Ahdistavaa!

Anonyymi-ap

Kaikki ahdistaa: Venäjän hyökkäyssota, ukrainalaisten ankeus, ma-ti myrskyvaroitukset, Suomen hallitusfiasko, ikävä rasismiuutisointi, Ruotsin kahakat, lintuinfluenssa, minkkien ym. tappaminen, alkavat presidenttipelit (varsinkin USA:ssa!)... Ja mitähän vielä. Tietysti ihan ikiomat ja itse aiheutetut. Voi kun vois unohtaa kaiken ikävän ja löytää iloa ja valoa elämään!

40

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi luet ahdistavia uutisia? Etsi elämääsi mukavampaa tekemistä ja luettavaa niin selviät vähemmällä. Itse en ole vuosikausiin lukenut mistään sota-, pandemia- yms uutisia kun olen kokenut että ne ei välittömästi koske minua, joten miksi lukea. Tuttavapiirissä on ihan riittävästi ihmisiä jotka pelkää vähän kaikkea, joten olen nähnyt mitä nuo uutiset on saaneet aikaan ja itse en sellaiseen halua. Vasta selvittiin koronastakin niin nyt alkavat kouhkaamaan lintuinfluenssasta..............

      • Anonyymi

        " Vasta selvittiin koronastakin niin nyt alkavat kouhkaamaan lintuinfluenssasta.............."
        Suomessahan vasta nyt on alettu niinsanotusti kouhkaamaan lintuinfluenssasta. Sitä on ollut kaikissa maissa samanaikaisesti kuin koronatautiakin. Varsinkin vuonna 2022 lintuinfluenssa teki tuhojaan lintukannassa aivanvaltavissa määrissä.
        Tänä vuonna Japanissa ja Ranskassa jouduttu lopettamaan kymmeniä miljoonia häkkilintuja lintuinfluenssan takia.
        Valitettavasti ainoastaan linnut eivät sairastu vaan tartuntoja on havaittu myös nisäkkäissä ja hylkeissäkin.


    • Anonyymi

      Noh, mutta jos ajatellaan, että olet yli kuusikymppiseksi selvinnyt

      • Anonyymi

        erilaisista kriiseistä eri vuosikymmenillä, niin luulisi sinun tietävän, että näistäkin selviää. Tai sitten, jos ei selviä, niin mitä sitten. Kaikki tapahtuu aikanaan, jos on tapahtuakseen.


    • Anonyymi

      Minä ostan teneriffan matkan marraskuuksi kun suomessa on silloin rospuutto ja paska keli. Jo odotellessa on mukava ajatella lämmintä lomaa. Muitten murheet suurimmaksi osaksi ei ole minun murheitani eikä sinunkaan. Tarvitaan tanssia naurua viiniä ja humallustakin. Pitääkin mennä laittaan hiukset ja ostaa kauniita vaatteita että muutkin huomaa. Tällätavalla minä teen.

    • Anonyymi

      Niinhän se on, toisilla on kuppi puoliksi täynnä, toisilla puoliksi tyhjä.

    • Anonyymi

      Turhia murheita ei kannata ottaa.

    • Anonyymi

      Onko aloittaja realisti vai pessimisti. Positiiviset uutiset ovat nykyään harvassa.
      Omasta tilanteesta en ole niin huolissani mutta ne ahdingossa olevat, joiden tilanne ei ole itseaiheutettu.

    • Anonyymi

      Kun tieto kulkee niin nopeasti nykyaikana ja sitä tulee joka tuutista
      ja vain huonot uutiset on uutisia, uutisointi voi aiheuttaa ahdistusta.
      Tavallaan on hyvä, että uutisia tulee reaaliajassa,
      esim. pandemiatiedotukset oli hyödyllisiä.

      Koronasta on vaiettu, vaikka se ei ole ohi. Sisareni sairasti toisen koronan
      pari kuukautta sitten.
      Ei ole enää tietoa pitäisikö välttää ihmismassoja,
      esim. kauppakeskuksia.
      Se tuo epävarmuutta elämään, kun ei tiedä millainen riski
      on saada tartunta.

      • Anonyymi

        Niin, koronaanhan pitää nykyään suhtautua kuin tavalliseen räkätautiin. Ei ole enää seurattavien listalla.


      • Anonyymi

        Moni luulee että korona on ohitettu mutta joka sairaalassa on vieläkin muutamia koronapotilaita. Ja ei tarvitse enää tiedottaa siitäkään kun kaikki jo tietävät miten ehkäisevät tartuntaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moni luulee että korona on ohitettu mutta joka sairaalassa on vieläkin muutamia koronapotilaita. Ja ei tarvitse enää tiedottaa siitäkään kun kaikki jo tietävät miten ehkäisevät tartuntaa.

        Niistä piireistä ne sairastui ja kuolevat.
        Muu on höpön höpöä.


    • Anonyymi

      Valitse televisiosta mitä katsot, valitse mitä lehdistä luet, valitse somen sijaan metsä ja linnun laulu, mene marjastamaan tai sienestämään, mene rannalle kuuntelemaan ja katsomaan aallokon pauhua, johan ahdistus helpottaa.

      Avasin äsken television ja ensimmäinen kanava tarjosi rasismikeskustelua jota joka tuutti toitottaa yrittäen saada kansalaisia ahdistumaan, meillä ei täällä kylillä ole edes yhtään etnisen vähemmistön edustajaa, joten aivan turhaa ahdistusta meille, käänsin kanavaa ja kas, sieltähän tuleekin "pitääkö olla huolissaan" tätä katsellessa unohtuu kaikki ahdistavat jutut, aito vilpitön nauru on aina hyväksi.

    • Anonyymi

      +13 vesisadetta länsituulta 6m/sek :(

      Skånepåg

    • Anonyymi

      Sitten sinua vasta ahdistaa kun tiedät miksi Ukrainaan oli mentävä oli ja on puhdistettava. Ym ym. Entä mitä muualal on tapahtunut tehty?
      Miten te pystytte edes katsomaan kuuntelemaän lukemaan tuota globalisti zionistien roskaa ja valheita ilamstosta, väestöstä flunssasta jne.

    • Anonyymi

      "Iloa ja valoa elämään" saa vetämällä kokaiinia nokkaan.

      • Anonyymi

        Et sitten viitsinyt ajatella asiaa loppuun asti kunnolla ja selkeästi. Lienet vedellyt ainetta nokkaasi, se lienee vienyt ajattelukyvyn.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et sitten viitsinyt ajatella asiaa loppuun asti kunnolla ja selkeästi. Lienet vedellyt ainetta nokkaasi, se lienee vienyt ajattelukyvyn.

        En suinkaan minä,,mutta eräs entinen pm kyllä. Jauhojengin bileet näet...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En suinkaan minä,,mutta eräs entinen pm kyllä. Jauhojengin bileet näet...

        Taidat uskoa kaikki huhut mitä kuulet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En suinkaan minä,,mutta eräs entinen pm kyllä. Jauhojengin bileet näet...

        Kommenttiesi perusteella jauhot ovat omassa päässäsi.


    • Anonyymi

      Kun maailmankuva muodostuu siitä mitä MEDIA kertoilee on aika heikoilla.

      • Anonyymi

        Ja mistähän globaali maailmankuva tavikselle muodostuis, ellei mediasta. Eipä ole tuon tason tuttuja, mutta tämän oman pihapiirin maailmankuva on kyllä hanskassa. Muut mielenkiinnon kohteet on noukittava muualta.


    • Anonyymi

      " Voi kun vois unohtaa kaiken ikävän ja löytää iloa ja valoa elämään! "

      Sinun(kaan) elämässäsi ei ole kuin yksi ihminen, joka pystyy tekemään em. asioille jotakin. Ne ovat kiinni pelkästään ja ainoastaan omasta tahdostasi ja halustasi.

    • Anonyymi

      Rasismi häviää kun kolmen prosentin Freudenthalilainen rasistirotupuolue RKP
      saadaan pysyvään oppositioon ehkä jo 2027 siis suomalaisvastainen rasismi häviää

      sitten on nämä ulkomaalaiset joita tarvitse täällä katsella eikä päästää maahan ollenkaan

      suomalaisia rikollisia jää mutta niitä ei voi potkia pois kansalaisina vaan tuomioita pidentää jotta pidetään poissa kadulta säädyllisiä suomalaisia kiusaamasta

      • Anonyymi

        Jos vapaa Suomi ja demokratia ei kelpaa, aina voit muuttaa muualle.


      • Anonyymi

        Mene persu hoitoon.


    • Anonyymi

      Tekstissä esiintyvät itänaapurin intressejä ajaneet tai muuten venäjämielisyyttä osoittaneet poliitikot:

      Martti Ahtisaari (SDP)
      Tarja Halonen (SDP)
      Eero Heinäluoma (SDP)
      Jouko Skinnari (SDP)
      Liisa Jaakonsaari (SDP)
      Esa Suominen (SDP)

      Alexander Stubb (Kok)
      Sanni Grahn-Laasonen (Kok)
      Anne Holmlund (Kok)

      Satu Hassi (Vihr)
      Tuija Brax (Vihr)

      Seppo Kääriäinen (Kesk)
      Anu Vehviläinen (Kesk)
      Esko Aho (Kesk)

      Ulkomailla asuvien ja ulkomaisten yhteisöjen kiinteistönhankintojen valvonnasta annetun lain kumoamisesta astui voimaan uusi laki 1.1.2000. Laki käsiteltiin nopeasti: eduskunnan täysistunnossa ei esitetty yhtään puheenvuoroa ja ympäristövaliokunnassakin asia eteni päivässä. Lain allekirjoittivat presidentti Martti Ahtisaari (SDP) ja ympäristöministeri Satu Hassi (Vihr). Tämä laki salli venäläisten vapaan tontti- ja kiinteistökaupan Suomessa. Lain esitellyt Satu Hassi kommentoi sitä seuraavasti:

      - ”Talouskurimuksessa elävää Venäjää ei koettu 1990-luvulla uhkana. Hassi muistelee, että enemmänkin vitsailtiin siitä, että voitaisi vastavuoroisesti ostaa Karjala takaisin tontti kerrallaan.” [1]

      Näinhän ei luonnollisesti käynyt, vaan Venäjä käytti tilaisuuden hyväkseen. Maa- ja kiinteistökauppoja tehtiin erityisesti Suomen puolustuksen ja huoltovarmuuden kannalta keskeisistä kohteista. Erinomainen kartta lähteen [2] linkissä, josta seuraavat nostot esimerkeistä ja lainattua tekstiä nostojen jälkeen:

      - Venäläinen lääkäri halusi ostaa 10 ha maata 2 km päästä Lapin lennostosta. Kun myynnin sijaan tarjottiin vuokrausta, ostaja katosi.

      - Metsähallitus myi ukrainalaisen liikemiehen omistamalle yritykselle kaksi 1,5 hehtaarin suuruista rantatonttia Kemiönsaarella sijaitsevan Merivoimien Skinnarvikin varikkoalueen sisäpuolelta vuonna 2008. Alueella sijaitsee merivoimien materiaalilaitoksen varastoja, muun muassa ammus- ja räjähdeainevarasto. Varikon suoja-aluetta sisennettiin ja raja-aitoja siirrettiin, jotta ukrainalaistontit saatiin sijoitettua liikkumiskiellolla varmistetun sotilasalueen ulkopuolelle.

      - Jyväskylän Kangaslammella kaupungin vuokrahuoneistossa asuva venäläinen nuoripari hankki autiotilan Uuraisilta joulukuussa 2008. Työtön lapsiperhe kertoo ostaneensa maatilan perheen loma-asunnoksi ja virkistyspaikaksi. Tila sijaitsee Ilmavoimien harjoitusalueen alapuolella. Alueella toteutetaan taisteluharjoituksia, jotka pitää suojaussyistä suorittaa riittävän kaukana raja-alueelta.

      - Pietarilainen liikemies hankki Pyhtäältä yrityksensä lukuun 10 hehtaarin suuruisen maa-alueen kylpylää, tuulitunnelia ja surffausallasta varten. Maa-alue sijaitsee Suomen puolustuksen kannalta tärkeän, Puolustusvoimien omistaman Haukkavuoren suurtehotutka-aseman välittömässä läheisyydessä. Asemaan liittyvä tietoliikennemasto jää pietarilaisen omistaman maa-alueen sisäpuolelle.

      - Venäläiset yksityishenkilöt ja yritykset ovat ostaneet kiinteistöjä virkistyskäyttöön sotilaslentokenttien naapurustosta lentomelualueelta ja jopa kiitoradan kynnykseltä, lähestymisurien varrelta. Hornet-hävittäjien tukikohdassa Kuopion lentokentällä Rissalassa venäläisen naisen omistaman heikkokuntoisen talon pihamaalta on suora näköyhteys suuntaavaan radiopeilausantenniin. Kiitoradan lähestymisuralla sijaitseva kiinteistö vaikuttaa autiolta. Omistajan osoitetiedot ovat virheelliset ja puhelinliittymä suljettu.

      - Venäläistaustainen, Suomeen rekisteröity yhtiö on napsinut saaren toisensa perään Turun saaristosta. Saaristosta avomerelle johtavan syväväylän varrelle on nakutettu venäläisomistukseen kaikkiaan yksitoista saarta tai saaren osaa sekä mantereen puolella sijaitsevia merenrantatontteja. Syväväylällä on suuri merkitys huoltovarmuuden näkökulmasta. Väylää pitkin kuljetetaan muun muassa raakaöljyä Naantaliin Neste Oilin jalostamoon. Väylä palvelee sekä siviili- että sotilaslaivaliikennettä. Alueella sijaitsee myös Merivoimien Pansion-tukikohta.

      Kauppoja tehtiin erityisesti ilmavalvonta- ja lennonjohtojärjestelmien, tutka-aseman, räjähdeainevarikon, ammusvälinevaraston ja salaisen ilmasotaharjoitusalueen naapurustossa. Lisäksi maata ja kiinteistöä on hankittu myös huoltovarmuuden kannalta merkittävien tietoliikennemastojen ja sähkönjakelun kantaverkon lähialueilta sekä tie- ja raideliikenteen solmukohdista. Lisäksi kiinteistökauppoja tehtiin keskeisillä satama-alueilla ja merenkulun pääväylällä Turun saaristossa. Nämä on naamioitu luksuslomakyliksi, kylpylöiksi, tuotantotiloista, varastoista tai suvun lomanviettopaikoista.

      Suunnitelmia ei kuitenkaan koskaan ole toteutettu. Yksityiskäyttöön hankituilla kiinteistöillä käydään harvoin. Huomattavan suurella osalla ostajista on suorat kytkökset Kremliin.

      Yllä oleva listaus on vuodelta 2015. Sen jälkeenkin on löydetty erilaisia huolestuttavia kiinteistöjä: esimerkiksi FSB-yhteyksistään tunnetun venäläisoligarkin ostamalla Kotasaarella on maavalleilla suojattu helikopterikenttä. Kopterikenttää ei ollut asemapiirroksessa. Lisäksi saarelle on rakennettu majoitustiloja arviolta sadalle hengelle.

      • Anonyymi

        Yllä olevasta listasta viimeisin on tunnetuin omistus: sitä kutsutaan Airiston Helmeksi. Matkailuyritys osti saaria, ruoppasi satamia, rakensi majoitustiloja, pystytti kovan valvonnan ja laittoi pahvisia poliiseja tontille. Lopulta rantaan tuli jopa sotilasveneitä. KRP teki kotietsintäoperaation Airiston Helmeen rahanpesuepäilyn perusteella. Rikosepäily todettiin myöhemmin perättömäksi, ja 3,5 miljoonan omaisuus palautettiin. Kiinteistö oli ollut jo pidempään Supon ja Puolustusvoimien huolena. Tästä leiristä todettiin, että ” Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”. Asiasta voi todellakin olla samaa mieltä, ja rahanpesuoperaation osalta sen motiivit saa uskoa ken tahtoo. Pääasia, että toiminta saatiin lopetettua. Lakia onneksi kiristettiin 2019, vuosi Airiston Helmen operaation jälkeen.

        Suna Kymäläinen (SDP) teki lakialoitteen vuonna 2013 maakauppojen kiristämisestä. Tätä lakialoitetta aluksi tukeneista osa käänsi takkinsa, mutta syitä ja ulostuloja heiltä löytyy varsin vähän. Lakialoite kaatui lopulta valiokunnassa. Näistä ulostuloista Arja Juvonen (PS) ja Kaj Turunen (PS) kuvailivat lakialoitetta keskeneräiseksi ja turhaksi, koska siinä oli isoja aukkoja. Hyväksytään ehkä hieman pitkin hampain, koska lakialoite tosiaan sisälsi isoja porsaanreikiä – vain yrityksen Suomeen perustamalla sitä olisi voinut kiertää. He olisivat halunneet paremmin valmistellun lain, joten venäläismielisyydestä tässä yhteydessä ei voi heiluttaa nuijaa. Sen sijaan SDP:n sisältä vastustuksen on myöhemmin kuvailtu olevan lujaa.

        Mutta mitä poliitikkomme ovat asiasta lausuneet? Timo Heinonen (Kok) on ansiokkaasti nostanut asiaa pinnalle. Vuosien varrella kiinteistökauppoja on kommentoitu seuraavasti:

        - Tarja Halonen (SDP) ei kommentoinut asiaa vuonna 2009, vaan raivostui maakaupoista tiedotustilaisuudessa kysyttäessä ja keskeytti koko tilaisuuden.

        - Satu Hassi (Vihr) sanoi ettei tulevaisuutta pystytty 1999 ennustamaan ja pelättiin saksalaisten ostavan kiinteistöt ja että Venäjän etupiiripolitiikkaa ei osattu ennakoida

        - Kokoomuksen Alexander Stubb kehotti ulkoministerikaudellaan 2009 lopettamaan ”patrioottisen journalismin”. Ministerin mielestä suomalaisten oli syytä avautua globaalisti ja lähteä vastakaupoille Venäjälle. Pääministerikaudellaan 2014–2015 Stubb näki ulkomaalaiskaupoissa myös riskejä, ei kuitenkaan niin suuria, että niihin olisi tarvinnut puuttua lainsäädännön keinoin.

        - Sanni Grahn-Laasonen (kok) kirjoitti kansanedustajana työskennellessään blogia, jossa julisti tonttikaupat isänmaalleen vaarattomiksi.

        - Eduskunnan puhemiehenä vuosina 2011–2015 toiminut Eero Heinäluoma (SDP.) sekä Vanhasen hallituksen (2003–2007) puolustusministeri Seppo Kääriäinen (Kesk) näkivät molemmat ulkomaalaisten kiinteistökaupoissa sopivaa piristysruisketta maaseudun tilallisille. Heinäluoma ja Kääriäinen hehkuttivat mahdollisuutta realisoida kotimaista omistusta ulkomaiseen hyötykäyttöön.

        - Suomessa pääministerikaudellaan toukokuussa 2010 vieraillut Vladimir Putin kehotti suomalaisia iloitsemaan maakaupoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllä olevasta listasta viimeisin on tunnetuin omistus: sitä kutsutaan Airiston Helmeksi. Matkailuyritys osti saaria, ruoppasi satamia, rakensi majoitustiloja, pystytti kovan valvonnan ja laittoi pahvisia poliiseja tontille. Lopulta rantaan tuli jopa sotilasveneitä. KRP teki kotietsintäoperaation Airiston Helmeen rahanpesuepäilyn perusteella. Rikosepäily todettiin myöhemmin perättömäksi, ja 3,5 miljoonan omaisuus palautettiin. Kiinteistö oli ollut jo pidempään Supon ja Puolustusvoimien huolena. Tästä leiristä todettiin, että ” Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”. Asiasta voi todellakin olla samaa mieltä, ja rahanpesuoperaation osalta sen motiivit saa uskoa ken tahtoo. Pääasia, että toiminta saatiin lopetettua. Lakia onneksi kiristettiin 2019, vuosi Airiston Helmen operaation jälkeen.

        Suna Kymäläinen (SDP) teki lakialoitteen vuonna 2013 maakauppojen kiristämisestä. Tätä lakialoitetta aluksi tukeneista osa käänsi takkinsa, mutta syitä ja ulostuloja heiltä löytyy varsin vähän. Lakialoite kaatui lopulta valiokunnassa. Näistä ulostuloista Arja Juvonen (PS) ja Kaj Turunen (PS) kuvailivat lakialoitetta keskeneräiseksi ja turhaksi, koska siinä oli isoja aukkoja. Hyväksytään ehkä hieman pitkin hampain, koska lakialoite tosiaan sisälsi isoja porsaanreikiä – vain yrityksen Suomeen perustamalla sitä olisi voinut kiertää. He olisivat halunneet paremmin valmistellun lain, joten venäläismielisyydestä tässä yhteydessä ei voi heiluttaa nuijaa. Sen sijaan SDP:n sisältä vastustuksen on myöhemmin kuvailtu olevan lujaa.

        Mutta mitä poliitikkomme ovat asiasta lausuneet? Timo Heinonen (Kok) on ansiokkaasti nostanut asiaa pinnalle. Vuosien varrella kiinteistökauppoja on kommentoitu seuraavasti:

        - Tarja Halonen (SDP) ei kommentoinut asiaa vuonna 2009, vaan raivostui maakaupoista tiedotustilaisuudessa kysyttäessä ja keskeytti koko tilaisuuden.

        - Satu Hassi (Vihr) sanoi ettei tulevaisuutta pystytty 1999 ennustamaan ja pelättiin saksalaisten ostavan kiinteistöt ja että Venäjän etupiiripolitiikkaa ei osattu ennakoida

        - Kokoomuksen Alexander Stubb kehotti ulkoministerikaudellaan 2009 lopettamaan ”patrioottisen journalismin”. Ministerin mielestä suomalaisten oli syytä avautua globaalisti ja lähteä vastakaupoille Venäjälle. Pääministerikaudellaan 2014–2015 Stubb näki ulkomaalaiskaupoissa myös riskejä, ei kuitenkaan niin suuria, että niihin olisi tarvinnut puuttua lainsäädännön keinoin.

        - Sanni Grahn-Laasonen (kok) kirjoitti kansanedustajana työskennellessään blogia, jossa julisti tonttikaupat isänmaalleen vaarattomiksi.

        - Eduskunnan puhemiehenä vuosina 2011–2015 toiminut Eero Heinäluoma (SDP.) sekä Vanhasen hallituksen (2003–2007) puolustusministeri Seppo Kääriäinen (Kesk) näkivät molemmat ulkomaalaisten kiinteistökaupoissa sopivaa piristysruisketta maaseudun tilallisille. Heinäluoma ja Kääriäinen hehkuttivat mahdollisuutta realisoida kotimaista omistusta ulkomaiseen hyötykäyttöön.

        - Suomessa pääministerikaudellaan toukokuussa 2010 vieraillut Vladimir Putin kehotti suomalaisia iloitsemaan maakaupoista.

        - Suna Kymäläisen (SDP) tekemän maakauppoja kiristävän lakialoitteen kaatumisesta Anne Holmlund (Kok) sanoi, että ”aloitetta ei ollut viisasta käsitellä Ukrainen kriisin kiristämän poliittisen tilanteen vuoksi)

        - Anu Vehviläinen (Kesk) sanoi kääntäneensä takkinsa lain kiristämisen suhteen koska ”ei halua kenenkään ajattelevan hänen olevan jotenkin venäläisvastainen” ja halusi edistää kanssakäymistä venäläisten kanssa.

        - Maakauppoja kiristävästä lakialoitteesta Jouko Skinnari totesi: ”Se on ilman muuta vahingollinen Suomelle. Tällaisena se on täällä koettu ja myös venäläisten taholta on tullut paljon kyselyjä, että mitä tämä tarkoittaa. Aloitteella on jo nyt aiheutettu hyvin paljon hämminkiä ja hämmästystä. Venäjällä ihmetellään, että minkälainen maa tämä Suomi oikein on”

        - Tuija Brax (Vihr) totesi Timo Soinin maakauppoja koskevaan kysymykseen vuonna 2008: ”ulkomaalaisiin kohdistuvien kiinteän omaisuuden hankintaa koskevien rajoitusten ottaminen uudelleen käyttöön edellyttäisi painavia perusteita. Toistaiseksi ei ole selkeätä näyttöä, että ulkomaalaisten kiinteistönomistuksesta tietyillä alueilla olisi aiheutunut sellaisia vakavia taloudellisia, yhteiskunnallisia, ympäristöllisiä tai alueellisia vaikeuksia, joiden vuoksi rajoituksia voitaisiin pitää perusteltuna. Näillä perusteilla valtioneuvostossa ei ainakaan tässä vaiheessa nähdä tarpeellisena ryhtyä valmistelemaan asiaa koskevaa lainsäädäntöä.”

        - Liisa Jaakonsaari (SDP) vuonna 2014: ”SDP:n europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari puolustaa venäläisten oikeutta ostaa maata Suomesta. Hänen mukaansa eduskunnassa käynnistynyt keskustelu rajoittaa venäläisten kiinteistö- ja maakauppoja on huonosti harkittu.”

        - Esko Aho vuonna 2013: ”Venäjän elinkeinoelämän lobbari Esko Aho ei näe lakialoitetta tontti- ja kiinteistömyynnin rajoittamisesta tarpeellisena. Hänen mielestään Suomen pitäisi parantaa asennettaan Venäjää kohtaan, eikä vain keskittyä yksittäistapauksiin”

        - SDP:n osastopäällikkö Esa Suominen vuonna 2013: ”Suominen viittasi uutiseen 101 kansanedustajan allekirjoittamasta lakialoitteesta, jolla rajoitettaisiin venäläisten kiinteistökauppoja. Suominen nimitti asiaa ”idiotismiksi”.”

        - Työministeri Lauri Ihalaisen (SDP) erityisavustaja Olli-Pekka Koljosen mielestä lakialoite oli ”puhdasta muukalaisvihaa ja populismia”.


      • Anonyymi

        Ota lääkkeesi persu,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yllä olevasta listasta viimeisin on tunnetuin omistus: sitä kutsutaan Airiston Helmeksi. Matkailuyritys osti saaria, ruoppasi satamia, rakensi majoitustiloja, pystytti kovan valvonnan ja laittoi pahvisia poliiseja tontille. Lopulta rantaan tuli jopa sotilasveneitä. KRP teki kotietsintäoperaation Airiston Helmeen rahanpesuepäilyn perusteella. Rikosepäily todettiin myöhemmin perättömäksi, ja 3,5 miljoonan omaisuus palautettiin. Kiinteistö oli ollut jo pidempään Supon ja Puolustusvoimien huolena. Tästä leiristä todettiin, että ” Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”. Asiasta voi todellakin olla samaa mieltä, ja rahanpesuoperaation osalta sen motiivit saa uskoa ken tahtoo. Pääasia, että toiminta saatiin lopetettua. Lakia onneksi kiristettiin 2019, vuosi Airiston Helmen operaation jälkeen.

        Suna Kymäläinen (SDP) teki lakialoitteen vuonna 2013 maakauppojen kiristämisestä. Tätä lakialoitetta aluksi tukeneista osa käänsi takkinsa, mutta syitä ja ulostuloja heiltä löytyy varsin vähän. Lakialoite kaatui lopulta valiokunnassa. Näistä ulostuloista Arja Juvonen (PS) ja Kaj Turunen (PS) kuvailivat lakialoitetta keskeneräiseksi ja turhaksi, koska siinä oli isoja aukkoja. Hyväksytään ehkä hieman pitkin hampain, koska lakialoite tosiaan sisälsi isoja porsaanreikiä – vain yrityksen Suomeen perustamalla sitä olisi voinut kiertää. He olisivat halunneet paremmin valmistellun lain, joten venäläismielisyydestä tässä yhteydessä ei voi heiluttaa nuijaa. Sen sijaan SDP:n sisältä vastustuksen on myöhemmin kuvailtu olevan lujaa.

        Mutta mitä poliitikkomme ovat asiasta lausuneet? Timo Heinonen (Kok) on ansiokkaasti nostanut asiaa pinnalle. Vuosien varrella kiinteistökauppoja on kommentoitu seuraavasti:

        - Tarja Halonen (SDP) ei kommentoinut asiaa vuonna 2009, vaan raivostui maakaupoista tiedotustilaisuudessa kysyttäessä ja keskeytti koko tilaisuuden.

        - Satu Hassi (Vihr) sanoi ettei tulevaisuutta pystytty 1999 ennustamaan ja pelättiin saksalaisten ostavan kiinteistöt ja että Venäjän etupiiripolitiikkaa ei osattu ennakoida

        - Kokoomuksen Alexander Stubb kehotti ulkoministerikaudellaan 2009 lopettamaan ”patrioottisen journalismin”. Ministerin mielestä suomalaisten oli syytä avautua globaalisti ja lähteä vastakaupoille Venäjälle. Pääministerikaudellaan 2014–2015 Stubb näki ulkomaalaiskaupoissa myös riskejä, ei kuitenkaan niin suuria, että niihin olisi tarvinnut puuttua lainsäädännön keinoin.

        - Sanni Grahn-Laasonen (kok) kirjoitti kansanedustajana työskennellessään blogia, jossa julisti tonttikaupat isänmaalleen vaarattomiksi.

        - Eduskunnan puhemiehenä vuosina 2011–2015 toiminut Eero Heinäluoma (SDP.) sekä Vanhasen hallituksen (2003–2007) puolustusministeri Seppo Kääriäinen (Kesk) näkivät molemmat ulkomaalaisten kiinteistökaupoissa sopivaa piristysruisketta maaseudun tilallisille. Heinäluoma ja Kääriäinen hehkuttivat mahdollisuutta realisoida kotimaista omistusta ulkomaiseen hyötykäyttöön.

        - Suomessa pääministerikaudellaan toukokuussa 2010 vieraillut Vladimir Putin kehotti suomalaisia iloitsemaan maakaupoista.

        Persua ei voi lääketiedekään auttaa. Kukaan ei lue typeryyksiäsi.


      • Anonyymi

        Sössönsössön persu. LUE ALOITUS. Ota lääkkeesi.


    • Anonyymi

      Sekaboltsi PERSU tulee AINA sotkemaan jokaisen aloituksen.

    • Anonyymi

      Persuus on syöpä

      • Anonyymi

        Syöpä on ikävä sairaus ja vielä ikävämpi, jos se on tullut sulle tuollaiseen paikkaan, persuksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syöpä on ikävä sairaus ja vielä ikävämpi, jos se on tullut sulle tuollaiseen paikkaan, persuksiin.

        Persut on yhteiskunnan parasiitti. Rasismi on niitten poliittinen hengityskone.
        Jos letkut vedettäisi irti PS lakkaisi olemasta.


    • Anonyymi

      Yritetään jatkaa aloituksen aihetta kaheleista huolimatta.

      Oma "lääkkeeni" on kirjat.
      Kun isken nenäni kirjaan ajattelen vain sitä.
      Muu jää ulkopuolelle enkä ole kamalan ahdistunut maailmanmenosta,
      mutta kyllä se jonkun verran vaikuttaa mielialoihin.
      Iltayön hiljaisuudessa, kun unta odottaa mieli pyörii väkisinkin
      maailmanmenossa ja jokaisella on oman elämänsä pohdiskelut.
      Haluan kuitenkin seurata miten asiat kehittyvät sekä
      koti- että ulkomailla,
      ei voi jäädä tietämättömäksikään.

      Luonnossa kävely rauhottaa. Eritoten metsäluonto lintuineen ja oravineen rauhoittaa. Voi istuskella vaikka kivellä seuraamassa ja välillä hengitellä
      silmät kiinni metsän tuoksuja.
      Kaikilla ei ole metsää lähellä, minullakin on vain "kaupunkimetsikkö",
      mutta kyllä se asiansa ajaa.

      Seuraa saisi olla enemmän.

      Tavalliset rupattelut ihmisten kanssa saavat myös muut asiat unohtumaan.
      Ne virkistävät kummasti.

      • Anonyymi

        Lisäksi nykyään media tarkoituksella kirjoittaa ja höystää melkein kaikki jutut termeillä 'kylmäävä', 'kauhistuttava' ym. jo ihan säätiedoista lähtien. Nykyisin luenkin eniten Yle-uutiset niissä ei käytetä pelottelu termejä, vaan asiat kerrotaan asialliseen sävyyn.
        Jo pienet lapset kun älylaitteellaan lukee ja katsoo tappovideoita netistä ei ole mikään ihme, että lapsista jo niin moni on masentunut, tai kouluissa ilmenevä väkivalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lisäksi nykyään media tarkoituksella kirjoittaa ja höystää melkein kaikki jutut termeillä 'kylmäävä', 'kauhistuttava' ym. jo ihan säätiedoista lähtien. Nykyisin luenkin eniten Yle-uutiset niissä ei käytetä pelottelu termejä, vaan asiat kerrotaan asialliseen sävyyn.
        Jo pienet lapset kun älylaitteellaan lukee ja katsoo tappovideoita netistä ei ole mikään ihme, että lapsista jo niin moni on masentunut, tai kouluissa ilmenevä väkivalta.

        Median mm. MTV kielenkäyttö törkeätä ja ajat väkivaltaisia tahallisesti esim. iskeä ,tyrmätä. naulata, torpata , tylyttää,lyödä, . Tarkoitus pilkata ja hymyillen ne klovnit sanoo mitä pomot käskee. Lamamslauma uskoo kaiken.
        Ja pian varmaan taas pelkurit laittaa maskin naamalle ja saa raivo kohtauksen kun joku tule lähelle. Apteekissakin oli myyjä mennä seinälle kun meni 1m lähellä. Kahvilassa näin että turvaväli rajat ja käsidezit on esillä eteisessä. Saako ne rahaa siihen aivopesun?


    • Anonyymi

      Siirry pois netistä kuin älypuhelimestasi.Ota käyttön radio ,on monta kanavaa valita. Kävele kirjastoon ja ala lukee kirjoja,aika kuluu paremin kuin netissä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6139
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      521
      3719
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      186
      3560
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2774
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2489
    6. 284
      2194
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1583
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      108
      1480
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1429
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1210
    Aihe