Asunnon etsiminen on turhauttavaa

Anonyymi-ap

Olen kevään ajan etsinyt itselleni ns kaupunkiasuntoa. Asun pienessä maalaiskylässä omistusasunnossa. Mutta koska haluan viettää aikaa myös kaupungissa olen päättänyt hankkia kakkosasunnon jonka nyt aluksi vuokraan.
Lähinnä olen etsinyt yksityisen vuokraamaa asuntoa.
Mutta voi hyvää päivää mitä tapauksia on tullut vastaan!! Asunnonvuokrauslain on jotenkin sisäistetty Mutta nämä yksityiset vuokraajat on kyllä oma lukunsa.
On tullut vastaan mitä erityisempiä vuokrasopimus ehdotuksia.
Ensimmäinen vuokranantaja oli todella ahdistava, ymmärrän kyllä että nyt on vuokraajan markkinat. Kävin katsomassa kivaa pientä kaksiota. Asunnossa asui nuori opiskelijatyttö. Joka kertoi vuokran olevan hänelle liian korkea. Haluaa muuttaa pois asunnosta. No , kuitenkin selvisi että asuntoon etsittiin vuokranantajan puolelta ns pitkäaikaista vuokralaista . Tyttö kertoi kuitenkin syksyllä muuttavansa samaan asuntoon poikaystävänsä kanssa. Vuokranantaja kirjoitti valmiiksi vuokrasopimuksen Mutta koska tällä opiskelijalla oli myös vuokrasopimus voimassa eikä sitä oltu irtisanottu tai purettu niin eikai asunnossa voi olla yhtä aikaa montaa asukasta. Toki ymmärsin että opiskelijalle asunto oli liian kallis Mutta eikai asuntoa voi vaan varata niin että muuttaa poikaystävän kanssa myöhemmin takaisin. Tämä oli kyllä niin sekavaa touhua. Asunto näyttää tälläkin hetkellä olevan vuokranantajalla ilmoitus aktiivisena ja opiskelija tarjoaa kyseistä kesän ajaksi vuokralle.
Toinen asunto oli muuten ok , mutta vuokranantaja alkoi kertoa edellisistä vuokralaisistaan miten kamalia nämä ovat olleet ja jättäneet vuokria maksamatta. Ei jatkoon vaikka asunto oli ihan ok.
Kolmas asunto, etsii pitkäaikaista vuokralaista. Selvisi että etsii noin 2 vuodeksi asuntoon vuokralaista. Tai ehkä vuodeksi Mutta voi olla että on 2 vuotta pois Suomesta tai voi olla että on reissussa kuukauden ja palaa sitten asuntoonsa. Voi herranjumala vuokrasopimus ja asunnonvuokrauslaki ja järki käteen. Muuttaisinko siis epämääräiseksi ajaksi asuntoon kun vuokraaja ei osaa edes määritellä määräaikaisen sopimuksen kestoa. En!
Neljäs asunto , sopii liikuntavammaiselle. Asunto sijaitsee toisessa kerroksessa , ei hissiä. Voi hitsin hitsi. Joo!
Viides asunto, teetkö 5 vuoden määräaikaisen sopimuksen. Mietin vaan, että mihin linnaan tämä kyseinen vuokranantaja on menossa.

Sitten vielä nämä joilla on ihan älyttömät vaateet. 3kk vuokravakuus ja lisäksi henkilötakaus. Voi herrajee, jos luottotiedot on kunnossa ja työpaikka on olemassa ja muutenkin on asiallinen päällisin puolin niin jotenkin ei mene mun ajatusmaailmassa nämä vaateet oikein kohdilleen.
Saa nähdä löydänkö ikinä sopivaa asuntoa. Vähän sitä pelisilmää vuokranantajille!

6

268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sama täällä. Umpitolloja ja tolloja vuokranantajia. Kaikki on nähty. Likaiset kämpät, rojulla täytetyt kämpät. Älyttömät vaatimukset,epäselvät vaatimukset,muuttuvat vaatimukset. Virheelliset ilmoitukset virheelliset sopimukset ja jotkut vaativat vielä rahoittamaan kiinteistökeinottelujaan vakuiden muodossa.
      Vuokraan enää vain julkisyhteisöiltä tai yrityksiltä.

      • Anonyymi

        Vastasit omaan tarinaasi, paljastit samalla taustaa miksi sen kirjoitit. Kateusko se laittaa panettelemaan yksityisiä vuokranantajia, vai onko tämä jonkun julkkisyhteisön, tai vuokrafirman kömpelö vaikuttamisyritys?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastasit omaan tarinaasi, paljastit samalla taustaa miksi sen kirjoitit. Kateusko se laittaa panettelemaan yksityisiä vuokranantajia, vai onko tämä jonkun julkkisyhteisön, tai vuokrafirman kömpelö vaikuttamisyritys?

        Ei. Saman huomannut eri kirjoittaja. Asun kunnan uudehkossa vuokra-asunnossa. Ei valittamista kaikki hoituu joskin viiveellä. Ahneennuukien yksityisten kanssa aina säätöä ja lain lukemista.


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😋 ­­­N­­­y­­­m­f­o­­m­­a­­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17856502q

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Jos olet nuori hyvännäköinen nainen, niin ehdoista/vuokrasta voidaan aina neuvotella sängyssä.

      • Anonyymi

        Mahtaako sulla housuissa saldo riittää?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2833
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2400
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1982
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    6. 166
      1820
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe