Velkajärjestelyn lisäsuoritus

Anonyymi-ap

Tuli velkajärjestelyn eräältä velkojalta viestiä että pitäisi velkaneuvonnassa lasketuttaa lisäsuoritus velvollisuuden määrä.

5 vuoden velkajärjestely nyt puolessa välissä ja olen palkkatöissä. Palkkani on noussut aavistuksen verran joka ei kuitenkaan nosta tuota vaadittua 2000 euron määrää vuodessa.

Kuitenkin olen tehnyt ylitöitä jotta rahani riittäisi elämiseen tiukassa VJ tilanteessani. Nämä ylityöt nostaa vuositaista ansiotani ehkä jopa 5000eur.

kuuluuko tähän lisäsuoritusvelvollisuuteen vain kuukausipalkkani nousu joka alle 2000 vai kokonaisansioiden nousu ylitöiden ansiosta jolloin vuosiansiot ovat nouseeet jopa 7000eur?

Todellisuudessa kuluni ovat nousseet samalla tässä 2,5v aikana (Ukrainan sota) kun mm ruoka , sähkö, polttoaineet ym ovat kallistuneet reilusti mutta tätä kallistumista ei ole huomioitu silloin kun VJ sopimusta on tehty 2,5v sitten.

Näin ollen vaikka olenkin saanut enemmän palkkaa se on mennut elinkustannuksien nousuun.
En ole vielä varannut aikaa velkaneuvontaan ja sinne on oletettavasti kuukausien jonot.
Elinkustannuksien nousu pitäisi viedä käräjäoikeuteen uudelleen laskettavaksi jolloin ne voitaisiin huomioida mutta tuo on raskas tie lasketuttaa koko VJ sopimus uudestaan kun velkojia on yli 10 kpl. Myöskin iso työ laatia uudet laskelmat ja kuukausia aikaa vievää saada se käräjäoikeudessa selvitettyä.

Jos lisäsuorituksia pitää maksaa niihin ei ole mitään rahaa jemmassa. Ehkäpä VJ sitten pitenee lisäsuoritusmäärien verran?

Voin sanoa että tiukkaa ja raskasta aikaa tämä 5v on ja tulee olemaan mutta oma vika toki kun raha asiani olen aikoinaan sotkenut.

5

579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö maksuvelvollisuutta tosiaankaan ole sidottu mihinkään palkka- tai elinkustannusindeksiin? Inflaatio on joskus laukannut Suomessa 13,7 prosentissakin.

      Toisaalta palkat nousevat yleensä inflaation myötä ja inflaation takia myös velkojat kärsivät.

    • Anonyymi

      Kiitos vastauksestasi, tuo selvityspyyntö tuli minulle valmistuneesta verovuodesta eli 2022 eli tämänvuoden indeksi korotukset eivät vaikuta tuohon pyyntöön.

      Myöskin arvelen että nämä tämänvuoden pienet muutokset eivät vaikuta Käräjänoikeuden vahvistettuun 5v sopimus jaksoon. Jos haluaisin elinkustannusindeksin nousun huomioitavan minun pitäisi esitää Käräjänoikeudelle laskelmat joiden perusteella se voisi laatia uuden sopimuksen lopulle 2,5vuotta.

      Sinällään hassun ahnetta että penäävät lisäsuorituksia kun 2000 ylimenevästä osasta he saavat vain 1/10 osaa ja lopuille velkojille loput. Toisaalta eipä näissä velkojissa mitään sääliä tunneta ja jokainen ropo revitään pois mitä laki vaan sallii.
      Omalla kohdallahan olin maksanut pitkään itse velkoja ryöstö korolla sitten pitkän aikaa Ulosotossa kovilla kuluilla jossa itseasiassa velat vain suurentui ja nytten Velkajärjestelyssä 5v. Näin ollen velkojat saavat kyllä enemmänkin takaisin mitä alkuperäiset lainat/vipit olivat.

      Kai se on pakko vaan varailla aikaa velkaneuvontaan ja lasketuttaa velkojille lisätilitys määrät.

      • Anonyymi

        Velkojilla on oikeus vaatia niitä lisätilityksiä. On hyvä lasketuttaa lisätilitysten mahdollisuus joka vuosi.Syy on se että velkojilla on vielä 2 v. järjestelyn päättymisenkin jälkeen vaatia näitä lisätilityksiä velkajärjestelyn aikana saaduista tuloista. Joten otapa yhteys velkaneuvojaan.Hän laskee kyllä sinulle ne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. 89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe