Koiraopas kaikil koiranomistajil

Anonyymi-ap

Moi. Tässä muutamia puskaradioita ja ryhmiä seuranneena päätin laatia koiraoppaan kaikille koiran omistaville. Tai ihmisille, jotka joskus elämänsä aikana tapaavat koiran. Edes yhden. Edes kerran.
Jos olet hankkimassa koiraa niin muutat ehkä mielesi tämän luettuasi.
Älä missään nimessä ota suurta koiraa pieneen asuntoon, koska se masentuu ja koska koiranhan on päästävä 20km lenkille myös kotonaan silläaikaa, kun olet töissä.(huom. varmista että olet töissä, koska muuten sinulla ei ole varaa yleelliseen elämään tottuneeseen koiraan, mutta älä missään nimessä sellaisessa työssä joka kestää enemmän kuin 4 tuntia päivässä, koska koiraa ei voi jättää 5 tunniksi yksin. Myöskään yöllä.) Äläkä missään nimessä ota pientä koiraa isoon asuntoon, koska se masentuu, eksyy, katoaa ja löytyy muumioituneena jonkun antiikkilipaston alta.
Älä ota koiraa myöskään lapsiperheeseen, koska se on peto. Tai sitten lapsesi saattaa olla peto. Ja siinä ollaan tilanteessa, että jompikumpi väistämättä syö toisen.
Oletan jokaisen myös pitävän koiransa kytkettynä, koska vapaana pitämisestä saa Suomessa kuolemantuomion ja kaiken lisäksi joudut helvettiin miettimään tekojasi.
Pidä koira ulkoilun ajan lyhyessä hihnassa kiinni jalkaasi vasten, jottei se pääse säikyttelemään ohikulkijoita, haistelemaan tai edes tekemään tarpeitaan.
Sitten muille kulkijoille tiedoksi. Haukkuva koira on agressiivinen. Hiljainen koira on piiloagressiivinen. Älä kulje tällaisten ohi. Äläkä missään tapauksessa kehu koiraa tai lässytä sille, koska silloin se pian innostuu ja kaikki on pilalla.
Kierrä vähintään sadan metrin päästä koiraa. Jos aiot ohittaa koiran ja ulkoiluttajan takaa päin, muista antaa merkki. Pirikello, kitara kukkopilli tai ihan mitä vaan, jottei koira säikähdä, kun yhtäkkiä suhahdat ohi ja ala poukkoilla ympäriinsä, koska silloin se on sinun vikasi, jos jotain tapahtuu. Älä myöskään pidä liian kovaa ääntä, jottei koira säikähdä. Parasta olisi kuiskata myötätuuleen tai lähettää savumerkkejä aina ennen ohittamista.
Pidä myöskin aina kiikarit mukana niin näet tarpeeksi kaukaa, jos koiralla tai omistajalla on jotain keltaista. Se tarkoittaa, että älä mene 500 metriä lähemmäs. Älä katso sinne päin. Äläkä edes hengitä. Koska silloin koira voi seota päästään ja taas tullaan siihen tilanteeseen, että se on sinun vikasi. Sinulla on siis vastuu kaikkien muiden koirien ja niiden omistajien toimista.
Tunnollisena koiranomistajana keräät tietenkin sen jätökset. Ja marttyyrina kaikkien muidenkin koirien jätökset ja ilmoitat siitä sosiaaliseen mediaan. Kannattaa opettaa koira syömään omat paskansa, jos käy niin ikävästi, että kakkapussi on jäänyt kotiin. Pidä lenkillä aina mukana kastelukannu ja katuharja, jos koirasi sattuu olemaan kuralla. Myös metsässä, koska joku marjanpoimija tai sienestäjä luultavasti siihen liukastuu, lyö päänsä kiveen ja tuupertuu.

Tässä oli kiteytettynä muualta lukemiani ohjeita. Enkä edes kovin paljoa liioittele. Onnistuminen on näin ollen mahdotonta.

Ps. Saatan laittaa tulevaisuudessa vielä kissaoppaan, joka on varmasti vähintään yhtä mielenkiintoinen.

1

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Tärkeä kysymys!

        Haluatko sinä, mies, minut?
        Ikävä
        88
        1174
      2. Asiallinen lähestyminen

        Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
        Sinkut
        151
        1006
      3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

        Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
        Suomalaiset julkkikset
        13
        691
      4. En tiedä..

        Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
        Ikävä
        48
        687
      5. Vedalainen metafysiikka

        Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
        Hindulaisuus
        287
        685
      6. Mitäs nainen

        Meinaat tehdä viikonloppuna.
        Ikävä
        60
        674
      7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

        Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
        Ikävä
        107
        660
      8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

        Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
        Ikävä
        42
        604
      9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

        kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
        Ikävä
        57
        602
      10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

        Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
        Ikävä
        35
        575
      Aihe