Pohjantähden kutsu: mikä kaukaa pohjoisessa voi saada ihmisen hulluksi

Anonyymi-ap

Cyrillitsa.ru
Google Translate
"Зов Полярной звезды: что на Крайнем Севере может свести человека с ума"


Pohjantähden kutsu on runollinen ja ylevä nimi vähän tutkitulle, pelottavalle ilmiölle, joka saa Kaukopohjan ja Itä-Siperian asukkaat vaipumaan transsiin ja hysteriaan ilman näkyvää syytä. Joskus myös arktiselle alueelle tutkimaan tätä mystistä ilmiötä lähtevät muukalaiset joutuvat käsittämättömän voiman vaikutuksen alaisena.

Ilmestymiset
Tämä etnospesifinen mielenterveyshäiriö esiintyy eri kirjallisuudessa paitsi Pohjantähden kutsuna, myös mittaamisena, emiryachenie, menerik, joka jakutin kielellä tarkoittaa "tehdä outoja asioita".

Tämän epätavallisen ilmiön mainitsi ensimmäistä kertaa 1800-luvun lopulla siperialainen etnografi Vatslav Seroshevsky, joka kutsui sitä manerikiksi. Teoksessaan "Jakutit" hän totesi, että naimisissa olevat naiset, joilla on naisten sairaus, ovat alttiimpia tälle häiriölle, joka aiheuttaa sekä henkistä että fyysistä kärsimystä, vaikka miehetkin ovat vaarassa. Kuvaamalla kohtausten ilmentymisen luonnetta tiedemies totesi niiden säännöllisyyden. Yhtäkkiä ihmiseen iskevä manerikki saa hänet ulvomaan, lausumaan merkityksettömiä tekstejä, ryntäämään kulmasta nurkkaan ja hysteriaan, kunnes hän voimiensa jälkeen nukahtaa.

Neuvostoliiton vallankumouksellinen Sergei Mitskevitš, joka Sredne-Kolymskissa lääkärinä tutki tiettyjä paikallisia sairauksia, antoi oman panoksensa Pohjantähden kutsun tutkimukseen. Hänen toimintansa tulos oli vuonna 1929 julkaistu monografia "Menerik and the Emirachenie". Hysteriamuodot Kolyman alueella", jossa hän kutsui tätä epätavallista sairautta "polaariseksi hysteriaksi". Hänen oireitaan olivat kurkun kouristukset, sydämen vajaatoiminta, oksennushalu, hallusinaatiot, kouristukset, kipu eri kehon osissa sekä salaperäiset laulut ja outojen asentojen ottaminen.

puolestaan ​​P.I. Sidorov ja A.N. Davydov erotti manierin ja emiraatin sukupuolen mukaan uskoen, että miehet ovat alttiita ensimmäiselle ja naiset, joilla on lisääntynyt ahdistus jälkimmäiseen.

Monografiassa "Kouristusten nykimisen mittaaminen ja sairaus" Ardalion Tokarsky totesi nähneensä ihmisiä, jotka olivat alttiita tälle hermoston patologialle Transbaikaliassa ja Burjatian kaupungissa Kyakhtassa. Hänen mukaansa henkilö, joka yllättäen joutui tähän psykopaattiseen tilaan, alkoi toistaa ympärillään olevien ihmisten toimia ja lauseita hillittömällä impulsiivuudella. Lisäksi "sairas" suoritti mielellään erilaisia, joskus vaarallisia ja hankalia käskyjä, eikä transsista päästyään muistanut yhtään mitään.

Kaikki Pohjantähden kutsun ongelmaan osallistuneet asiantuntijat totesivat, että tällä taudilla oli usein epidemian luonne, kun useita kymmeniä suljetun ympäristön asukkaita joutui transsiin samanaikaisesti. Lisäksi mittauksia kirjattiin usein arktisten vieraiden keskuudessa, jotka jostain selittämättömästä syystä täyttyivät käsittämättömästä energiasta, menettivät yhteyden ulkomaailmaan ja joutuivat ekstaasia.

Länsimaiset tutkijat ovat kirjoittaneet vastaavasta eskimoilla havaitusta häiriöstä. He kutsuivat sitä pibloktoksi tai arktiseksi hysteriaksi ja liittivät sen esiintymisen erittäin alhaisiin lämpötiloihin, auringon puutteeseen ja A-vitamiinin ylimäärään arktisen alueen asukkaiden kehossa.

3

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      napatähti
      Tiedemiehet eivät ole vielä päässeet yksimielisyyteen hämärtymisilmiön luonteesta, jota vastaan ​​jopa nykyaikainen lääketiede on voimaton.

      Esoteerikoilla on tapana uskoa, että närästykseen joutunut henkilö joutuu jonkin korkeamman voiman vaikutuksen alaisena, mikä saa hänet, vastoin tervettä järkeä, ryntäämään pohjoiseen Pohjantähdelle. On huomionarvoista, että yhteisön heikentyneet ja sairaimmat jäsenet kokevat suurimman voimanpurkauksen, ja voi olla hyvin vaikeaa estää heitä tekemästä tuhoisia tekoja heidän puolestaan.

      Näissään he luottavat muinaiseen legendaan, joka kertoo, että jokaisen kuolleen pohjoisen sielu menee taivaalliseen palatsiin, joka seisoo suoraan Pohjantähden alla.

      Elävät eivät näe tätä ulkomaailman linnaa, mutta kun kuolleiden sielut avaavat sen ikkunat, niin uskomattoman kaunis valo, joka tunnetaan nimellä revontulet, leviää maan päälle. Näiden tulipalojen avulla jumalat houkuttelevat ja kutsuvat elävien ihmisten sieluja, ja ne, jotka onnistuvat saamaan tämän kutsun, joutuvat transsiin ja aloittavat matkansa Pohjantähteen.

      Voit tietysti suhtautua tähän legendaan eri tavalla, mutta arkistoasiakirjoissa on muistiinpano vuodelta 1792, joka kertoo kauppias Rybinin pojan kadehdimattomasta kohtalosta. Nuori mies, joka meni isänsä kanssa kalastuskuunarilla merelle, sairastui keripukkiin ja makasi uupuneena sängyssä. Mikä oli joukkueen yllätys, kun Aurora Borealisin ilmestymisen jälkeen taivaalle Aleksey, tuskin liikkunut, kiipesi energisesti kannelle ja ketään huomaamatta heittäytyi yli laidan ja purjehti pohjoiseen.

      Muuten, napatutkijat, jotka kuulivat huhuja oudoista asioista, joita ihmisille tapahtui napayönä, sisällyttivät pakkopaivit retkikunnan jäsenten varusteisiin yrittääkseen selviytyä Pohjantähden kutsuun vastanneista.

      Hurmaavia paikkoja
      1900-luvun alussa Petrogradin aivojen ja psyykkisen toiminnan tutkimusinstituutin tutkijat, jota johtaa tunnettu psykiatri Vladimir Bekhterev, kiinnostuivat pohjoisen kollektiivisen psykoosin ilmiöstä. Hänen ohjeistaan ​​vuonna 1920 järjestettiin retkikunta Venäjän Lappiin - Kuolan niemimaalle, jota johti telepatian tutkija ja hypnotisoija Aleksandr Bartšenko.

      Kahden vuoden ajan hän asui lappilaisten keskuudessa ja yritti löytää selityksen mystiselle närästysilmiölle, jota hän kutsui "psyykkiseksi tulehdukseksi". Tarkastellessaan, kuinka paikalliset asukkaat spontaanisti, mutta samaan aikaan joutuivat transsiin, toistivat toistensa tekoja, ennustivat tulevaisuutta, aiheuttivat itselleen vakavia haavoja ja sitten, ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut, palasivat entiseen tilaansa, tutkija turhaan. pyysi shamaaneja selvittämään tämän ilmiön luonteen.

      Vain yhden sekstonin, A. Barchenkon, avulla oli mahdollista löytää yhdeltä saarelta puoliksi täytettyjä juoksuhautoja, upeita menhirejä, jättimäisiä kalliokulttikuvia, valtava keltainen hurmattu kivi ja esihistoriallisten kulttikeskusten rauniot.

      Tämä löytö antoi hänelle mahdollisuuden olettaa, että lappit ovat muinaisen tiibetiläisen sivilisaation jälkeläisiä, joiden edustajilla oli alkukantaista paranormaalia tietoa, ja siksi he voivat helposti joutua kosketuksiin muun maailman voimien kanssa.

      Shamaanien temppuja
      Jotkut tutkijat ovat taipuvaisia ​​uskomaan, että pohjoisen asukkaat alkavat kuulla Pohjantähden kutsun shamaanien ponnistelujen ansiosta. Lyöessään tamburiineja ja loitsuja he joutuvat sukulaisensa hypnoottiseen tilaan ja pakottavat heidät tuntemaan eläinkauhua, suorittamaan outoja komentoja, aktiivisesti elehtimään, juoksemaan fantastisella nopeudella ja mutisemaan käsittämättömiä sanoja.

      Pohjoiset itse uskovat, että heidän mielenterveyshäiriönsä liittyy henkien kepposiin. Yhdessä tapauksessa ihmisestä tulee demonien panttivanki, jotka pakottavat hänet tekemään säädyttömiä asioita, ja toisessa tapauksessa häneen juurtuu hyvä henki, joka ohjaa kuolevaisen hyviä tekoja.

    • Anonyymi

      Enempi veikkaisin syyksi sienien viihdekäyttöä, kuvailtujen oireiden vuoksi.

    • Anonyymi

      Ryssillä on kaikki kataluudet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3013
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2354
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2102
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1933
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 163
      1234
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe