Tarkoituksena olisi kypsentää mausteliemessä ahventa ja särkeä purkitettuna lasipurkkiin joka sitten uunissa kuumennetaa 175`C 1h -> kansi kiinni 120`C 4h korkit kiinni purkeista. Mutta mistä sellaisia lämpötiloja kestäviä lasipurkkeja tiiviillä kannella, Oulusta mielellään?
Kiitosta tietäville
Mistä uunin kestäviä lasipurkkeja?
6
7553
Vastaukset
- kokenut
Haeppa kaupasta umpio-tölkkejä joissa kumitiiviste, ja huolehdi että kannet ovat hyvin sulkeutuneet purkkien jäähdyttyä. ( muuten ei säily ) Valmis tuote on vaivan arvoista, myös hauesta tulee hyvää.
- koettu
Kerron omista purkituskokemuksistani.Käytän ihan tavallisia kurkku-,punajuuri-,hillo-,yms.lasipurkkeja.Kalat mausteineen purkkin ja kansi kiinni.Uuni 100-105c ja yönyli uunissa.Neste alkaa kuplia purkeissa ja siitä syystä kansia ei pdä kiristää "viimeisenpäälle" että höyryä pääsee purkeita pois.Kun purkit otetaan uunista niin siinävaiheessa voimakkaampi kiristys.Tällöinhän purkissa paine muuttu ja sisus kiehuu hetken voimakkaammin.Sitten vain purkit jäähtymään pöydälle.Pian alkaa kuulua kansien poksahduksia kun ne menevät alipaineen takia "lontolle".Olen säilönyt näin ahvenia,särkiä,muikkuja,haukia ja siikoja.Yksi muikkupurkki oli jääkaapissa yli vuoden mutta oli avattaessa täysin moitteetonta syötävää.Mielestäni särki on ihan paras purkituskala.
Tämä sama systeemi pätee minkä tahansa valmiin ruoan säilytykseen.Esim.lähden Pohjos-Suomeen juhannusviikoksi ja tulen tekemään varalle plapaistia,lihapullakastiketta ja ehkä broileririsottoa purkkeihin.Jos kalaa tulee ja grillaushalut ovat kovat kovat niin tulkoot takaisin kotiin.
Muuten en alkuun uskonut että purkin kannen voi laittaa kuumaan 100-105C uuniin.Piti varmistaa ohjeen antajalta että oliko asia todella näin.Hän vakuutti että kyllä ja niin se näkyy olevan.
Kokemukseni ovat erinomaisia ja suosittelen muillekkin!- Anonyymi
Kiitos kullan arvoisista purkituskokemuksistasi, joita ajattelin vanhan ohjeen sijasta kokeilla .Olen välillä kyllästynyt valvomaan kalojen kypsymistä 4. tunnin ajan uun.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiitos kullan arvoisista purkituskokemuksistasi, joita ajattelin vanhan ohjeen sijasta kokeilla .Olen välillä kyllästynyt valvomaan kalojen kypsymistä 4. tunnin ajan uun.
Vanha ketju, mutta itse innokkaana kevät särjen purkittajina pientä tarkennusta edelliseen ohjeeseen. Eli mausteliemessä olevat purkit laitetaan kylmään uuniin, uuni päälle ja 150 astetta, aikaa viisi tuntia jonka jälkeen uuni sammutetaan, mutta purkkeja ei saa ottaa uunista pois vaan antaa uunin kylmetä purkkeineen. Purkkeihin tulee hiljalleen viilenevässä uunissa alipaine ja kannet lopsahtelevat lommolle.
Purkit voi ottaa, vaikka seuraavana päivänä uunista ja jääkaappiin. Ja on herkullista purkkisärkeä.
- Anonyymi
Poistakaaa koko lasimassa jatkuva syytö i
Villasukat Nivala syyttää pitkin kaupapan pihoja - Anonyymi
Minä olen käyttänyt ihan Felix kurkkupurkkeja tai sillipurkkeja. Hyvin on toiminut ja kaikki ehjänä. Säilyy puolisen vuotta vaikka lämpimässä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 172443
- 441271
Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!
Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa70917Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää136859- 45841
- 59817
- 42786
Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.44765Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä
– On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe164742Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)
Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis130694