Ihmiset idästä: jotka asuivat Skandinaviassa ennen viikinkien saapumista

Anonyymi-ap

google translate, cyrillitsa.ru
Skandinavian keskiajan historiasta tiedetään paljon: 700-1100-luvuilla siellä asuivat raivokkaat sinisilmäiset viikingit, jotka pitivät koko Eurooppaa pelossa. Mutta kuka asui Skandinaviassa ennen viikinkejä? Jotkut germaaniset heimot, proto-normanit? Vai onko kansojen historia paljon monimutkaisempi, ja tutkimustulokset voivat johtaa täysin odottamattomiin tuloksiin?

Ajan alku
Ensimmäiset ihmiset ilmestyivät Ruotsin ja Norjan vuonojen rannoille XII vuosituhannella eKr., kun niemi alkoi vapautua jäästä. Nämä olivat alkukantaisia peuranmetsästäjiä, joiden jäännösten geneettiset tutkimukset antavat aihetta olettaa, että he olivat saamelaisten, suomalaisten ja virolaisten sukulaisia naaraslinjan kautta.

Kuten tutkija Douglas Price kirjoittaa kirjassaan Mesolithic in Northern Europe, 7. vuosituhannella eKr., metsästäjät asettuivat niemimaan pohjoisrannikolle. Heistä tiedettiin vähän: he käyttivät veneitä, kivikirveitä ja kaapimia ja kävelivät nahoissa. Metsästäjät vaelsivat paikasta toiseen seuraten eläin- ja lohilaumoja, ja heidän elämänsä oli samanlaista kuin saamelaisten ja muiden pohjoisten kansojen. Etelässä he metsästivät helmiä, hirviä ja biisoneja, pohjoisessa ja lännessä voittivat hylkeitä ja kalastivat.

Ruotsin Vättern-järven läheltä löydetyt seitsemän tuolloin eläneen miehen jäänteet osoittivat, että heidän mt-DNA:ssaan ilmaantui haploryhmä U2, jonka geneettikot yhdistävät vuosina 3200–2300 eKr. yleiseen Yamnaya-kulttuuriin. e. Etelä-Venäjällä Dnesteristä Uralin eteläiselle juurelle. Samanlainen haploryhmä oli yleinen myös Sintashta-sivilisaatiossa, joka oli olemassa 2. vuosituhannen eKr. lopussa. e. Uralin ja Trans-Uralin eteläisillä aroilla.

Hyökkääjät
Vähitellen skandinaaviset oppivat veistämään ruukkuja ja viljelemään maata, mutta 3. vuosituhannen alussa eKr. he vetäytyivät uuden sivilisaation, joka levisi nopeasti ympäri Eurooppaa - sotaisan taistelukirveskulttuurin - eteen.

Kielitieteilijät pitävät heitä ensimmäisinä indoeurooppalaisten kielten puhujina, toisin sanoen indoarjalaisina. He olivat paimentolaisia ja paimentoijia, jotka erottuivat patriarkaalisesta elämäntyylistään; he käyttivät kivikirveitä pronssisten kanssa. He valloittivat Skandinavian etelärannat etenemällä Oslofjordista Upplandiin. Skandinaviasta on löydetty ainakin 3 000 sotapaimenten hautaa.

Näiden ihmisten elämää voidaan arvioida kalliopiirroksia (kivipiirroksia) perusteella, jotka löydettiin Ruotsista, Vestra Götelandin läänistä Tanumin kunnasta. Piirustusryhmät sijaitsevat muinaisella rannikolla. Niiden ikä on 3800-2600 vuotta. Tanumin kalliopiirrokset kuvaavat kohtauksia merimetsästystä, kohtauksia meritaisteluista ja taisteluista, on useita rituaalipiirroksia auringosta ja jumaluuksista, joilla on valtavat päät.

Toinen kalliopiirroskompleksi löydettiin Pohjois-Norjasta, Altan kaupungista Finnmarkin läänissä. Täällä piirustukset ovat rauhallisempia, ja niissä on metsästys- ja kalastuskohtauksia, peuraa, myös kesyjä, karhuja, arkimaalauksia, esimerkiksi kuolleen peuran teurastusta.

Tulivatko he Venäjän aroilta?
Kuten ruotsalaisen Uppsalan yliopiston geneetikot Thorsen Günter ja Matthias Jakobsson, Thorsen Günther ja Matthias Jakobsson, kirjoittavat artikkelissa "Taistelukirveskulttuurin skandinaavisen kansan genominen alkuperä ja yhteys lankatarvikekulttuuriin", III. -II vuosituhat, Skandinavian väestö jakautui kahteen ryhmään - etelässä pitkiä, tummaisia, mutta vaaleasilmäisiä ihmisiä. Ja pohjoisessa asui ruskeatukkaisia, blondeja ja brunetteja, joilla oli eri silmävärit, mutta vaaleampi iho.

Ensimmäinen ryhmä saapui Skandinaviaan etelästä Tanskan ja Baltian saarten kautta. Ja pohjoinen tuli idästä, nykyaikaisen Venäjän alueelta.

Kun ruotsalaiset tutkijat tutkivat yhdentoista Skandinaviasta löydetyn muinaisen ihmisen DNA:ta, he havaitsivat, että jotkut heistä eivät ole sukua niemimaan nykyaikaiseen väestöön, mikä liittyy kansojen muuttamiseen Keski-Eurooppaan Mustanmeren ja Kaspianmeren alueilta.

Esimerkiksi Vergsgravenin ("Vuorihauta") hautausmaalta lähellä Linköpingin kaupunkia, 173 km Tukholmasta, löydetty mies, joka eli 2620-2470 vuotta sitten, osoittautui arjalaiseksi, joka tuli Venäjän aroilta. . Jäljet hänen Y-kromosomissa osoittivat hänen kuuluvan haploryhmään R1a, johon kuuluu 47% nykyajan venäläisistä miehistä. Lisäksi hänen alakladinsa (eli haploryhmän haara) on täsmälleen sama kuin itäslaavien - R1a Z283. Alaluokka Z280, Z283 ja M458 ovat yleisiä nykyvenäläisten keskuudessa.

Slaavien asumisesta Skandinaviassa todistaa myös se, että puolalainen arkeologi Przemysław Urbanchik löysi Islannista kolme slaavilaista korsua, joita slaavit rakensivat Venäjälle ja Itämeren etelärannikolle 800-luvulle asti. Arkeologi kertoi toimittajille, että hän tapasi samat asunnot Norjassa ja että ne pitäisi sekoittaa saksalaisten asuntoihin. Arkeologi kertoi toimittajille, että hän tapasi samat asunnot Norjassa ja että oli mahdotonta sekoittaa niit

2

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      sekoittaa niitä saksalaisten asuntoihin.

      Niitä tuli kaikkialta
      Haploryhmä IJ-M429 löydettiin miehestä, joka löydettiin Rössbergin hautausmaalta (Ruotsi), joka korreloi Euroopan vanhimman esisaksalaisen väestön kanssa. Todennäköisesti se oli ensimmäisten Euroopassa asuneiden Cro-Magnonin metsästäjien jälkeläinen.

      Ruotsalaisten tutkimusten mukaan Skandinavian muinaisessa populaatiossa oli mitokondrioiden haploryhmät H1c (löytyi baskeista, Andalusiasta ja jopa Länsi-Afrikasta), K1b1a1 ja H6a, joita löydettiin Ashkenazi-juutalaisista.

      Haploryhmä U5b1d2 löytyi myös muinaisten skandinaavien keskuudesta, yleinen Skandinaviassa ja Pohjois-Euroopassa paikoissa, joissa muuttoprosessit olivat pieniä.

      Löytyi myös Lähi-idän kansoille tyypillinen mt-haploryhmä X2b11, katoava haploryhmä N1a1a1a1 ja haploryhmä U4c1a, joka on tyypillinen Skandinavian nykykansoille, mutta jota esiintyy mansien, nganasaanien, saamelaisten ja pakistanilaisten keskuudessa. .

      Mutta germaaniset heimot tunkeutuivat Skandinaviaan vasta 1. vuosituhannella eKr., omaksuivat alkuperäisen väestön, hallitsivat pronssin sulatuksen, aloittivat meripihkakaupan Välimeren kanssa ja 1.–4. vuosisadalla eKr. e. perusti roomalaisen rautakauden sivilisaation.

      Suurin osa uusista "alieneista" ei suinkaan ollut arjalaisia, vaan "erbinejä" - haploryhmän R1b kantajia. Heidän jälkeläisensä asuvat edelleen niemimaalla - nykyaikaisten skandinaavien joukossa heitä on 34-39%. Toisilla 34-42 %:lla on esisaksalainen haploryhmä I1 ja vain 12-24 % on haploryhmän R1a kantajia, mutta Skandinavian alakladilla Z284, jota itäslaaveilla ei ole.

    • Anonyymi

      Suomensukuiset heimot asuttivat nykyistä Siperiaa Uralilta länteen jo 6000 vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      446
      3251
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      410
      2851
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      126
      2765
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2153
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      1970
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1216
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      76
      1172
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1030
    Aihe