Tarkoituksena olisi kypsentää mausteliemessä ahventa ja särkeä purkitettuna lasipurkkiin joka sitten uunissa kuumennetaa 175`C 1h -> kansi kiinni 120`C 4h korkit kiinni purkeista. Mutta mistä sellaisia lämpötiloja kestäviä lasipurkkeja tiiviillä kannella, Oulusta mielellään?
Kiitosta tietäville
Mistä uunin kestäviä lasipurkkeja?
6
6480
Vastaukset
- kokenut
Haeppa kaupasta umpio-tölkkejä joissa kumitiiviste, ja huolehdi että kannet ovat hyvin sulkeutuneet purkkien jäähdyttyä. ( muuten ei säily ) Valmis tuote on vaivan arvoista, myös hauesta tulee hyvää.
- koettu
Kerron omista purkituskokemuksistani.Käytän ihan tavallisia kurkku-,punajuuri-,hillo-,yms.lasipurkkeja.Kalat mausteineen purkkin ja kansi kiinni.Uuni 100-105c ja yönyli uunissa.Neste alkaa kuplia purkeissa ja siitä syystä kansia ei pdä kiristää "viimeisenpäälle" että höyryä pääsee purkeita pois.Kun purkit otetaan uunista niin siinävaiheessa voimakkaampi kiristys.Tällöinhän purkissa paine muuttu ja sisus kiehuu hetken voimakkaammin.Sitten vain purkit jäähtymään pöydälle.Pian alkaa kuulua kansien poksahduksia kun ne menevät alipaineen takia "lontolle".Olen säilönyt näin ahvenia,särkiä,muikkuja,haukia ja siikoja.Yksi muikkupurkki oli jääkaapissa yli vuoden mutta oli avattaessa täysin moitteetonta syötävää.Mielestäni särki on ihan paras purkituskala.
Tämä sama systeemi pätee minkä tahansa valmiin ruoan säilytykseen.Esim.lähden Pohjos-Suomeen juhannusviikoksi ja tulen tekemään varalle plapaistia,lihapullakastiketta ja ehkä broileririsottoa purkkeihin.Jos kalaa tulee ja grillaushalut ovat kovat kovat niin tulkoot takaisin kotiin.
Muuten en alkuun uskonut että purkin kannen voi laittaa kuumaan 100-105C uuniin.Piti varmistaa ohjeen antajalta että oliko asia todella näin.Hän vakuutti että kyllä ja niin se näkyy olevan.
Kokemukseni ovat erinomaisia ja suosittelen muillekkin!- Anonyymi
Kiitos kullan arvoisista purkituskokemuksistasi, joita ajattelin vanhan ohjeen sijasta kokeilla .Olen välillä kyllästynyt valvomaan kalojen kypsymistä 4. tunnin ajan uun.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiitos kullan arvoisista purkituskokemuksistasi, joita ajattelin vanhan ohjeen sijasta kokeilla .Olen välillä kyllästynyt valvomaan kalojen kypsymistä 4. tunnin ajan uun.
Vanha ketju, mutta itse innokkaana kevät särjen purkittajina pientä tarkennusta edelliseen ohjeeseen. Eli mausteliemessä olevat purkit laitetaan kylmään uuniin, uuni päälle ja 150 astetta, aikaa viisi tuntia jonka jälkeen uuni sammutetaan, mutta purkkeja ei saa ottaa uunista pois vaan antaa uunin kylmetä purkkeineen. Purkkeihin tulee hiljalleen viilenevässä uunissa alipaine ja kannet lopsahtelevat lommolle.
Purkit voi ottaa, vaikka seuraavana päivänä uunista ja jääkaappiin. Ja on herkullista purkkisärkeä.
- Anonyymi
Poistakaaa koko lasimassa jatkuva syytö i
Villasukat Nivala syyttää pitkin kaupapan pihoja - Anonyymi
Minä olen käyttänyt ihan Felix kurkkupurkkeja tai sillipurkkeja. Hyvin on toiminut ja kaikki ehjänä. Säilyy puolisen vuotta vaikka lämpimässä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1363792
- 1161480
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2711350Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.691289Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr181184Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791101Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie451068IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku591051- 301046
- 56977