Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Passat takaselkänojan lukitus jumittui

Anonyymi-ap

Mallia 2011 oleva Passat Sedanin takapenkin selkänojan kallistuksen lukitusmekanismi meni jumiin. Penkki jäi pystyasentoon, eikä enää kallistu- Musta lukitusvipu liikahtaa hiukan, mutta ei riittävästi että lukitus avautuisi.

Selkänojan päällä lukitusvivun vieressä on avaimenreijän näköinen aukko, onko siinä jokin avaimella lukittava lukitus myös?

Virta-avaimenahan tässä VW-mallissa ei ole enää virtaluokon sisään työnnettävää metallista osaa, vaan on vain muovinen älypallukka.

Koetin vilkuilla tavaratilan puolelta, mutta sielä kautta ei näy mitään lukitusmekanismin osia.

4

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Käyttöohjekirja.

    • Anonyymi

      Tämä auto on ollut minulla 5 vuotta, mutta en ole huomannut että takaistuimen selkänojan päällä on tosiaan kaksi avaimenreikää. Niillä selkänojan saa lukittua, niin ettei sitä voi kallistaa eteenpäin.
      En silti vaan keksi, että mihin käyttöön tällaista penkin avainlukitusta on tarkoitus käyttää.

      Lukituksesta huolimatta, autossa sisällä olijat voivat painaa etuovessa olevaa tavaratilan avauspainiketta, tai avata tavaratilan ulkoa VW-painikkeesta. Tavaratilasta taas ei pääse auton sisään muutenkaan, vaikka avainlukitusta ei ole.

      En ole koskaan tuota penkin avaimenreikää käyttänyt, mutta takapenkin isomman puolikkaan kääntö lakkasi vain toimimasta, lukitus ei avautunut.

      VW-ohjekirja on asiassa näin avulias.

      “VW Passat sedan. Selkänojan kääntö eteen
      -Avaa avauspainikkeessa oleva lukko, kuva 50, tarvittaessa varoavaimella
      -Siirrä pääntuki aivan alas
      -Vedä vapautuspainiketta eteenpäin ja käännä selänoja samalla eteen
      -Selkänoja on vapautettu, kun painikkeen punainen merkki näkyy.”

      Tässä “varoavain” tarkoittaa volkkarin älyavaimessa sisällä olevaa muovista irtoavainta, jolla avataan hätätilassa myös auton ulko-ovet.

      Tuosta ohjeesta ei ollut mitään hyötyä. Pienemmän selkänojan puolikkaan avainlukitus toimi ja muovinen avain kääntyi lukossa. Tämän isomman lukko ei kääntynyt, eikä selkänoja kallistunut. Parin päivän ja useamman tunnin tuloksettoman krapaamisen jälkeen oli pakko turvautua tuttuihin voimavälineisiin.

      Kahdella isolla ruuvimeisselillä väänsin koko muovisen lukko-osan irti. Muoviosa hajosi reunoistaan, mutta tuli ulos lukkopesinensä. Alla näkyi valkoinen salpa, jota avaimen oli tarkoitus käännellä, mutta ei käännellyt. Meisselinpäällä muovisalpaa sai työnnettyä sivuun, ja lopulta takapenkin kääntö vapautui ja alkoi taas toimia.

      Irroitin lukkopesän muovikiinnikkeestään, ja pudottelin lukkopesän haitat pois. Tämän jälkeen lukko ei enää tarvitse avainta, vaan kääntyy vaikka ruuvimeisselillä. Laitoin lukkopesän takaisin muoviosaan, ja painoin muoviosan takaisin selkänojan yläreunaan.

      A-vot, selkänojan lukitussalpa alkoi taas toimia. Väkisin irrotettu muoviosa ei ole ihan ehjä, pieniä palasia lensi remontissa ulos. Mutta tämän ikäisessä autossa pääasia on, että penkki toimii taas.

    • Anonyymi

      Leveämpi osa takaistuimen selkänojasta jumittui keväällä. Kapeampi osa jumittui nyt syyskuulla.
      Kumpaankin tuli samat oireet, avain ei kiertynyt penkin lukossa, eikä avaussalpaa saanut liikkumaan, eikä penkin lukitus auennut.

      Muovinen lukko-osa oli pakko vääntää pois paikaltaan ruuvareilla. Hiukan muovi murtui, mutta on edelleen päällisin puolin käyttökelpoinen. Alla olevaa lukitussalpaa työntämällä lukituksen saa avautumaan.

      • Anonyymi

        Oikealla tekniikalla tuokin olisi hoitunut rikkomatta mitään. Tuollaisissa ongelmissa suosittelen varovaista suostuttelua öljyä ja jos ei antaudu, niin merkkiin erikoistunutta Pärnästä joka ei heti myy koko lukituspakettia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe