Sotkamon tarinaa joka kannattaa lukaista hartaasti kaikkien

Anonyymi-ap

Viikon puheenaiheita ja tapahtumia Sotkamossa
Viikon puheenaiheista ykköset olivat elokuvatuotantoon liittyvät mielenpahoitukset ja ex-jymyläinen Joni Rytkönen
Kajawoodin johtaja Miikka J. Norvanto oli pahoittanut mielensä Indie-elokuvien avustajajoukon mielen pahoituksesta, jonka iso, paha ja tässä tapauksessa lahjomaton Yle toi julki.
Miikka J. Norvanto ilmoitti yhtiönsä lopettavan Indie-elokuvien tuotannon Ylen uutisen takia.
Siitäpä saitte Yle ja muutkin, mitäpä menette julkaisemaan tuollaisia uutisia.
”Kajawood ei tuota elokuvia vaan se on mahdollistamassa elokuvien tekemistä ja antamassa fasiliteetteja käyttöön”, johtaja Norvanto totesi paikalliselle medialle antamassaan lausunnossa tai kirjoituttamassaan jutussa. Vaikka kaiken järjen mukaan Ylen sivuillahan tämä vastine olisi pitänyt olla tai nämä lausunnot jo Ylen jutussa.
Huomattavaa, ettei suoraa kiistoa Ylen jutun väitteisiin artikkelissa ollut.
” Norvannon mukaan alalla on yleisessä tiedossa, että independent-elokuvia tehdään lähtökohtaisesti ilman palkkaa ja rakkaudesta alaa kohtaan.
– Kun sanotaan, ettei ole maksettu palkkoja, se on ihan totta. Emme ole olleet palkkaamassa ihmisiä tuotantoihin, vaan olemme olleet levittämässä elokuvia elokuvateattereihin. Emme ole olleet tuotantoyhtiö vaan levitysyhtiö. Yleensä näissä elokuvissa ovat olleet toiset tuottajat, toiset tuotantoyhtiöt, jotka ovat tehneet tuotannon, hän sanoo.”
Palkatta työskentelyn ilon levitys siis loppuu.
Kysymykseen siitä, milloin elokuvakylä nousee Emäntäkoulun rinnemaisemiin on tässä:
” Jatkossa Norvanto aikoo kumppaneineen keskittyä studioelokuviin. Hän toimii toimitusjohtajana myös Kajawood Studiosissa, joka aikoo lähivuosina toteuttaa elokuvastudiokylän Sotkamoon.
Norvanto sanoo, että Kajawoodissa on kyse teknologia- ja kiinteistöyrityksestä, joka tarjoaa omia resurssejaan kansainvälisille elokuvatuotannoille.”
Siis lähivuosina.
Viime vuonna Jymyssä pelanneen Joni Rytkösen epäillään lähetelleen häiritseviä ja seksuaalissävytteisiä viestejä alaikäisille tytöille. Julkisuudessa olleiden tietoja mukaan kohteeksi joutuneet ovat pelaajia.Missä lajissa sitä ei kerrota, eräässä uutisessa käytettiin termiä ”tyttöpelaajat.” Eikä ole kerrottu, että millä paikkakunnalla näitä häiritseviä viestejä 15-16 -vuotiaille tytöille on lähetelty. Kuulin radiosta uutisen, jossa ”IsoTee” kiisti tapahtumien liitttyvän Sotkamoon.
Poliisitutkintahan tästä tulee. Tiedossa on, että vastaavan kaltaista on ollut aiemminkin, mutta julkisuuteen tapaukset eivät ole päätyneet. Niin kentällä kuin kentän laidallakin olevissa kiinteistöissä, mikäli puhutaan hyväksikäyttötapauksista. Tällainen pitää kitkeä pois kaikesta urheilusta ja elämästä yleensä ja palauttaa ”naisrauha”, kuten ennen aikaan savottakämpillä.
Tänään pelataan kauden avausottelu kello 16. Peli on katsojille ilmainen, joku sen maksaa, tässä tapauksessa sponsorit.
Jymyavauksen lisäksi jännäämme, kuinka Kunnan-Tuomon vetämän kimpan viisivuotias ori Kungen selvittää tänään Lappeenrannassa 3100 metrin tasoituksen. Kaksariin hyvä pari on paltamolaistamma Kunnaan Estelle, joka jaksaa juostavan matkan.
Jos museoikäiset autot kiinnostavat, on niitä nähtävissä torilla klo 18.00 lauantaina ja tunti myöhemmin Naapurinvaaralla. Naapurinvaaralla ovat tietysti tanssit, toukokuun ainokaiset lajissaan.

2

1260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tää oli Facebookisa jo viime viikolla. Vanha juttu, asiaa silti.

      • Anonyymi

        Kenen tekstiä tuo aloitus oli?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3387
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      92
      3120
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2328
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1549
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe