Tunkkaiset soosit

Anonyymi-ap

Harmittaa kun lounas pöydän ruuat sotketaan oksettaviin litku kastikeisiin, niin lihat, kanat ja kalat. Eikö enää osata tehdä kunnon ruskeaa kastiketta, tai kerma kastikeetta joissa on raikas koti ruuuan maku

7

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä osataan.

      Mutta taitaa lounasruuat olla tehty tukun tuotteista, jotain standardisoossia. Käy jossain kalliimmassa paikassa, silloin varaa käyttää aineisiin rahaa kokkailuun aikaa. Mutta laatu siis maksaa enenpi, kuin bulkkilounas.

      Itteä tympinyt valmismarinadit. Usein marinoidut kanankoivet, lihatkin valmismarinoituja standarti marinadilla, sillä pahanmakuisella Tarkoitus kai lähinnä lisätä myyntiaikaa pakkauksiin. Käytännössä pitää aina pestä koivet puhtaaksi marinadista, että pääsee joko ite marinoimaan, mutta edes maustamaan paremmin.

      Onneks kaupoissa kuitenkin yleensä marinoimatontakin kanaa ja lihaa, yleensä kalliimmalla kilohinnalla, marinadi kai halvempaa, kuin kananliha.

      =DW=

    • Anonyymi

      En ole ostanut koskaan maustettuja vaan maustamattomia liha tuotteita joista näen minkä näköisiä ne ovat. Olen joskus ostanut maustetun ja se riitti en voi syödä sen makuista se on pahaa. En marinoi mitenkään vaan pannulle semmoisena ja mausteet sekaan ja paistan. En tee jauhokastikkeita.
      Jauheliha paistuu ilman rasvaa ja lisään vettä ja kiehutan.
      Broilerin fileetä paistan voissa. Käytän myös voita leivän päälle. Käytin vuosia oivariinia joka ei maistu ruualle. En ikinä syö sitä mautonta korviketta.

    • Anonyymi

      Öljyä

    • Anonyymi

      Ne kastikkeet yleensä tehdään valmiista jauheista jotka vaan sekoitetaan veteen. Niitä jauheita löytyy ihan kotonakin käytettäviksi , esim blå band nimellä. Helppoa ja nopeaa, kuka tykkää kuka ei.
      Itse sain aikoinaan töissä ihan tarpeeksi ja kotona en niitä ole koskaan käyttänyt vaan teen ne harvat kastikkeeni ihan itse.
      Nykyään rajoittaa myös n. 20 vuotta sitten puhjennut mausteallergia eräille mausteille ja kaikki valmiiksi marinoidut on myös pannassa. Harvoin käyn edes ulkona syömässä kun aina pitää hyvin tarkkaan selvittää mausteet ruuista ja aina siitä ei edelleenkään tunnuta tykkäävän.
      Paras oli kun kahvilla käydessä olisin ottanut sämpylän niin jokaisessa oli tuoretta paprikaa ja kun mainitsin siitä niin nuori myyjäneitonen tuumasi että voihan sen ottaa pois. Kun sanoin että sitä ei saa olla missään muodossa minun syömisissä niin kohautti vain olkapäitään ja käänti selkänsä. Enpä asioi enää siinä kahvilassa.

      ent kyökkipiika

    • Anonyymi

      Miksi syödä lounaspöytiä jos kastikkeet harmittavat? Eväät mukaan töihin ja kotona tekee sitten oman mielensä mukaisia kastikkeita jos ollenkaan?
      Itse olen lopettanut kastikkeiden käytön lähes kokonaan. En näe niille tarvetta. Ainoa poikkeus ovat maksapihvit, joiden paistoliemestä teen ruskean kastikkeen, jossa annan maksapihvien muhia vähän aikaa niiden paiston jälkeen, jolloin pihvit ovat todella mureita.

    • Anonyymi

      Riippuu lounasravintolasta, esimerkiksi Tuusulassa Kerholla on aina maukkaat kastikkeet ja kaikki muukin, siellä käyn aina lounaalla jos liikun lounasaikaan niillä main.

    • Anonyymi

      Joo vaikuttaa siltä, että kypsät lihat ja broilerit lämmitetään ja kaadetaan valmis eksootinen kastike sekaan. Miksei kastike voisi olla eri astiassa mistä voisi ottaa jos sydänalus kestää. Ihan yksinkertainen voi kastike tai vuolukerma peittoaisi nämä hoisin kastikeet

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe