Marinin seuraaja on

Anonyymi-ap

Suomen nykymuotoinen parlamentaarinen järjestelmä toimii niin, että valtaan päässeet saavat käytännössä lähes rajattomasti valtaa. Viimeistään Marinin hallitus on todistanut sen, että Suomessa vallankahvaan päässeen hallituksen toimintaa ei oikeasti rajoiteta millään merkittävällä tavalla. Hallitus voi aivan vapaasti rikkoa jatkuvasti perustuslakia, eikä kukaan pysty sitä estämään. Jostain kumman syystä näissä vaaleissa ei kuitenkaan ollut tarjolla yhtään Aragorn-puoluetta, joka olisi ottanut oman toimintansa tavoitteeksi päästä eroon tästä nykyisestä valtajärjestelmästä. Yksikään puolue ei ehdottanut nykyisen järjestelmän tuhoamista - eli vallan keskittämisen purkamista ja rajattoman vallankäytön lopettamista. Kaikki vain halusivat sormuksen itselleen.

Suomen poliittinen järjestelmä on tarkoituksella luotu sellaiseksi, että siitä puuttuu kaikki oikeasti toimivat mekanismit vallankäytön rajoittamiselle ja valvonnalle. Kansalla ei ole mitään mahdollisuutta saada mitään asioita kansanäänestyksiin, puuttua ilmiselvään korruptioon, lopettaa veronmaksajien rahojen tuhlaamista, tai estää poliitikkojen jatkuvaa perustuslain rikkomista. Se johtuu siitä, että nykyjärjestelmästä puuttuu kaikki ne mekanismit, joilla kansalaiset voisivat laittaa poliitikkojen vallankäytölle rajat.

Toki meillä on perustuslaki, mutta mitä virkaa sillä on, jos kukaan ei oikeasti valvo sen noudattamista? Meillä on myös perustuslakivaliokunta, mutta mitä hyötyä siitä on ollut? Jotkut ovatkin ehdottaneet perustuslakituomioistuimen perustamista. Voisihan siitä mahdollisesti jotain hyötyä olla, mutta luuleeko joku oikeasti, että se olisi riittävä toimi nykyjärjestelmän korjaamiseksi? Olen pahoillani, mutta läpimätää taloa ei korjata sillä, että maalataan seinät ja ostetaan uusia huonekaluja.

Kansalaisten etua palvelevan järjestelmän luominen vaatisi vanhan järjestelmän täydellisen purkamisen. Kaikki pitäisi miettiä uudelleen. Se on iso urakka, enkä minäkään ole varma, miten se kokonaisuudessaan kannattaisi toteuttaa. Mutta se on varmaa, että niin kauan kuin suomalaiset haluavat vaihtaa ainoastaan poliitikkoja, eikä kukaan halua vaihtaa järjestelmää, mikään ei tule muuttumaan.

Valta korruptoi - nyt ja tulevaisuudessa. Vain sellainen järjestelmä, joka kykenee puolustautumaan vallankäyttäjien korruptiota vastaan, voi palvella kansaa niin kuin sen pitäisi.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mieti Italiaa ja houraíle sitten, jos mieli vielä tekee.

      Italiassa on äärioikeistolaiset olleet hallituksessa monta kautta ja
      nytkin 60% hallituksesta on äärioikeistolaisia ja sen takia ITALIAN talous
      on KATASTROFIN partaalla !!!

      Nyt Persujen äänestäjät Suomessa luulevat, että "autuus" tulee, jos PS olisi
      hallituksessa.

      Ei meillä nyt ole hätää.
      Ei velka ole suurin ongelma.
      Ongelma on se, ettei talous kasva.

    • Anonyymi

      Suomi ei ole kleptokratia

      Kleptokratia (”varkaiden valta”) viittaa hallintoon, joka on niin korruptoitunut, että varastaminen on institutionalisoitu. Kleptokratiassa lähes kaikki hallituksen mekanismit on tarkoitettu verottamaan kansaa, jotta kleptokraatit saisivat lisää varoja ja että ”hallitus” pysyisi vallassa. Kleptokraatit käyttävät usein rahanpesua ja salaisia pankkitilejä peittääkseen laittomat tulonsa. Kaikki kleptokratiat ovat plutokratioita, mutta kaikki plutokratiat eivät ole kleptokratioita.

      Kleptokratiat ovat yleensä diktatuureja, koska demokratia tekisi kleptokraattien toiminnasta vaikeampaa tai mahdotonta. Taloudellisesti kleptokratiat menestyvät yleensä erittäin huonosti korruptioon menevien varojen takia, joten ne ovat usein epäpäteviä ja levottomia valtioita. Usein kleptokratia ei edes yritä ylläpitää vähäisintäkään oikeusvaltion julkisivua.

      Esimerkiksi P u t i n i n johtama hallinto oli Euroopan parlamentin 16. syyskuuta 2021 tekemän luonnehdinnan mukaan jo ennen syyskuun 2021 parlamenttivaaleja kleptokratia, joka paitsi uhkasi Euroopan rauhaa ja turvallisuutta myös sorti jo
      tuolloin Venäjän kansaa.

      Kleptokratiat voivat saada varoja toimintaansa myös väärinkäyttämällä luonnonvaroja. Esimerkiksi timanteista, mineraaleista ja joskus myös öljystä tulevat varat menevät korruptoituneelle johdolle tai sen apureille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1816
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      185
      1461
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      108
      1402
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      144
      1341
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      970
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe