Jos pienirotuinen koira on vapaana taajaalueella ja tulee ison koiran luokse joka on hihnassa..

Anonyymi-ap

Onko vastuu pikkukoiran omistajalla joka piti koiraa vapaana vai minulla kun mulla on iso rotuinen koira (mun koira hihnassa) ?

Olin vaan äsken ulkona oman koiran kanssa (iso eikä pidä yhtään pienistä koirista) ja siellä oli pienirotuinen koira vapaana omistajansa kanssa ulkona. :/ onneks ei sattunut mitään kun lähettiin äkkiä pois, mutta jos siis olisi sattunut jotain että tämä vapaana ollut koira olisi tullut mun koiran luo ja mun koira tehnyt vahinkoa niin olisko mulle tullut syyte?

Haluun vaan tietää että uskaltaako sit enää mennä oman koiran kanssa ulos ovesta jos tää omistaja pitää koiraansa vapaana tossa kerrostalon pihalla..

4

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yritäs nyt miettiä vähän muutakin kuin omaa napaasi. Uskomattoman itsekästä miettiä uskaltaako ulos mennä sillä periaatteella, että voiko sulle itsellesi siinä jotain koitua. Melkein tekisi mieli olla vastaamatta kysymykseen noin urpolle, mutta menköön.

      Jos pelkäät, että elikkosi tekee jotain, niin mitäpä jos yksinkertaisesti puhuisit omistajalle sen sijaan, että luikit pakosalle. Koiran voi vaikka viedä sisään ja tulla sitten takaisin kertomaan omistajalle, että nyt on kiinnipitoaika ja elukat pidetään sakon uhalla kiinni taajamassa. Koirasta voi myös napata kuvan ja pyytää poliisit paikalle, jos ei hihnaa löydy huomautuksenkaan jälkeen.

      Kytkemättömän koiran omistaja on lähtökohtaisesti vastuussa. Toki voit itse saada sakot vaarallisen eläimen vartioimatta jättämisestä, jos käy ilmi, että tiesit elukkasi muille vaaralliseksi, muttet silti varmistanut vaikka kuonokopalla ettei mitään käy.

      Onko muuten sattumaa, että keksit tällaisen tarinan juuri kun vähän vastaava on julkisuuteen päässyt?

    • Anonyymi

      Jokaisen velvollisuus on pitää koiransa hallinnassaan ja kytkettynä tai välittömästi kytkettävissä (lue mitä laissa seisoo).
      Hyökkäävän koiran omistaja on korvausvelvollinen olipa uhrina irtokoira tai koiran omaan pihapiiriin tullut vaikkapa ihminen (varokaa koiraa - kyltti ei pelasta).
      Jokainen siis vastaa oman koiransa tekosista. Toki lain vastaisesti irti pidetyn koiran omistajakin saa (tai ei saa) sanktion irtipidosta.
      Putäkäämme siis koirat kytkettynä (100% hallintaa ei muuten saa) ja kuonokoppa on hyvä keksintö.

      • Anonyymi

        Ei muuten ole. Jos irtokoira tulla tupsahtaa asianmukaisesti kytketyn koiran luokse eikä kytketyn koiran omistajalla ole näin ollen ollut mahdollisuutta tilannetta välttää, niin siinä ei kytketyn koiran omistaja ole todellakaan korvausvelvollinen. Ei irtokoirien omistajilla ole mitään erityisoikeutta rikkoa pykäliä ja sitten vielä saada korvausta omasta välinpitämättömyydestään. Sen verran voi kuitenkin kytketyn koiran omistajalle tapahtua, että sakot napsahtaa. Etenkin, jos on tosiaan tiennyt omansa olevan vähän niin ja näin naamalle tupsahtavien irtokoirien kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. 79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe