Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lastenkodit

Anonyymi-ap

Okei elikkä haluun vhän puhua näistä laitoksista.

Moni kuulee lastenkotien huonot puolet ja yleensä syyttää (a) lasta huonosta käytöksestä, tai (b) vanhempia huonosta kasvatuksesta.

Haluan sanoa että KUKAAN ulkopuolinen ei tiedä miksi nuori on sijoitettu. Miksi siis yleistät, tän kesksustelun tarkoituksena on purkaa stereotyyppiset ajatukset..

(1) Nuoret, jotka hatkaavat, tekevät laittomuuksia

Tämä pitää paikkansa, nuorella joka hatkaa, ei ole hyvä olla laitoksessa, tai muualla kotoaan, eikä välttämättä kotonakaan. Koita itse asua ilman töitä, ilman rahaa, ja ystäviä joihin luottaa, ilman perhettä, ilman vanhempia kadulla tekemättä rikoksia. Et sä voi leipäjonoonkaan mennä ku sut löydetään, joten sö pysyttelet piilossa ja varastelet pikkukaupoista.

(2) Nuorella on ihmisiä jotka välittää

Tämä pitää osittain paikkansa, mutta ei täysin, sillä jos palkkaa ei tulisi, ei tulisi ohjaajatkaan töihin, jolloin meiltä puuttuu huoltajat läheltä. Ja Oh Boy se olis kamalaa. Nuoret ei luota toisiinsa koska kukaan ei ikinä tiedä toisten tarinoita 100% todeksi, joten jotkut tapettais aika helvetin varmasti.

(3) Laitosnuoret on väkivaltaisia, köyhiä ja narkkareita

Ei, ei ja ei. Olen itse kohdannut henkilön, joka ei halunnut minua hänen lapsensa ystäväkseen vain koska mä olisin se joka näyttää sille jotkut huumeet ja väkivalta hommat. Mutta hei, mulla ei ole koskaan ollut ongelmia huumeiden kanssa, ja monella muullakaan sijoitetulla ei ole. Väkivalta ei tule laitoksesta, vaan ihmisistä siellä, tai muualla. Esimerkiksi minun vanhempani ovat lyöneet mua, hakanneet mua, hyppineet päälle, sylkeny, töniny, repiny, huutanu haukkunu ja mitä lie muuta.
Mä olen köyhä, joo. Mut olisit sinäki ku asuisit kuukausi-tulolla n. 50€ kuukaudessa, jolla pitäis saada kuukauden herkut, kuukauden ostelut, kuukauden bussimatkat yms. Bussimatkat? Joo ei laitokset meitä kovin innoissaa frendeille vie.

Ja nyt mua rupee vituttaa jo tarpeeks paljo näiden asioitten ajattelu.

Mä olen 16-vuotias, jolla on ollut hektinen elämä koska mulla oli ADHD-oireyhtymä ilman lääkkeitä. Kiusattiin joka päivä ja sillei. ja mihin se sai mut?

Mä vahvistuin.
Mä tiedän nyt kuka mä oon, mä tiedän mihin mä nyt pystyn.
Mä tiedän että ainoo asia mitä pitää pelätä, on omat kasvot peilissä.
Mä tiedän että mä olen oman elämäni kuningas.
Mä tiedän että mä olen se, joka nousee sängystä aamulla ja saa demonitki sanomaa "Ei jumalauta, hän on liikkeellä taas"

Mä tiedän et tulen viettämään elämäni lukkojen takana,

Eka kotona liian junnu,
Sitte lastenkodissa LVR,
Sitte Vankilassa
Sitten vanhainkodissa
Sitten Arkussa.

Mitä mun pitäis ehtiä pelätä? Kuolemaa? Mä oon kuollu sisältä jo, ja se on just teijän saatanan idioottejen vika, jotka ajattelette meitä laitosnuorukaisia jotenkin alaarvosempina.. Niiku vitu lutka sä oot se, jonka pitää kattoo meitä ylöspäi

En kerro mun nimeä, koska se pilaa mun sukunimen maineen.
Mut mä lupaan, et tuut joskus kuulee mun nimen, mut et tiedä, et se olen minä.

Nähään helvetissä rakas <3

2

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Upea selviytymistarinasi - kiitos kun jaoit sen kanssamme!

      • Anonyymi

        . Toisaalta, nyt kun tarkemmin luin, niin on tuossa
        tarinassasi 99% pelkkää paskaa ja väärinkin oot tajunnut juttuja. Ehkä se idea vaan kannattaa huomioida että jokainen on yksin ja jos hakkaat päätä.seinään niin hakkaa vaan. Jos haluat että sua kuunnellaan niin sano se kauniisti ja lyhyesti. Lopeta paskanjauhanta ja muista että olet samanlainen surkea olento kuin kaikki me muutkin. Et ole ketään huonompi kuitenkaan. Ja please heitä nuo demonijutut jo mäkeen. Kun ei mitään demoneja tai tonttuja ym ole olemassakaan. Vain lapset uskoo niihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe