Mitä ruokia romaanit eivät syö edes nälkäisenä

Anonyymi-ap

cyrillitsa.ru, google translate
Itse asiassa mustalaisten ruokailutottumuksiin vaikuttivat suuresti niiden kansojen perinteet, joiden alueella he asuivat. Mustalaisilla oli kuitenkin myös omat ruokatabunsa. He eivät esimerkiksi syöneet riistaa.

Poikkeuksia kalalistalta
Oppikirjan "Sosiaalityön eettiset perusteet" tekijöiden M. N. Konyginan ja E. B. Gorlovan mukaan mustalaiset ovat erittäin häikäilemättömiä ruoassa ja syövät kaikkea, mitä käsille sattuu. Todellisuudessa tällä väitteellä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Ainakin aiemmin romanien keskuudessa oli melko paljon erilaisia ​​ruokakieltoja, jotka usein yllättivät venäläiset.

Joten J. Boudin, Rulskin sotasairaalan ylilääkäri, totesi teoksessaan "Opas lääketieteellisen maantieteen ja tilastojen ja endeemisten sairauksien tutkimukseen" (1864), että mustalaiset eivät syö tiettyjä kaloja: lahna, ahven, meri nahkiainen. On huomionarvoista, että Boudinin mukaan Lycopolis-heimon egyptiläiset eivät syöneet samaa kalaa. Mutta mistä syystä egyptiläiset ja mustalaiset kieltäytyivät mainitusta kalasta, Boudin ei tarkentanut.

Lihaa ja riistaa
Lisäksi "Mustalaiset" -esseiden kirjoittajan Efim Drutsin mukaan mustalaisilla on pitkään ollut kielto valmistaa hevosen- ja koiranlihaa. Tällaiset tabut eivät kuitenkaan olleet venäläisille liian yllättäviä: tosiasia on, että Russkiy Mir -kirjan kirjoittajan Anna Pavlovskajan mukaan Venäjällä oli myös kielto syödä hevosen lihaa, petoeläinten lihaa sekä kissoja. ja koirat. Joissakin osissa maata he eivät edes syöneet jänis- ja karhunlihaa. Joten Krasnojarskin palvelukansan valituksessa oli sellaisia ​​sanoja: "He kuolivat nälkään ja häpäisivät sielunsa - he söivät kaikki matelijat ja karhun lihaa."

Mutta venäläistä peliä, toisin kuin mustalaisia, kunnioitettiin. Viimeinen, kuten he kirjoittavat kirjassaan "Mustalaisten kieli on arvoituksia", S.V. Kutšepatov ja I. M. Andronikov, mustalaislaki kielsi luonnonvaraisten lintujen tappamisen. Syy on yksinkertainen - mustalaiset pitivät heitä sukulaisinaan. Ranskan mustalaisilla oli jopa tapana: lintu tuotiin kuolevan suuhun, jotta vainajan sielu siirtyisi siihen, ja sitten lintu vapautettiin luontoon. J. Boudinin mukaan mustalaiset myös pidättäytyivät syömästä sammakoita ja kilpikonnia.

Korruptoitunut ruoka
Erityinen kiellettyjen ruokien luokka on se, mitä mustalaiset kutsuvat "epäpuhtaiksi". Sellaista on mikä tahansa naisen hameen saastuttama ruoka. Tosiasia on, että kuten hän kirjoittaa kirjassaan "BAKHTALE-ZURALE! Mustalaiset, joita emme tunne" Dmitri Faleevia, naimisissa olevaa mustalaista, pidettiin "epäpuhtaana", varsinkin hänen alavartalonsa. Tämä "epäpuhtaus" ulottui naisten vaatekaapin esineisiin, erityisesti hameeseen. Ruoka, johon mustalainen vahingossa kosketti hamellaan, piti heittää pois astioiden mukana.

Kielteisen vaikutuksen "vähentämiseksi" tämän kansan edustajat pukeutuivat useisiin hameisiin ja niiden päälle suojaavan esiliinan. Jotkut mustalaiset Olga Izotovan ja muiden julkaisun "Kuka asuu Valko-Venäjällä" kirjoittajien mukaan uskollisuuden vuoksi jopa sitoivat kaksi esiliinaa kerralla: edessä ja takana. Dmitri Faleevin mukaan juuri naisvartalon alaosan "epäpuhtaudesta" johtuen kotlyarkit pitivät aina vesikannuja päässään, ja heillä oli myös kaksi pyyhettä: toinen yläosaa varten ja toinen pohja.

4

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä oli tämän aloituksen pointti ?

      • Anonyymi

        Se että kiisseliä ei saa ennen rinsapotaattia. Mutramuussia pitää syyä ja minhusilliä.


    • Anonyymi

      Mustalainen ei syö mustaamakkaraa eettisistä syistä. Etenkään puolukkahillolla. Se tuo mieleen likaiset ajatukset.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe