Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Amstaffin pennun agressio

Anonyymi-ap

Moikka. Minulla on noin 5kk amstaffi narttu ja olen huolissani sen käytöksestä. On purrut tosi paljon ja tosi kovaa ihan luovutusiästä asti.
Koira on muuten todella ihana ja kaikkea, mutta aina kun se ei saa tarvitsemaansa huomiota alkaa näykkiä varpaita. Käännän selän se alkaa hyppiä ja puree vielä kovemmin. Eli älkää tarjotko ratkaisuksi patsaana seisomista, koska se on mahdotonta. Jos kiellän tomerasti ”EI” koira vain innostuu ja puree vielä lujempaa. Jos otan kiinni ja yritän rauhotella, puree, näyttää hampaitaan ja on ihan mahdoton. Vien koiraportin taa, pissaa aina petiinsä. Ainut miten saan koiran rauhotettua, on kantaa se häkkiin. Usein joudun pitämään vielä vähän niskasta kiinni, koska puree todella lujaa koko matkan jos vain pystyy. Häkkiin pentu rauhoittuu melko nopeasti ja voi nukkua parikin tuntia siellä.

Ajattelin että johtuu hampaista, mutta kun nyt niistäkin moni on jo vaihtunut ja köytös vain on ja pysyyy.

Koiran on koulutettu melko hyvin ja osaa kaikki peruskäskyt. Pentua on myös sosiaalistettu. Mikä pentuani riivaa? Onko tämä oikeasti normaalia vai onko pennullani joku käytöshäiriö? APUA

6

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Trolli. Vähän provolta kuulostaa taas, ellei jopa sama tekijä kuin aiemminkin? Sulla on varmaan se sakupentukin, tai se sakemanni ehkä on kohta jo teini-iässä lähempänä ikää 1-1,5v. . Mitä turhaa muilta kysyä apua ongelmaan jatkossakaan, kun tiedät kuitenkin jo etukäteen kaiken, niin turha täällä kenenkään neuvoa, vähän provo oli tuo kirjoitusmuotosi jo. Ja turha kenenkään kysyä tällaista naurettavaa, minkä heti saa nettihaulla myös hoidettua. Viimeksi taisit just niin sanoa heti kun tuli pari normaalia koulutuskommenttia, että tiesit kyllä, turha tollaista sanoa, et vain "jaksanut kertoa" asiasta alussa ite. Kokenutkin olit kertomasi mukaan... Jos et tuo täysin sama idiootti ole, kokeile netti hakua myös. Parempi vaihtoehto kuin täällä tollaisen kysely. Tai rodun kasvattajaan yhteys tai vaikka Yt-videoita rodun pennuista katot, haet netissä englanniksi, varmasti paljon löytyy materiaa. Turha puhua koirankoulutuksesta, kun kyseessä on pentu, tuon ikäistä ei ole hyvin koulutettu, lapsi ja pentu se on vielä. Kaikki alle puolen vuoden ikään on enemmän sosiaalistamista ja opettamista, se oikea koulutus alkaa vasta sen puolen vuoden jälkeen ja kestää siihen asti, että koira on täysi-ikäinen, eli ainakin siihen kahden vuoden ikään.

      Oletan että olet joko trolli, tai sitten sulla on se sama sakemannipentu, mutta leikit eri rodulla täällä, ettei kukaan tunnista, tai sitten tuon rodun pentu mutta eri ikäinen kuin kertomasi. Ei kuitenkaan kukaan dogon omistaja tekisi tällaista postausta tuon ikäisestä. Varmasti joo puree tai hampailee/hammastelee, mutta 5kk ikäinen pentu ei ole hyvinkoulutettu koira, vaan ihan kakara vielä. Tuskin Suomessa on kasvattajaa joka myy dogon pentuja kotiin ilman jatkoapua koulutukseen tai koirakokemattomaan kotiin (joka luulisi koiran olevan hyvin koulutettu tossa iässä tai tuossa rodussa). Tai sitten sulla on esim. sheltti, joka puree, muttet kehtaa kysyä asiasta oikean rodun suhteen, kun häpeät tai pieni koiran koko hävettää.

      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        😋 ­­N­y­­m­­­f­­o­m­­a­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17968297z

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      En ole trolli vaan tarvitsen apua, miten amstaffista saa kitkettyä jatkuvan puremisen pois? En oikeasti jaksa enää tätä. Hän osaa istua, mennä maaten, tulla luokse, antaa tassun, odottaa ja vaikka mitä vielä, mutta pureminen on hallitsematonta.
      Jos osaat antaa neuvoja, niin kiitollisena kuuntelen kaiken. Netistä ei löydy apua tähän ongelmaan.

    • Anonyymi

      jos seuraat kahden tuon ikäisen koiranpennun käyttäytymistä keskenään niin siihen kuuluu paini ja toistensa pureminen , luultavasti se on valmistautumista metsästykseen silloin kun koira vielä villinä sutena juoksi ja arvoasteikon selvittämistä.
      ihmiseen kohdistuva pureminen, nuoleminen ja vasten hyppiminen pitää karsia tiukasti tuossa iässä pois.
      pentu saattaa pitää itseään laumanne arvoasteikossa itseään ylempänä ja siksi kieltosi ei mene perille. onko näin?

      • Anonyymi

        Voi olla näin. Koira nuolee myös paljon, mutta sen olen ajatellut rakkauden osotukseksi. Miten tuon saa kitkettyä pois? Kuiten jo sanoin selän kääntäminen innostaa ja sana ei innostaa? Lisäksi nuo agressiokohtaukset tulevat aina kun sillä menee vähän ylin. Riittää että juostaan hetki niin menee ylikierroksille ja alkaa kamala pureminen mitä oikeasti on vaikea lopettaa ja pureminen on voimakasta ja mielestäni juuri agressiivista.

        Jos kohatus tulee kotona vien pennun häkkiin ja lisäksi olen huomannut että kun sanon oma paikka niin vähän jo rauhoittuu, koska ei halua häkkiin.

        Kaikki vinkit, neuvot ja apu kelpaa🙏 en oikeasti jaksa tuota käytöstä enää. Käset ja jalat mustelmilla ja haavoilla.😥


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi olla näin. Koira nuolee myös paljon, mutta sen olen ajatellut rakkauden osotukseksi. Miten tuon saa kitkettyä pois? Kuiten jo sanoin selän kääntäminen innostaa ja sana ei innostaa? Lisäksi nuo agressiokohtaukset tulevat aina kun sillä menee vähän ylin. Riittää että juostaan hetki niin menee ylikierroksille ja alkaa kamala pureminen mitä oikeasti on vaikea lopettaa ja pureminen on voimakasta ja mielestäni juuri agressiivista.

        Jos kohatus tulee kotona vien pennun häkkiin ja lisäksi olen huomannut että kun sanon oma paikka niin vähän jo rauhoittuu, koska ei halua häkkiin.

        Kaikki vinkit, neuvot ja apu kelpaa🙏 en oikeasti jaksa tuota käytöstä enää. Käset ja jalat mustelmilla ja haavoilla.😥

        Tuo häkitys on koirasta nyt jo rangaistus, eli väärin oppinut häkin. Toivottavasti et jatkossa häkitä koiraa niin, että häkistä tulee ahdistuksen kohde, mieluisa lepopaikka sen pitää olla, eli laita jatkossa sinne syömään vaikka luuta. Hampaiden vaihtuminen voi olla ohi alle puolivuotiaana, mutta ikenet kutisevat varmasti vielä noin nuorella ja etenkin tuon ikäisellä ja sekin voi saada puremaan.

        Onko koiralla tarpeeksi virikkeellisiä leluja, mitä purra, jos vaikka hampaat ovat vaihtumassa? Myös saako koira tarpeeksi virikkeellistä toimintaa eli aivojumppaa ja ulkoilua rauhallisesti haistellen kulmakunnan muiden merkkejä? Jos ainoa toiminta on pallon perässä meno, mikä myös vahvistaa saalisviettiä, ei koira opi rauhoittumaan tai kuuntelemaan hyvin, vaan koko ajan kerjää toimintaa ja huomiota. Tarjoa koiran purressa jotain purulelua tai dummya suuhun. Aina hyppiessä ja purressa tarjoa se mitään puhumatta ja poistu paikalta, korkeintaan kiljaise ai. Ei edes katsekontaktia sen jälkeen ennenkuin koira on rauhassa, sitten voi kehua koiraa jollain tietyllä sanalla. Vaatii monta toistoa ja paljon kärsivällisyyttä omistajalta, mutta kyllä se oppii.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe