Hallivaihtoehtojen kustannusvertailu tarkoitushakuinen

Anonyymi-ap

Hallivaihtoehdoissa rakentamiskustannuksissa vain 5 Me ero, jota perustellaan pääosin vaativammalla arkkitehtuurilla. Tuota luokkaa voi ollakin jos vain julkisivuverhoukset vaihdetaan laadukkimmiksi mutta oleellinen on tarkoitushakuisesti sivuutettu - perustamiskustannukset. Laskelmissa ilmeisesti oletetaan että keskustavaihtoehdossa aletaan rakentaminen vasta kaupungin rakentaman pysäköintihallin päältä, valmiilta perustuksilta. Keskustahallin kustannuksiin pitäisi lisätä vähintään normaalit hallin perustamiskustannukset. Kaivuut, kuivatukset, paalutukset, anturat ym. Onhan selvää että päälle rakennettava halli kuormituksineen suurentaa merkittävästi pysäköintihallin vaadittavia perustuksia. Pitääkö nämä kustannusvertailujen tekijät meitä aivan tyhminä.

13

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkan vielä.. Parkkihallin päälle rakennettavan areenan takia on pysäköintihalliin rakennettava vaakakuormia varten jäykistäviä linjoja joita ei siinä määrin tarvittaisi pelkälle maanalaiselle pysäköintihallille.

    • Anonyymi

      Onhan se halli halvemepi Kisapuistaossa, mutta nyt tulee miettiä kaupungin vetovoimaa ja palvelutarjontaa! Eihän terästehtaitakaan rakenneta keskustaan. Ne voivat ja pitää olla syrjemmässä kuin kaupungin keskusta. Keskusta-areena tarjoaa viihdettä ja palveluita kaupunkilaisille, lähiseudeun asukkaille, yrityksille ja yhteisöille.
      Halli keskustaan, piste!

      • Anonyymi

        Ei tuu! Ikinä! Piste.


      • Anonyymi

        Pointti oli nimenomaan tarkoituksenmukaisesti laadittu harhaanjohtava kustannusvertailu. Ei kestä päivänvaloa tuollaiset laskelmat. Lisään vielä aikaisempiin.. Paalujen/anturoiden, pilareiden ja palkkien koko pysäköintihallissa kasvaa pari kertaluokkaa suuremmiksi yläpuolelle rakennettavan arenan aiheuttamien kuormituslisäysten takia.


    • Anonyymi

      Laskelmissa ei myöskään ole huomioitu ostettavien kiinteistöjen hankintahintoja. Mikäli hallia varten hankitaan kaikki kiinteistöt rakennuksineen kauppakadulle asti, hankintahinta on kahdeksannumeroinen. Tässä ei myöskään ole huomoitu kaupungille jäämättä tulevaa rakennusoikeuden arvoa. Mikäli kauppatori lähdettäisiin myymään vapaille markkinoille, rakennusoikeuden arvo olisi myös kahdeksannumeroinen.

    • Anonyymi

      Olishan tuota tilaa myös vanhiksella ja amiksen kentällä..

      Pointti lienee, että konsultit saa palkkansa ja seuraavana keksitään sitten joku uusi älyvapaa hanke niinkuin vesipuisto kauppatorille keskustaan tai ilmaisia maksullisia parkkipaikkoja kaupunginlahden päälle.

    • Anonyymi

      Samaa mieltä ovat myös villimiehenranta ja sitten se sössöttäjät.

    • Anonyymi

      Ikean tontilla on parkki alue ja pohjatyöt valmiina. Erotuksella voi kaupunki järjestää kaikille hallin käyttäjille taksi kyydit ja ruuat

    • Anonyymi

      Arkkitehtuuri tuo ikääntyessään vain ongelmia . Säänkestävyys on olematon ja korjauksia ei sitten josku suostu kukaan maksamaan . Suomi on täynnä erään A :an toteutuksia joille ei halukkaita omistajia löydy .

    • Anonyymi

      Parkkitilaksi sopii hyviin Vanha kenttä. Sopisiko pesäpallokenttä Kisapuiston vanhan hallin paikalle tai parkkipaikalle? Nyt pitää tehdä se monitoimihalli keskustaan. Vetovoimaa ja tapahtumia Lprään tarvitaan!

    • Anonyymi

      Tarvitaan tukikampanja keskustahallille ennen hallipäätöstä!Jos torille tulee monitoimihalli, niin hallin nimen myynnistä saa myös rahaa. Luulen, että myös yksittäiset ihmiset ja yritykset olisivat valmiita laittamaan tukirahaa erimääräisiä rahasummia, jotta halli saadaan keskustaan. Tukirahalla tukijat saisivat sitten halutessaan takautuvasti palveluita (esim. tapahtumat, ruokailut jne.) hallista sen valmistuttua. Tämä olisi signaali, että halli hakutaan keskustaan! Vähän samantapainen kampanja kuin vesitornin korjauksesta pidettiin.

    • Anonyymi

      Jos katsotaan esim. Joensuuta, niin siellä tapahtuma-areenat ovat viimeisen päälle kunnossa. Kyl Lappeen pitää olla se Karjalan veturi eli laitetaan nyt kaupunki 2020-luvulle ja haalitaan sen avulla tapahtumia ja asukkaita kaupunkiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2246
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2074
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      168
      1854
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      168
      1679
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      19
      1305
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1178
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1178
    Aihe