Päänsärytön migreeni?

Kysysvä

Sairastaako kukaan päänsärytöntä migreeniä?
Mitä oireita siinä on?
Itselläni on ollut klassinen aurallinen migreeni jo 25v, mutta nykyään kärsin toispuoleisista tuntohäiriöistä, joita olen ruvennut epäilemään migreeniin liittyviksi. Kertokaa kokeneemmat. Kiitos jo etukäteen.

17

23955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meikäläinen

      Epäilenpä että minulla on särytön migreeni.Tuntuu hullulta kun migreeniin just yhdistetään kova särky.Mulla on seuraavanlaisia oireita,jotka toistaiseksi ovat puhjenneet onneksi vain harvoin ja jonkun hirvittävän stressin lauettua .Omituista puutumista raajoissa,kuulo samenee,näkökentässä vipattaa violettia sahalaitaa,oireet yleensä toispuoleisia.katsetta on vaikea kohdistaa.Sekava olo.Jälkikäteen tulee huono kuvottava olo ja sit olo paranee ,mutta väsyttää armottomasti.Eka kerran pelästyin hirveesti,aattelin että mulla tuli joku aivohalvaus tms.En tiiä enteileekö tämä varsinaisen migreenin tuloa.Olen nyt neljääkymppiä lähestymässä.Kertokaa kokemuksia ,jos samanlaisia oireita.

      • mummu

        yhdyn edelliseen kommenttiin.just samanlaista,kyllä se migreeniä taitaa olla.Ei auta kuin kärsiä.Sanovat että se iän myötä loppuu tai ainakin vähenee,meikäläisellä on jonkun verran lisääntynyt nyt viisikymppisenä.Voimia kaikille Meille migreeniläisille


      • Joku vain
        mummu kirjoitti:

        yhdyn edelliseen kommenttiin.just samanlaista,kyllä se migreeniä taitaa olla.Ei auta kuin kärsiä.Sanovat että se iän myötä loppuu tai ainakin vähenee,meikäläisellä on jonkun verran lisääntynyt nyt viisikymppisenä.Voimia kaikille Meille migreeniläisille

        Joo migreeniä on. Itselläni on diagnosoitu migreeni ilman päänsärkyä. Sahalaitaa pari kertaa vuodessa, ei onneksi muuta, kestää noin puolisen tuntia ja sen jälkeen pönttö olo lopun päivää.


      • Anonyymi

    • Mr Migrén

      Myös minulla on ollut päänsärytöntä migreeniä. Ensimmäiset migreenikohtaukset tulivat 23-vuotiaana. Olen nyt 27 v.

      Migreeniaurana aluksi pieni sokea alue, joka hiljalleen laajenee välkkyväksi kaaren muotoiseksi kuvioksi, ja lopulta poistuu näkökentän reunaa kohti. Koko tapahtuma kestänyt joka kerta noin puoli tuntia, jonka jälkeen pöllähtänyt olo ja erittäin valonarat silmät.

      Migreenikohtauksia esiintyi aikoinaan jopa parin päivän välein, mutta nyt niitä ei ole ollut pariin vuoteen. Sen sijaan näkökenttään on pysyvästi jämähtänyt pari vilkkuvaa sokeaa täplää, jotka saattavat jotenkin liittyä migreeniin.

      • dreamz

        Minulla on sekä tuo Mr Migrenin kuvaama aurallinen kohtaus, jossa ei siis päänsärkyä. Näitä tulee harvoin, noin kolme kertaa vuodessa, mutta: se suurin ongelma on melkeinpä jatkuva päänsärky. Vähintään joka toinen viikko pää tulee kipeäksi ja on sellainen kolmesta viiteen päivään. särkylääkkeistä ei ole edes hetkellistä apua. Aika sietämätöntä. Lääkäri totesi tilan monisyiseksi päänsäryksi (migreenin lisäksi niska-hartiaseudun jumituksesta johtuva päänsärky). Sain viikko sitten estolääkkeeksi Triptyl 10 mg, mutta toistaiseksi ei siitäkään mitään apua. Kokeiltu on fysioterapeutin hieronta, akupunktio, hierova tuoli, shakti-matto yms yms.

        Tsemppiä kaikille oireettoman migreenin potijoille, huonomminkin voisi olla ;)


    • Tötsy

      Itselläni molempia migreenejä, toisessa tulee jumalaton päänsärky, johon ei auta kuin polille meno ja piikkejä perseeseen. Siihen liittyy oksentelua ja tuntohäiriöitä (toispuolinen) sekä puhekyvyn menetys. Sitten saan samanlaisia kohtauksia, joissa erona kivun puuttuminen.

    • Elina

      Jotenkin lohduttavaa kuulla että monilla on täysin sama oire kun mulla. Tuo kirkas, kirkas, monivärinen sahanlaita läpättää silmissä 1/2 tuntia, alkaen sokeasta täplästä ja suureten sitten kun lopuksi sumumaisena hiljalleen häviää. Sen jälkeen aivan väsynyt ja turtunut olo ja aavistuksen verran heikkoa päänsärkya. Kyllä se invadilisoi, kun ei näe kunnolla ja esim autoa ei voi ajaa. Kohtaus tulee aina yllättäen ja nopeasti, nuorempana oli joka päivä, jopa 2-3 krt päivässä, luulin tulevani hulluksi, nykyisin kerran parissa kuussa, n 5-6 krt vuodessa. Joskus yöllä uniinkin se tulee, ja herään ja kohtaus on päällä. Välillä oli puutumistakin, pistelyä .... tutkittu on, migreeni se on.

      • "tutkittu on"

        Viestistäsi kohta "tutkittu on" herätti mielenkiintoa. Mitä tutkimuksia (sanallinen tai kirjainlyhenne) migreeniin kuuluu? Täällä kaikki ovat kirjoittaneet oireitteni puolesta, joten kiitos kaikille. Nyt kiinnostaisi siis tutkimusten nimet tai kirjainlyhenteet, että voisin pyytää itsellenikin. En halua toisten tutkimustuloksia tietooni.

        Sen voin mainita tässä kohtaa, että helmikuussa minulle tuli migreenikohtaus liikenteessä, kun en vielä tietänyt säryttömästä migreenistä, joten viestisi ratkaisi yhden kokemukseni.


    • Tepa

      Kasvoista oikea puoli puutuu sekä hartiat/niska saattaa tuntua jumittuneelta/kipeältä ja puhe sammaltaa. Nuormpana minulla oli sahalaitaa silmissä, vartalon toisen puolen puutuminen ja päänsäärky/oksentelu.Minulla sauna pahentaa oireita.

      • alkuperäinen raapustelia

        kiitos kokemuksista.Tuntu ihanalta huomata että olin oikeilla jäljillä ja meitä on muitakin samassa veneessä...Minä huomaan kohtauksen iskevän herkimmin jonkun stressin lauettua ja pari päivää ennen menkkareita.


      • iku
        alkuperäinen raapustelia kirjoitti:

        kiitos kokemuksista.Tuntu ihanalta huomata että olin oikeilla jäljillä ja meitä on muitakin samassa veneessä...Minä huomaan kohtauksen iskevän herkimmin jonkun stressin lauettua ja pari päivää ennen menkkareita.

        Minulla samanlaisia oireita kuin elinalla ja mr migrenillä. Olen varannut lekuriin ajan et tutkitaan, mulla ollu vasta joku pari kuukautta, sinä aikana 5 kertaa. Inhottavaa töissä kun kohtaus tulee, asiakaspalvelua kun teen ja kai asiakkaat ihmettelee et hankkis silmälasit jos ei näe kun tässä siristellä yritän asiakkaan tietoja. Mutta todella helpottavaa kuulla, ettei mulla välttämättä olekkaan aivokasvainta vaan vois olla ihan tätä särytöntä migreeniä. Lievä päänsärky (siis just ja just havaittavissa) saattaa olla näköhäiriöitten jälkeen. Häiriöitten kesto n. 30-45 min. ja se väreily leviää laajalle alueelle. niin ja höntti olo tulee, vähän niinku ei olis ihan kokonaan tässä.


    • RistoSKK

      Minulla esiintyi tätä ensi kerran 9 (35v) vuotta sitten kovassa työpaineessa. Sahalaitaa luulin aluksi vain tietokoneen näytön häiriöksi. Tämän jälkeen tämä oireita on esiintynyt harvakseltaan, viimeksi eilen parin vuoden tauon jälkeen. Näyttää liittyvän stressiin - kroppa ja aivot ilmoittavat, että nyt riittää. Ensimmäinen kerta oli pelottava - vaikutti aivojen puhekeskukseen. Tajusin etten löytänyt enää kaikkia sanoja, vaikka kuinka yritin. Tämän jälkeen on esiintynyt joskus näkökentässä häiriöitä - hassuimpana ns. sokea täplä: peilistä katsoessani näytti kuin toinen silmäni olisi hävinnyt. Kohtaukset eivät ole koskaan kestäneet paria tuntia kauempaa. Viimeisen kohtauksen laukaisi kaiketi kirkas kevätaurinko tuntien näyttöpäätetyöskentelyn jälkeen. Päänsärkyä minulla on ollut viimeksi murrosiässä kovan kasvupyrähdyksen aikaan.

      • Pompula81

        Täällä kanssa yksi päänsärytöntä migreeniä sairastava, just eilen sain diagnoosin. Hiemanko olin että mitä hittoo, kun oireet on ollut kasvojen toispuoleinen puutuminen, sanat häviää johonkin, niskat jökittää jne. Luulin et vähintään on ms-tauti tai joku aivovaurio...


    • Madame_Migreeni

      Migreeniauraa on monenlaista: sahalaitaa, näkökenttäpuutoksia, puutumisia ym.
      Migreeniä on myös aura ilman särkyä.

      Hoitamisen tarve riippuu siitä, kuinka paljon auroista on haittaa työssä tai muualla, joissa voi aiheutua vaarallisia tilanteita, esim. liikenteessä.

      • MG

        Olen sairastanut migreeniä 14-vuotiaasta. Olen nyt 51 v. Migreeni on muuttanut muotoaan monta kertaa näiden vuosikymmenten aikana. Välillä luulin, että järjessäni on jotain vikaa eli, että hulluksi olen tulossa, mutta kokenut neurologi totesi olotilani migreeniksi. Minulla on ollut aurallista ja auratonta migreeniä, on ollut erittäin kivuliasta ja särytöntä migreeniä. Kivullisuuteen liittyy se, että kaikki äänet, valot, hajut ja maut ärsyttävät suunnattomasti, kun on migreeni päällä. Neurologisina oireina on ollut: sahalaitaa ja tähtiä näkökentässä, näkökentän puolittumista, sokeita pisteitä, kasvojen pistelyä, käden puutumista, puhekyvyttömyyttä, huimausta. Ennen näitä oireita 1-3 pv. ennen kohtausta hermostuneisuutta, jännittämistä, unettomuutta, hajamielisyyttä ja makeannälkää. Välillä migreeni oli poissa jopa 10 vuotta, sitten tuli yllättäen esikoisen ollessa vauva. Viime vuosina on vähentynyt, varsinkin sen jälkeen, kun sain verenpainelääkityksen eli voi liittyä siihenkin. Eniten on auttaneet täsmälääkkeet ja se, että yrittää järjestää elämänsä niin, että se on suhteellisen tasaista ja tylsää :) esim. nukkuu ja syö säännöllisesti. Eli epäsäännöllinen elämänrytmi ja kovan stressin loppuminen ovat minulle pahimmat migreenin laukaisijat. Tsemppia teille kaikki migreenipotilaille!


    • Tuttu juttu! Ekat oireet sain n. 33-vuotiaana. Teimme vanhempieni pihalla uutta kukkapenkkiä, kun nousin ylös näin edessä olevan isäni vain osittain, ikää kuin pixeleitä tai palapelin osia olisi puuttunut näkemästäni. Päivä oli aurinkoinen ja valon ja varjon nopea vaihtelu esim pyörällä ajaessa voi nyt kuuskymppisenäkin aiheuttaa näön sakkaamista.. ajat pyörätietä ja auringon valo tulee koivun lehtien välistä! Näköhäiriöitä tuli mitä kummallisimmista asioista.. koiran kanssa ulkona syyspimeällä, vastaantulevan auton valot käy lätäkköön, siitä mun silmiin ja koiran värit muuttui vastakkaisiksi, vaaleat kohdat oli tummia ja tummat vaaleita. Luet lehteä ja kun katsot ajatuksissasi makkarin seinää lehden kuva siirtyy seinälle.. no, näitä ei enää ole, mutta silmät on tietyissä tilanteissa valon arat ajoittain jopa niin että se rajoittaa liikkumista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe