Ajoneuvoveron perintä entiseltä omistajalta

FiudePoju

Terppa!
Koska täällä on joskus näkynyt ihan fiksujakin laista tietäviä ihmisiä, laitan nyt tänne tämmöisen kysymyksen, kun en oikein ole vastausta löytänyt.

Aihe on sangen ajankohtainen uusiutuneen ajoneuvoverotuksen myötä, jolloin auton omistaja/haltija maksaa veroa vain ajasta, jonka auto on itsellään ollut hallussa, mutta myös aikana, jolloin rästiverojen tietoon saaminen on AKE:n ala-arvoisen toiminnan vuoksi joskus lähes mahdotonta.

Eli kysymys kuuluu:

Jos maksan juuri ostamani auton edellisen omistajan maksamatta jättämät verot- voidakseni ajaa autolla huoletta ilman, että se on käyttökiellossa - onko minun jonkin lain turvin oikeus helposti ja ilman itselleni aiheutuvia lisäkuluja perityttää kyseinen edelliselle omistajalle alun perin kuulunut veroerä tältä itseltään takautuvasti?

Tähän kysymykseen kaipaisin vastausta. Auto on nyt yllättäen ollut tietämättäni käyttökiellossa jo kohta kuukauden, koska edellinen yksityinen omistaja on jättänyt viimeisen veroeränsä maksamatta. Itse ostin auton liikkeestä, jonne kyseinen henkilö oli autonsa myynyt, joten en kuitenkaan katso autoliikkeen olevan vastuussa ko. verosta (autoliike itse on suorittanut omalta ajaltaan kertyneet verot ymmärtääkseni ok).

Kiitos avusta jo etukäteen!

6

1400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      Ota yhteyttä liikkeeseen josta auton ostit. Yleensä he maksavat erääntyneen veron ja perivät sen sitten edelliseltä omistajalta.

    • reksa

      Kaivapa se liikkeestä ostaessasi tekemä kauppakirja esiin. Siellä pienellä painetuissa vakioehdoissa todennäköisesti lukee, että edellinen omistaja, tässä tapauksessa autoliike, vastaa veroista yms. maksuista kaupantekoon asti ja sinä ostajana siitä etiäpäin.

      Ei muuta kuin reklamoit, siis ilmoitat maksamattomista veroista, auton myyneeseen liikkeeseen ja vaadit heitä välittömästi maksamaan rästissä olevat veronsa ja jos pullikoivat, uhkaa kuluttajaviranomaisilla.

      Jos eivät suostu niin, ota välittömästi yhteys kotikuntasi kuluttajaneuvojaan. Tällainen tapaus on periaatteessa täysin selvä, autoliikkeen maksettava ne verot ja korvattava sinulle aiheutuneet kustannukset.

      Sen alkuperäisen omistajan kanssa ei sinulla ole mitään tekemistä, etkä voi häneltä mitään periä..

      • Filpponen

        Toinen vaihtoehto on laittaa auto pukeille ja jäädä odottelemaan, että vouti saa perittyä verot siltä toiseksi edelliseltä omistajalta. Kyllä verottaja laittaa ne verot ulosottoon ilman uuden omistajan aktiivisuuttakin. Odotusaika vaan saattaa venyä..

        Jos katsoo autoliikkeen olevan vastuusta vapaan, niin mitäs siinä sitten muuta kuin maksaa verot ja lopettaa mussutuksen.

        Ei ostajalla ole mitään mahdollisuutta periä mitään maksuja toiseksi viimeiseltä omistajalta. Kyllä se on autokauppa, joka tässä tapauksessa vastaa veroista!


      • FiudePoju
        Filpponen kirjoitti:

        Toinen vaihtoehto on laittaa auto pukeille ja jäädä odottelemaan, että vouti saa perittyä verot siltä toiseksi edelliseltä omistajalta. Kyllä verottaja laittaa ne verot ulosottoon ilman uuden omistajan aktiivisuuttakin. Odotusaika vaan saattaa venyä..

        Jos katsoo autoliikkeen olevan vastuusta vapaan, niin mitäs siinä sitten muuta kuin maksaa verot ja lopettaa mussutuksen.

        Ei ostajalla ole mitään mahdollisuutta periä mitään maksuja toiseksi viimeiseltä omistajalta. Kyllä se on autokauppa, joka tässä tapauksessa vastaa veroista!

        tässä mitään sen kummempaa mussutusta.

        Kyseessä olikin sen selvittäminen, ONKO veron periminen mahdollista siltä, jonka se olisi kuulunut maksaa alun perinkin.

        Oikeudenmukaisuutta hakevana etsin myös sitä vaihtoehtoa sen sijaan, että perisin veroja sellaiselta taholta, jolle niiden suorittaminen ei edes ole kuulunut.

        Toki tuo sinun asennoitumisesi sopii sellaiselle henkilölle, joka itse autoa vaihtaessaan jättää mielellään verorästit autoliikkeen tai muiden tulevien omistajien harmiksi...


    • Anonyymi

      Periikö traficom miten aktiivisesti erääntyneitä ajoneuvoveroja esim seisomaan jätetyistä (liikennekäytöstä poistettu) autoista? Ihmetyttää miksi tälläisia autoja on paljon liikenteessä esim varaosa-autoina? Onko ne kaikki rästit muka luottotiedottomilla tapauksilla? Ei kai kukaan normaali tapaus halua menettää luottotietoja esim muutaman kympin/satasen takia..?

    • Anonyymi

      Liikenteestä poistosta olevassa autosta ei tule sen aikana veroja ollenkaan. Ennen liikennepoistoa jääneet verot varmaan on omistajan/haltijan riesana. Vanhentumisaika ulosotossa 5v?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe