Kela informaatiotio

Anonyymi-ap

Kela, informaatio. Opin talvella, että yhtenä korvauksen saajista, voin tehdä muutakin, kun käsi ojossa odottaa rahaa.
Olimme lähes kolme kuukautta Espanjassa.
Ennen lähtöä ostin yli 350 eurolla tarvitsemani lääkkeet.
Samalla kysyin apteekista, saisinko reseptit tullien vuoksi myös englannin kielisinä. Sain, 5 euroa resepti.
Kaksi lääkkeistä oli Shengen-sopimuksen mukaan mahdollista viedä vain kuukauden tarve.
Tuli aika saada resepti espanjan kielellä. Kysyin apteekissa missä voin käännättää englantilaiset reseptit espanjaksi. Sain lääkäriaseman nimen ja osoitteen.
Maiden lippurivistöstä huolimatta lääkäri puhui vain espanjaa. Vastaanoton nainen murteellisella englannilla toimi tulkkina.
Selvä, reseptien käännös onnistuisi. Hinta, 150 euroa/resepti + 100 euroa työ.
Ok, unohdtaan koko juttu sanoin ja tein lähtöä. Hetkinen nainen sanoi. Otti puhelimen ja soitti jonnekin. Työpalkkiosta voin vähentää 50 euroa. Kiitos, palaan tarvittaessa asiaan.
Soitin Kelaan ja kysyin, olisiko Kela mukana tällaisessa toiminnssa? Ystävällinen nainen sanoi, ettei ollut koskaan kuullut vastaavasta toiminnasta. Voitko odottaa hetken? kyselen vähän ja soitan takaisin. Noin 10 minuuttia ja hän soitti. Ei sanaakaan siitä, olisiko Kela mukana. Hän ei ollut saanut mitään infoa miten pitäisi toimia. Keskustelimme ja hän sanoi, että poikkeustapauksessa ko lääkkeet saisi ottaa mukaan. Sitten hän kysyi voisinko käydä paikallisella terveysasemalla.
Menin sinne. Iso huone täynnä ihmisiä. Neljä virkailijaa kävi ihmisiä läpi vuoronumeroiden järjestyksessä. Vajaa tunti, sain ajan lääkärille huomenna. Espanjaa puhuva lääkäri kirjoutti reseptit. Kysyin paljonko maksaa? Hän katsoi minua ja sanoi, ei mitään. Kiitin. Menin luukulle, sanoin, että asia kunnossa. Paljonko olen velkaa? Virkailija naurahti ja sanoi: et mitään.
Kiitin. Soitin Kelalle ja selvitin asian.
Puhuimme asiasta suomalaisten kanssa. Eräs rouva kertoi, että oli saanut reseptit apteekista ilmaiseksi. Oli käynyt samalla lääkärillä. Reseptin käännos 100 euroa, lääke apteekussa 4,96 euroa. Tuntuu kohtuuttomalta. Eräs rouva kertoi, että kovan kuumeen seurauksena lääkäri tuli kotikäynnille. Ensitöikseen otti salkusta maksupäätteen ja pyysi pankkikorttia. Rouva kiykustui ja käski lääkärin poistua.
Kannattaa varoa ja miettiä mitä tekee. Valtion rahavirtaa ajatellen ei ole väärin, jos me ainakin yritämme olla avusta kiitollisia ja säästää missä voimme. Minun noin 400 euroa meni toivottavasti jonkun ihmisen todelliseen tarpeeseen.
Kela voisi informoida apteekkeja oikeista säännöistä. Sekin ehkä vähentäisi joitakin turhia korvauksia.

8

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikähän tässä oli pointtina? Alemman elintason maassa on halvemmat lääkkeet?

      • Anonyymi

        Ei kyse ole lääkkeistä. Jos luet kirjoituksen, pitäisi ymmärtää, että kyse oli petoksista reseptien kääntämisestä kieleltä toiselle. Pyydä vanhempaa, lukutaitoista selvittämään asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kyse ole lääkkeistä. Jos luet kirjoituksen, pitäisi ymmärtää, että kyse oli petoksista reseptien kääntämisestä kieleltä toiselle. Pyydä vanhempaa, lukutaitoista selvittämään asia.

        Kypsää kitistä lukemisesta kun aloittaja pisti kunnon adhd-pläjäyksen :D Miten Kela liittyy reseptien kääntämiseen, saati muiden maiden asioihin? Apteekit ne ulkomaalaiset reseptitodistukset tulostaa ja veloittaa haluamansa summan


    • Anonyymi

      Vielä jokin aikaa sitten turistikin sai Espanjassa julkisella puolella lääkäripalvelut ja lääkkeet ilmaiseksi, nyt ilmeisesti vain maan kansalaiset. Kelan antamalla Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa EU:ssa julkisella puolella palvelut samalla hinnalla kuin kyseisen maan kansalaisetkin.

    • Anonyymi

      Kyllä Suomen resepteillä peruslääkkeitä voi saada ilman mitään erillisreseptiä vaikka juuri Espanjasta, mutta nyt taisi olla kyseessä jokin huumaava/ei ihan peruslääke, jos Schengen-todistusta pyydettiin.

      Mitä ite ulkomailta EU:sta lääkkeitä tuoneena tiedän, niin EU-resepti pitää olla, ja voi tuoda maahan vuoden satsin. Jos tässä taas oli aikeena saada lääkkeet Kelan EU-sairausvakuutuskortin kautta lääkekattoon, sitten en tiedä. Aika sekava oli kysely. Jos kyse Suomessa Fimean erityisluvan alla olevista lääkkeistä, sitten varmaan Schengen-sopimuksella vain kuukauden lääkkeet kerralla, mutta sekin vaatii varmasti sen EU-reseptin, jotta Suomeen saa lääkkeen Espanjasta (ETA-maihin myös reseptinsä). Suomessa aika tarkasti pidetään huolta Fimean puolesta, ettei mitään huumaavaa lääkettä tuoda tuosta vain ökysatsina ulkomailta.

      • Anonyymi

        Oikein oivallettu. Kyse todellakin oli tosi voimakkaista lääkkeistä, joilla on huumaava vaikutus. Lääkkeitä ostin Espanjassa oloni ajaksi, kun viedä sai vain kuukauden lääkkeet.
        Tosin Kelalta sanottiin, että poikkeusluvalla voi/saa viedä enemmän, mutta ilmeisesti tietoa ei ole kaikissa apteekeissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikein oivallettu. Kyse todellakin oli tosi voimakkaista lääkkeistä, joilla on huumaava vaikutus. Lääkkeitä ostin Espanjassa oloni ajaksi, kun viedä sai vain kuukauden lääkkeet.
        Tosin Kelalta sanottiin, että poikkeusluvalla voi/saa viedä enemmän, mutta ilmeisesti tietoa ei ole kaikissa apteekeissa.

        Kelalla ei ole mitään tekemistä Schengen-todistuksen kanssa. Lääkettä saa hakea aiemmin/ tavallista suuremman määrän kelakorvattuna Kelan poikkeusluvalla, mutta huumausaineita koskeva Schengen-todistus on aina maksimissaan kuukauden lääkemäärälle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe