Matsista

Hemmo

Täällä nähdään kovin yksipuolisesti tuo eilinen matsi: Liverpool oli parempi..Surkeat makaroonit jne. Taitaa tulla tuon Englannin liigan pakkosyötöstä. Minunkin nuoruudessa 70/80-luvulla sitä katsottiin joka lauantai..muistan muuten vain kaukovedot jotka menivät aina katsomoon!

Otetaanpa täysin neutraali näkökulma:
Milan oli kyllä pelillisesti eilen omaa luokkaansa: Liikkuvampi, taidot toisella tasolla, paremmat syötöt yms. Fyysinen kunto oli parempi, joka yllätti minut täysin!
Milan on aina jauhanut, mutta eilen se loi paikkoja ja teki niistä maaleja (ainakin joka toisesta)! Milan vei pallon ilmassa , maata pitkin , kuljettamalla, lyhyillä syötöillä tai pitkillä keskityksillä..aika hienoa näin futarin silmissä! Toisen puoliajan alussa Milan jatkoi ja vain maalivahti pelasti Liverpoolin torjumalla hyvän vaparin! Liverpool joutui koko ottelun vain laukomaan kaukaa tai pitkillä keskityksillä yritti maaleja. Ainoastaan Hyypiä pääsi 1. puoliajalla puskemaan! Liverpool sai pallon Milanin maalin tuntumaan vain kymmenen minuutin ajan (5-15min toisella puliajalla) ja se riitti kolmeen maaliin. Loppu oli sitten odottelua saako Milan pallon maaliin vai ei ... ei saanut!
Milanin maalivahti oli aika surkea, ei torjunut kertaakaan kuin kohti tulevat pallot! Pusku olisi ollut otettavissa tai ainakin kaukoveto!
Dudek taas pelasti varman tappion muutamalla haamutorjunnalla!

No kaikkihan haluavat pienen voittoa suuresta ylivertaisesta, niinhän siinä eilen kävi!

Nykyään kyllä tuo suoraviivainen pallo maalille tuottaa tulosta ja piste siitä Liverpoolille ja valmentajalle!

Flopit: Dida ja Shevtshenko. Tuomarin ratkaisuista koko ajan valitelleet Liverpoolilaiset (mm. Hyypiä)..että inhoan tuota!
No silloin heitä vietiin kuin pässiä narusta!

Parhaat: Kaka, Pirlo ja Dudek. Kakan ja Pirlon pelisilmää ja taitoa katsoin hymyillen, loistavia!
Brasilialla on nyt kyllä kaikkien aikojen joukkue!
Gerrardia ei lisännyt listaan, koska sukelsi niin selvästi pallon kadottua ja sai siitä palkinnoksi rankun! Ja totta kai Liverpoolin valmentaja, joka sai hieman onnekkaasti pelin tasoihin!

Loppuanalyysi: Onnekas Liverpool voitti taitavamman mutta epäonnekaan Milanin! Mutta olihan tuo hyvää viihdettä ja dramatiikkaa piisasi!


Tuomari oli ihan hyvä, mutta ilmeisen jännittynyt!
Rankkari oli tuollainen 50/50 ... jos olisi nähnyt hidastuksen ei olisi antanut..mutta sitähän ei näe!
Rankkarikisassa anteeksiantamaton (ratkaiseva?) virhe: Ainakin yhdessä potkussa Dudek liikkui eteenpäin (taisi olla Pirlon onneton veto). Maalivahdin on pysyttavä maaliviivalla niin kauan kuin veto lähtee, veto uusitaan menee se maaliin tai ei. Tuomarit eivät myöskään yleensä hyväksy tuota Grobbelaar hyppelyä koska silloin liikkuu väkisin myös eteenpäin!


No tuo oli vain jalkapallo-ottelu!
Ei Liverpoolin kaltaiset nykyjalkapallossa ikinä pääsisi juhlimaan, jos kohtalo ei olisi suosiollinen! Ja olihan se kiva katsella juhlintaa, joka ei välttämättä toistu edes 20-vuoden päästä! Milan juhlii todennäköisesti lähivuosina! Jos Milan olisi voittanut ei kukaan olisi yrittänyt keksiä Liverpoolin pelistä positiivista, koska sitä ei löytyisi. Milan oli se, joka teki eilisestä pelistä niin suuren ja Liverpoolista isomman VOITTAJASANKARIN!

Siinä purtavaa, mutta eihän tämä niin vakavaa ole!
Joukkuehan on paras niin kauan kunnes häviää taas!

3

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ASIANTUNTIJA (TIETÄÄ...=?)

      "Brasilialla on nyt kyllä kaikkien aikojen joukkue!"

      KYSYMYS: miten se on mahdollista jos niiden 1. veskari (Dida) oli nytkin floppi... Eikä tuolla väitteelläsi ole muutenkaan totuus pohjaa... Että silleen...

      ainoa 10 tulee Hernan Jorge CRESPOLLE ja siinä muuten kovin jengi, nimittäin Argentiina!!!

      Tämä on TOTTA. PISTE lopeta uneksiminen..

    • oma mielipide

      Täytyy myöntää, että hyvin kirjoitettu analyysi, mutta muutamaan kohtaan haluaisin sanoa oman painavan sanani.
      "Onnekas Liverpool voitti taitavamman mutta epäonnekaan Milanin!" Sanoisin, että Milan ei ollut niin epäonnekas vaan saavat katsoa peiliin. Epäilen, että puoliajalla lähes kaikki Milanin pelaajat pitivät peliä jo pelattuna. Näinhän ei kukaan ammattilaispelaaja tietenkään väitä käyneen. Mutta totuus on, että Milan sai aivan unelma-avausjakson ottelulle. Liverpool oli heikko ja peli täysin Milanin hallussa. Ei pelaajilla ollut mitään syytä olettaa, että peli karkaisi käsistä. Mutta niin vain kävi. Taistelu loppui vartiksi, jonka Liverpool käytti hyväkseen onnistuneesti. Tämän jälkeen hallinta siirtyi takasin Milanille Liverpoolin siirryttyä takaisin puolustavampaan peliin.

      Didaa en syyllistäisi ollenkaan. Maaleista ei juurikaan voi syyttää maalivahtia. Haamupelastuksia ei tosin tullut mutta ei pahoja munauksiakaan. Toisessa päässä Dudek torjui myös minkä voi. Pelasti 3 kertaa Shevcenkon vaarallisen tilanteen, joista viimeisen suuresti Rouva Fortunan avustamana maasta polvillaan. Sattui vain olemaan edessä. Rangaistuspotkukisassa ratkaisevassa roolissa oli pelaajat, joten siinä on turha vertailla maalivahteja. Dudek toki liikkui ainakin yhdessä rankkarissa huomattavasti eteenpäin viivalta ja sääntökirjaa pilkuntarkasti lukien se olisi pitänyt antaa potkaista uudelleen. Onneksi nykyään ei kuitenkaan joka tilannetta katsota eikä pystytä katsomaan pilkuntarkasti sääntökirjan mukaan. En ole juuri nähnyt tilannetta, jossa tuollaisesta tuomittaisiin uutta rangaistuspotkua. Ainakaan huipputasolla. Joten jätetään siinä tuomarin mollaaminen!

      Gerrardin "kalastamasta" rankkarista voi olla montaa mieltä. Gattuso rikkoi tilanteessa, mutta olisiko se ollut rankkarin arvoinen tilanne. Paha sanoa...Gerrard olisi kuitenkin päässyt muuten vapaasti potkaisemaan lähietäisyydeltä, että olisiko huvikseen kannattanut pelkästään kalastella rankkaria. Sitä ei tiedä kukaan muu kuin pelaaja itse...

      Lopuksi vielä Hemmon loistavat loppusanat pelin yhteenvedosta!
      "Milan oli se, joka teki eilisestä pelistä niin suuren ja Liverpoolista isomman VOITTAJASANKARIN!"
      Tosin omalla hölmöilyllään!

    • Tonttu

      No kyllähän kaikki näki omilla selvän tasoeron Milanin hyväksi!
      Tuota matsia tuli muuten seurattua myöhemminkin koska se pyöri Eurosportissa ja Nelos :lla päiviä ... tilannekoosteita ja uusintoja...
      Taitaa Milania vähän harmittaa kaverithan olisi voinut tehdä ainakin 10-maalia...

      Mutta tietääkö kukaan miksi matsi oli noin hyvä?
      Siksi koska tasoero oli valtava,ja vain tuolloin voi odottaa hyvää matsia ja piste!!
      Jos Chelsea/Juventus tai Milan olisi pelannut loppuottelusta niin 0-0 olisi ollut todennäköistä!
      Joukkueiden puolustus on niin vahva, Liverpoolin puolustus käveltiin läpi!

      Toinen keino on kun vastustaja iskee toisen heikkohin kohtiin ja saa pelin sekaisin...tähän pystyi PSV..mutta sllä nyt on tyuo taikuriluotsi!

      Tulevaisuudessa enemmän yllättäjiä kehiin niin matsit paranee!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe