Valco VMK25 kokemuksia

Anonyymi-ap

Haussa olisi mahdollisimman hyvät vastamelukuulokkeet noin 200 eurolla. Nopean Googlailun perusteella löysin nuo otsikon Valcot, mutta niistä on aika vähän mitään luotettavaa tietoa saatavilla.

Valcon oma hipsteri markkinointi on sitä luokkaa, että heidän videoitaan katsoessa joudun pidättämään oksennusta. IO tech oli tehnyt noista hyvän tekstiartikkelin sivuilleen ja videon Youtubeen, mutta on aivan mahdotonta arvioida, että onko tässä tilanne sama mitä Nokian renkaissa Tekniikan Maailman testeissä. Siis että arvostelu on juuri niin ylistävä, kuin mitä arvostelijalle siitä on maksettu.

Omistaako kukaan noita kuulokkeita oikeasti, ja onko niistä kellään ihan konkreettiisia käytännön kokemuksia? Vähän tekisi mieli nuo tilata, mutta sitten inhottaa palauttaa jos ovatkin ihan skeidaa.

8

2988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikun testejä lukemaan. Niin se selviää parhaiten.

    • Anonyymi

      Kyllä kai nuo on parhaat mitä tuohon rahaan saa. Äänenlaatu on jotain aika eeppistä tuossa hintaluokassa.

      Toki halpiskuulokkeisiin tottuneelle voi olla jopa ”väärän” kuulonen, kun ei ole jäätävää turbobassoa.

      • Anonyymi

        Noissa ääni onkin tarkoituksella tehty neutraaliksi eli ei keinotekoisesti pyritä korostamaan äänestä tiettyjä asioita kuten bassotaajuuksia.


    • Anonyymi

      Mikäli arvostat siis tuossa hintaluokassa mahdollisimman laadukasta ja neutraalia soundia niin VMK25 parempia ei taida olemassa olla. Tuhtiin bassomattoon tottuneelle kuulostaa hiukan erikoisilta mut korva kyllä tottuu ja sen jälkeen osaa todellakin arvostaa näitä. Vastamelu on luokkaa ihan hyvä, ei markkinoitten parhaita mutta edelleenkin hintaluokassaan sanoisin että kärkipäässä mennään. Läpikuulevuustila nyt on vähän niin ja näin, lähinnä korostaa korkeita taajuuksia vaan, mut auttaa joissain tilanteissa kyllä. Ei nyt ehkä se syy miksi näitä kukaan ostaa. Mut on näissä soundi aika maaginen! Istuvuus myös omasta mielestä parempi ku edeltävissä ja nää pysyy paremmin päässä myös pienipäisellä. Kokonaisuutena positiivinen kokemus tähän asti nää Valcot :)

    • Anonyymi

      Ottamatta aloituspostaukseen muuten kantaa voisin kertoa mielipiteeni noista Valco VMK25 kuulokkeista / kirjoittaa niistä jonkunlaisen arvostelun.
      Minulla on Valco VMK25 kuulokkeista nyt kokemusta noin 200 käyttötunnilta. Työni on äärimmäisen tylsää koneenhoitajan työtä, jossa valvon robotteja 8 tuntia päivässä kohtuu hiljaisessa ympäristössä.
      Päiväni käytän äänikirjoja, podcasteja ja musiikkia kuunnellen. Edelliset kuulokkeeni olivat Applen airpods prot, mutta ne yksinkertaisesti kuluivat loppuun. Aiemmin minulla on ollut töissä käytössä muutamia langallisia kuulokkeita Cambridge Audion Dac magic xs:n kautta kytkettynä. Esim. Philips Fidelio X2, Sennheiser momentum 2 over ear, Audio Technica ATH M50X ja ehdoton suosikkini Denon AH-MM400. Denonit tosin menin tyhmänä myymään.
      Musiikkimakuni on metallipainotteinen, mutta välillä tekee mieli kuunnella oikeastaan mitä vain räpistä iskelmään. Vertaan Valcoja siis noihin ylläoleviin kuulokkeisiin muistin varassa, mutta kaikista noista on kokemusta vähintään useamman sadan käyttötunnin ajalta.

      Arvostelu:

      Muotoilu ja käyttömukavuus ovat yllättävän hyvät. Pääni on kohtalaisen pienikokoinen. Moottoripyöräkypäräni on kokoa S/M, mutta silti Valcon kuulokkeet istuvat päässäni mukavasti ja napakasti. Niiden kanssa voi ajaa vaikka sähköpotkulaudalla töihin ilman että edes meinaavat pudota päästä. Tuulen suhina tosin on melkoinen. Sanoisin että selvästi keskivertoa pahempi.
      Materiaalivalinnat ovat kestävän oloisia ja tyylikkäitä.
      Alkukesto on erinomainen. Nämä kestää minulla oikeasti koko arkiviikon yhdellä latauksella.
      Kuljetuskotelo on liian iso ja kolho, sekä vie repusta aivan liikaa tilaa. On hankala saada mahtumaan nämä kuulokkeet, kaksi eväsrasiaa ja huppari kerralla perus Haglöfsin reppuun.

      Vastamelu on keskitasoa. Ei mitenkään erikoinen, mutta en kaipaakaan tämän enempää. Läpikuuluvuustila on aivan paska. Sitä ei näissä kuulokkeissa edes pitäisi olla. Mikrofonit ovat huonot puheluissa kun vertaa edellisiin Airpods pro kuulokkeihini, mutta kyllä näillä silti pakolliset työpuhelut hoitaa.

      Äänenlaatu on hyvin neutraali. Sekä hyvässä että pahassa. Mitään ”VAU” efektiä en ole näillä saanut koskaan. Sointi on latteaa ja korostumatonta, mutta ei missään nimessä hifiä. Toistan vielä kerran: Valco VMK25 kuulokkeet eivät ole hifikuulokkeet. Ääni on kompressoitunut ja selvästi DSP:n ohjaama, mutta suoranaisesti mikään muu soinnissa ei ole pielessä kuin alempi diskantti, jossa on selvä kuoppa noin 5 kiloherzin kohdalla. Bassolinja on hienosti hallinnassa, kun kuuntelu tapahtuu hiljaisessa ympäristössä ja keskialue on hienosti esillä, vaikka onkin soinniltaan erittäin kuiva. Ylimmät taajuudet toistuu hieman vaimeasti omaan makuuni, mutta uskon sen olevan valmistajalta tietoinen valinta. Siten välttää kuuntelurasituksen pidempiaikaisessa käytössä. Rumpujen lautaset toistuvat ikäänkuin verhon takaa.
      Sointi on yksinkertaisesti niin tylsä, että se on jopa hieman purkkimainen. Silti sängyssä makoillessa näitä kuuntelee ihan mielellään.

      Kun kotoa astuu ulos, niin alkaa ongelmat. Koiraa ulkoiluttaessa bassoa on liian vähän ja sointi muistuttaa lähinnä matkakaiutinta. Vastamelu auttaa ihan vähän ääneen, mutta ei pelasta tilannetta. Onneksi podcasteja ja äänikirjoja kuuntelee ihan mielellään vähän ohuemmallakin äänellä.
      Töissä olen yrittänyt totuttaa itseäni näiden ääneen, mutta pakko on ollut Spotifyn kankeasta taajuuskorjaimesta lisätä hieman bassoa.

      On hävytöntä ja täysin mahdotonta perustella miksi Valco ei ole tehnyt näille kuulokkeille sovellusta, jolla saisi säädettyä taajuuskorjainta, sekä vastamelua ja tehtyä muutaman kustomoidun profiilin. On hyvin ylimielistä sanoa että ovat tehneet kuulokkeista niin hyvät etteivät ne tarvitse sovellusta.

      Meinasin alkaa koodari ystäväni kanssa väsäämään kuulokkeille sovellusta ihan pro bono hengessä. Laskeskeltiin, että siihen menisi noin viikon työtunnit, mutta antaa olla. Nämä Valcot lahjoitan jollekin kaverilleni ja ostan tilalle jotain muuta.

      Yhteenveto:
      Plussaa rakententeesta, istuvuudesta ja akkukestosta. Äänenlaatu on hintaluokassaan myös varsin hyvä. Kun vain olisi se sovellus, niin muut ärsytyksen aiheet voisin antaa anteeksi. Kaksi tähteä lähtee pois ihan vain siksi, että vuonna 2023 langattomilla bluetooth kuulokkeilla on oltava sovellus.

      Kolme tähteä viidestä. 3/5.

      • Anonyymi

        Oltava sovellus? Mihin tarkoitukseen? Siihen että saa sotkettua musiikin oman makunsa mukaiseksi, eli erilaiseksi kuin sen tekijät ovat sen tarkoittaneet?

        Jos kappaleessa X ei ole mehevää bassoa niin siinä ei ole sitä, ja jos kappaleessa Y on diskanttia yli oman tarpeen niin sellaiseksi sen tekijät ovat sen tehneet. Jos säätömahdollisuuksia arvostaa niin hankkii sitten vehkeet säätömahdollisuudella. Jos jossain laitteessa ei säätöjä ole, se on sitten tarkoitettu sellaiselle joka haluaa kuunnella musiikkinsa alkuperäisessä kuosissaan - tai niin alkuperäisessä kuin se valituilla laitteilla on mahdollista.


    • Anonyymi

      Huonot kuulokkeet. Eivät esimerkiksi tue bluetoothin hifi äänicodekeja joten äänenlaatu ei ole kovin hyvä.

    • Anonyymi

      Mitään erikoista en kyllä näistä löydä. Made in china ei mitään kotimaista siis. Markkinointi huuhaata on olemassa parempia tarjolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe