Ahvenisto lakkautettava heti!

Meteliin kyllästynyt

Olenko ainoa, joka on korviaan myöten (etenkin korviaan) täynnä tuota Ahveniston jokavuotista meluamista? Eiks olis kaikkien, etenkin alueella asuvien edun mukasta sulkea se moottorirata? Siel on taas jotkut kilpailut ens viikonloppuna, vaikka joka vuosi on puhetta paikan sulkemisesta. Tarvittaisiin tekoja, eikä vaan keskustelua. Melusaasteen on mun mielestä loputtava. Formulafanit menköön ulkomaille katsomaan kisojaan!

Rata on kuulemma muutenkin vaarallinen ja vanhanaikainen, mutta sitähän nämä moottoripäät senkun pitää hienona! Sairasta moinen vaarasta nauttiminen!

114

14526

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juupa

      Kyllä näitä valittajia riittää....oletko harkinnut muuttamista , tahi kallonkutistajaa?

      Olisitte ylpeitä moottoriradastanne, joka varmasti tuo kaupunkiinne rahaa; itse käytän paikallisia majoitus- ja ravitsemusliikkeitä useamman kerran vuodessa enkä ole ainoa.

      Eikä mene kaaliin kuinka se meteli VOI olla häiritsevää, taidat kuulua niihin ns naapurikyttääjiin.Radalla on tarkat kellonajat jolloin sitä saa käyttää, eli ei pitäisi sinunkaan yöunet häiriintyä.

      Mistä teitä juntteja sikiää, aina valitetaan siitä mitä muilla on!
      Elät ilmeisesti melkoisen tyhjää elämää...

      • Moottoripää

        - Suomen ainoa moottorirata, johon yleisöllä on helpot kulkuyhteydet, eli ainoa moottorirata, jolle yleisöä yleensäkään on järjellistä odottaa tulevan. (Katuratoja kuten Seinäjoen Vauhtiajoissa ei lasketa.)

        - Historiallisesti merkittävä vanha ja kaikkien kuljettajien kunnioittama ja rakastama moottorirata, joka on tehty luonnon sanelemien muotojen mukaan upeaan maastoon. Ei mikään Tilke-insinööritaidon luomus keskellä tasaiseksi lanattua kenttää.

        - Etelä-Suomen ainoa kunnon moottorirata ajoharjoitteluun sekä kilpailuun niin autoilla kuin moottoripyörilläkin.

        Viikonlopulle ei voi kuin toivoa tällaisia kesäisiä kelejä, sillä Ahveniston rinteillä kilpailujen seuraaminen ainakin omalla listallani on kaukana kotona nyhjöttämnisen edellä. Ei kiinnosta vormuloiden peräkkäinajoakaan katsoa telkusta, kotimaan kisoissa kun sentään oikeasti ajetaan kilpaa, eikä vain odotella varikkokäyntejä.

        Melusta valittajat voisivat kerrankin tulla seuraamaan jännittävää moottoriurheilutapahtumaa, ja koittaa ymmärtää vähän muitakin. Eikai pari pärinän säestämää viikonloppua vuodessa voi niin kauheaa olla? Ja missäs ne Kimit, Mikat ja Heikit sitten ajaisivat pikkuformuloitaan, ellei meillä olisi ratoja? Kyllä niistä sitten ollaan ylpeitä, kun ne ajaa muualla kuin Apparalla!


    • idiootti

      muuta maalle

    • rata pois

      Samaa mieltä! Joidenkin bensanpolttajien älämölöä täytyy puolen kaupungin kuulla. Kyllä on tympeää kävellä Ahvenistolla kesäaikaan. Alue on sentään suosittua lenkkeilymaastoa.

      Se, että rata on aivan kaupungissa ja vieläpä luonnonsuojelualueena olevan Ahvenistonharjun sisään kaivettuna, on virhe jota nykyään ei tehtäisi.

      Radan voisi maisemoida täyttömailla tai keksiä jotain muuta moottorilelujen huudattamisen tilalle.

      • Realisti6666666666

        Suomi josta tulee Kimit, Häkät ja Salot ynnä muut maailman mestarit on moottori urheilun luvattu maa!

        On jo tarpeeksi noloa että tästä maasta ei löydy rataa PK seudun läheltä! Ahvenisto joka on ainutlaatuinen ja historiallinen lähinä helsinkiä on elintärkeä. Itse olen ajanut siellä vasta vain yhden kerran, mutta se on mahtava!

        Eiköhän täällä riitä niitä lenkki metsiä jossain muualla! Muuta muualla jos et kestä, eiköhän se ole paljon helpompaa kuin koko radan siirtäminen... Ahvenisto Rocks! Ja kaikki jotka toisin valitta suksikoot hiljaiselle suolle, kiitos!


      • HERRA HAUKI

        MISTÄ NÄITÄ VALITTAJIA LÖYTYY!!!!!!!!!!!!
        ON SE VAAN HELVETIN HIENOA VIINILASIN ÄÄRESSÄ KESKUSTELLA SIVISTYNEESTI MITENKÄ KIMI RÄIKKÖNEN TAAS EDES AUTTOI MAAMME TUNNETTAVUUTTA.
        VAAN ONKO NÄILLÄ KYTTÄÄJILLÄ KÄYNYT MIELESSÄ MISTÄ NÄITÄ KAVEREITA ILMESTYY...????
        KANNATTAA EHKÄ KURKATA SINNE AHVVENISTON MONTTUUN,SIELLÄ NIITÄ SAATTAA OLLA.
        P.S PITÄISIKÖ AMPUMAHIIHTOKIN KIELTÄÄ KOSKA KUULUU PAUKETTA JOKA TALVI???JOHAN SIINÄ KARHUJEN TALVIUNETKIN HÄIRIINTYY!


      • jussi1961

        En ole kokenut asiaa niin häritsevänä vaikka lähettyvillä asuvana (n 1 km) voin kertoa että melu on todella voimakasta. Mistä ihmeestä viralliset mittaustulokset joita muistelen jostain lukeneeni on keksitty ?? Huvittavaa on se että tulisieluisemmat radan puolustajat ovat yllätys-yllätys kaukaa muualta !!!


      • Anonyymi

        Minä taas muutin Ruskeasannalle ja vaadin Helsinki-Vantaan lentokentän siirtämistä muualle!
        Se melu häiritsee.

        Vittu mitä urpoja. Lopetetaan Ahvenisto ja rakennetaan sinne monttuun Euroopan suurin vastaanottokeskus!


    • mira

      Auto/moottoriurheiluun ei ole hämeenlinnassa muuta mahdollisuutta, kuin tuo ahveniston moottorirata!
      Veljeni harrastaa moottoripyöräilyä ja käy usein harjoittelemassa kyseisellä radalla.
      rata ei ole vaarallinen, vaikka niin väitätkin.
      Sitäpaitsi, voisit ottaa asioista selvää, ennenkuin leimaat jonkin lajin vaaralliseksi!
      Tiesitkö, että ratsastuksessa tapahtuu moninkertaisesti enemmän kuolemaan/pahoihin loukkaantumisiin johtavia onnettomuuksia? Samoin on jääkiekossa, laskettelussa, mäkihypyssä ja monissa muissakin lajeissa!
      Radalle ei edes pääse, mikäli ei ole asianmukaisia varusteita!
      Veljeni on kaatunut vain yhden keran "pahasti", ja tällöinkin veljelleni tuli ainoastaan mustelmia, pyörästä meni kylläkin katteita ruttuun. vauhtia oli päälle 120.
      Laji EI OLE vaarallinen, vaikka niin heti oletetaankin, koska vauhtia on paljon.
      Suurinosa harrastaa kyseisiä lajeja vauhdin vuoksi, vaarallisuutta voi sitten lähteä hakemaan jostain muualta.

      "Eiks olis kaikkien, etenkin alueella asuvien edun mukasta sulkea se moottorirata?"
      Niinpä niin, kaikkien ja kaikkien. Tiedän montakin ihmistä, jotka asuvat alueella ja harrastavat itsekin kyseistä lajia. ja tiedän myös monta ihmistä alueelta, joita ei meteli häiritse.

      Suurinosa tekstistäsi perustuu vain "olen kuullut että," tietoon.

      meneppä seisomaan sinne varikolle silloin, kun siellä on kisat, ja sano niille ihmisille, että tämä teidän harrastus nyt hieman häiritsee minua.

      • Hasan Sassan

        Kuule kulla ma tieda su veli! Huono kuski, tosi paska! Perkele kumipoltaja KUKE! Kova tappele! Mika sun nimi tytto on? Ma aja pizza auto, tule kyytii! Bensa palaa ja kainalo karyaa! Olen hyva kuski!


      • minä vaan
        Hasan Sassan kirjoitti:

        Kuule kulla ma tieda su veli! Huono kuski, tosi paska! Perkele kumipoltaja KUKE! Kova tappele! Mika sun nimi tytto on? Ma aja pizza auto, tule kyytii! Bensa palaa ja kainalo karyaa! Olen hyva kuski!

        Varmaan löytyy ikää sellanen 9v? Murrosikä juuri alkanut ja uhoominen käynnissä? Jos opettelisit vaikka tuon suomen kielen ennekuin yrität olla "cool".


    • Moporisti

      Olipa hienoa taas käväistä radalla ajamassa, ei tarvitse yleisillä teillä purkaa kaahailuintoa.

      Valittajista viis, aina heitä löytyy joka asiaan.
      Jos ei kestä silloin tällöin pientä meteliä, kannattaa harkita erakoitumista johonkin metsän keskelle.

    • ilmoitus

      Tee ilmoitus meluhaitasta Hämeenlinnan seudun kansanterveystyön kuntaryhmän ympäristöosastolle,kutalantie 5,puh 652 1320.

    • hämeenlinnalainen

      Kyllä tuo meteli on ihan suotavaa. Saadaan hieman elämää tännekkin.

      Ja kukahan on ollut ensin.

      Ei kannata rakentaa ja muuttaa muualle, kun korpeen jos ei elämisen ääniä kestä.
      Niitä ainakin tulee harvoin tuolta Apparan suunnalta.

      Aivan samaa keskustelua metelistä käydään talvella. Aurauskalusto pitää meteliä, mutta valitetaan jos ei ole aamulla kuudelta tiet aurattu.

      Ihan selvästi osa kaupunkimme asukkaista sopisi paremmin asumaan jonnekkin kauas taajamista.

      Ei, kun vain muuttotalkoisiin.

      • Asukas

        Nimenomaan! Edelliseen viestiin viitaten sitä saa, mitä tilaa. Ahveniston moottorirata on ollut kauan ja jos idootit ei osaa ajatella, et sieltä tulee ääniä, niin muuttakoon Iittalaan. Siellä tosin saattaa joku tikanpoikanen nakuttaa kotimäntyä!
        Itse ainakin Ahvenistolla asuvana nautin Apparasta ja sen meluista, että tapahtumista.


      • Djanni
        Asukas kirjoitti:

        Nimenomaan! Edelliseen viestiin viitaten sitä saa, mitä tilaa. Ahveniston moottorirata on ollut kauan ja jos idootit ei osaa ajatella, et sieltä tulee ääniä, niin muuttakoon Iittalaan. Siellä tosin saattaa joku tikanpoikanen nakuttaa kotimäntyä!
        Itse ainakin Ahvenistolla asuvana nautin Apparasta ja sen meluista, että tapahtumista.

        Kyllä. Myönnetään. Meteli on kovaa. Asun ojoisilla, koiranpolulla omakotitalossa. Kyllähän se on myönnettävä, että silloin kun siellä on ajoa ei pihalla paljoa keskustella normaalilla puheäänellä - sen verran hyvin metelit kuuluu meillekin. MUTTA: Tämän seikan nimenomaan hyväksyin, kun ostin talon täältä, eli jos melu haittaa, en muuta kaupunki-alueelle, mutta jos arvostan sitä, että palvelut ovat lähellä, on myös melu hyväksyttävä.
        Eli: Antaa rallata vaan. Kyllä minä sen kestän.


    • need-more-speed

      ...sen vuoksi rata pitäisikin muuttaa suojelukohteeksi. Näin vanha moottorirata alkaa olemaan kulttuurihistoriallisesti arvokas ja sen käyttötarkoitusta ei saisi muuttaa. Saisikohan tähän eu:sta tukea? Rata entiseen loistoonsa tai ehkä hiukan vielä parempaan.
      Melurajoja voitaisiin ehkä vielä hiukan tiukentaa, jolloin pystyttäisiin paremmin elämään sovussa me moottoriurheilun harrastajat ja he jotka siitä syystä tai toisesta eivät niin välitä.

    • päätät?

      Ja sinäkö et alueelle muuttaessasi tiennyt että Hämeenlinnassa on moottorirata??????
      Kyllä täytyy faktat omasta asuinalueesta ottaa selvää ennen kämpän valintaa!
      Luulenpa että Apparan rata oli paikoillaan ennen sinua, joten hyväksy se, ja jos et voi hyväksyä, etsi asunto jostakin missä ei ole ylimääräisiä ääniä.
      Ei moottorirataa sen takia lakkauteta että alueelle muuttaa joku, jonka korva ei kestä moottorien ääntä. Eihän lintujakaan ammuta puusta siksi että ne laulavat ja pitävät ääntä.
      *Suvaitsevaisuutta, KIITOS*

    • sanoa, että

      olet ainoa! Muuta muualle jos ei melua kestetä. Ahveniston rata on Suomen hienoin rata. Ahveniston rata ei ole vaarallinen ja sitä parannetaan tänäkin kesänä. Ja jossain vaiheessa jos kaikki menee hyvin niin siellä tullaan näkemään mm. Touring Car:ien MM-osakilpailu! Menepä valittaja sitten sanomaan niille noin 30 000 ihmiselle, että lopettakaa meluaminen! Sinut buuataan pihalle sieltä...
      Toki melua yritetään hillitä. Mutta on turha kuvitella, että se suljettaisiin! Semmoista ei vaan tule koskaan tapahtumaan. Joten jos tämä järjestely ei riitä muuta muualle.

    • Muutakin kuin moottoriurheilua

      Kesäisin moottorikalustolla pörrätään Apparalla, mutta mitäs sitten talvella? Monet perheet ja yksinäiset käyvät Apparalle hiihtämässä talvisin - jos rata suljettaisiin/kuopattaisiin/hävitettäsiin, niin missäs nämä sitten hiihtäisivät?

      Juu, ja käyväthän ne perheet kesäisinkin Apparalla - nimittäin kisoja seuraamassa! Valittajat todellakin saisivat miettiä valituksensa täysin loppuun asti ennen kuin siitä nostavat meteliä. Eihän kesäkään ole kuin neljäsosan vuodesta!

    • micraaaaaaaaaa

      taas joku jaksaa avautua moottoriradan "metelistä"... mikä siinä voi olla niin kauheeta kun ei siellä edes yöllä ajeta... ja kun mainitsit että rata on niin vanhakin....aivan se on ollut siinä ennen sinua joten olisi varmaan kannattanut miettiä mihin muuttaa jos se niin paljon häiritsee... itse asun melko lähellä rataa eikä siitä pienestä surinasta mitään haittaa ole... haluisin tietää mitä te harrastatte ni voin keksiä sinun harrastuksesta yhtäpaljon haittapuolia kun mitä moottoriradasta voi keksiä... en ymmärrä miten joku voi olla niin paljon autourheilua vastaan että tästä pitää joku vuosi avautua... tai ylipäätänsä liikennettä yms. nuorison harrastuksia vastaan... tässä kaupungissa on jo ajaminen öisin kielletty ja seuraavaks tulee varmaan huopatossu pakko ettei varsinkaan naisten korkokengät pidä ikävää kolinaa öisin kun he saapuvat baareista kotio päin!!!

    • ryyderi

      voisiko sinne rakentaa sellaset äänimuurit että ääni olisi hijasempi.minusta lakkauttaminen olisi kurjaa!

    • Vauhtipää

      Millos muutit radan viereen? Tuliko mieleesi ollenkaan, että rata voisi aiheuttaa melua? Nyt voisi kyllä aiheesta sanoa, että tyhmyydestä sakotetaan jos olet radan rakentamisen jälkeen sen viereen muuttanut.

      Parempi vaan, että vauhtihalut saa tyydytettyä suljetulla radalla, ettei tarvitse rajojaan tieliikenteen seassa hakea.

    • valittaa

      Muuta pois, ei kaupungin ääressä melujen lähellä ole pakko asua.
      Itse muuttaisin enemmän kuin mielelläni vaikka ko. radan lähimpään kiinteistöön asumaan.

      • LEH

        Toiveesi on kuultu. Siellä on nyt talo tyhjillään, radan portista 2. talo vasemmalla. Ostapa siitä ittelles talo! Sunnuntai-aamuna klo 9 alkoi vi*un pärinät ja joka hel**tin arki-ilta siellä on joku päristelemässä.

        Missä muualla on keskellä asutusta tuollainen melupesä? Melusaaste on melkoinen ja kantaa isolle alueelle. Muutama viikonloppu kesässä olisi ok, mutta eipä sitä muuttaessa tiennyt että joka helvetin ilta ja viikonloppu on pärinät.

        Radasta nauttii pieni osa, joista suurin osa tulee muualta autoilla. Moniko heistäkään haluaisi JOKA ilta ja viikonloppu kuunnella pärinöitä? Tuskin moni. Täällä sitten netissä vi**tuillaan asukkaille - kertoo paljon sekin.

        Radan edustaja puhui viikko sitten radiossa, että ympäristön asukkaiden kanssa halutaan olla yhteistyössä ja heitä kuunnellaan - mitenköhän se kuunteluasia tullaan hoitamaan? Rata elää omaa elämäänsä, asukkaat omaansa siten kuin pystyvät. Ei yhteistyötä ole.

        Ei voi kuin ihmetellä että Hämeenlinnan kaupunki ei ole havahtunut siihen että rata on melkoinen asumisviihtyvyyden pilaaja kaupungissa. Rata ei ole enää missään kaupungin laitamilla vaan keskellä asutusta! Tiiriön ympäristöön on rakennettu paljon viime vuosina. Asukasmäärä on kasvanut ja muuttovoittoinen. Pääkaupunkiseudulta moni muuttaa juuri hakien rauhallisempaa asumisympäristöä mutta asumisviihtyvyyttä pilaa tuollainen saatanan pärinä. Ovatko päättäjät täällä historian vankeja? Ei ajatella kaupungin nykyaikaa ja tulevaisuutta?

        Rata kiinni, purkuun ja tilalle asuntoja! Siitä Hämeenlinnan kaupunkikin hyötyisi eniten. Siihen muuttaisi innosta kirkuen lisää veronmaksajia -ja varakkaita sellaisia. Niistä asunnoista saisi hyvin hilloa sillä sijainti on mitä parhain - vieressä sekä metsä että kaupat. Ja moni jo ympäristössä asuva kiittäen huokaisisi helpotuksesta.


      • heh
        LEH kirjoitti:

        Toiveesi on kuultu. Siellä on nyt talo tyhjillään, radan portista 2. talo vasemmalla. Ostapa siitä ittelles talo! Sunnuntai-aamuna klo 9 alkoi vi*un pärinät ja joka hel**tin arki-ilta siellä on joku päristelemässä.

        Missä muualla on keskellä asutusta tuollainen melupesä? Melusaaste on melkoinen ja kantaa isolle alueelle. Muutama viikonloppu kesässä olisi ok, mutta eipä sitä muuttaessa tiennyt että joka helvetin ilta ja viikonloppu on pärinät.

        Radasta nauttii pieni osa, joista suurin osa tulee muualta autoilla. Moniko heistäkään haluaisi JOKA ilta ja viikonloppu kuunnella pärinöitä? Tuskin moni. Täällä sitten netissä vi**tuillaan asukkaille - kertoo paljon sekin.

        Radan edustaja puhui viikko sitten radiossa, että ympäristön asukkaiden kanssa halutaan olla yhteistyössä ja heitä kuunnellaan - mitenköhän se kuunteluasia tullaan hoitamaan? Rata elää omaa elämäänsä, asukkaat omaansa siten kuin pystyvät. Ei yhteistyötä ole.

        Ei voi kuin ihmetellä että Hämeenlinnan kaupunki ei ole havahtunut siihen että rata on melkoinen asumisviihtyvyyden pilaaja kaupungissa. Rata ei ole enää missään kaupungin laitamilla vaan keskellä asutusta! Tiiriön ympäristöön on rakennettu paljon viime vuosina. Asukasmäärä on kasvanut ja muuttovoittoinen. Pääkaupunkiseudulta moni muuttaa juuri hakien rauhallisempaa asumisympäristöä mutta asumisviihtyvyyttä pilaa tuollainen saatanan pärinä. Ovatko päättäjät täällä historian vankeja? Ei ajatella kaupungin nykyaikaa ja tulevaisuutta?

        Rata kiinni, purkuun ja tilalle asuntoja! Siitä Hämeenlinnan kaupunkikin hyötyisi eniten. Siihen muuttaisi innosta kirkuen lisää veronmaksajia -ja varakkaita sellaisia. Niistä asunnoista saisi hyvin hilloa sillä sijainti on mitä parhain - vieressä sekä metsä että kaupat. Ja moni jo ympäristössä asuva kiittäen huokaisisi helpotuksesta.

        Tässä sen taas näkee. Muutat radan kupeeseen ja alat valittaa melusta. Joskushan niiden kuskienkin on testattava! Rata ei ole tullut häiritsemään sinua, vaan sinä olet mennyt "melun" keskelle.


    • "kortti hyllyllä joka ...

      ..just..lakkautetaan vaan vaikka kaikki moottoriradat..ajetaan sit liikenteen seassa lujaa.. sopii tulla vahingossa eteen,niin voi kanta siitä radasta muuttua..kannattaa vaikka laittaa torppa matalaksi ja muuttaa lappiin..

    • Apw

      Vittu ootte kyllä tymiä suoraan sanottuna... antaa muitten ajaa radalla ja ei se melu teitä tapa. ja muuta pois jos et kestä pikku meteliä. ja menkää vittu ite kattoo jtn ulkomaille (mistä nyt tykkäätte).

    • 0,9kS

      Juuri tänä keväänä rataa pyörittävä yrittäjä haki lupaa rakentaa varikkorakennus joka rajoittaisi äänen kulkeutumista ympäristöön.

      Miksi sitäkin piti vastustaa?

      Ei tässä ole kyse mistään ääniasiasta tai muustakaan faktasta. Yleinen ja periaatteellinen moottoriurheilun vastustaminen tässä on kyseessä, kuten aina ennenkin.

    • vittuuntunut valittajista

      Ahveniston rata on rakennettu vuonna 1967! Epäilen että olet kuitenkin muuttanut sen jälkeen asumaan radan läheisyyteen? Olenko oikeassa? Olisi varmaan kannattanut sillon ajatella et radalta kuuluu ääniä.. Tuohan on ihan idioottia hommaa alkaa valittamaan meluista kun olet varmaan ollut tietoinen muutettua sinne!!!!!!!!!!!

      • osakuntakortti

        Niin, ensin muuttaa alueelle oikealla hinnalla ja sitten alkaa ajaa naapureita pois saadakseen itselleen ansiotonta taloudellista etua. Varastamiseksi sitä jossain muussa yhteydessä kutsuttaisiin. Olihan näille "kädet koko ajan toisten taskussa"-idiooteille oikein puoluekin aikoinaan, mutta menettivät Vanajanlinnankin.


    • J.H

      Ikäväkseni olen havainnut kaikista moottoriradan vastustajista sen , että he ovat muuttaneet suurelta osin myöhemmin asumaan radan lähistölle kuin mitä rata on ollut valmiina ja käytössä.
      Ne asukkaat jotka ovat vielä alkuperäisiä moottoriradan läheisyydessä olevia asukkeja rata ei tietääkseni häiritse.

      • johtaja LH

        ootte vähän idiootteja kun olette muuttaneet radan lähelle jos kerran melu haittaa? oisko kannattanu miettiä ennen kun muutitte,koska hiljasia paikkoja löytyy teille vammasille ihmisille kekkä ette ymmärrä toisten harrastusta.

        jos rata loppuu niin melua tulee,elikkäs ilkivallantekoa lähialueen ihmisille ;D hehe


      • kinnnari
        johtaja LH kirjoitti:

        ootte vähän idiootteja kun olette muuttaneet radan lähelle jos kerran melu haittaa? oisko kannattanu miettiä ennen kun muutitte,koska hiljasia paikkoja löytyy teille vammasille ihmisille kekkä ette ymmärrä toisten harrastusta.

        jos rata loppuu niin melua tulee,elikkäs ilkivallantekoa lähialueen ihmisille ;D hehe

        moottorirata voisi olla jopa talvella käytössä,siis oikeassa käytössä eikä doping hiihtäjien käytössä... noh,kyllä sekin loppuu jos ajot radalla loppuu... hiekotusta sinne ja muuta semmosta


      • pettteri1
        johtaja LH kirjoitti:

        ootte vähän idiootteja kun olette muuttaneet radan lähelle jos kerran melu haittaa? oisko kannattanu miettiä ennen kun muutitte,koska hiljasia paikkoja löytyy teille vammasille ihmisille kekkä ette ymmärrä toisten harrastusta.

        jos rata loppuu niin melua tulee,elikkäs ilkivallantekoa lähialueen ihmisille ;D hehe

        ahveniston moottorirata erittäin hieno paikka viihtyä kesäisin,on hienoja autotapahtumia ja kisoja! myös talvisin siellä voisi järjestää esim kelkkasprinttejä tai muuta sellaista. kannatan!


    • moottoriurheilun ystävä =)

      Ei jumalauta näitten valittajien kanssa. Ettekö te ny osaa päätänne kiinni! Kumpikohan tuli ensin !? moottorirata vain valittajat? hyvähän se nyt valittaa eikä 40 vuotta sitten?! kysympähän vaan, itse tykkään moottoriurheilusta ja eikös se kekekin ajanut täällä takavuosina?? Vetäkää ittenne hirteen valittajat??

    • ---

      Miks muutatte siihen radan lähelle jos sen melu kerran teitä haittaa?!?!?!! Kyllä se pitäis selvää olla että jos asuu moottoriradan lähelle niin sieltä ääntä tulee. Rata on ollut siinä yli 40 vuotta, eli se on ollu siinä paljon ennen sitä ku ootte edes miettiny muuttamista siihen lähistölle. Teidän pitäis vaan olla ylpeitä että meidän kotikaupungissa on niinkin hieno kilparata ku Ahveniston moottorirata, jota kehutaan suomen parhaaksi.

    • vieressä...

      Jos asuu moottoriradan lähistöllä, lienee siedettävä sieltä tuleva mekkala. Niinkuin lentokentän lähellä asuvat, jotka joutuvat sietämään saasteet ja melun. Tietenkin kaikkien osapuolten pitää pyrkiä pienentämään meluhaittaa kohtuullisilla meluvalli yms. rakennelmilla ja melusäännöksillä. Viimeksi eilen jäi muutama prätkä seisomaan melumittausten feilattua, toimenpiteitä siis tehdään ja sääntöjä noudatetaan. Muutoinhan tuo on loistava harjoittelupaikka esim. moottoripyörän ajoharjoitteluun, aivan korvaamaton Etelä-Suomessa. En soisi rataa suljettavan. Ja moottoriurheilu on harrastus ja elämäntapa aivan siinä kuin hiihto, jääkiekko, tanssi, ostareilla hengailu, puutarhanhoito, mökkeily, lukeminen tai mikä muu tahansa.

    • Pro moottorirata

      On aivan omaa tyhmyyttä muuttaa niin lähelle moottorirataa,jos kerran ei siedä sen ääniä.
      Autoilla on ajettu kilpaa siitä lähtien kun niitä on valmistettu,ja jollei olisi paikkoja jossa kyseistä lajia voi harrastaa niin sitä kisattaisiin sitten yleisillä teillä,ja se jos joku on vaarallista. Ajattelehan hiukan mitä kirjoittelet!

      • janajussi

        Onhan se melu kyllä aika kova ajoittain, kun siinä Tiiriössä tulee käytyä kaupoissa. Se melu ei kuitenkaan kantaudu sillä lailla tasaisena vaan ajoittain nousevana ja laskevana. Vaikutus voisi olla peräisin tuon ajoradan muodosta ja kuoppamaisuudesta, mikä toimii kuin kitaran kaikukoppa. Kannattaisi teknisesti tutkia paremmin sitä mitä tuolle värähtelylle voisi tehdä. Turha riitely ei tätä teidän yhteistä asiaa eteenpäin vie. Kaupungin pitäisi tulla tutkintaan ja toimenpiteisiin mukaan, kun on luvan toiminnalle myöntänyt.Voisi olla kun asia tutkittaisiin hyvin, että ratkaisu saattaisikin olla helppo ja yksinkertainen. Esim. rakentaa ympärille puolihallityyppiset ääntä imevät seinärakenteet, jotka kaartuvat yläpuolelta sisäkehäänpäin. Eli eräänlainen areena. Nuo seinärakenteet varmasti jkoin yritys voisi valmistaa esim kierrätysrenkaista. Pinnan muoto pitäisi kuitenkin olla ääntä imevää ja värhtelyä "tappavaa".
        Miettikääs ja liittykää yhteen asian tiimoilta turhan toran sijaan...tulee lopulta hyvä mieli kaikille.


      • Kumin käryä
        janajussi kirjoitti:

        Onhan se melu kyllä aika kova ajoittain, kun siinä Tiiriössä tulee käytyä kaupoissa. Se melu ei kuitenkaan kantaudu sillä lailla tasaisena vaan ajoittain nousevana ja laskevana. Vaikutus voisi olla peräisin tuon ajoradan muodosta ja kuoppamaisuudesta, mikä toimii kuin kitaran kaikukoppa. Kannattaisi teknisesti tutkia paremmin sitä mitä tuolle värähtelylle voisi tehdä. Turha riitely ei tätä teidän yhteistä asiaa eteenpäin vie. Kaupungin pitäisi tulla tutkintaan ja toimenpiteisiin mukaan, kun on luvan toiminnalle myöntänyt.Voisi olla kun asia tutkittaisiin hyvin, että ratkaisu saattaisikin olla helppo ja yksinkertainen. Esim. rakentaa ympärille puolihallityyppiset ääntä imevät seinärakenteet, jotka kaartuvat yläpuolelta sisäkehäänpäin. Eli eräänlainen areena. Nuo seinärakenteet varmasti jkoin yritys voisi valmistaa esim kierrätysrenkaista. Pinnan muoto pitäisi kuitenkin olla ääntä imevää ja värhtelyä "tappavaa".
        Miettikääs ja liittykää yhteen asian tiimoilta turhan toran sijaan...tulee lopulta hyvä mieli kaikille.

        alkoi ininä moottoriradasta.koettakaa nyt uskoa että rata on ja pysyy.Sitä yritti lakkauttaa tämä piisamiturkkinen,että joku Turkulainen saata,olkoon nyt sanomatta enempää.Tunnen monta radan lähellä asuvaa,eikä kellään ole valittamista metelistä.ettei vaan kuuntele nämä valittajat moottoritien meteliä.Odotan innolla ensi kesää ja kumin käryä.


      • Siistii!!!
        Kumin käryä kirjoitti:

        alkoi ininä moottoriradasta.koettakaa nyt uskoa että rata on ja pysyy.Sitä yritti lakkauttaa tämä piisamiturkkinen,että joku Turkulainen saata,olkoon nyt sanomatta enempää.Tunnen monta radan lähellä asuvaa,eikä kellään ole valittamista metelistä.ettei vaan kuuntele nämä valittajat moottoritien meteliä.Odotan innolla ensi kesää ja kumin käryä.

        Seuraava jakso Top Gear-ohjelmassa 31.10-09 on kuvattu osittain Suomessa ja Ahveniston moottoriradalla. Jutun tynkää tossa.
        http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1617309


    • melusaaste-lisällä

      Met ollaan ratkaistu asia niin, ettei käydä apparalla enää kesäaikaan. pitäköön "luonnonsuojelualueensa". Mukavaa maastoa kävellä löytyy myös Hattelmalanharjulta.

      Miksiköhän muuten Apparan laajaa verkostoa ei ole voitu jakaa eri lajin harrastajille, kuten maastopyöräilijöille, koiranulkoiluttajille, hiihtäjille, muille ulkoilijoille. Tietenkin, niin että hiihtävät voisi käyttää talvisin myös koiranulkoiluttajan reittejä, mutta pääkäyttäjän ehdoilla, Eli että latuja olisi vedetty vain yksi reitille. Pyöräilijöiden reitti olisi myös hyvä merkitä, että muut tietäisivät varoa, etenkin me koiranulkoiluttajat. Meinasi tässä yksi pyöräilijä päästä jo hengestään kun kaahasi jyrkkää rinnettä alas kohti fleksinaruamme. Onneksi ehdin viime tingassa vetää koiran lähemmäs. Väli oli enää vajaa puoli metriä! Ja mehän tästä huudon saimme, aivan kun olisi ollut minun vastuulla ennakoida että nyppylän takaa kaahaa parissa sekunnissa pyörä väylälle.

      • Anonyymi

        Kyllä pitäisi löytyä paikka myös itsensäpaljastelijoille


      • Anonyymi

        Kyllä nämä kaikki mainitsemasi harrastajat käyttää rata-aluetta klo 18 jälkeen on pyöräilijöitä,rullahiihtäjiä,skeittareita ym ulkoilijat.


    • Ei harrastaja

      Meteliä riittää -mutta kun niin harvoin. On se kuitenkin taas nähtävä että tämänlaisia nipottajia vielä maailmasta löytyy. Ja kyllä taidat olla ainoa "joka on korviaan..." tai sitten jo ihmettelen nipottajaprosenttia ahveniston alueella. Hanki korvatulpat ja anna ihmisten harrastaa. Toivottavasti naapurisi ei näin syksyllä käytä lehtipuhallinta...

      • Tarun kurvit

        Kuinka moni radasta valittava uskaltaa myöntää tehneensä virheen ja ostaneensa talon radan läheltä, ikäänkuin tietämättömänä radan aiheuttamasta melusta?.. Uskaltako kukaan tunnustaa! Syvä osanottoni teille tekemästänne virheestä.

        Ymmärrän, jos vituttaa, mutta laittakaa kämppä vaan rohkeesti myyntiin ja muuttakaa muualle. Nyt on paljon asuntoja kaupan Hämeenlinnassa.

        On suorastaan törkeetä muuttaa ensin radan viereen asumaan kämppään, jossa radan läheisyys on hinnoiteltu asuntoon ja sitten vaatia radan purkua! Erittäin läpinäkyvää touhua.. Tota voidaan kutsua kusettamiseksi ja varastamiseksi.

        Sitten on tää toinen porukka, joka mouhkaa metsärauhan rikkoutuvan. Älkää viitsikö lässyttää mistään metsärauhasta ahvenistolla. Kai sinä tiesit, että radasta ääntä lähtee. Miksi menit sinne!? Tätä voidaan verrata siihen, että istut paljaalla perseellä muurahaispesään ja alat syyttämään murkkuja kipeestä perseestä!


      • LLTTa
        Tarun kurvit kirjoitti:

        Kuinka moni radasta valittava uskaltaa myöntää tehneensä virheen ja ostaneensa talon radan läheltä, ikäänkuin tietämättömänä radan aiheuttamasta melusta?.. Uskaltako kukaan tunnustaa! Syvä osanottoni teille tekemästänne virheestä.

        Ymmärrän, jos vituttaa, mutta laittakaa kämppä vaan rohkeesti myyntiin ja muuttakaa muualle. Nyt on paljon asuntoja kaupan Hämeenlinnassa.

        On suorastaan törkeetä muuttaa ensin radan viereen asumaan kämppään, jossa radan läheisyys on hinnoiteltu asuntoon ja sitten vaatia radan purkua! Erittäin läpinäkyvää touhua.. Tota voidaan kutsua kusettamiseksi ja varastamiseksi.

        Sitten on tää toinen porukka, joka mouhkaa metsärauhan rikkoutuvan. Älkää viitsikö lässyttää mistään metsärauhasta ahvenistolla. Kai sinä tiesit, että radasta ääntä lähtee. Miksi menit sinne!? Tätä voidaan verrata siihen, että istut paljaalla perseellä muurahaispesään ja alat syyttämään murkkuja kipeestä perseestä!

        Se rata on ollut siinä niin kauan että ei se siitä lähde minnekkään.
        Muuttakaa te helvetin valittajat johonkin missä on 100 km joka suuntaan mettää niin ei LUULISI minkään häiritsevän. Voin vaikka väittää että nämä jotka valittaa radasta, valittaa myös jokaisesta muustakin asiasta.


    • hieno laji

      muuta korpeen jos et kestä

      • Kevytpää

        Tässä maailmantilanteessa ympyrää kaahaaminen osoittaa näiden alikehittyneellä itsesuojeluvaistolla kaahaavien suurta kaukoviisautta. Tuohan on ainut tie ulos ahdingosta. Ilmakin raikastuu, kun sitä putsataan ilmanpuhdistimien ja katalysaattorien läpi. Ja liike-elämän syke saa ääniefektistä aivan uuden saundin.
        Sekä saadaan esimerkillä vauhditettua vähän katu- ja tieliikennettäkin, joka niin auttamattomasti matelee.

        Maailma pelastuu!


    • AKKA 60 v.

      Olen ylpeä siitä, että meillä HML:sa on tällainen maankuulu moottoriurheilupaikka. Asun moottoriradan lähellä ja sieltä kuuluva hurina on musiikkia korvilleni. Olen käynyt monissa Formula 1 -kisoissa eikä Ahveniston pikku hurinoita edes verrata siihen mitä on melutaso F1-kisoissa maailmalla.

      Saataisiinpa meillekin F1-rata joskus !!!

    • Weimari

      Ahveniston sulkemista on tuollaisella perusteella vaikea ymmärtää saati hyväksyä. Kyseessä on pahimman luokan suvaitsemattomuus. Osoittaa, että kirjoittajalla on muita intressejä asiassa. Ehkä kerrot niistä intresseistäsi tarkemmin? Saat varmasti sympatiaa ja kannattajiakin, jos kerrot asian auki näillä sivuilla.
      Kuulutko siihen väkeen, joka harrastaa kapakassa aikansa öisin aina kello 4:n korville. Nukkumaan tällainen henkilö mennee varmaankin kun tavalliset ihmiset ovat lähdössä töihinsä. Varmaan tällä perusteella valitellaan Ahvenistoa? Krapulassa ei varmaan kestä edes vierustoverin kuiskauksia. Ahvenisto on hyvä syntipukki? Meneekö tämä näin? Kerrohan itse asiain tila kohdallasi? Maistuuko?

    • Eräs Muuan

      Meluhaittojen lisäksi, jotka häiritsevät koko läntistä kaupankia,tulisi huomioida myös muut saasteet sillä rata sijaitsee pohjavesialueella lähellä Ahvenisto vesilaitosta. Tyhjänpyrivie peltilehmien ihailioille suosittelen katsomon rakentamista moottoritie 3:n varrelle. Siitähän voisi ihastella monensorttisia menopelejä,jotka ajavat vieläpä kahteen eri suuntaan.

      • muuan muu

        Olipa taas hyvä juttu! Keksitkö ihan itse vai kysyitkö apua jostain tuon 3 tien kanssa? Mietippäs kuinka paljon suksista jää voidetta lumeen ja kun lumi sulaa niin se tulee sieltä sun länsihanasta suoraan siihen veteen minkä avulla saat mm. lääkkees otettua! Toivottavasti on pito ja luisto voidetta samassa suhteessa jottei mene vatta ihan kovax tai löysäx. Ollaan sitten fiksuja kaikki kun tälle liljalle lähdetään!!! ANNA jo olla sen radan siinä ja autoille se on tarkoitettu mitä sitä hyvää muuttamaan! ... Ihmettelen sellaista asiaa että miten tuo "meteli" on nykyään alkanut kuulumaan niin hirmu paljon kun ei siitä ennenkään ole näin kauheeta METELIÄ nostettu! joten ole hiljaa niin meteli loppuu!


      • muuan taas!
        muuan muu kirjoitti:

        Olipa taas hyvä juttu! Keksitkö ihan itse vai kysyitkö apua jostain tuon 3 tien kanssa? Mietippäs kuinka paljon suksista jää voidetta lumeen ja kun lumi sulaa niin se tulee sieltä sun länsihanasta suoraan siihen veteen minkä avulla saat mm. lääkkees otettua! Toivottavasti on pito ja luisto voidetta samassa suhteessa jottei mene vatta ihan kovax tai löysäx. Ollaan sitten fiksuja kaikki kun tälle liljalle lähdetään!!! ANNA jo olla sen radan siinä ja autoille se on tarkoitettu mitä sitä hyvää muuttamaan! ... Ihmettelen sellaista asiaa että miten tuo "meteli" on nykyään alkanut kuulumaan niin hirmu paljon kun ei siitä ennenkään ole näin kauheeta METELIÄ nostettu! joten ole hiljaa niin meteli loppuu!

        Ratkasu molemmille! Kunnostetaan rataa paremmaksi niin herkkäkorvasille kuin katsojillekkin joten lisää penkkaa vaan ympärille tai jotain meluaitaa. Vaikka aurinkokenno niin on vihreetkin tyytyväisiä, kyllä siihen rahaa löytyis ja kun tää niin monia haittaa niin ei muuta kun keräys pystyyn jos meteli niin kovasti häiritsee niin varmaan olet valmis laittamaan muutaman satasen, voin laittaa myös vaikka ei meteli minua häiritse!!! Kyllähän sitä viereiseen halliinkin on rahaa satsattu niin miksi ei moottorirata hallia samoin tein kun moottoritiekin katetaan.Jos ei niin, paperit kuntoon niin myydään se räikköselle, fiksu tajuaisi että kultakaivos tuottaisi jos kultaa viitsisi huuhtoa!!! Näin ollen voisi ympäri vuoden ajaa rataa ja äänet imeytyis hallin uumeniin! JA sitten vasta kaupunkiin alkaisi rahaa valumaan kun kisoja järjestettäisiin ympäri vuoden. JA SITTEN HE ELIVÄT ELÄMÄNSÄ ONNELLISINA LOPPUUN ASTI etsien uusia valituksen aiheita!


    • mikä metsäluonto?

      Olipa huikea kokemus perhetutuille kun mentiin retkeilemään Apparan luonnonsuojelualueelle viime kesänä. Enpä ollut ottanut huomioon, että ajetaan siellä muulloinkin kuin kisapäivinä.
      Oli vaan hienoa esitellä Hämeenlinnan helmeä, niin ettei meinannut puhe edes kuulua. Jäi muuten eväät syömättä.

      Näin kaupungin kasvun myötä olisi rata jo aika siirtää muualle, ja pois pohjavesialueelta. Hiukan ympäristövastuuta kehiin, nyt kun siitä on vihdoin jotain opittu. Rata syrjemmäs asutuksesta ja tilalle kaupungin ensimmäiset ekologiset arvot huomioon ottavat asuintalot. Näin lisätään myös monta työpaikkaa ja tehdään luonnonsuojelualueesta hiukan uskottavampi.

      • aiwhaetj

        Linna rapistuu! Kannattaisiko sekin sinun mielestäsi siirtää muualle jotta siihen voitaisiin rakentaa uusia slummikämppiä koko vanajan varrelle! Veneellä pääsisi pihaan asti kun hieman vallihautaa laajennetaan!


      • rata ei
        aiwhaetj kirjoitti:

        Linna rapistuu! Kannattaisiko sekin sinun mielestäsi siirtää muualle jotta siihen voitaisiin rakentaa uusia slummikämppiä koko vanajan varrelle! Veneellä pääsisi pihaan asti kun hieman vallihautaa laajennetaan!

        Ei rapistuminen ollut se pääsyy. Ja todella törppöä verrata noinkin tärkeää kulttuurihistoriallista rakennusta johonkin moottorirataan. Noh, kaikki tuntemani moottoriajoneuvoja harrastavat eivät tosin tiedä kulttuurista mitään, hyvä että osaavat nimensä kirjoittaa. Mutta osaavat varmasti tavata kaikki kotimaiset kaljamerkit ja lätkäjoukkueet.

        Kaupunki kasvaa ja tarvitaan tilaa juuri Tiiriön puolelta. Helppo ratkaisu siirtää rata vaikka Parolan peruille ja rakentaa paikalle hinnakkaita asuntoja. Itse maksaisin kolmiosta tuolla alueella jo 300 k. Moni ostaja varmasti rahoittaisi mielellään jo vähän radan siirtoakin. Ja tähän voidaan varmasti hakea myös asvustusta EU:lta jollakin sopivalla ympäristönormilla.

        Rata on istutettu paikalleen mielessä pieni kylä, joka on jo kasvanut ohi tuon. Silloin tarvitaan uudelleenkaavoittamista. Helppoa!


    • -Ellen-

      Noh nää on näitä jotka valittaa kaikesta. Kerrostalosta kuuluu askeleet, vessaa vedettään yöllä, koirat räkyttää, lapset itkee, keskustan pilluralli, moottoriradan melu.. ym. ym.
      Hei, jos nää ihmiset muuttaisivatkin johonkin maalle, korpeen.. heidän elämä olisi niin tylsää, että varmaan kuolisivat siihen. :D

      • luontoa vai?

        Hei, comoon..Radan melu on hiuka toinen kun askeleet yäkerrassa tai lapsen huuto. Näiden läpi kun kuulekin vielä jotain. Radan äänet luonnonsuojelupolulla, kuin olisit keskellä ajoja, on kyllä mustakin vähän liikaa.

        Turha ainakaan mainostaa koko Ahvenistoa muuna kuin rällämestana. Itse lenkkeilen ja uin kesäsisin ihan missä muualla tahansa. Niin, ja talvellahan siellä ei voi lenkkeillä kuin suksilla, kiitos demokraattisen päätösvallan jyrätä koko reitistö vain hiihtäjille. Täysin turha mesta!


      • rata kyllä
        luontoa vai? kirjoitti:

        Hei, comoon..Radan melu on hiuka toinen kun askeleet yäkerrassa tai lapsen huuto. Näiden läpi kun kuulekin vielä jotain. Radan äänet luonnonsuojelupolulla, kuin olisit keskellä ajoja, on kyllä mustakin vähän liikaa.

        Turha ainakaan mainostaa koko Ahvenistoa muuna kuin rällämestana. Itse lenkkeilen ja uin kesäsisin ihan missä muualla tahansa. Niin, ja talvellahan siellä ei voi lenkkeillä kuin suksilla, kiitos demokraattisen päätösvallan jyrätä koko reitistö vain hiihtäjille. Täysin turha mesta!

        nimimerkille rata ei!!! Kyllä ne molemmat on historiallisia harvinaisuuksia! eli et taida itse ymmärtää mitään kulttuurista!!! Eikä se linna mikään äänetön ole, kerran viikossa siellä on häät ja 100K ilotulitus joten ääntä riittää! Jos sinua häiritsee niin vuokraa rata rahoillasi kokokesäksi ja muutat vaikka sinne selostuskoppiin tai vaikka radan kahvilaan. Olisi "omaa" tonttia missä voisit rullaluistella tiluksillasi eikä naapurit häiritse ja hyvänä puolena on se että vieraillesi on vieraspaikkoja riittävästi toisin kuin sinun kolmiosi pihassa. 300K:lla saisit kyllä jo linnan itsellesi tuolta "parolanperuilta" mutta muista että parolassakin "metelöidään" kesät talvet! SEN verran olen samaa mieltä jotta pitäisin hyvänä ideana "radansiirtämistä" jotta saisimme toimivan isomman radan johonkin lähiseudulle vaikkapa hattulaan jossa voisi harrastaa monenlaista moottoriurheilua ilman jatkuvaa valittamista mutta se ei taida olla missään mahdollista tänä päivänä. Ahvenisto kun on kuitenkin varsin huono katsojien kannalta ja kisoissa varikko käy turhan pieneksi mutta ei sitä kyllä minkään kerrostalojen takia siitä poiskaan pureta historiallinen sekin on vaikket sitä ymmärrä.


      • se sama...
        rata kyllä kirjoitti:

        nimimerkille rata ei!!! Kyllä ne molemmat on historiallisia harvinaisuuksia! eli et taida itse ymmärtää mitään kulttuurista!!! Eikä se linna mikään äänetön ole, kerran viikossa siellä on häät ja 100K ilotulitus joten ääntä riittää! Jos sinua häiritsee niin vuokraa rata rahoillasi kokokesäksi ja muutat vaikka sinne selostuskoppiin tai vaikka radan kahvilaan. Olisi "omaa" tonttia missä voisit rullaluistella tiluksillasi eikä naapurit häiritse ja hyvänä puolena on se että vieraillesi on vieraspaikkoja riittävästi toisin kuin sinun kolmiosi pihassa. 300K:lla saisit kyllä jo linnan itsellesi tuolta "parolanperuilta" mutta muista että parolassakin "metelöidään" kesät talvet! SEN verran olen samaa mieltä jotta pitäisin hyvänä ideana "radansiirtämistä" jotta saisimme toimivan isomman radan johonkin lähiseudulle vaikkapa hattulaan jossa voisi harrastaa monenlaista moottoriurheilua ilman jatkuvaa valittamista mutta se ei taida olla missään mahdollista tänä päivänä. Ahvenisto kun on kuitenkin varsin huono katsojien kannalta ja kisoissa varikko käy turhan pieneksi mutta ei sitä kyllä minkään kerrostalojen takia siitä poiskaan pureta historiallinen sekin on vaikket sitä ymmärrä.

        Historiallinen... mikä? Se vajako siinä keskellä? Vai se vanha fläppi 70-luvulta. Samaa historiaa löytyy joka puolelta kaupunkia. 1300-luvulta lähtöisin olevaa linnaa ei TODELLAKAAN voi verrata johonkin asfaltoituun lenkkiin, mitä uusitaan kaikkea muuta kuin restauroimalla. Ja Linna on kulttuurihistoriaa kaikille, rata vain siille jotka kävi isin kanssa siellä 70-luvulla.

        On tainut historian käsitteet unohtua...


      • Lähiasukki
        se sama... kirjoitti:

        Historiallinen... mikä? Se vajako siinä keskellä? Vai se vanha fläppi 70-luvulta. Samaa historiaa löytyy joka puolelta kaupunkia. 1300-luvulta lähtöisin olevaa linnaa ei TODELLAKAAN voi verrata johonkin asfaltoituun lenkkiin, mitä uusitaan kaikkea muuta kuin restauroimalla. Ja Linna on kulttuurihistoriaa kaikille, rata vain siille jotka kävi isin kanssa siellä 70-luvulla.

        On tainut historian käsitteet unohtua...

        Miksi niistä autoista on pakko tulla niin kova meteli??? Nykypäivänä autot kulkee
        aivan yhtä kovaa, vaikka pakoputket olisi kiinni. Joku junttiperinne, että auton täytyy meluta?

        Apparalla selvästi nopeimmat autot ovatkin yleensä ääneltään hiljaisimmat (mm. Audit,BMW,Porsche). Joskus naurattaa kun kadulta tullut vakioauto tiputtaa nämä pärisevät "kilpurit".

        Moottoriurheilijat tekisivät itselleen suuren palveluksen tulemalla asiassa vastaan, ja silti harrastusta voisi harrastaa jopa entistä enemmän. Ja mikään ei muuttuisi, paitsi melu loppuisi.


      • Vakaa kannattaja
        Lähiasukki kirjoitti:

        Miksi niistä autoista on pakko tulla niin kova meteli??? Nykypäivänä autot kulkee
        aivan yhtä kovaa, vaikka pakoputket olisi kiinni. Joku junttiperinne, että auton täytyy meluta?

        Apparalla selvästi nopeimmat autot ovatkin yleensä ääneltään hiljaisimmat (mm. Audit,BMW,Porsche). Joskus naurattaa kun kadulta tullut vakioauto tiputtaa nämä pärisevät "kilpurit".

        Moottoriurheilijat tekisivät itselleen suuren palveluksen tulemalla asiassa vastaan, ja silti harrastusta voisi harrastaa jopa entistä enemmän. Ja mikään ei muuttuisi, paitsi melu loppuisi.

        Mistähän repäisit tuon nopeimmat autot ovat hiljaisia-jutun? Ilmeisesti et ymmärrä auton moottorin tehoista ja tekniikasta yhtään mitään. Otetaan 2 viritettyä rata-autoa,teho n.200hv kummassakin.Toiseen laitetaan vakio-auton vakio-putki,toiseen paremmin virtaava,oikeilla vastapaineilla rakennettu tehoputki. Kumpi kiihtyy ja vääntää paremmin? Taidan joutua vastaamaan,kun et sitä luultavasti itse ymmärrä. SE VAKIO-PUTKELLA VARUSTETTU AUTO EI OLE SE NOPEAMPI. Ja on harrastepohjalta aika paha ostaa uutta bemaria missä on valmiiksi tuo 200 hv,tehdä siitä ratalaillinen ja jotenkin edes siedettävä ajaa kilpaa. Ja silti se jää kuplalle missä on saman verran potkua. Ja hinta-ero noin 40 tonnia.(joku ratamies voi korjata jos olen pahasti pielessä tuon hinnan kanssa,epäilen nimittäin ettei 40 riitä)


      • sekokaahari
        Vakaa kannattaja kirjoitti:

        Mistähän repäisit tuon nopeimmat autot ovat hiljaisia-jutun? Ilmeisesti et ymmärrä auton moottorin tehoista ja tekniikasta yhtään mitään. Otetaan 2 viritettyä rata-autoa,teho n.200hv kummassakin.Toiseen laitetaan vakio-auton vakio-putki,toiseen paremmin virtaava,oikeilla vastapaineilla rakennettu tehoputki. Kumpi kiihtyy ja vääntää paremmin? Taidan joutua vastaamaan,kun et sitä luultavasti itse ymmärrä. SE VAKIO-PUTKELLA VARUSTETTU AUTO EI OLE SE NOPEAMPI. Ja on harrastepohjalta aika paha ostaa uutta bemaria missä on valmiiksi tuo 200 hv,tehdä siitä ratalaillinen ja jotenkin edes siedettävä ajaa kilpaa. Ja silti se jää kuplalle missä on saman verran potkua. Ja hinta-ero noin 40 tonnia.(joku ratamies voi korjata jos olen pahasti pielessä tuon hinnan kanssa,epäilen nimittäin ettei 40 riitä)

        Tässä maailmantilassa kannattaa kyllä setviä näitä sekoboltsikaahuun niksejä. Älymystö askartelee oikeiden asioiden parissa! Luonto kiittää ja maailma pelastuu.


      • yöpyöveli
        sekokaahari kirjoitti:

        Tässä maailmantilassa kannattaa kyllä setviä näitä sekoboltsikaahuun niksejä. Älymystö askartelee oikeiden asioiden parissa! Luonto kiittää ja maailma pelastuu.

        Joku taho sentään yrittää ratkaista tätä ongelmaa, mutta toiset ne vaan kiertää aivotonna koslillaan ympyrää....vauh!

        Siinä ei paljon enää automekaanikan opit hetkauta.


      • Vakaa kannattaja
        yöpyöveli kirjoitti:

        Joku taho sentään yrittää ratkaista tätä ongelmaa, mutta toiset ne vaan kiertää aivotonna koslillaan ympyrää....vauh!

        Siinä ei paljon enää automekaanikan opit hetkauta.

        Puupäät luulee että apparanmontun täyttämisellä maailma pelastuu. Ja jos yksi uuno nimen omaan puhui auton tekniikasta ja äänestä,totta kai nyt vastaan aiheeseen enkä ala paasata maailman pelastamisesta kuin joku perkeleen profeetta. (katso kahta ylläolevaa kirjoitusta) Eikä jotenkin kuulosta kovinkaan zen-mäiseltä että naputtaa kotona lämpimässä tietokoneella maailman pelastamisesta. Opetelkaa lukemaan ENNEN kuin kommentoitte.


      • huvittaa
        Vakaa kannattaja kirjoitti:

        Puupäät luulee että apparanmontun täyttämisellä maailma pelastuu. Ja jos yksi uuno nimen omaan puhui auton tekniikasta ja äänestä,totta kai nyt vastaan aiheeseen enkä ala paasata maailman pelastamisesta kuin joku perkeleen profeetta. (katso kahta ylläolevaa kirjoitusta) Eikä jotenkin kuulosta kovinkaan zen-mäiseltä että naputtaa kotona lämpimässä tietokoneella maailman pelastamisesta. Opetelkaa lukemaan ENNEN kuin kommentoitte.

        Helppo kai lukea rivien välistä...Otahan vielä se öölipullo ja halko viereen..heheh!


      • Vakaa kannattaja
        huvittaa kirjoitti:

        Helppo kai lukea rivien välistä...Otahan vielä se öölipullo ja halko viereen..heheh!

        Mitäs ison miehen pitäisi haluta tehdä? Ja olen katsoja,en itse vinguttaja. Toiset tykkää käydä lintuja tiirailemassa,ja toiset katsomassa autourheilua. Onneksi minulla ja pojallani on siihen hieno mahdollisuus täällä Hämeenlinnassa. Eikä tule se mahdollisuus poistumaan.


      • kahjotar
        Vakaa kannattaja kirjoitti:

        Mitäs ison miehen pitäisi haluta tehdä? Ja olen katsoja,en itse vinguttaja. Toiset tykkää käydä lintuja tiirailemassa,ja toiset katsomassa autourheilua. Onneksi minulla ja pojallani on siihen hieno mahdollisuus täällä Hämeenlinnassa. Eikä tule se mahdollisuus poistumaan.

        Kaahuukahjot täällä sekoboltsimetelöintiä puoltaa, maailmanlopun saatesanoja suoltaa!


      • turhuus vs.totuus
        Vakaa kannattaja kirjoitti:

        Mitäs ison miehen pitäisi haluta tehdä? Ja olen katsoja,en itse vinguttaja. Toiset tykkää käydä lintuja tiirailemassa,ja toiset katsomassa autourheilua. Onneksi minulla ja pojallani on siihen hieno mahdollisuus täällä Hämeenlinnassa. Eikä tule se mahdollisuus poistumaan.

        "Hei isi, miksi meillä ei enää kuki ne siniset kukat keväällä tuolla mettässä...ne mitä mummolla oli siinä kuvassa?"

        "Noooh...katsos kun isi tykkäsi mielummin katsoa autoja savuttamassa niiden kukkien vieressä ja pakotti vielä sinutki katsomaan".......


        Voi armas autourheilusaavutukset sentään. Se se vasta oli jotain....


      • Vakaa kannattaja
        turhuus vs.totuus kirjoitti:

        "Hei isi, miksi meillä ei enää kuki ne siniset kukat keväällä tuolla mettässä...ne mitä mummolla oli siinä kuvassa?"

        "Noooh...katsos kun isi tykkäsi mielummin katsoa autoja savuttamassa niiden kukkien vieressä ja pakotti vielä sinutki katsomaan".......


        Voi armas autourheilusaavutukset sentään. Se se vasta oli jotain....

        Rakas huolestunut.Voin luvata että katselen vielä lapsenlapsieni kanssa sinisiä kukkia ja autourheilua. Kuinka puupää voi ihminen olla suvaitsemattomuudessaan. Keksii mitä ponnettomimpia selityksiä yrittäessään nostaa kiinteistönsä arvoa. Asu nyt vaan siinä radan vieressä mistä paikkasi valitsit,nuole haavasi kuin aikuinen ja liity seuraamme katsomaan viihdyttävää autourheilua taas ensi kesänä ;D


      • tuen rataa
        Vakaa kannattaja kirjoitti:

        Rakas huolestunut.Voin luvata että katselen vielä lapsenlapsieni kanssa sinisiä kukkia ja autourheilua. Kuinka puupää voi ihminen olla suvaitsemattomuudessaan. Keksii mitä ponnettomimpia selityksiä yrittäessään nostaa kiinteistönsä arvoa. Asu nyt vaan siinä radan vieressä mistä paikkasi valitsit,nuole haavasi kuin aikuinen ja liity seuraamme katsomaan viihdyttävää autourheilua taas ensi kesänä ;D

        Rata on kuitenkin sijainnut siinä paljon kauemmin kuin asukkaat jotka nyt valittavat melusta.. Olisitte muuttaneet eripuolelle kaupunkia. ei tarvitse sitten minun mielestäni valittaa jos on itse kuitenkin ollut tietoinen siitä. hankkikaapa vaikka valittajat oma elämä?


      • rengasrata
        Vakaa kannattaja kirjoitti:

        Rakas huolestunut.Voin luvata että katselen vielä lapsenlapsieni kanssa sinisiä kukkia ja autourheilua. Kuinka puupää voi ihminen olla suvaitsemattomuudessaan. Keksii mitä ponnettomimpia selityksiä yrittäessään nostaa kiinteistönsä arvoa. Asu nyt vaan siinä radan vieressä mistä paikkasi valitsit,nuole haavasi kuin aikuinen ja liity seuraamme katsomaan viihdyttävää autourheilua taas ensi kesänä ;D

        samaa viihdettä saa kun katsoo kärpäsen lentoa, ja sitä voi tehdä ihan kotisohvalta käsin..eh


      • on kohta
        tuen rataa kirjoitti:

        Rata on kuitenkin sijainnut siinä paljon kauemmin kuin asukkaat jotka nyt valittavat melusta.. Olisitte muuttaneet eripuolelle kaupunkia. ei tarvitse sitten minun mielestäni valittaa jos on itse kuitenkin ollut tietoinen siitä. hankkikaapa vaikka valittajat oma elämä?

        Kaupunki laajenee, rata siirtyy. Se vaan on väistämätöntä, sori!


      • Iisakki hoitaa
        on kohta kirjoitti:

        Kaupunki laajenee, rata siirtyy. Se vaan on väistämätöntä, sori!

        että rata siirtyy,joku on nähnyt taas unta.Rata on ja pysyy,kokeintaan laajenee,sille ei voi mitään nämä pari pillipiiparia.Eihän nyt kaupunki lopeta semmpoista toimintaa mistä on hyötyä kaupungille.Ajatelkaa järjellä,vaikka eipä sitä kaikille ole luotu.


      • Sohvalla
        rengasrata kirjoitti:

        samaa viihdettä saa kun katsoo kärpäsen lentoa, ja sitä voi tehdä ihan kotisohvalta käsin..eh

        lentää siellä missä on paskaa.


      • men jo
        Iisakki hoitaa kirjoitti:

        että rata siirtyy,joku on nähnyt taas unta.Rata on ja pysyy,kokeintaan laajenee,sille ei voi mitään nämä pari pillipiiparia.Eihän nyt kaupunki lopeta semmpoista toimintaa mistä on hyötyä kaupungille.Ajatelkaa järjellä,vaikka eipä sitä kaikille ole luotu.

        Kumpi tuo rahaa enemmän... Kerrostalosviitit metsämaisemissa, vai muutama hikinen kaahari, jotka maksaa kerhomaksua, jos kaikki ei menny jo ööleihin.....Heh!

        Rata siirtyy kaatopaikan lähelle.


    • kjkhfioef

      hienoa lenkkeillä kesällä harjuilla ja pysähtyä hetkeksi katselemaan kun ducatit tai fordit kiertävät rataa..ainutlaatuinen rata tää ahvenisto. painukaa vittuun valittajat, muuttakaa muualle! luuletteko että rata siirretään kun just sun mielestä ei ole kivaa! ite olette siihen muuttaneet, nää aboriginaalit jotka siinä radan vieressä ovat aina asuneet eivät ole niitä valittajia vaan te junantuomat..! itse en seuraa rallia, jonoajo formulaa enkä mitään muutakaan moottoriurheilua mutta appara on ainutlaatuinen rata ja kyllä se moottorin laulu meillekin kuuluu, se on hienoa laulua se!!

      • Marco Polo

        Aloitus oli ihan paikallaan. On ihan selvää, ettei tuollainen älytön meteli ole paikallaan rauhallisen luontoalueen vieressä (luonnonsuojelualue!) ja ihmisten asuntojen lähellä. Kovameteliset kilpa-ajot eivät kuulu Ahvenistolle.
        Kummia valittajia ovat ne, jotka lähtevät tällaisesta selväjärkisestä kannanotosta valittamaan. Kumpikohan on juntinpaa- tuo melunpito tai se, että joku menee sitä paikalle kuuntelemaan ja katsomaan , kun autot vilahtaa ohi


      • Suvaitsevainen suoma
        Marco Polo kirjoitti:

        Aloitus oli ihan paikallaan. On ihan selvää, ettei tuollainen älytön meteli ole paikallaan rauhallisen luontoalueen vieressä (luonnonsuojelualue!) ja ihmisten asuntojen lähellä. Kovameteliset kilpa-ajot eivät kuulu Ahvenistolle.
        Kummia valittajia ovat ne, jotka lähtevät tällaisesta selväjärkisestä kannanotosta valittamaan. Kumpikohan on juntinpaa- tuo melunpito tai se, että joku menee sitä paikalle kuuntelemaan ja katsomaan , kun autot vilahtaa ohi

        Kyllä tämä teidän jatkuva valitus tuntuu junttien touhulle.
        Antakaa toisten harrastaa mitä haluavat. Hieman suvaitsevutta kansalaiset, ei pelkästään omaan napaan tuijottelua.


      • gorilla puussa
        Suvaitsevainen suoma kirjoitti:

        Kyllä tämä teidän jatkuva valitus tuntuu junttien touhulle.
        Antakaa toisten harrastaa mitä haluavat. Hieman suvaitsevutta kansalaiset, ei pelkästään omaan napaan tuijottelua.

        tollasten moottorikilpailujen viehätys näille vähän jälkeen jääneille juontuu siltä ajalta, kun olimme gorillana puussa ja katselimme sieltä, kun saaliit vilahtelivat maassa ... että gorillan pienille aivoille varmaan hyvinkin mielenkiintoinen juttu ...


      • mällihuuli
        gorilla puussa kirjoitti:

        tollasten moottorikilpailujen viehätys näille vähän jälkeen jääneille juontuu siltä ajalta, kun olimme gorillana puussa ja katselimme sieltä, kun saaliit vilahtelivat maassa ... että gorillan pienille aivoille varmaan hyvinkin mielenkiintoinen juttu ...

        Tämä sama juttuhan on takana tämän juopottelunuuskaamisväkivaltajääkiekon menestyksessä. Ja se että on olemassa niin suuri määrä pieniaivoisia ryyppäämiseen taipuvaisia ihmisiä!


      • samaa mieltä
        mällihuuli kirjoitti:

        Tämä sama juttuhan on takana tämän juopottelunuuskaamisväkivaltajääkiekon menestyksessä. Ja se että on olemassa niin suuri määrä pieniaivoisia ryyppäämiseen taipuvaisia ihmisiä!

        On helppo heti hyväksyä nämä kaksi edellistä näkemystä. Siinä näkijä!


      • siltainsinööri
        Marco Polo kirjoitti:

        Aloitus oli ihan paikallaan. On ihan selvää, ettei tuollainen älytön meteli ole paikallaan rauhallisen luontoalueen vieressä (luonnonsuojelualue!) ja ihmisten asuntojen lähellä. Kovameteliset kilpa-ajot eivät kuulu Ahvenistolle.
        Kummia valittajia ovat ne, jotka lähtevät tällaisesta selväjärkisestä kannanotosta valittamaan. Kumpikohan on juntinpaa- tuo melunpito tai se, että joku menee sitä paikalle kuuntelemaan ja katsomaan , kun autot vilahtaa ohi

        Jos tosiaan on tuo meteli niin ärsyttävää ja tukalaa, niin muuta ihmeessä muualle. Radalla on ajettu jo -60 luvusta alkaen.Mielestäni radalta kuuluu liian vähän meteliä, äänettömyys ei tuo euroja köyhälle kylälle. Mutta jos ko.Marco Polo, yksinkertaisuus haluaisi 24/7 metelin kuriin, niin alkakoon taistelemaan moottoritien sulkemista vastaan. Se jos joku on ääniriesa. Epäilempä pahinta että ko.MP heittää lusikkansa nurkkaan paljon aikaisemmin.


      • Anonyymi

        Sivu ei toimi


    • Keij0o0o0o0oo0

      Olet varmaan ainoa.
      Työnnä vaan sitä lantaa syvemmälle korvakäytävään niin kyllä se melu vähenee.

      • Just joo

        Kyllä moottoriradasta valitetaan kun kuuluu meteliä mut miten on kun armeijan pojat käy sotimassa takahätilässä ja se metelu kuuluu ympäri vuoden!


    • Autourheilu-fani

      Muuta toiselle puolelle kaupunkia, jos se vituttaa. Tai mee kaverilles tai eukolles/ukolles, jos sulla sellaista edes on.

      • Anonyymi

        Suksi kuuseen sinne Miehikkilään


    • APPARAN PUOLESTA

      PITÄSKÖ TOI MOOTTORITIEKIN SIIRTÄÄ JOHONKIN KUN AUTOT PÖRRÄÄ EES TAAS TAI VESISTÖ IMASTA TYHJÄKSI VENEE,JETIT JNE NIIN JA TALVELLA KELKAT MELUAA ONHAN NÄITÄ VALITUS KOHTEITA.MITÄ JOS TALVELLA HIIHDETTÄS LUONNONLUMELLA SIELLÄ APPARALLA NIIN EI TARTTIS KUUNNELLA JOKA PÄIVÄ/YÖ LUMITYKIN VIHELLYSTÄ SEHÄN EI KETÄÄN HÄIRITSE.

      EIKÖHÄN ASI OLE NIIN ANNETAAN JOKAISELLE MAHDOLLISUUS HARRASTAA OMIA LAJEJAAN RAUHASSA JA LOPETETAAN TÄÄ PERKELEEN VALITUS

    • Enorobotti

      Tiiriössä kun käy kaupassa, niin ihan hirvittävä meteli kuuluu sinne. Sääliksi käy niitä ihmisparkoja, jotka tietämättään muuttavat sinne asumaan.

    • kohtasealkaajees

      Hienoa kohta saadaan haistella bentsiinin tuoksua. Mitä Hämeenlinna olisi ilman moottorirataa ei yhtään mitään. olisi vielä käpykylämaisempi mitä nyt, vai voisiko olla. Mistä Hämeenlinna tunnetaan, tietysti moottoriradasta sekä poliitikkojen tappelusta ja SCC touhuista. Näistä ainoa positiivinen on moottorirata. Nämä narisevat (ihmisparat) jotka ovat muuttaneet moottoriradan lähelle, miksi olette menneet sinne kun tiesitte tästä "metelistä". Moottorirata on ja pysyy, ei sitä lopeteta näitten muutamien narisijoitten takia.

      • Anonyymi

        Koko rata pitäisi poistaa ja lopettaa välittömästi.
        Miten voi olla mahdollista että rata joka on vaarallinen ajajille sekä melusaasteen/co2 osalta on vielä toiminnassa.
        Toivottavasti nimiadressin vaikutus olisi meille myönteinen.


    • Anonyymi

      Hienoa rata avataan pian. Mikä sen hienompaa kun seurata autojen kiitämistä. Tämän nimiadressisi saat laittaa sinne minne ei valo paista, siitä ei ole mityään hyötyä. ilman tätä rataa ei nämä muutamat ulkopaikkakuntalaiset ei pääsisi talvella esitteleen uusia Hiihtovarusteitaan.

    • Anonyymi

      Minä ajan kovaa vain kolmostiellä. Ennätys viime elokuulta 331 km/h.

      Tänä kesänä on tarkoitus yrittää pistää vielä paremmaksi.
      Heitä Skodahomo voltti!

      • Anonyymi

        Oho, autolla vai prätkällä?


    • Anonyymi

      Taas on unta nähty.

    • Anonyymi

      Moottoriharrastajat ei muuta teekkään elämässä kun runkkaa moottoreita ja imppaa öljyä. no life

    • Anonyymi

      Niillä on sentään elämä, eivät tarvitse sossulta tai kelalta apua.

    • Anonyymi

      Lakkautettava olisi se on selvää, asun itse ruununmyllyssä ja kuuluu ihan sinne astikin sopivalla ilmalla

      • Anonyymi

        Harakkamäessä sinä asut, meteliin tottuneena.


    • Anonyymi

      Juurikin näin

      • Anonyymi

        Radan leveys tuplattava ja kilometri lenkkiä lisää, jotta saamme F1set Suomeen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Radan leveys tuplattava ja kilometri lenkkiä lisää, jotta saamme F1set Suomeen

        Kyllä. Tilaa olisi ja harjun läpi tunneleita. Kannatan.


    • Anonyymi

      Ei ahvenistoa saa lopettaa. kivat uimapaikat ja lenkkeilypolut !

    • Anonyymi

      juu

    • Anonyymi

      Euroopassa on paljon ratoja lähellä asutusta,taidat todellakin olla ainut🤔

    • Anonyymi

      Joo ja eilen radalla oli jotain tapahtumaa.. Autoja oli parkissa jalkakäytävällä ja pyörätiellä.. Ja osittain tien puolella vaikka oli pysäköintikieltomerkki..
      Ei juma.... ta missä oli poliisit.. Seuraavan kerran kuvaan ja laitan sisäministeriöön kuvat.. Eikös ne valvo poliisin toimia...

      Ampumaradan vois helposti siirtää muualle.. Aika hurja pauke on kun harjua kävelee. Mitä tuumii linnut?
      Tässä olis birdlifelle ihan aiheellista tekemistä....tai vihreille..

    • Anonyymi

      Taidat olla niitä persuja, jotka valittavat kaikista asioista.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1731
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe