Jos pienirotuinen koira on vapaana taajaalueella ja tulee ison koiran luokse joka on hihnassa..

Anonyymi-ap

Onko vastuu pikkukoiran omistajalla joka piti koiraa vapaana vai minulla kun mulla on iso rotuinen koira (mun koira hihnassa) ?

Olin vaan äsken ulkona oman koiran kanssa (iso eikä pidä yhtään pienistä koirista) ja siellä oli pienirotuinen koira vapaana omistajansa kanssa ulkona. :/ onneks ei sattunut mitään kun lähettiin äkkiä pois, mutta jos siis olisi sattunut jotain että tämä vapaana ollut koira olisi tullut mun koiran luo ja mun koira tehnyt vahinkoa niin olisko mulle tullut syyte?

Haluun vaan tietää että uskaltaako sit enää mennä oman koiran kanssa ulos ovesta jos tää omistaja pitää koiraansa vapaana tossa kerrostalon pihalla..

4

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yritäs nyt miettiä vähän muutakin kuin omaa napaasi. Uskomattoman itsekästä miettiä uskaltaako ulos mennä sillä periaatteella, että voiko sulle itsellesi siinä jotain koitua. Melkein tekisi mieli olla vastaamatta kysymykseen noin urpolle, mutta menköön.

      Jos pelkäät, että elikkosi tekee jotain, niin mitäpä jos yksinkertaisesti puhuisit omistajalle sen sijaan, että luikit pakosalle. Koiran voi vaikka viedä sisään ja tulla sitten takaisin kertomaan omistajalle, että nyt on kiinnipitoaika ja elukat pidetään sakon uhalla kiinni taajamassa. Koirasta voi myös napata kuvan ja pyytää poliisit paikalle, jos ei hihnaa löydy huomautuksenkaan jälkeen.

      Kytkemättömän koiran omistaja on lähtökohtaisesti vastuussa. Toki voit itse saada sakot vaarallisen eläimen vartioimatta jättämisestä, jos käy ilmi, että tiesit elukkasi muille vaaralliseksi, muttet silti varmistanut vaikka kuonokopalla ettei mitään käy.

      Onko muuten sattumaa, että keksit tällaisen tarinan juuri kun vähän vastaava on julkisuuteen päässyt?

    • Anonyymi

      Jokaisen velvollisuus on pitää koiransa hallinnassaan ja kytkettynä tai välittömästi kytkettävissä (lue mitä laissa seisoo).
      Hyökkäävän koiran omistaja on korvausvelvollinen olipa uhrina irtokoira tai koiran omaan pihapiiriin tullut vaikkapa ihminen (varokaa koiraa - kyltti ei pelasta).
      Jokainen siis vastaa oman koiransa tekosista. Toki lain vastaisesti irti pidetyn koiran omistajakin saa (tai ei saa) sanktion irtipidosta.
      Putäkäämme siis koirat kytkettynä (100% hallintaa ei muuten saa) ja kuonokoppa on hyvä keksintö.

      • Anonyymi

        Ei muuten ole. Jos irtokoira tulla tupsahtaa asianmukaisesti kytketyn koiran luokse eikä kytketyn koiran omistajalla ole näin ollen ollut mahdollisuutta tilannetta välttää, niin siinä ei kytketyn koiran omistaja ole todellakaan korvausvelvollinen. Ei irtokoirien omistajilla ole mitään erityisoikeutta rikkoa pykäliä ja sitten vielä saada korvausta omasta välinpitämättömyydestään. Sen verran voi kuitenkin kytketyn koiran omistajalle tapahtua, että sakot napsahtaa. Etenkin, jos on tosiaan tiennyt omansa olevan vähän niin ja näin naamalle tupsahtavien irtokoirien kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe