Mikrofonit + kuulokkeet ikäihmiselle

Anonyymi-ap

Mummolla, 85 v. on kuulo ollut huono jo vuosia. Keskustelu sujuu, kun vastapuoli on noin 1...1,5 metrin päässä, niin mummo saa puheesta selvää. Jos on useampia paikalla huoneessa, niin kaikki ei voi kuitenkaan olla 1 m päässä, ja keskustelu on vaikeata.

Onkohan olemassa mitään sellaisia pieniä mikrofoneja joita telkkarissa laitetaan haastateltavan kaulukseen tai rinnukseen kiinni? Mummolla olisi vastaavasti päässään kuuloke, joko molemmilla korvilla tai vain toisen korvan päällä. Kuulokkeista kuulisi mikrofonien äänen. Jos parilla kolmella ihmisellä olisi huoneessa tuollaiset mikrofonit, keskustelu voisi sujua aika mukavasti.

Onko kukaan törmänny tämän tyyppisiin viritelmiin missään?

Onko tällainen kolmen mikrofonin systeemi edes mahdollista toimia? Vai meneekö puhe puuroksi tms. kun ihmiset kuitenkin tuppaavat puhumaan samaankin aikaan.

7

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olisikohan kuulokoje, kuulolaite kuitenkin paras vaihtoehto?
      Menisi aika monimutkaiseksi asennella jotain mikrofoneja.
      Ehkäpä kannattaisi lääkäriltä tai hoitajalta kysellä tuosta yksinkertaisesta kuulokojeesta. Monet huonosta kuulosta kärsivät käyttävät sellaista.

      • Anonyymi

        Kaikkia asioita voi kyllä kehittää, ei se vaaraksi ole kellekään jos miettii uusia mahdollisuuksia vanhojen tilalle, näinhän kaikki uudet vekottimet ovat tulleen maailmaan kun on ollut ajattelevia ihmisiä joilla on halu kehittää eteen päin juuri sitä yksinkertaista laitetta jota on käytetty vuosikausia . Minusta oli piristävää nähdä että on ajattelevia ihmisiä vielä olemassa


    • Anonyymi

      Aika mielenkiintoinen ajatus sinänsä, minkä nostit esiin. Siitähän voisi keskustella alan ammatti ihmisten kanssa , että olisisiko sellainen mahdollisuus käytännössä toimiva.
      Usein kuitenkin kuurot valittavat että heille huudetaan niin kovalla äänellä että olen miettinyt että olisiko paras keino puhua tavallisella äänellä ja sanoa sanat ainoastaan selvästi. Kyllä näihinkin asioihin voisi tutkijat ehkä keksiä joitain muutoksia

    • Anonyymi

      Paras ja helpoin ratkaisu mummon huonokuuloisuuteen on korviin normaalit kuulokojeet, jotka on säädetty ihan mummon kuulon mukaan. Sellaiset saa julkisen terveydenhuollon kautta ilmaiseksi. Ensin otetaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen ja siitä se lähtee.

    • Anonyymi

      Kuulokojeita on ollut mummolla jo yli 10 vuoden ajan, Bernafon taitaa olla malliltaan. Niitä on matkan varrella säädettykin. Alkuun kuuli paremmin, mutta vuosien mittaan kuuleminen on heikentynyt.
      Korvakäytävä ilmeisesti muuttuu joka vuosi sen verran, että kuulokoje ei enää istu hyvin. Pitäisi joka vuosi käydä 90 km päässä kaupungissa säädättämässä.

      Koko 10 v. ajan mummo on valitellut, että korvan sisään menevä osa "osuu kalloluuhun", ja sillon ei kuule mitään. Pitääkin vetää laitetta ulospäin, ja jättää se renksottamaan, eikä se pysy yhtään, pitää koko ajan kevyesti painaa, juuri tarkkaan sijaintiin.

      Sitä en tiedä olisiko jotkut ei-kunnalliset eli kaupalliset laitteet parempia, Siemensit ja muut, joilla hintalappua näköjään parin tonninkin verran?

      Kyllähän yksin asuva ihminen tuon kuulemisen kanssa ja kuulolaiteen kanssa yksin ollessaan pärjää. Ja saa puhelimessakin sukulaispuhelunsa hoidettua. Ongelmana ovat perheen tapaamiset, jossa on useampia paikalla, ja mummo jää keskusteluista ulos, kun ei kuule mitä 2,5 m päässä istuva sanoo.

      Jos olisi joku tuollainen seurustelutilanteiden ajaksi päälle puettava ratkaisu olemassa. Vaikka korvaläppämalliset kuulokkeet. Joissa olisi vaikka vain toisen korvan päällä se kuuloke.

      Kuulokkeisiin ääni tulisi keskustelijoiden paidan kauluksessa olevasta mikrofonista,. Noita näkee joka TV-haastattelussa vakiona, ja hyvin nuo siellä toimivat.

      Pääsisi sosiaalinen ja seuranhaluinen mummokin taas keskusteluihin mukaan.

      • Anonyymi

        Huonokuuloisen täytyy pitää kuulokojeita koko ajan, myös yksin ollessa. Onhan maailmassa paljon muutakin ääntä kuin ihmisten puhe. Muutkin äänet ovat kuulolle ja aivoille tärkeät.
        Jos kuulokojeita käyttää vain satunnaisesti eli "tarvitessa", aivojen kuuloalue rappeutuu. Sitten kuulokojeet eivät enää auta ja tuntuvat ehkä hankalilta korvissa.

        Siis kuulokojeiden jatkuva käyttö on tärkeää, sillä se pitää kuuloaivokuoren kunnossa. Mutta miten tämän selität itsepäiselle 85-vuotiaalle, joka on päättänyt, että kuulokojeet eivät ole hyvä juttu?

        Itse olen 75 v. Minulla on ollut kuulokojeet jatkuvassa käytössä 7 vuotta. Kuulokojeet eivät tunnu korvissa, kun niihin on tottunut. Ne mahdollistavat ihmisten ilmoilla toimimisen tervekorvaisten lailla. Ne mahdollistavat myös musiikista nauttimisen ja konserteissa käymisen. Vieraiden kielten opiskelu ja harrastaminen onnistuu hyvin. Ja täysillä mukana olo elämässä, tuulen huminassa, liikenteen pauhinassa jne... Kuulokojeeni olen saanut julkisen terveydenhuollon kautta maksutta.


    • Anonyymi

      Tällaisia laitteita ei taida olla missään nettikaupoissakaan myynnissä? Varmasti kokeilisin ainakin, jos jostakin tällainen toimiva systeemi löytyisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3033
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2898
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      95
      2184
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1858
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1816
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1682
    Aihe