Futishistoriaa

j kaappi

Tässä matsissa moni asia meni toisin kuin moni "asiantuntija" (itse itsensä sellaisiksi nimenneet) oletti:

- ei tullut vähämaalista: runsasmaalisin Champions League finaali kautta aikojen!

- ei voittanut Milan, jonka piti olla ylivoimainen!

- Suomeen tuli UCL-mestari, Hyypiä. Kukaan EI VOINUT sitä odottaa kauden alussa. Kautta historian vasta toinen suomalainen UCL-mestari, Litmasen Ajax-voitosta on jo "sata vuotta". Seuraavaankin suomalaiseen voittajaan taitaa mennä tovi jos toinenkin...

26

4449

Vastaukset

Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *ohikulkija*

Vaikka en mikään suuri penkkiurheilija olekaan, täytyy sanoa, että urheilun maailmassa ja ihan muutenkin kovan luokan mediajuttu. Itse asiassa kyseinen finaali saa eniten katsojia koko maailmassa ja meidän Hyypiä (mun inttikaveri muuten...) oli siellä kentällä - voittamassa. Yes!

Vielä kun oli kyse noin ihmeellisestä finaalista, Hyypiän nimi tulee olemaan esillä jatkossa siellä sun täällä. Tosin Hyypiän peli ei tainnut olla ihan parasta, mitä häneltä olisi voitu odottaa?

• jukkaa

Turha on ihmisten taas levitellä propagandaa sen puolesta, että olisi muka pelannut huonosti!

• pelimies

Olihan jännä peli, klassikko siitä tulee.
      Milan oli koko pelin huomioiden hiukan parempi ja se sai sen työvoiton.
      Varsinkin jatkoaika oli täysin milanin, ja punaiset joutui tosi ahtaalle.
      Se olikin koko pelin huono puoli, kun Liverpool ei edes yrittänyt hyökätä jatkoajalla.
      Shevi oli ratkaista pelin, hän ohitti Hyypiän ja muut, ampui hyvin, seurasi ja ampui. Siitä piti tulla maali, ja niin siitä olisi tullutkin missä vain muussa ottelussa, mutta ei tietenkään tässä.
      Todennäköisesti 1-2 mm ylemmäksi menneenä, jatkolaukauksesta olisi jo verkko soinut.
      Tuosta torjunnasta, tai paremminkin pallon tielle sattumisesta, Liverpool sai henkisen yliotteen ja meni rankkeihin suosikkina.
      Spektaakkelin hupennus oli vielä se, että kentän paras pelaaja epäonnistui ja se ratkaisi pelin.
      Tosin vaikka ukrainan poika olisi onnistunut, olisi poolilla ollut vielä yksi laukaus.

• puoli aika / yö

Menin nukkamaa jo ensimmäisen jakson jäkeen !

Aaamulla oli sitten ihmettä... että Liverpool ja Hyypiä nosti tasoaan oikein kunnolla ?

• Tuomo

Ei oikeastaan nostanut...
        Peli jatkui eka erän kaltaisena aina loppuun saakka!

Pooli vain teki 6 minuutissa kolmesta laukauksesta 3 maalia!

Samalla prosentilla se olisi tehnyt ekalla yhden(Hyypiän pusku)!

Milan ei taas saanut maaliin vaikka pallo pelattiin maalin eteen vapaaseen paikkaan!

Olisi kuitenkin kannattanut katsoa ainakin Poolin juhlinta!

• pakko uskoa

Menin pelin ekalla minuutilla nukkumaan mutta mulla on koko historiallinen matsi nauhalla :)

• Toisinaan-ajattelija

Liverpoolin kannattajat kajauttivat puoliajalle poistuville murtuneille Lpool pelaajille. Ilmeisesti sanoma meni perille koska pelin kuva muuttui täysin toisella jaksolla.

Kuinkahan moni suomalainen lätkä "fani" kannustaa Leijonia vastaavasti kun ollaan useampi maali tappiolla ?!?!?!

Tuurista puhutaan mutta enemmänkin kysymys on asenteesta, voitontahdosta ja itseensä uskomisesta.

• perä-erkki

...eivätpä poolin kannattajatkaan mitään ihmeellistä meteliä pitäneet, ennen 2. puoliajan ensimmäistä osumaa. Siinä pielessä eivät olleet suomi-pekkoja pahempia.

Toki kannustus on eri luokkaa kuin Suomessa, mutta niin ovat myös katsojamäärät, stadionit ja kannustettavien taitotaso. Mutta mitä tekemistä suomalaisella lätkäfanilla on kuningaslaji jalkapallon kanssa? Lätkä on surullinen marginaalilaji... keskitytään mieluummin mekin potkupalloon!

• blackmagictiger

ON PARAS MUTTA. LIVERPOOL KYLLÄ ON OLLUT MUNKIN SUOSIKKEJANI NEWCASTLEN LISÄKSI.

• Nimetön

Ehkä mainitsemasi asiat olisi voinut nähdä myös toisin? Liverpool kannattajat näyttivät menettäneensä kaiken toivonsa. Näkyi tyhjiä katseita. Jos joku jotain teki, niin soitteli kännykällä kotiin tuntojaan.

Käänsikö puoliaika pelin? Ei mielestäni. Milan suorastaan leikitteli Liverpoolin kanssa. Edelliset 10 minuuttia ennen Gerardin maalia olivat olleet täysin Milanin näytösät. Dudek näytti olevan täysin jäässä tiputtaessaan kohti tulevan pallon eteensä. Milan vain lainasi palloa Liverpoolille pelin pyöriessä täysin punaisten päässä. Vain Dudekin loistava torjunta esit 4-0 numerot Shevtsenkon vapaapotkusta.

Upea peli kuitenkin. Liverpool oli täynnä taistelua ensimmäisen maalin jälkeen, mikä palkittiin heti seuraavalla osumalla ja kolmas taas oli hyvin kyseenalainen rangaistuspotku.

Kulmapotku 10-4 ja pallonhallinta 55%-45% kertovat kumpi peliä vei.

• OoTee
        Nimetön kirjoitti:

Kyllä tämä ottelu jää enemmän mieleen CL-loppuotteluksi, jonka AC Milan onnistui häviämään kuin Liverpoolin huimaksi taisteluvoitoksi, josta englantilaislehdet hehkuttavat. Liverpoolhan hallitsi vain muutaman minuutin, loppuaikana ei hyökkäyksistä ollut juuri uhkaa.

Hyypiän uralle joka tapauksessa hieno saavutus. Viimeinen?

• Nimetön
        OoTee kirjoitti:

Aivan - mitään muodonmuutosta ei Liverpool tauolla kokenut. Ensimmäinen kavennusmaali syntyi vaikka pelitapahtumat olivat täysin sen syntymistä vastaan. Milanin peli sekosi hetkeksi - heti toinen maali. Milan jo melkein paniikissa - kolmas maali ja peli alkoi alusta.

Liverpool alkoi tasoituksen jälkeen pelaamaan sitä peliä mitä olisin sen odottanut pelaavan jo pelin alussa eli 0-0:aa ja pitkää Cisselle. Ensimmäisen puoliajan jälkeen mietin, että olisiko Liverpoolin kuitenkin kannattanut lähteä sumputtamaan pelin alusta alkaen.

Nyt ensimmäinen puoliaika mentiin päästä päähän sillä seurauksella että Milanin hyökkäykset olivat jatkuvasti vaarallisempia ja Kakalle jäi paljon tilaa juosta pallon kanssa.

Hyypiän rooli nousi pelin loppua kohden. Shevtsenko jäi monessa tilanteessa toiseksi. Tyylittelemätön ja puhdas suoritus! Pakko antaa tunnustusta myös Carragerin urhoolliselle taistelulle krampeista ja kolhuista huolimatta.

• samaa mieltä

Voitontahto ja se kaikki muu on ollut esimerkiksi Tsekin kiekko-kultamitalijoukkueen aseena oikeassa suhteessa. Koska kovimpien futisjoukkueiden taitoerot saattavat olla pieniä, voittaa se, joka eniten yrittää, uskoo ja TAHTOO voittaa!

• Hemmo

Asiallista kommentointia!

Voittajaa ei unohda kukaan, mutta kieltämättä ottelusta muistan vain Milanin HIENON pelin ja lukuisat maalitilanteet! En ole pitkään aikaan nähnyt tuollaisia lupauksia kuin Kaka ja Pirlo ja vielä jatkoajallakin Pirlo meni pokkana rankkarialueen sisään!
        Espanjalainen Tuomari ja Espanjalainen Valmentaja ?!
        Tuomari teki virheitä ja kaikki melkein Liverpoolin eduksi...Ei huomannut pistää paitsion takia peliä poikki, josta Liverpool teki maalin!
        Antoi Dudek syöksyä eteenpäin rankkarivedoissa (Dida tiesi säännön), tuohan ratkaisi koska ainakin yhden epäonnistunut rankkari olisi pitänyt uusia...en muista kenenkä! Kyseenalainen rankkari, joka hidastuksessa näytti pieneltä tönäisyltä ja syöksyltä..no tuo Gattuso kun on paikalla on helppo viheltää pilliin!

Minusta Shevtshenko oli itsekäs, toinen valkoinen oli ensin reboundissa, oli vasemmalla ja olisi pistänyt molarin oikealta sisään...Shevtshenko pisti tietysti vasempaa kohti ja kohti molaria...pienestä se on kiinni!

• gatuso

milan 4 ever!!!

• Vesku
        Hemmo kirjoitti:

Mielestäni Milan pelasi kyllä tasollaa, muttei mitenkään erikoisen hyvin, että jäisi mieleen. Poolin pelin sotki aikainen maali, jonka jälkeen ei ollut oikein tietoa puolustetaanko vai hyökätäänkö. Sen tähden poolin puolustus oli varmaan tämän kauden surkeinta.

Toisella puoliajalla käänne taas tapahtui, koska poolin puolustus pääsi peliin mukaan ja miehet ottivat oikeat roolinsa, tästä hatunnosto Benitezille. Kaikki varmaan huomasivat miten Kaka ja Pirlo jäivät 2. puoliajalla täysin pimentoon, kun pooli sai puolustuksensa kuntoon.

Jatkoajan perusteella taas Milan olisi ehdottomasti ansainnut voittonsa. Poolin pojilta tasi olla vain mehut niin loppu, ettei yhtä kulmaa lukuunottamatta ollut lainkaan tilanteita Milanin maalilla.

Tuomaripelistä nyt on turha puhua. Aika huonoa, kuten sanoit, mutta minulle taas jäi mieleen lähinnä viheltämättä jäänyt Milanin käsivirhe puolustuspäässä. Jos tästä pooli olisi saanut rankkarin sen sijaan, että pian soi omissa, olisi pelin luonne saattanut olla täysin toinen.

• Kenny

Muistan vielä kuin eilisen päivän, kun -84 faijan kanssa katsottiin Euroopan Cupin finaalia Liverpool-Roma ja kuinka 'pool vei silloinkin mestaruuden pilkuilla.

Tällä kerralla katsoin unohtumattoman finaalin juniorin kanssa. Toivoisin tosin saavani juhlia Liverpoolin seuraavaa isompaa pystiä ennen vaari-ikää.

• Nikke

Onnea Liverpool!!!

Tosi hieno homma kun "Pool" voitti kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti. Oli kyllä mieleenpainuva ja unohtumaton matsi varmaan kaikkien katsojien ja pelaajienkin kannalta.

Kyllä tuntuu hyvältä tällaisten finaalien seuraaminen ja ottelussa ns. altavastaajan nouseminen takaa-ajoasemasta voittoon on aina uskomatonta, ja herättää hienoja tunteita sisällä. Tällaista voi tapahtua vain urheilussa!! Mikään ei ole kiveen kirjoitettua ennen kuin pilliin vihelletään ottelun loppumisen merkiksi.

Onneksi olkoon Sami!!! Voi taas kerran olla ylpeästi Suomalainen!

• puuli

uskomaton nousu! vaikka Pooli ei olekkaan ykkössuosikkejani, halusin sen voittavan, ja onneks voittiki! Poolilaiset on sympaattisempia, ansaitsi voiton!
      "Moi moi, isä voitti!" :)

• Footie team

Huvikseni valitsin vähän aikaa sitten suosikkijoukkueekseni Liverpoolin. Hienostihan se näyttävä ja historiallinen joukkue on aina pelannut mutta ei siitä nykyään olisi sentään tätä voittoa uskonut. Ihme tapahtui! Minun joukkueeni voitti.

• Jason

Kukaan ei pelin jälkeen enää muistanut sitä paitsioliputusta, jonka jälkeen lippuhyökkääjä LASKI LIPUN!!! ...pahin virhe mitä linjalla voi tehdä on laskea lippu ilman että ET niin määrää (näytää merkin). Tuon lipun laskemisen jälkeenhän liverpool iski sitten sen maalin jota ilman milan juhlisi nyt mestaruutta. itsehän olen vahvasti liverpoolin kannattaja, mutta tällainen asia vaan jäi mieleeni.

ja sitten vielä se jiipeejalo siellä! naurettavinta avustavan mollaamista sanoa että "lippu nousee myöhään". nykysääntöjen mukaan kun tilanne täytyy katsoa loppuun asti jotta näkee pelaako paitsiossa oleva pelaaja palloa. hänkun voi esim pysäyttää juoksun ja antaa taustalta tulevan pelaajan tulla tilnateeseen. jalo osoitti jälleen tietämyksensä jalkapallosäännöistä...ou khamaan.

onnea pool!

• Anfield

Jos jossitellaan sitä lipun laskua niin myös voidaan jossitella Milanin 2-0 maaliin johtanutta tilannetta, jossa pallo osui ensin Milanin pakin käteen omalla rangaistusalueella. Tälläistä on jalkapallo...ja ehkä juuri se on niin hienoa!

• ozz

Eikö se Forssell ole mukana Chelsean kokoon panossa. Sieltä voi löytyä voittaja jo ensi kaudella. Tosin Chelsea on vain yksi monista kovista euroopan jalkapallo joukkueista.

• tar

as milan pelasi hyvin,mutta liverpool pelasi paremmin.

• Caizu

Poolin voitto oli aivan uskomaton saavutus kaiken sen jälkeen, kuinka pahasti Milan ensimmäisellä puoliajalla vei peliä. Melkein lähdin puoliajalta nukkumaan, mutta päätinkin avata "voitonmaljaksi" ostetun Carlsbergin ja jatkaa pelin seuraamista.Pieni uneliaisuus karisi silmistä kun Gerrard teki maailmanluokan maalin. Ja kun "vanha kettu" Smicer laukoi aivan uskomattoman maalin Didan verkkoon, ei enää nukuttanutkaan. Kun sitten lopuksi juhlin Poolin mestaruutta, joka tuli lopussa onnistuneen maalivahti- ja jokseenkin omalla tasolla pelatun puolustuspelin kautta, ei yöunista enää tahtonut tulla mitään.

Vaikka niin moni näki Milanin taidokasta peliä, oli sitäkin suurempaa se peli, jolla Pool vavisutti Milanin kaiken kokeneita pelaajia.

Itsekin olin ns. asiantuntija ja veikkasin vähämaalista peliä, pelkäsin Milanin 1-0 voittoa, mutta aika lailla toisin kävi.

Nyt me Pool-fanit voimme nauttia ansaitusta mestaruudesta.Kun matkalla mestaruuteen kaatuu niin Italian kuin Englanninkin (kiistattomat) mestarit ja vielä ehkäpä eurokenttien pelätyin, Italian kakkonen, voidaan voittoa pitää ansaittuna.Ei selityksille sijaa, HYVÄ POOL.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.