Paistetut siilit: mitkä mustalaisruoat voivat järkyttää muita ihmisiä

Anonyymi-ap

cyrillitsa.ru,
google translate
Печеные ежи: какие цыганские блюда могут шокировать других людей


Mustalaisessa keittiössä on paljon lainauksia muiden kansojen kulttuurista - he keittävät borssia, kaalikääryleitä, puuroa ja muita kaikille tuttuja ruokia. Mutta ennen vanhaan, kun mustalaiset vielä vaelsivat vaunuissaan valtavien avaruuden poikki, heidän ruokansa oli suuruusluokkaa eksoottisempaa.

Mustalaisruoasta
"Hyvän pöydän ystäville mustalainen keittiö ei ole kovin houkutteleva" - tällainen näkemys tämän paimentolaiskansan perinteisistä ruoista annettiin Walter Scottin koottujen teosten toisessa osassa, joka painettiin kirjapainossa. Panteleževin veljekset vuonna 1896. Tällainen mielipide ei kuitenkaan perustunut lainkaan huhuihin mustalaisten oudoista ruokailutottumuksista. Nomadielämä ei yksinkertaisesti antanut romanien nauttia gourmet-ruokista.

Lisäksi kerran mustalaiset (taas nomadilaisen elämäntavan vuoksi) keittivät ruokaa tulella. Kylissä talvehtiessaan mustalaiset nauttivat kuitenkin myös venäläisen kiukaan käytöstä. Myöhemmin tämän kansan jo vakiintuneet edustajat valitsivat liesi kokonaan. Ainakin näin väittää kirjan "Mustalaisten kieli on arvoituksissa" kirjoittaja S. V. Kuchepatova. Tosin kävi niin, että mustalaiset muistelivat joskus menneitä ja laittoivat, kuten ennenkin, avotulella. Lisäksi jopa monet nykyaikaiset mustalaiset uskovat, että tulen avulla voit ajaa pois pahat henget.

Arkiruokaa ja herkkuja
Yleensä joidenkin mustalaisruokien valmistukseen tuli oli todella tarpeen. Elävä esimerkki tästä on paistettu siili. Tämän ruuan resepti annettiin julkaisussa "Animal Life", kertoo A.E. Brem. Tekstin mukaan siili päällystetään paksulla kerroksella hyvin muussattua, tahmeaa savea ja asetetaan tähän kuoreen tuleen, jossa sitä käännetään silloin tällöin. Kun savikerros kuivuu ja kovettuu, paisti otetaan pois tulesta, sen annetaan jäähtyä jonkin verran, minkä jälkeen savi ja samalla siihen tarttuneet neulat lyödään. Sama Nikolai Bessonov kirjoittaa siilien lisäksi myös mustalaisten rakastamista etanoista.

Totta, siilit ja etanat olivat paimentolaisväestölle pikemminkin herkkua, eivät täysipainoista ruokaa. Kirjan "Permin mustalaiset: historia ja kulttuuri" kirjoittajien Alexander Chernykhin ja Dmitri Vaymanin mukaan mustalaisten päivittäisessä ruokavaliossa vallitsi keitot ja jauhotuotteet. Mitä tulee ensimmäiseen, mustalaisten suosikkikeitto oli borssi tai, kuten he kutsuivat sitä, barshcho. Kesällä he keittivät keittoa suolahaposta - shutlagista. Tietty paikka ruokalistalla annettiin viljalle: tattari, ohra ja hirssi olivat yleisimpiä. Myös mustalaiset paistoivat leipää happamattomasta taikinasta paistinpannussa. Tällaiset kakut korvasivat leivän. He keittivät mustalaisia ​​ja piirakoita perunoiden, kaalin tai lihan kanssa.

Juhla-astioita
Mutta makea piirakka (rulla) raejuustolla ja rusinoilla - saviyako - leivottiin yksinomaan vapaapäiviä varten: jouluksi, pääsiäiseksi, Pietarin päiväksi. Tämä tosiasia on annettu tietosanakirjassa "Races and Peoples" (tieteellinen toimittaja L. M. Mints). Samassa julkaisussa kerrotaan, että mustalaiset pitivät perinteisiä juhlaruokia: kaalikeittoa lihalla ja riisillä, jauhoilla maustettua (shah ttulyardo), paksua lihakeittoa, paprikaa, tomaattia ja perunaa (paprikaa), kaalikääryleitä (sarmi). Jälkimmäiset valmistetaan jauhelihalla tai jauhelihalla täytetyistä kaalinlehdistä. On huomionarvoista, että perinteisiin mustalaiskaalirulliin tarvitaan suolatun tai suolatun kaalin lehtiä.

Täytetty kaali on erityisen suosittu mustalaisten keskuudessa. Siksi ne esiteltiin juhlapöytään. Yleensä, kuten Olga Izotova, Galina Kasperovich, Alexandra Gurko ja Alexander Bondarchik kirjoittavat kirjassa "Kuka asuu Valko-Venäjällä", mustalaiset ovat aina valmistaneet herkullisimpia, mutta harvinaisia ​​ruokia juhliin. Julkaisun tekijöiden mukaan pyhäpäivinä mustalaiskotiäidit leipoivat myös sianlihakinkkua ja makkaraa. Lihavoitu, Dmitri Faleevin, kirjan ”BAKHTALE-ZURALE! Mustalaiset, joita emme tunne”, mustalaiset eivät ole aina olleet välinpitämättömiä: vanhat ihmiset keittävät edelleen erinomaista suolalihaa ja herkullista hyytelöä.

1

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Tärkeä kysymys!

        Haluatko sinä, mies, minut?
        Ikävä
        91
        1525
      2. Asiallinen lähestyminen

        Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
        Sinkut
        171
        1230
      3. En tiedä..

        Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
        Ikävä
        104
        1070
      4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

        Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
        Suomalaiset julkkikset
        15
        967
      5. Mitäs nainen

        Meinaat tehdä viikonloppuna.
        Ikävä
        86
        890
      6. Suhde asiaa

        Miksi et halua suhdetta kanssani?
        Ikävä
        66
        803
      7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

        Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
        Ikävä
        40
        787
      8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

        tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
        Ikävä
        60
        744
      9. Vedalainen metafysiikka

        Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
        Hindulaisuus
        289
        743
      10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

        Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
        Ikävä
        107
        738
      Aihe