KISSOJEN PALVOJAT

Anonyymi-ap

Olen aina miettinyt, miksi jotkut ihmiset suorastaan palvovat kissoja. Monella on kissoja, jotka ovat heille ihmisen asemassa. Oli heillä sitten lapsia tai ei, niin heidän kissansa ovat ihmislapsen tasolla ja jopa tärkeämpiä. Olen kuullut joidenkin sanovan että eläisivät itse tyyliin pelkällä paskalla puurolla kunhan kissalla on loputtomasti ruokaa, leluja ja nautintoa. Ihan sairasta siis. Kissa on siis heille ihmisen yläpuolella. Minusta mikään eläin ei voi koskaan mennä ihmisen edelle oli tilanne mikä tahansa.

Olen nähnyt esim Facebookin kissaryhmissä niin kaikkitietäviä ja ylimielisiä kissaihmisiä, jotka puuttuvat, kritisoivat ja jopa haukkuvat toisia ihmisiä pienistäkin ”virheistä” joita kissaan liittyen voi tehdä. Jotkut kysyvät vain ystävällisesti neuvoa muilta niin tullaan heti viisastelemaan ja määräilemään kuin oltaisiin jotain helvetin jumalia. Miksi? Ei kukaan voi tietää kaikkea kissojen hoidosta tai käyttäytymisestä eikä tarvitsekaan. Raivostuttaa ja vituttaa niin paljon tämmöinen.

Sitten toisena, kissojen kasvatus ja kouluttaminen. Siitä on niin paljon erilaisia näkemyksiä. Olen täältä ja muualta lukenut keskusteluja, että joku on esim fyysisesti (lievästi) kurittanut kissaa tai huutanut kissalle sen tehtyä jotain ei-hyväksyttävää. Tällaiset kissafriikit ovat aina ihan kauhuissaan, jos joku on vähänkään kissalle korottanut ääntään, suihkuttanut vesisuihkulla tai heittänyt tottelemattoman kissan vähän kovempaa pöydältä lattialle kun ei nätti nostaminen auta. Jos aina pitää nätisti nostaa kissa pois niin sitä saa varmaan tehdä satoja kertoja päivässä. Kenellä kestää loputtomiin hermot kissan huonoa käytöstä tai tottelemattomuutta? Itselläni on yksi kissa, joka on minulle tärkeä mutta tarpeen tullen kyllä saatan ääntä korottaa ja kissa lentää samantien ruokapöydästä pois kun ihmiset siinä syö. Se pitää uskoa ettei ole asiaa pöydälle ja ihmisten ruokiin. Nämä kissahullut eivät hyväksy tällaista normaalia opettamista. Monet antavat kissan olla pöydällä ihmisten syödessä ja varmaan antavat syödä samalta lautaseltakin, hyi helvetti. Ei tarvitse edes sanoa kuinka inhottavaa se on. Tai ylipäätään se että kissa on ruokapöydällä muutenkaan. Käy hiekkalaatikolla paskantamassa ja tassuttelee sen jälkeen pöydillä. Ei kissan pidä antaa tehdä mitä vain. Itse inhoan täysin sitä että kissani oleilee ja makoilee ruokapöydällä mutta kämpässäni ei ole muitakaan korkeita paikkoja niin annan sen olla silloin kun siinä ei syödä. Harmittaa kyllä aina kun se siinä on, ihan kuin tietäisi että se minua ärsyttää ja nauttisi siitä.

Entä sitten, kun kissa kusee tai paskoo yhtäkkiä uuden sängyn tai sohvan? Pitäisikö siinä vain silitellä kissan päätä ja sanoa että ”ei haittaa, siivotaan pissit pois”? Koskaan ei väärästä käytöksestä rangaista kullanmurua, ja kissa jatkaa toimintaa. Sitten ostetaan aina uusi sohva, ja menee tuhansia euroja hukkaan, voi voi. Itse olen aina pelännyt tuota tilannetta kaikista eniten, ja siksi makkarin ovi on aina kiinni eikä kissalla ole sinne asiaa muuta kuin jos olen vähän vahtimassa. Sohvallani on aina suojukset sotkujen varalta. Minä en tarpeiden tekoa väärään paikkaan hyväksyisi, vaikka kissa olisi kuinka sairas tai stressaantunut. Se ei oikeuta kissaa pilaamaan kalliita huonekaluja. Ja aion jatkossakin suojella niitä kissalta. Kysymys niille, jotka esim kissan jatkuvasta kusemisesta huolimatta vielä pitävät kissaa, niin miksi helvetissä? Onko kissa todellakin edelleen kaikista tärkein ja kaiken arvoinen?

Anteeksi että tuli pitkä teksti, mutta en saanut lyhyemmin kirjoitettua. Mua vain niin ärsyttää tällaiset kissoja lähes jumalana pitävät ja se että kissojen paska käytös hyväksytään eikä sille tehdä mitään. Haluaisin kuulla mielipiteitä.

8

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vittu mua raivostuttaa tuo sun ajatusmaailma, et taida olla ihan tervejärkinen. Sulla ei pitäisi olla kissaa ollenkaan, eikä muitakaan eläimiä. Mulla itselläni on viisi kissaa ja kaikki mulle kuin lapsia, ihmislasta en haluakaan. En voisi kuvitellakaan edes korottavani ääntä heille. Kissat on viattomia luontokappaleita, joita pitää kunnioittaa ja kohdella parhaalla mahdollisella tavalla. Sietäisit hävetä että edes ajattelet noin.

      • Anonyymi

        Voe voe alkoko ahistaa minusta tuossa oli asiaa. Mulla on sellanen kissan kiusaus laservalo pitää alkaa testaamaan miten se toimii naapurin kissalle. Selllanen laservalo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voe voe alkoko ahistaa minusta tuossa oli asiaa. Mulla on sellanen kissan kiusaus laservalo pitää alkaa testaamaan miten se toimii naapurin kissalle. Selllanen laservalo.

        Pitää vaen oottaa että omistaja lähtee viihtelle ja sitte ...illat pimene ou jeee


      • Anonyymi

        jos koira kussee lattialle nii ottaa niskasta kiinni ja koiran turpa kusi lätäkköön niin oppii pyytään tarpeilleen. Tiiä onks tuossa perää mut miks kissaa ei vois kans opettaa.


    • Anonyymi

      En kans ymmärrä tuota kissojen palvontaa, niilekki sais tullla pakolliseksi jokin kaulapanta ja sirusysteemi ja jollei oo sais lopettaa ja miks meillä ei oo sellasii rankkureita niinkuin koirillakin vai onks niitä vaan elokuvissa. Jos kissoillekkin tulisi joku kattivero saisi valtio rahaa kannattavaa näinä aikoina kun pitää joka asiaa leikata ja sitte loppuisi turhanpäiväinen kissojen hyysääminen ja kun jokkaisella pitää se saamrin katti olla vaikka eivät aina huolehdi kissoille hoitajaa kun pitää ryyppäämään lähtä saattavat jättää kattinsa yksin ja eivät tiedä vielä milloin kottiin tulevat. No kyllä se meijän kisuli pärjää ruokaa löytyy luonnosta ja tarpeet voi tehä naapurin kukka penkkiin.

    • Anonyymi

      Miksi kissoille ei ole kissaveroa onhan koirillekkin. Kuinka paljon valtio saisi tuloa.

      • Anonyymi

        Suomessa ei ole enää koiraveroa.

        "jos koira kussee lattialle nii ottaa niskasta kiinni ja koiran turpa kusi lätäkköön niin oppii pyytään tarpeilleen. Tiiä onks tuossa perää mut miks kissaa ei vois kans opettaa"
        Ei ole perää, ei toimi, ei ole järkevää vaan typeryyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa ei ole enää koiraveroa.

        "jos koira kussee lattialle nii ottaa niskasta kiinni ja koiran turpa kusi lätäkköön niin oppii pyytään tarpeilleen. Tiiä onks tuossa perää mut miks kissaa ei vois kans opettaa"
        Ei ole perää, ei toimi, ei ole järkevää vaan typeryyttä.

        Eiks ookki suunnitteilla et kissatki sirutettaa ja tullee jokin vero kateillekki. Hyvä vaan loppuu se hetken mielijohteesta lemmikiksi otto. Yks sano että oppii se koira ton turpa kusilätäkköön asian.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9164
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2688
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      145
      2467
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1310
    Aihe