Omistusasunnon kustannuksien jako tyttöystävän kanssa

Anonyymi-ap

Kysyisin ihmisten mielipidettä miten he tekisivät kulujen jakamisen tilanteessa mikä minulla tulisi lähitulevaisuudessa.

Tähän nyt taustaa niin tyttöystävällä on vajaa 2v lapsi joka on edellisestä suhteesta. Tyttöystävä asuu tällä hetkellä lapsen kanssa vuokralla ja vuokra on noin 800€/kk. Jos ostaisin omistusasunnon josta maksaisin lainaa pankille takaisin noin 730€/kk ja asunnon vastike olisi noin 450€/kk. Niin miten jakaisit kuluja että olisi tasan. Olin puhunut että voitaisiin esim maksaa kuluja puoliksi. Tyttöystävä otti esille että jos minä ostan omistusasunnon niin hän maksaa vastikkeen, mutta miksi maksaisi osaa minun lainan lyhennyksestä, koska se hyödyttää vaan minua ja lyhentää minun lainaa. Tiedän että oma ajattelutapa ei välttämättä ole realistinen, mutta itse olin ajatellut että se on ensimmäinen asunto ja joskus muutamme ja seuraava talo olisi molempien nimissä. Mutta tiedän että kaikki suhteet voivat hajota. Mietin itse kyllä että jakaisimme myös kauppa kustannuksia puoliksi vaikka tyttöystävällä on myös lapsi ruokittavana ja kaikki vaipat jne. En sitten tiedä että miten tämä olisi fiksua sopia, mietin vain että vaikka hän antaisi joka kk minulle vastikkeen lisäksi 200-250€/kk niin olisi sekin 100€ vähemmän maksettavaa kuin tuossa vuokra asunnossa. Ja ajattelen että se olisi myös hyvällä mahdollisuudella yhteistä tulevaisuutta auttava raha kun laina pienenee. Mutta miten muut ihmiset tekisivät tälläisiä jakoja?

16

201

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mikä pointti on kysellä miten muut tekisivät ?

   • Anonyymi

    Jos muilla on ollut tälläisiä tapauksia niin vähän vaan tietoa että miten muut ovat tehneet tai tekisivät.


  • Anonyymi

   Olen monen aikuisen lapsen isä ja heistä on eronneita jokunen, olen paininut heidän kanssaan noiden kustannusten kanssa.

   Ensinnäkin lähdet väärällä ajattelutavalla ratkomaan noita asioita. Nainen ajattelee aina lapsensa ja itsensä kannalta asioita. Sinä et voi koskaan odottaa rehellistä toimintaa sieltä taholta.

   Hänen ajatuksensa kulkee sinun suuntaan seuraavasti, nainen antaa sinulle oman itsensä ja sinun tulee korvata hänelle saamastasi palveluksista taloudellisesti. Eli osallistumisesta asumiskustannuksiin ja elantoon koko omaisuudella.

   Ainoa oikea ratkaisu on ostaminen puoliksi ja kustannusten jakaminen puoliksi. Erilliset lainat ja selkeät sopimukset eron sattuessa. Lähteminen pimeästi tuohon naisen kelkkaan tulet kokemaan selvän mahalaskun.

   Muista aina se, että toinen liitto päättyy tilastojen mukaan 70 % eroon, eli kestää 30 prosentissa. Sinulla on vastassa erossa oppinut. Jos liitto kestää niin mikä sen parempi, ei varautuminen kuitenkaan sitä hajota.

   Epävarmuutesi voi kuitenkin auttaa, jos otat yhteyttä eronneisiin ja saat heiltä ohjeita tulevaisuuteen.

   Toinen lähestymistapa on ottaa hänet alivuokralle ja sopimus ruokamenojen jaosta. Asuntotuen mahdollisuus.

   • Anonyymi

    Vuokralainen voi ottaa alivuokralaisen, omistaja ottaa vuokralaisen.


  • Anonyymi

   Olen myös sitä mieltä, että rehellinen mies ja nainen tekee tälläisessa tapauksessa aina kirjallisen sopimuksen eron varalle. Onhan se ikävä alkaa riirellä ellei luonteet sovi yhteen.

   Kumpikin tietää tulevaisuuden, jos erotaan.

  • Anonyymi

   Kaken viisainta on kun unohtaa tuollaiset yhteiselo hömpötykset. Lyhentää omaa asuntolainaa ja runkkailee vaan. Jos on lihanhimoa vuokraa tai liisaa jotain vakiritsaa. Pienimmän riesan tie.

  • Anonyymi

   Ota selvää mikä on vastaavan asunnon vuokra. Tyttöystäväsi maksaa tästä summasta puolet. Itse maksat asunnon lyhennykset ja vastikkeen. Tällöin tyttöystäväsi maksaa asumisesta käypää summaa etkä sinäkään saa enempää etua kuin vapailta markkinoilta vuokratun asunnon omistajakaan saisi.
   Muut elämän kustannukset maksatte puoliksi. Jos toisella on huomattavasti suurempi palkka, niin kustannuksia pitäisi jyvittää myös tämän perusteella. Yhteisessä elämässä varsinkin kun suhde on vakiintunut, niin kaikkien rahojen pitäisi olla yhteisiä. Toinen ei voi elää yltäkylläisyydessä toisen kituuttaessa.

   • Anonyymi

    Asiallinen mielipide. tällöin tyttöystävä saa hyvää kulujen puolittamisesta, koska hänellä on suuremmat menot lapsen kanssa.


   • Anonyymi

    Pitkälle samaa mieltä, mutta mielestäni kaikkien rahojen ei tule olla yhteisiä. Meillä homma toimii siten, että laitetaan molemmat joka kuukausi sama summa (700€) yhteiselle tilille, josta maksetaan sähkö- ja vesilaskut, vakuutukset, ruoka, bensa yms.
    Yleensä se riittää ja jos ei, niin laitetaan omilta tileiltä yhtä suuret lisäsummat yhteiselle tilille.
    Isommista hankinnoista sovitaan yhdessä ja yleensä ne menee periaatteella 50/50%

    En väitä ratkaisumme olevan ainoa oikea, mutta ainakin meillä se toimii hyvin. Vaatii toki sen, että tuloerot eivät ole kovin suuria.


  • Anonyymi

   Miksi tyttöystäväsi pitäisi osallistua sinun omaisuutesi kartuttamiseen eli maksaa osaa sinun lainastasi? En ymmärrä, miksi suostuisi siihen, koska erotessa hyöty jäisi yksin sinulle.
   Itse pitäisin reiluna, että asumiskustannukset (vastike, sähkö) ja kotivakuutuslaskut jaettaisiin puoliksi ja sinä huolehdit oman lainasi maksun.

   • Anonyymi

    Täti-ihmisen ajatusrakennelma tämäkin.

    Kun tyttöystävä maksaa nytkin jonkun lainaosuutta asunnossaan niin miksi hänen pitäis nyt päästä siitä eroon.

    Se nykyinen vuokraisäntä on ottanut sijoitusasunnon ja laskenut vuokran siihen, jos poikaystävä ottaa asunnon ja lainan siihen niin nyt pitää poistaa siitä asunnosta lainakulut vuokrasta.

    Ei mene mun jakeluun.

    Jos poikaystävä tekee sen lainan kanssa konkan niin tyttöystävä etsii uuden poikakaverin ja sanoi, että oli huono poikakaveri ja kävelee ilman rasitteita.


  • Anonyymi

   Lähtisin kyllä siitä, että ostettava yhteinen asunto merkitään puoliksi molempien nimiin. Samaten asuntolaina otetaan yhdessä. Ne ns. muut asumiskulut sitten jaetaan miten jaetaan, yleensä ainakin jossain määrin tulojen eli maksukyvyn mukaan.
   Suhde kannattaa virallistaa, tulee vähemmän säätöä mahdollisessa erotilanteessa. Jos jompikumpi kovasti tätä vierastaa, niin kannattaa unohtaa koko juttu.
   Me on 30 vuotta tehty aina niin että isommat molempien käyttöön tulevat hankinnat kuten autot ja asunnot on aina hankittu ja lainoitettu molempien nimiin.

  • Anonyymi

   Yksi kohta tuossa aloituksessa särähti korvaan. Se että tyttöystävällä on lapsi ruokittavana ja vaipat ostettavana. Jos te aiotte yhteen muuttaa ja yhdessä asua niin kyllä se lapsi on molempien hoidettavana vaikka ei biologisesti sinun olekaan.

   • Anonyymi

    Samaa ajattelin. Se kun menee niin, että saat lapsen samassa paketissa tyttöystävän kanssa. Jos et sitä sisäistä ja hyväksy, niin enpä povaisi pitkää liittoa.


  • Anonyymi

   Helppo vastaus. Yhteen muutossa asumiskulut puolittuu. Jos muutto samantasoiseen asuntoon niin 800e sijaan maksaa enää 400e/kk. Jos uusi asunto on esimerkiksi isompi arvoltaan 1100e/kk niin maksaa sitten 550e/kk.

   • Anonyymi

    Onhan se helppoa jos ei osaa ottaa huomioin kuin yhden muuttujan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   28
   4550
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   319
   2905
  3. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   129
   1664
  4. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   1658
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   65
   1573
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   279
   1148
  7. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   111
   898
  8. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   110
   805
  9. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   79
   767
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   81
   745
  Aihe