Loirin lempiruokia

Anonyymi-ap

Ravintola Elite tarjoilee Loiri menyytä, jonka pääruoka on läskisoosi tuppiperunoilla. Hernekeittopurkin Loiri maustoi mm. kurkumalla, porolla ja maustekermalla. Lohen hän haudutti kermassa. Aika epäterveellisiä nuo kaikki.Toivottavasti Suomen kansa ei ota oppia.

50

637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä sitä voi välillä herkutella, minä ainakin.

      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🍒 ­­N­y­­­m­­f­­o­m­­a­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17871462q

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Elite hakee nostetta ravintolalleen.

      • Anonyymi

        Niin hakee, mutta keino sen saavuttamiseen on moraalisesti hyvin kyseenalainen.

        kylmätotuus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin hakee, mutta keino sen saavuttamiseen on moraalisesti hyvin kyseenalainen.

        kylmätotuus

        Kuinka niin on kyseenalainen?


      • Anonyymi

        Eliten ei tarvitse hakea mitään. Se on Töölön arvostetuin ravintola, Lallukan taiteilijakodin asukkaiden kantapaikka, pihassaan Mika Waltarille omistettu taideteos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eliten ei tarvitse hakea mitään. Se on Töölön arvostetuin ravintola, Lallukan taiteilijakodin asukkaiden kantapaikka, pihassaan Mika Waltarille omistettu taideteos.

        Komppaan sinua, paitsi, että siellä käy muitakin, kuin Lallukassa asuvat. Minäkin muutaman kerran vuodessa käyn syömässä siellä.

        Kesäterassikin on yksi kantakaupungin miellyttävimpiä.


    • Anonyymi

      Elite on tunnettu ryyppymestana.

      • Anonyymi

        Käytkö siellä useinkin, kun tuon muka tiedät?


      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Siellä on mm. Tauno Palon nimikkopöytä. Näin olen lukenut jostain.
        Elite, Kosmos ja Corona baari, Manala.

        Sitten sikariportaan Palace, Hotelli Torni ja Lehtovaara ym.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa. Siellä on mm. Tauno Palon nimikkopöytä. Näin olen lukenut jostain.
        Elite, Kosmos ja Corona baari, Manala.

        Sitten sikariportaan Palace, Hotelli Torni ja Lehtovaara ym.

        että ihan lehdestä on luettu😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        että ihan lehdestä on luettu😂😂😂

        Kyllä vain silloin tällöin Elitestä tehdään lehtijuttuja.
        Olen itse ollut asiakkaana muistaakseni 7 vuotta sitten. Oli kollegan eläkkeelle siirtymisen läksiäiset.
        Eliten terassi on oikein viehättä.

        Tässä linkki mainitsemaani Tauno Palon nimikkopöytään.
        https://www.elite.fi/tilat/

        Mikä sinua noin nauratti lehtijutussa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vain silloin tällöin Elitestä tehdään lehtijuttuja.
        Olen itse ollut asiakkaana muistaakseni 7 vuotta sitten. Oli kollegan eläkkeelle siirtymisen läksiäiset.
        Eliten terassi on oikein viehättä.

        Tässä linkki mainitsemaani Tauno Palon nimikkopöytään.
        https://www.elite.fi/tilat/

        Mikä sinua noin nauratti lehtijutussa?

        Terassi on siis viehättäVÄ :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vain silloin tällöin Elitestä tehdään lehtijuttuja.
        Olen itse ollut asiakkaana muistaakseni 7 vuotta sitten. Oli kollegan eläkkeelle siirtymisen läksiäiset.
        Eliten terassi on oikein viehättä.

        Tässä linkki mainitsemaani Tauno Palon nimikkopöytään.
        https://www.elite.fi/tilat/

        Mikä sinua noin nauratti lehtijutussa?

        Oisko se, että sinä komppaat sitä, että Elite olisi ryypymesta, siksi, että siellä on Tauno Palon nimikkopöytä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oisko se, että sinä komppaat sitä, että Elite olisi ryypymesta, siksi, että siellä on Tauno Palon nimikkopöytä.

        Kyllähän Tauno Palo ja Matti Pellonpää olivat kuuluisia myös siitä että heille maistui alkoholi.
        "Leima" lyödään ravintolaan asiakaskunnan perusteella.
        Leimaa kirkastetaan kuuluisuuksien lempiruuilla ruokalistoissa.
        Sea Horse on myös "kuuluisa" intelligenttien kosteista illanvietoista kuten Elite.
        Ravintola Bulevardilla omat kuuluisuudet jne.

        Saat toki nauraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän Tauno Palo ja Matti Pellonpää olivat kuuluisia myös siitä että heille maistui alkoholi.
        "Leima" lyödään ravintolaan asiakaskunnan perusteella.
        Leimaa kirkastetaan kuuluisuuksien lempiruuilla ruokalistoissa.
        Sea Horse on myös "kuuluisa" intelligenttien kosteista illanvietoista kuten Elite.
        Ravintola Bulevardilla omat kuuluisuudet jne.

        Saat toki nauraa.

        Sinun tapauksessasi se leima lyödään kahden asiakkaan perusteella. :)

        Mitenkähän kosteita onkaan nuo lähiöiden pubit? Onko niistä kirjoiteltu lehdissä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinun tapauksessasi se leima lyödään kahden asiakkaan perusteella. :)

        Mitenkähän kosteita onkaan nuo lähiöiden pubit? Onko niistä kirjoiteltu lehdissä?

        Höpö höpö kahdesta asiakkaasta. Ovat vain kuuluisammasta päästä julkisuuden henkilöitä. Elitessä käy teatteriväkeä ja ihan tavallista tallaajaa.
        Moni tavis saattaa tulla ihan vaan vaikka sen takia, että Vesku on ollut asiakkaana ja haluaa syödä samaa ruokaa kuten Vesku.

        Kyllä lähiöiden pubeista on kirjoitettu paljonkin ainakin paikallislehdissä.
        Karvalakkikansaa, mutta julkkiksia myös .

        Menehän nyt etsimään josko Paloma tai Korppis olisi palstoilla. Heiltä onnistuu jankkaaminen paremmin kuin minulta.

        Minä käyn usein Bulevardin Ekbergin kahvilassa. Hyvien leivonnaisten ja kahvin lisäksi saattaa paikalla olla myös joku julkisuudesta tuttu henkilö. En kerro enempää. Helsinki on pieni kaupunki riippuen siitä mihin vertaa.

        Mukavaa päivää sinulle ja kiitos mielenkiinnosta ravintolakulttuuriin :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö kahdesta asiakkaasta. Ovat vain kuuluisammasta päästä julkisuuden henkilöitä. Elitessä käy teatteriväkeä ja ihan tavallista tallaajaa.
        Moni tavis saattaa tulla ihan vaan vaikka sen takia, että Vesku on ollut asiakkaana ja haluaa syödä samaa ruokaa kuten Vesku.

        Kyllä lähiöiden pubeista on kirjoitettu paljonkin ainakin paikallislehdissä.
        Karvalakkikansaa, mutta julkkiksia myös .

        Menehän nyt etsimään josko Paloma tai Korppis olisi palstoilla. Heiltä onnistuu jankkaaminen paremmin kuin minulta.

        Minä käyn usein Bulevardin Ekbergin kahvilassa. Hyvien leivonnaisten ja kahvin lisäksi saattaa paikalla olla myös joku julkisuudesta tuttu henkilö. En kerro enempää. Helsinki on pieni kaupunki riippuen siitä mihin vertaa.

        Mukavaa päivää sinulle ja kiitos mielenkiinnosta ravintolakulttuuriin :)

        Onko yksi viesti jankkaamista?

        Pahoittelen, kunhan tässä lueskelin tätä palstaa odottaen hiusten kuivumista.
        Toki tiedän minä kokoinen Stadi on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä vain silloin tällöin Elitestä tehdään lehtijuttuja.
        Olen itse ollut asiakkaana muistaakseni 7 vuotta sitten. Oli kollegan eläkkeelle siirtymisen läksiäiset.
        Eliten terassi on oikein viehättä.

        Tässä linkki mainitsemaani Tauno Palon nimikkopöytään.
        https://www.elite.fi/tilat/

        Mikä sinua noin nauratti lehtijutussa?

        Olen istunuttuossa kantapöydässä, tosin omassa seurassani, en noiden taiteilijoiden.


      • Anonyymi

        Elite on ruokaravintola eikä mikään yökerho.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oisko se, että sinä komppaat sitä, että Elite olisi ryypymesta, siksi, että siellä on Tauno Palon nimikkopöytä.

        Tauno Palo oli näyttelijä. Ei kuuluisa ryyppääjä.


      • Anonyymi

        Varmaan iltaunisten vanhusten ryyppymesta, sillä se suljetaan klo 21.


    • Anonyymi

      HYiiiii en söis läskisoosia,,, yöööööökkk,,,

      • Anonyymi

        En minäkään, lapsena sitä oli melkein joka päivä suolatusta läskistä.


    • Ravintoloilla on usein tuollaisia taiteilija-ruokalistoja, esimerkiksi paikallisiin taidenäyttelyihin liittyen. Muutama vuosi sitten nautin siskojeni kanssa Helene Schjerfbeckin Ateneumin näyttelyn yhteydessä siihen suunnitellun menun helsinkiläisravintolassa, ruokalistoja oli useammassakin paikassa. Ruokalajeilla oli yhtymäkohtia taiteen teemoihin, se oli erityisen esteettisesti koottu lautasille, kevyt ja monipuolinen.

      Hiljattain mökiltä palatessa pysähdyimme Mäntässä Serlachius-veljesten museoissa, ja Göstassa nautimme neljän ruokalajin lounaan, järven ja meren antimet sekä varhaisvihannekset pääosassa. Korvasieniruoka hiukan houkutti, mutta korvasienet olemme varmuuden vuoksi jättäneet rauhaan kohta jo 50 vuotta sitten, kun lapsia alkoi syntyä, vaikka niitä näkyi omassa metsässäkin nyt jo nousseen. Jälkiruokana oli kuusenkerkkäjäätelöä ja kerkkää näytti olevan Loirinkin jälkkärissä lakkaparfaitin kera. Loirin alkuruuan huolisin mielelläni, toast skagenin siian mädillä, mutta se pääruoka saisi jäädä väliin.

      Omilla kutsuilla on kiva, jos ruualla ja kattauksella on tarinoita ja sanottavaa pöydän äärellä istuville. Näin kesäaikaan pihalta ja luonnosta saa rekvisiittaa ainakin koristeisiin, kuusenkerkkäsiirappia en kylläkään ala keittelemään. Ensimmäiset raparperit on jo nautittu piirakassa, ja kyllä nuorista nokkosistakin ainakin kerran laitan keittoa.

      • Anonyymi

        Lihis kahella nakilla, paljo sinappikurkku jutskaa.


    • Anonyymi

      Ei kenelläkään ole rahaa noin kalliisiin ruokiin nykyään, läskisoosikin on äärettömä'n kallista jo.

      • Anonyymi

        Sinäkö tiedät kaikkien ihmisten rahavarat?


      • Anonyymi

        Miten ravintolat tulisi toimeen, jos ihmiset ei niissä kävisi?


    • Anonyymi

      On hienoa, että on vielä Eliten kaltaisia ravintoloita.

      Kaikki emme välitä, "susista", ranskalaisista potuista, hampurilaisista, "kebakoista" jne.

      • Anonyymi

        Joka marketissakin sitä sussia tuputetaan. Kerran ostin oli kova hinta eltaantuneesta lohisiivusta ja riisimöykystä. Kaukana aidosta japanilaisesta, pyyntituoreesta merikalasta valmistetusta.Sellaistakin olen saanut ja tiedän eron.
        En tykkää myöskään Aasian liian maustetuista ruuista. Niissä huonot raaka aineet peitetään tulisilla mausteilla. Jää pitkäksi aikaa korventava tunne mahaan.


    • Anonyymi

      Elite moskovitz Moskovasta!😋

      • Anonyymi

        Antakaa sen Loirin olla jo!

        Joka paikassas jankutetaan siitä.
        Tekemällä tehdään juttua ja täälläkin on pakko jonkun aina vetää esille se!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antakaa sen Loirin olla jo!

        Joka paikassas jankutetaan siitä.
        Tekemällä tehdään juttua ja täälläkin on pakko jonkun aina vetää esille se!

        Miksi suurmies pitäisi unohtaa ja pyyhkiä historiasta? Tuo oma ruokalista on kunnianodoitus Loirille ja Suomen ruokaperinteelle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Antakaa sen Loirin olla jo!

        Joka paikassas jankutetaan siitä.
        Tekemällä tehdään juttua ja täälläkin on pakko jonkun aina vetää esille se!

        Minusta ketju oli mielenkiintoista lukea. Aine kosketti vei menneisyyteen ravintolaelämään kuus-seitkyt ja kahdeksankytluvuille. Työskentelin seitkytluvulta alkaen tarjoilijana aina kahdeksankytluvun alkupuoleen.

        Ravintoloilla oli vakioasiakkaita joilla oli omat mieleiset pöytänsä, juomansa ja ruokansa. Se oli viehättävää aikaa, asiakkaita palveltiin persoonina.

        Muistan erään vanhan herran joka kävi silloin tällöin päiväpaukuilla. Kun näimme hänen tulevan pyysimme viinakassalta valmiiksi hänen vakiotrinkkinsä.

        Aivan tuli ikävä noita aikoja ; ))


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Minusta ketju oli mielenkiintoista lukea. Aine kosketti vei menneisyyteen ravintolaelämään kuus-seitkyt ja kahdeksankytluvuille. Työskentelin seitkytluvulta alkaen tarjoilijana aina kahdeksankytluvun alkupuoleen.

        Ravintoloilla oli vakioasiakkaita joilla oli omat mieleiset pöytänsä, juomansa ja ruokansa. Se oli viehättävää aikaa, asiakkaita palveltiin persoonina.

        Muistan erään vanhan herran joka kävi silloin tällöin päiväpaukuilla. Kun näimme hänen tulevan pyysimme viinakassalta valmiiksi hänen vakiotrinkkinsä.

        Aivan tuli ikävä noita aikoja ; ))

        Ei kai se viinan kantaminen ukkojen eteen niin kehuttavaa hommaa ole. Monet juo itsensähumalaan ja ovat epämiellyttäviä. Iltä ja yötyötä enimmäkseen, aina jalkojen päällä ja pitää olla kohtelias ikävillekkin asiakkaille.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai se viinan kantaminen ukkojen eteen niin kehuttavaa hommaa ole. Monet juo itsensähumalaan ja ovat epämiellyttäviä. Iltä ja yötyötä enimmäkseen, aina jalkojen päällä ja pitää olla kohtelias ikävillekkin asiakkaille.

        Ei tarjoilutyö tasokkaissa ravintoloissa ole pelkästään viinan kantoa. Miksikähän ikäihmisillä on noin omituinen kuva ravintolatyöstä.

        Kuppiloissakin tarjoilijan velvollisuuksiin kuuluu lopettaa viinan tarjoilu jos hän huomaa asiakkaan päihtyneen liikaa.

        Vuorotyötä ja jalkojen päällä, nuori ja terve. Muistan kun aloitin ensimmäisessä paikassani seitkytluvun alussa, tienasin enempi kuin yo-veljeni istumatöissä.

        No, siirryin myöhemmin opetystehtäviin.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Ei tarjoilutyö tasokkaissa ravintoloissa ole pelkästään viinan kantoa. Miksikähän ikäihmisillä on noin omituinen kuva ravintolatyöstä.

        Kuppiloissakin tarjoilijan velvollisuuksiin kuuluu lopettaa viinan tarjoilu jos hän huomaa asiakkaan päihtyneen liikaa.

        Vuorotyötä ja jalkojen päällä, nuori ja terve. Muistan kun aloitin ensimmäisessä paikassani seitkytluvun alussa, tienasin enempi kuin yo-veljeni istumatöissä.

        No, siirryin myöhemmin opetystehtäviin.

        Yo ei olekkaan mikään ammattitutkinto, ei sillä kunnon työpaikkaa saa. Etkös sinä ollut kuppilayrittäjänäkin pitkään?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yo ei olekkaan mikään ammattitutkinto, ei sillä kunnon työpaikkaa saa. Etkös sinä ollut kuppilayrittäjänäkin pitkään?

        Veljeni on jo eläkkeellä, siirtyi vapaalle kunnanjohtotehtävistä. Ei minulla ollut kuppilaa vaan juhlapalveluihin erikoistunut yritys lounasravintolan yhteydessä.
        Haluatko ansioluettelot sisaruksistani 😊


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yo ei olekkaan mikään ammattitutkinto, ei sillä kunnon työpaikkaa saa. Etkös sinä ollut kuppilayrittäjänäkin pitkään?

        Tiedän montakin, joilla on vain Yo ja ovat todella menestyneitä.
        Eikö tämä meidän nykyinen ulkoministerikin ole vain yo?

        Katsos, kun ei se tutkinto tee sitä duunia, vaan ihminen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tiedän montakin, joilla on vain Yo ja ovat todella menestyneitä.
        Eikö tämä meidän nykyinen ulkoministerikin ole vain yo?

        Katsos, kun ei se tutkinto tee sitä duunia, vaan ihminen.

        No, kirjoitin seitkytluvulta, joten me sisarukset emme vielä olleet jatko opintoja suorittanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedän montakin, joilla on vain Yo ja ovat todella menestyneitä.
        Eikö tämä meidän nykyinen ulkoministerikin ole vain yo?

        Katsos, kun ei se tutkinto tee sitä duunia, vaan ihminen.

        Joo mutta moniin arvostettuihin töihin on vaatimuksena tietty tutkinto. Esim. lääkäriksi, sairaanhoitajaksi, juristiksi, lentäjäksi, opettajan virkoihin. Vaikka on miten fiksu ihminen, ei pääse lääkäriksi ilman tutkintoa.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Veljeni on jo eläkkeellä, siirtyi vapaalle kunnanjohtotehtävistä. Ei minulla ollut kuppilaa vaan juhlapalveluihin erikoistunut yritys lounasravintolan yhteydessä.
        Haluatko ansioluettelot sisaruksistani 😊

        Olethan tuota tuputtanut palstoille koko sukusi ja suvun ulkopuolistenkin ” ansioluettelot” ihan ilman että kukaan olisi pyytänyt tai että niissä olisi jotain hienoa ja ihmeellistä.


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        No, kirjoitin seitkytluvulta, joten me sisarukset emme vielä olleet jatko opintoja suorittanut.

        Ymmärsin sen. :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olethan tuota tuputtanut palstoille koko sukusi ja suvun ulkopuolistenkin ” ansioluettelot” ihan ilman että kukaan olisi pyytänyt tai että niissä olisi jotain hienoa ja ihmeellistä.

        Niin olen, etkä ymmärrä kuitenkaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joo mutta moniin arvostettuihin töihin on vaatimuksena tietty tutkinto. Esim. lääkäriksi, sairaanhoitajaksi, juristiksi, lentäjäksi, opettajan virkoihin. Vaikka on miten fiksu ihminen, ei pääse lääkäriksi ilman tutkintoa.

        Miksi kirjoitat päivän selvää pässinlihaa?


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        Miksi kirjoitat päivän selvää pässinlihaa?

        Etkö nyt ymmärrä? Hän haluaa ilmoittaa mitkä on arvostettuja ja kenties niitä KUNNON
        työpaikan omaavia ihmisiä. :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yo ei olekkaan mikään ammattitutkinto, ei sillä kunnon työpaikkaa saa. Etkös sinä ollut kuppilayrittäjänäkin pitkään?

        Miten määrittelet kunnon työpaikan?


      • Anonyymi
        korppis kirjoitti:

        No, kirjoitin seitkytluvulta, joten me sisarukset emme vielä olleet jatko opintoja suorittanut.

        Milloin susta tuli hovimestari?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kai se viinan kantaminen ukkojen eteen niin kehuttavaa hommaa ole. Monet juo itsensähumalaan ja ovat epämiellyttäviä. Iltä ja yötyötä enimmäkseen, aina jalkojen päällä ja pitää olla kohtelias ikävillekkin asiakkaille.

        Iloitse!
        Uusi tieto, josta voi muistuttaa seuraavat pari vuotta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe