LAAJEMMIN KIELIPULMISTA hy:
      Suomalainen koulutus on suunnittelematonta ja luottaa satunnaisiin trendeihin. Meillä yliopistoissa ja muissa korkeamman koulutuksen yksiköissä toivotaan, että meille tulisi opiskelijoita, joista syntyisi suomalaista hyvin koulutettua työvoimaa (ja ehkä joidenkin mielestä sivistyneistöäkin), mutta toiminta on asiantuntematonta ja perustuu enemmän toivoon kuin suunnitteluun. Tämä koulutus on kuitenkin tärkeintä tulevaisuuden hyvinvoinnin kannalta. Osaamattoman työllistämistä mikään työnantaja ei halua riesakseen, tekipä hallitus minkälaisia tahansa pakotteita työttömälle. Myöskään työhön ohjaus ei anna työtä ihmisille, eikä siten työstä tulevia veroja yhteisölle. Nyt olemme siten vanhojen virheiden (koulutuksesta leikkaajien) maksajia.

      Suuri pulmamme koulutuksessa on tietenkin pieni kielialueemme verrattuna moniin muihin ja erityisesti Englannin kielen ylivaltaan tieteissä, jotka eniten vaikuttavat uusiin merkittävimpiin innovaatioihimme ja Suomen vientituotteisiin. Tämän alueen merkittävin peruskoulutus tehdään matemaattis-luonnontieteelisissä ja niitä soveltavissa insinööritieteissä. Englannin kielen ylivalta onkin koko suomalaisuuden uhka, kuten joskus vuosia sitten jo esitin oma kohtaisiin kokemuksiin perustuen. On tietenkin selvää, että jos tieteessä puhutaan muuta kieltä kuin ”keittiössä”, niin alkaa syntyä kahden kerroksen väkeä.

      Tässä on kuitenkin edellisen lisäksi toinenkin suuri pulma, sillä Suomeen ei tule juurikaan opiskelemaan Englantia äidinkielenään puhuvia, eikä edes hyvällä tasolla sitä osaavia opiskelijoita. Kun maisteriohjelmien mukaisia englanninkielisiä kursseja opetetaan, niin kurssilla on usein vajaa puolet näitä opiskelijoita ja siellä kotimaisten opiskelijoiden englanninkielen taso on parempi kuin vierailijoiden ja hekään eivät useinkaan pysty saamaan opetuksesta yhtä hyvää tulosta kuin saisi suomenkielellä. Edellinen nimitykseni vierailija tuleekin useimmiten todeksi, koska kielellinen ”muuri” johtaa lyhyeen käyntiin täällä.

      Mitä sitten ratkaisuksi? Huonolta näyttää tekipä mitä vain. On käynyt selväksi, että itse suomalaiset ovat keskimäärin riittävän laiskoja, jotta heistä saisi koulutettua riittävästi hyviä asiantuntijoita perusluonnontieteisiin ja siten myös niiden soveltamiseen. Nuorten käsitys on, että hyvinvointi on taattua, vaikka tekisi vain helppoja ratkaisuja lyhyestä matematiikasta alkaen. Todelliset innovaatiot toteutuakseen oikeana aikana vaativat laaja-alaista asioiden hallintaa ja pitkää pinnaa. Asiat alkavat avautua vasta ison kynnyksen ylittämisen jälkeen. Pikakurssit ilman laajaa harjoittelua on lähinnä ajan hukkaa. Palkallisesti ajatellen tämä kehitystyö, kaikki sitä vaativa tuki huomioiden, ei ole arvostettua vaan se vaatii mielenkiintoa tuntemattoman ratkaisemiseen. Siinä on samoja piirteitä kuin, missä vaan hienostuneessa järkipelissä, mutta ero tavan peleihin on vaadittava suuri tietomäärä taustana.

      Jos siis ei suomalaisista ole tähän, niin miten sitten ne baltit ja muut itäisestä Euroopasta tulevat opiskelijat, joilla on toistaiseksi etuja Euroopassa opiskelemisesta. Intialaiset, vietnamilaiset ym. eivät nimittäin saane edullisempaa kohtelua, jos tulevan hallituksen vääntöä kuuntelee; muiden määrästä ei kannata juuri puhua. Nämä opiskelijat tulevat nykyisin maisterikursseille vajaalla englanninkielen taidolla ja heistä ei kyllä saa tarvittavia asiantuntijoita riittävästi. Heidän koulutuksensa olisikin aloitettava jo kandivaiheesta, jotta pysyisivät mukana ehkä jopa tohtoritasolle, joka oikeasti tarvitaan lähes aina nopeisiin, riittäviin innovaatioihin. Tämä taas johtaa vielä tehokkaammin aiemmin mainittuun suomenkielen asemaan. Ollako pragmaattinen vaiko ei – siinäpä kysymystä alkukeskusteluksi.

    • Anonyymi

      amerikanenglantu on kyllä tietokone ja ohelmontiaalla ihan must juttu.
      Ohjelmointikielet on suurelta osin on luotu englaninkielistä
      syntaksia hyödyntäen. Kielen kyllä oppii jos haluja on,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe