Voitaisko puhua liemiruuista, miten saada maukas keitto aikaan. Minä keitän ison kattilan kerralla kaalisoppaa tai jauheliha ja makkarasoppaa runsailla juureksilla, . Näistä riittää monelle aterialle , säästyy sähköäkin. Toisessa ketjussa oli puhe liemikuutioista ja niitä minäkin käytän. Äiti keitti luista ja härän hännistä liemiä, kaikki niihin jäänyt liha kaavittiin syötäväksi ja luuytimet imettiin . Saako enää luota jostain ja voilohan korille tarkoitettuja luita käyttää? Tuleekohan luista kalsiumia ja muita hivensineita liemeen. Jotenkin nuo liemikuutiot arveluttaa, on kaikenmaailman lisäaineet.
Liemiruokaa
28
433
Vastaukset
- Anonyymi
Valkosipua, yrttejä niistä saa riittävästi makua. Varmaan tilaamalla noita luita saa, hallit/itämaiset kaupat.
- Anonyymi
😋😍😋😍😋😍😋😍😋
🔞 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#17883708n
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞
- Anonyymi
Jos sähköä aiot säästää, unohda kuiden keittäminen, tuntikausia pitää keihua.
- Anonyymi
Ehkä niitä luita pitäisi jyrsiä, jotta saisi calsiumia.
- Anonyymi
Toiset pitävät liemi ruuista, itse en erityisemmin niistä välitä, mutta uuniruokia laittelen ja Pakistan niitä annoksittain , joten ainut liemiruokaa mistä pidän on lohisoppa Sibeliuksen reseptillä , se on maukasta syötävää.
- Anonyymi
Millainen se Sibeliuksen kalakeitto on?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Millainen se Sibeliuksen kalakeitto on?
Lipstikka.
Silloin ei tarvitse mitään liemikuutioita.
Lipstikka on erityisen terveellistä.
Itse kasvatan pihamaalla ja kuivatan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Millainen se Sibeliuksen kalakeitto on?
Se on todella maukasta ja pehmeää kun pumpuli suussa
Anonyymi kirjoitti:
Lipstikka.
Silloin ei tarvitse mitään liemikuutioita.
Lipstikka on erityisen terveellistä.
Itse kasvatan pihamaalla ja kuivatan.Lipstikasta sanotaan, että siinä on umaminen maku, mutta se maistuu myös vahvasti sellerille. Niin yrttien ja kaikenlaisen vihreän ja värikkään kasvismaailman ystävä kuin olenkin, selleri ja kumina tekevät poikkeuksen. Liemikuutioissa on usein selleriä ja paljon suolaa, kasvisfondeissa löytyy mieleisempiä. Yrttejä on helppo itsekin kasvattaa ja kuivata, niitä voi käyttää runsaalla kädellä. Kuivatuista suppilovahveroista murennettuna saa myös umamista eli täyteläistä ” lihamaista” makua.
Lientä keitän joskus kalan perkeistä ja saatan ylimääräisen pakastaa. Mutta kalakeitosta tulee kyllä hyvää sipulin, tillin, ja muutaman pippurin voimin, kalan hienolle maulle pitää jättää ”tilaa.”
- Anonyymi
Laitan keittoon vain yhden vihannesliemikuution keittoon ja yrttisekoitusta
hippusen. Minusta ihan yksinkertainenkin keitto on maukas. Ei mitään ihmeellistä tarvitse. Lihakeittoa en tee koskaan, koska kala- ja vihanneskeitot on nopeita.
Sekalaisista vihanneksista, perunasta ja sipulista tulee ihan hyvää.
Kalaa voi lisätä sekaan. Se kypsyy samassa ajassa kuin vihannekset
ja juurekset (esim, porkkana paloina) - Anonyymi
Ihan tämän ketjun inspiroimana ostin tänään uuden sadon kaalta,
huomenna aion tehdä kaalikeittoa pitkästä pitkästä aikaa,
kaalikeitto on ihanaa vaihteeksi syödä,
mulla on porkkanaa ja sipulia,
mitä mieltä olette sopiiko sipuli kaalikeittoon,,
ostin myös jauhelihaa lihan korvikkeeksi,
muinoin kauan sitten kaalikeittoon käytettiin lampaanlihaa,, tai naudanlihaa,- Anonyymi
Jauheliha+ kaali+sipuli + porkkana= herkkua. joskus lisään riisiä ja tuloksena on kaalipata.Lientä vain sen verran, että se imeytyy riisiin. puolukkasurvosta lisäksi!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jauheliha kaali sipuli porkkana= herkkua. joskus lisään riisiä ja tuloksena on kaalipata.Lientä vain sen verran, että se imeytyy riisiin. puolukkasurvosta lisäksi!
ihanaa,, kaalikeitto paranee jääkaapissa
yleensä seuraavana päivänä maistuu vielä paremmalta kuin heti valmiina keittey, - Anonyymi
Laitan kaikkiin keittoihin sipulia - enemmän tai vähemmän.
Lammaskaali on lampaanliha-kaalihöystöä, pataa.
Kaaliin sopii muuten mausteeksi hippunen curry-maustetta
tai intialaista maustesekoitusta.
- Anonyymi
Tein kokeilevassa keittiössäni yhdistettyä varhaiskaali- ja papukeittoa, pavuista saa proteinia.
Maku oli mieluisa.- Anonyymi
Pavut ja herneet ovat monipuolisesti ravitsevia ja hyvänmakuisia.
"Superruokaa".
Syön lähes joka päivä lautasellisen Kivikylän hernekeittoa,
joskus koko purkillisen.
Tuntuu, ettei ole ruokaa saanutkaan jos ei ole hernekeittoa syönyt ! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pavut ja herneet ovat monipuolisesti ravitsevia ja hyvänmakuisia.
"Superruokaa".
Syön lähes joka päivä lautasellisen Kivikylän hernekeittoa,
joskus koko purkillisen.
Tuntuu, ettei ole ruokaa saanutkaan jos ei ole hernekeittoa syönyt !Kuka syö joka päivä? Miksi?
- Anonyymi
Siskonmakkarakeitto on yksi suosikeistani.
Siihen saa oivallista arominvahvennetta,
kun laittaa liemeen vähän pekonikuutioita
tai pari pekonisiivua pieniksi pilkottuna.
Pieniksi siivuiksi pilkottu varsiselleri on aromikas keitoissa
ja tuotesalaateissakin. - Anonyymi
Keitot ovat hyviä. Teen usein mm. kasviskeittoa juureksista. Keitän ne pehmeiksi ja survon bamixilla soseeksi ja lisään vihanneskuution ja maustan yrteillä. Lopuksi smetanaa. 😀
- Anonyymi
jo toinen päivä ku söinkaalikeittoa, kohta tulee korvistaki kaalta ulos,
täytyy ny pitää jonkinlainen paussi senki keiton suhteen, pistinki pakastimeen liiat keitot syön sitten joskus taas, nyt pitää keskittyä johonki muihin ruokiin,
susi tai zusi vaihteeksi maistuu, oletteko maistaneet zusia, jota voi ostaa markettejen zusi pöydästä, kinaisesta keittiöstä,- Anonyymi
Olen ilmeisesti eksynyt huonoihin susi-ravintoloihin, koska en ole vielä koskaan innostunut koko ruokalajiin.
Ehkä joskus osun oikeanlaiseen paikkaan.
- Anonyymi
Itse tehtyä hernekeittoa ei voita mikään soppa. Savustettu potka makua antamaan, niin isokin kattilallinen keittoa katoaa syöjien suihin hetkessä!
- Anonyymi
Ainakin liemiruoka on tärkeintä minulle, koska olen hampaaton, ja varsinkin hernekeiton liemi maistuu aivan ihanalta pillillä imaistuna.
T. Liselotte 96 v.- Anonyymi
Voit soseuttaa kaikki ruokasi ja ostaa vähän paksumpi pilli.
- Anonyymi
Mikä äiti?
- Anonyymi
Onhan makkarassakin lisä aineita ja sopassa ne liukeaa liemeen makkaraa inhoan , en kertakaikkiaan voi syödä sitä, en tiedä mistä johtuu, vielä 30 vuotta sitten söin sitä aika usein.mutta anopista se että kala soppa on hyvää.
Erikoisesti Sibeliuksen reseptillä laitettuna . - Anonyymi
Kaalia olen ostanut nyt kun se on uutta ja hyvää.
Ihan ilman keittämistä, salaattina syön. Leikkaan pieniksi palasiksi, hieman hyvää öljyä ja hitunen suolaa.
Kansi päälle ja jääkaappiin ja sieltä aina kun nälkä kurnii.- Anonyymi
Niin, ei kaalia aina tarvitse keittää, parempaa ilman keittämistä, eikä tule kaalinhajua huoneisiin!
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tykkään sinusta tosi tosi paljon
Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska513417- 1552057
Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli2001722Mitä tehdä asialle?
Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill1311633- 801145
- 2341104
Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?
Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä2671010- 125959
Olen pahoillani mies
Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari52919- 72875