Harmittaa kun lounas pöydän ruuat sotketaan oksettaviin litku kastikeisiin, niin lihat, kanat ja kalat. Eikö enää osata tehdä kunnon ruskeaa kastiketta, tai kerma kastikeetta joissa on raikas koti ruuuan maku
Tunkkaiset soosit
7
243
Vastaukset
- Anonyymi
Kyllä osataan.
Mutta taitaa lounasruuat olla tehty tukun tuotteista, jotain standardisoossia. Käy jossain kalliimmassa paikassa, silloin varaa käyttää aineisiin rahaa kokkailuun aikaa. Mutta laatu siis maksaa enenpi, kuin bulkkilounas.
Itteä tympinyt valmismarinadit. Usein marinoidut kanankoivet, lihatkin valmismarinoituja standarti marinadilla, sillä pahanmakuisella Tarkoitus kai lähinnä lisätä myyntiaikaa pakkauksiin. Käytännössä pitää aina pestä koivet puhtaaksi marinadista, että pääsee joko ite marinoimaan, mutta edes maustamaan paremmin.
Onneks kaupoissa kuitenkin yleensä marinoimatontakin kanaa ja lihaa, yleensä kalliimmalla kilohinnalla, marinadi kai halvempaa, kuin kananliha.
=DW= - Anonyymi
En ole ostanut koskaan maustettuja vaan maustamattomia liha tuotteita joista näen minkä näköisiä ne ovat. Olen joskus ostanut maustetun ja se riitti en voi syödä sen makuista se on pahaa. En marinoi mitenkään vaan pannulle semmoisena ja mausteet sekaan ja paistan. En tee jauhokastikkeita.
Jauheliha paistuu ilman rasvaa ja lisään vettä ja kiehutan.
Broilerin fileetä paistan voissa. Käytän myös voita leivän päälle. Käytin vuosia oivariinia joka ei maistu ruualle. En ikinä syö sitä mautonta korviketta. - Anonyymi
Öljyä
- Anonyymi
Ne kastikkeet yleensä tehdään valmiista jauheista jotka vaan sekoitetaan veteen. Niitä jauheita löytyy ihan kotonakin käytettäviksi , esim blå band nimellä. Helppoa ja nopeaa, kuka tykkää kuka ei.
Itse sain aikoinaan töissä ihan tarpeeksi ja kotona en niitä ole koskaan käyttänyt vaan teen ne harvat kastikkeeni ihan itse.
Nykyään rajoittaa myös n. 20 vuotta sitten puhjennut mausteallergia eräille mausteille ja kaikki valmiiksi marinoidut on myös pannassa. Harvoin käyn edes ulkona syömässä kun aina pitää hyvin tarkkaan selvittää mausteet ruuista ja aina siitä ei edelleenkään tunnuta tykkäävän.
Paras oli kun kahvilla käydessä olisin ottanut sämpylän niin jokaisessa oli tuoretta paprikaa ja kun mainitsin siitä niin nuori myyjäneitonen tuumasi että voihan sen ottaa pois. Kun sanoin että sitä ei saa olla missään muodossa minun syömisissä niin kohautti vain olkapäitään ja käänti selkänsä. Enpä asioi enää siinä kahvilassa.
ent kyökkipiika - Anonyymi
Miksi syödä lounaspöytiä jos kastikkeet harmittavat? Eväät mukaan töihin ja kotona tekee sitten oman mielensä mukaisia kastikkeita jos ollenkaan?
Itse olen lopettanut kastikkeiden käytön lähes kokonaan. En näe niille tarvetta. Ainoa poikkeus ovat maksapihvit, joiden paistoliemestä teen ruskean kastikkeen, jossa annan maksapihvien muhia vähän aikaa niiden paiston jälkeen, jolloin pihvit ovat todella mureita. - Anonyymi
Riippuu lounasravintolasta, esimerkiksi Tuusulassa Kerholla on aina maukkaat kastikkeet ja kaikki muukin, siellä käyn aina lounaalla jos liikun lounasaikaan niillä main.
- Anonyymi
Joo vaikuttaa siltä, että kypsät lihat ja broilerit lämmitetään ja kaadetaan valmis eksootinen kastike sekaan. Miksei kastike voisi olla eri astiassa mistä voisi ottaa jos sydänalus kestää. Ihan yksinkertainen voi kastike tai vuolukerma peittoaisi nämä hoisin kastikeet
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskalla lähestyä minua
Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S606684- 1003442
Oulaskankaan päätöksistä
https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.262770- 212438
- 271963
Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!
Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun3581842- 251680
- 321548
- 491502
- 111482