Huhu: Oppo ja OnePlus jättää Euroopan markkinat ?

Anonyymi-ap

Ilmassa on hieman ristiriitaista tietoa otsikon tilanteesta. Lieneekö tilanne jossa ei savua ilman tulta.

Kyseinen firma on patenttiriidoissa Nokian kanssa kieltäytyen taannoin jatkamasta sopimusta, mutta on silti jatkanut patenttisopimuksen alla olevien laitteiden valmistusta ja myyntiä.

"OnePlus and Oppo are leaving the European market!"

- https://www.gizchina.com/2023/03/27/oneplus-and-oppo-are-leaving-the-european-market/

"Oppo and OnePlus officially decline rumors about leaving Europe"

- https://www.gsmarena.com/oppo_and_oneplus_officially_decline_rumors_about_leaving_europe-news-58037.php

No, jos on vähänkään huolissaan ykstyisyydestään ja datansa tietoturvasta, niin nuo kiinalaiset kannattasi jättää kaupan hyllyyn.

Mutta sama ongelma nykysten autojenkin kanssa, jotka ovat kumipyörillä kulkevia IoT-mobiililaitteita.

17

2087

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä sillä ole mitään väliä missä maassa komponentit on tehty...

      • Anonyymi

        Onhan sillä paljonkin väliä. Mikrosiruissa on sisäänrakennettuna oma firmware, eli mikrokoodi, joka voi tehdä mitä tahansa, mitä valmistaja haluaa. Sen takia on olemassa myös avoimia komponentteja, joiden mikrokoodi on myös avoin. Mikrokoodin bugeista tuli hyvä esimerkki, kun joku vuosi sitten Intel joutui paikkaamaan tietyistä prosessoreista haavoittuvuuksia, jonka seurauksena suorituskyky huononi. Käyttöjärjestelmät ovat sitten ihan oma tarina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan sillä paljonkin väliä. Mikrosiruissa on sisäänrakennettuna oma firmware, eli mikrokoodi, joka voi tehdä mitä tahansa, mitä valmistaja haluaa. Sen takia on olemassa myös avoimia komponentteja, joiden mikrokoodi on myös avoin. Mikrokoodin bugeista tuli hyvä esimerkki, kun joku vuosi sitten Intel joutui paikkaamaan tietyistä prosessoreista haavoittuvuuksia, jonka seurauksena suorituskyky huononi. Käyttöjärjestelmät ovat sitten ihan oma tarina.

        Ei mitään merkitystä..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään merkitystä..

        Niin, sillä ei ole mitään merkitystä, jos vaikkapa modeemin valmistaja laittaa mikrokoodiin ohjelmapätkän, joka avaa salauksen tai sallii prosessorissa mielivaltaisen koodin ajamisen tai paljastaa salausavaimet. Mikään autoritäärinen hallinto kuten Kiina ei tietenkään tekisi sellaista.
        Yksinkertaisuutesi jaksaa ihmetyttää vuodesta toiseen.


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        💋 ­­­N­­­y­­­m­­f­­o­­m­a­­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#178124803

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Toisaalta OP ja Oppo ja muut kiinamerkit ovat tarkassa syynissä, mitä tietoa ne lähettelevät. Yksikin skandaali tarkoittaa myynnin loppumista. Android ja Apple ovat joka tapauksessa aikamoisia juorukelloja muutenkin. Autoista lähinnä sähköautot ovat niitä iot laitteita. Varsinkin Tesla noudattaa samaa politiikkaa kuin Apple. Käytännössä laite/auto on omistajalla vain lainassa, ja valmistaja voi kieltää tai estää sen käytön koska tahansa, sekä seurata sen liikkeitä reaaliajassa. Eikä Tesla ei ole tunnettu hyvästä tietoturvastaan.

      Lisäksi EU työntää lisää paskaa tuutistaan, josta on syytä olla todella huolissaan https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000009497634.html
      Peer to peer salauksen murtaminen ja massavalvonta kuuluvat diktatuuriin ja poliisivaltion keinoihin. Tie helvettiin on taas kerran päällystetty hyvillä tarkoitusperillä.

      • Anonyymi

        Artikkelista: ”Internet muuttuisi ikuisiksi ajoiksi” – uusi laki mahdollistaisi kansalaisten yksityisen viestinnän seuraamisen"

        Tuossa siis jälleen kerraan haluttaisiin ottaa rikollisten vuoksi panttivangeiksi kaikki kansalaiset. Sama tilanne kuin nimettömien prepaid-SIM-korttien suhteen, kun moni EU maa vaati niiden lopettamisen, joskin tuossa nettiseurannassa oltaisiin Orwell-totalitärismin asteella.

        Valitettavasti suuntana on se, että joka ainoa pieninkin yksilön tekemä asia on seurattavissa ja tiedot risteytettävissä. Käteisen poitumistavoitteet ovat nekin osa kokonaisuutta.

        "Autoliitto: Nykyautot tallentavat matkustajien tietoja ja kykenevät lähettämään ne eteenpäin"

        - https://www.is.fi/autot/art-2000001041164.html

        * Mikko Hyppönen: ”Teemme parhaillaan virhettä, jonka vuoksi lapsemme vielä vihaavat meitä”

        "F-Securen tutkimusjohtaja vertaa esineiden internetiä asbestipommiin, jonka jättimäiset haitat tajuttiin vasta isolla viiveellä."

        - https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006269566.html

        "Generative AI like ChatGPT reveal deep-seated systemic issues beyond the tech industry"

        - https://theconversation.com/generative-ai-like-chatgpt-reveal-deep-seated-systemic-issues-beyond-the-tech-industry-198579

        Yllä olevan kun liitetään geopaikannus, kasvojentunnistusteknologia ja teknologia, joka tunnitaa yksilön yksilöllisestä kävelytyylistäänkin vaikka talvitakki yllään.

        AI GPT voisi poimia verkosta vaikkapa henkilön x ja skannata nopeasti aivan kaiken mm. sosiaalisilla tileillään tekenmänsä ja kirjoittamansa (IP-perusteisen toiminnankin skannaten) ja luoda todella tarkan profiilin.

        Tulevaisuuden tappajarobotit tulevat nekin kykenemään scifi-leffatkin ylittäviin suorituksiin.

        Millaista maailmaan ihmiskunta onkaan rakentamassa itselleen ja tuleville sukupolville, puhumattakaan sitä miten kaikenkarvaiset puttlerit tulevat omaaman kaiken tuon teknologian.


      • Anonyymi

        "Android ja Apple ovat joka tapauksessa aikamoisia juorukelloja muutenkin."

        Tuo pitää valitettavasti paikkansa, mutta entäpä kun vastaava ja paljon muuta on käytössä Veneäjän, Kiinan ja Iranin & Co käytössä ...


      • Anonyymi

        "Toisaalta OP ja Oppo ja muut kiinamerkit ovat tarkassa syynissä, mitä tietoa ne lähettelevät. Yksikin skandaali tarkoittaa myynnin loppumista."

        Ymmärrän ihan 100% että se on asiakkaalle haitallista, jos Kiina vakoilee.

        MUTTA:

        Se, mitä EN ymmärrä, on tämä: Millä perusteella se, että Kiina vakoilee, olisi jotenkin haitallisempaa kuin se, että USA vakoilee teknologian käyttäjiä ?

        Omasta mielestäni se, että Kiina vakoilee ja se, että USA vakoilee, ovat molemmat käyttäjän kannalta täsmälleen yhtä haitallisia asioita.

        Ei, en pidä siitä, että Kiina vakoilee, mutta se, että Kiina vakoilee, ei ole yhtään enemmän haitallista, kuin se, että USA vakoilee.

        Ja USA todellakin vakoilee monin eri tavoin.

        Jos kyseessä on iPhone, niin Apple vakoilee. Ja jos kyseessä on Android -laite, niin Google vakoilee.

        Jenkkilainsäädännöstä on syytä tietää tämä:

        Joillakin amerikkalaisilla viranomaisilla (näitä on ainakin NSA, mutta niitä voi olla muitakin) on USA:n lain mukaan oikeus:

        Määrätä Google/Apple (tai mikä tahansa muukin yritys) luovuttamaan kaikki hallussaan olevat tiettyä henkilöä koskevat tiedot NSA:lle, ja samalla määrätä, että Googlella/Applella ei ole oikeutta kertoa tällaisesta NSA:n määräämästä tietojen luovutuksesta kehdehenkilölle (jonka tietoja luovutetaan) eikä kenellekään muullekaan, ankaran rangaistuksen uhalla.

        Eli siis käytännössä: Jos tietosi ovat Googlen hallussa, niin milloin tahansa NSA voi vaatia tiedot itselleen, etkä itse saa mitään tietoa, että tietojasi on luovutettu.

        Lisäksi: se osa puhelimesta, joka kommunikoi operaattorin tukiaseman kanssa, sisältää oman, puhelimen pääprosessorista erillisen prosessorin, sekä ajettavaa koodia ko. prosessorille. Yhtiö, joka kehittää tätä teknologiaa, ja jolta puhelinvalmistajat tyypillisesti ostavat/lisensioivat ko. teknologiaa, on myös siinä asemassa, että kykenee vakoilemaan, ainakin kaikkea sitä tietoa, mikä liikkuu puhelimen ja tukiaseman välillä.

        Eli itseasiass on jo tiedossa, että amerikkalaiset yritykset vakoilevat, ja NSA voi halutessaan myös vakoilla, hyödyntämällä USA:n olemassa olevaa lainsäädäntöä ja vaatia Google/Applea/radiomodulin valmistavaa yritystä luovuttamaan sille tietoja.

        Näinollen: Jos Kiina vakoilee myös, mitä merkitystä sillä on käyttäjälle?
        Toki Kiinan vakoilu on haitallista, mutta ei yhtään haitallisempaa kuin USA:n vakoilu, josta jo tiedämme, että sellaista tapahtuu.


    • Anonyymi

      Nyttemmin laajalti bannattu Huawei on Kiinan valtion tuella aikoinaan voinut dumpata verkkpuolella hinnat alas epälojaaleilla metodeilla ja ko. maan tietyt puhelinvalmistajat toimivat samoilla metodeilla ja edes maksamatta Nokialle käyttämistään patenteista. Näin Kiina on saanut vyöryttäen dumpattua mittavasti seurantalaitteitaan länsimaihin.

      "OnePlus and OPPO have been grappling with problems in Europe — beginning with Germany — when Nokia pushed forward with a patent dispute. The lawsuit all began with the Chinese subsidiaries' use of Nokia's 5G technology."

      "And, most recently, another BBK technologies brand, Xiaomi, started facing the same problems as Nokia brought its patent dispute to the company's front door."

      - https://www.androidcentral.com/phones/oppo-potential-departure-from-france

    • Anonyymi

      No eipä ole iso vahinko, jos noin käy. One Plus pilasi puhelimensa täysin siirtyessään käyttämään emoyhtiäö Oppon käyttöliittymää Androidin päällä. Koko muutos oli täysi katastrofi.

      • Anonyymi

        Eipä suurta eroa ole ollut. Hyvin pelaa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä suurta eroa ole ollut. Hyvin pelaa..

        Uusi käyttöliittymä on ihan hirveä vanhaan verrattuna. Lisäksi tuo on tolkuttoman buginenkin vanhaan verrattuna. Netissä on vaikka kuinka paljon valitusta käyttäjiltä, jotka ei pidä yhtään tuosta uudesta käyttöliittymästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uusi käyttöliittymä on ihan hirveä vanhaan verrattuna. Lisäksi tuo on tolkuttoman buginenkin vanhaan verrattuna. Netissä on vaikka kuinka paljon valitusta käyttäjiltä, jotka ei pidä yhtään tuosta uudesta käyttöliittymästä.

        Ei mitään eroa vanhaan. yhtä hyvin toimii ja käyttöliittymä on selkeä. En ymmärrä tätä kohua ollenkaan..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään eroa vanhaan. yhtä hyvin toimii ja käyttöliittymä on selkeä. En ymmärrä tätä kohua ollenkaan..

        Ethän Sinä Vapunen ymmärrä mitään muutakaan.


    • Anonyymi

      "No, jos on vähänkään huolissaan ykstyisyydestään ja datansa tietoturvasta, niin nuo kiinalaiset kannattasi jättää kaupan hyllyyn"

      hehe.. ja aatteles, sie laitoit ton kommenttisi amerikkalaisella käyttöjärjestelmällä ja ja laitteella jossa on amerikkalainen prosessori,näytönohjan jne ja käytät amerikkalaisia ohjelmia, hakukonetta, somea jne jne.. se että jos kinut kerää käyttäjätietoja on kuin pieru saharassa siihen verrattuna miten massiivisesti amerikka kerää samoja tietoja

      • Anonyymi

        Liittolaisiin on sentään enemmän luottamusta kuin Venäjän apuna kaapeleita katkoviin kiinalaisiin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe