Shagrat ~ Gorbat

whups

Tämä on todella törkeää! Viitaten nyt Kahden tornin viimeiseen lukuun ja Kuninkaan paluun lukuun Cirith Ungol, joihin liittyvät tapahtumat ovat kolmosleffassa: Lukitarin pistettyä Frodoa pari örkkijoukkoa nappaa hänet.

Kirjassahan Sam salakuuntelee örkkipäälliköiden, Shagratin ja Gorbatin keskustelua ja Cirith Ungolin päällikkönä toimiva Shagrat selittää Gorbatille, että Lukitarilla on useampaa myrkkyä, jonka vuoksi Frodo ei ole kuollut jne.

Elokuvaa tehdessä on näköjään sattunut typerä moka, aloin näet etsiskellä netistä kuvia elokuvan Shagratista (nimiä ei mainita siinä, mutta etsin siitä örkkipäälliköstä, joka Lukitarista selittää) ja tuli vähän sellainen "mitä helvettiä"-fiilis, kun löysin tämän:
http://www.tradercracks.com/gallery/non-sports/Lord_of_the_Rings/Return_of_the_King/Gorbag.jpg

kuvia keräilykorteista.

Montaakaan teistä tuskin liikuttaa, että pari örkkiä on mennyt sekaisin, mutta minua kyllä häiritsee; paitsi, että tässä on tehty typerä huolimattomuusvirhe, Shagrat on mielestäni koko Sormusten Herran paras hahmo, eikä sitä saa sotkea Gorbatiin!

Juonen kulku siltä osin oli muutenkin vähän vääristelty (tarkemmin voi vilkaista kirjoista), sillä Shagrat ja eräs pienempi örkki jäivät koko rytäkästä henkiin ja Shagrat se Frodon tavaratkin varasti ja vei Barad-duriin (lukee Sormusten Herran lisäliitteissä.)

Sen nyt vielä ymmärtäisi, että juonenkulkua pitää noilta osin tiivistää ja olkoonkin, että Shagratin mainiot repliikit, kuten "I’m gonna bleed you like a stuck pig!" olisivat voineet korvata sen, että Samille kerätään sankaruuspisteitä pistämällä se lävistämään Shagrat-parka, mutta tehdä nyt tuollainen tyhmä virhe ja sotkea örkkipäälliköt keskenään! Olen tähän asti ajatellut, että elokuvien teko olisi ollut ihan ok, mutta nyt tuli vähän sellainen fiilis, että jos niitä kerran piti lähteä tekemään, niin olisivat sentään voineet tehdä ne huolella!

2

447

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lalaith

      Luultavasti minun ei pitäisi vastata tähän viestiin, mutta what the *ell...

      Siis heh, eipä todellakaan lopu valinnanvara sen suhteen mistä kukin jaksaa olla kiinnostunut Tolkienin tuotannossa :D Jaa että Shagrat on paras hahmo... Siistiä, se oli ainakin aivan uusi mielipide minulle, eipä ole kukaan ollut tuota mieltä aiemmin :DD

      Itseä ärsyttää enemmän kirjoitusvirheet - se on GorbaG ei GorbaT... Oli pakko ;) Ja nyt häviän hihittämään takavasemmalle, ei tästä viestistä todellakaan ollut kennellekään mitään iloa *kikatusta*

      • whup

        Myönnän kuuluvani myös niihin, joita nimien väärin kirjoittaminen usein häiritsee, mutta Gorbag on minulle niin yhdentekevä Shagratiin nähden..
        Murr.. Ettäs kehtasivatkin sekoittaa ne!

        - Shagrat on tosiaan mielestäni hahmoista kiinnostavin. Pidän jotenkin siitä tyylistä, jolla kyseistä örkkiä kirjoissa kuvataan - piti ihan hakea Kaksi Tornia ja Kuninkaan paluu kirjastosta englanniksikin, niin sai lukea ne kohdat, joissa Shagrat esiintyy. (Samalla pääsi vertailemaan suomen ja englannin versioita, ihan kiinnostavaa sekin.)

        Juu, Shagrat on tärkeä hahmo: se varastaa Frodon mithril-paidan ja vie sen Barad-duriin. Ja ompahan tuo Cirith Ungolin päällikkökin.

        Eräällä nettisivulla oli muuten tuo kohtaus kirjoitettuna niin, että örkkipäälliköt olivat oikein päin, (mutta tuo ensimmäiseen viestiini laittama epäilyttävästi viralliselta näyttävä kuva vähän häiritsi..) :

        The scene changes to show the tower of Cirith Ungol. The camera zooms into the window at the top of the tower. Frodo lies semi-naked on the ground with his hands bound in front of him. He has the remains of some spiderwebs still wrapped around him.

        Frodo wakes up and hears voices behind him. Shagrat and Gorbag, two Orcs are sorting through Frodo’s belongings. Shagrat picks up Frodo’s mithril shirt and turns it about in the light admiring it. Gorbag sees him.

        GORBAG: Hands off! That shiny shirt, that’s mine!

        Frodo is listening to them.

        SHAGRAT: It’s going to the Great Eye, along with everything else.

        Frodo realises what Shagrat is saying and feels in panic for the Ring on its chain around his neck. It is gone.

        GORBAG: I don’t take orders from stinking Morgul-rats!

        He pushes Shagrat against the wall. Shagrat pulls out a sword.

        SHAGRAT: You touch it and I’ll stick this blade in your gut!

        He threatens him with his sword. Shagrat and Gorbag begin to grapple. Eventually Shagrat falls across the trapdoor. Gorbag stamps on him pushing him through the trapdoor. He falls down the stairs eventually landing amongst the partying Orcs below. Gorbag shouts down to them.

        GORBAG: The scum tried to knife me. Kill him!

        They try to attack Shagrat who knocks an Orc out of the window to land far below. The Orcs at the bottom of the tower see him land, and react. They begin to fight amongst themselves.

        Meanwhile we see Sam moving up towards the tower. He can hear the Orcs fighting. Sam creeps up to the tower entrance. All the Orcs seem to be dead. He starts to run through the tower looking about him with Sting and his own sword, one in each hand. He runs up the stairs to the higher levels. He sees some Orcs coming so he begins to roar at them to pluck up his courage. His shadow looks huge on the wall. When he emerges from the stairwell the Orcs see he is only small and move to attack him. But Sam is too quick. He stabs the first one.

        SAM: That’s for Frodo!

        He approaches the second one and stabs him knocking him off the stairs.

        SAM: And the Shire!

        He pushes the third one over the edge of the stairs and shouts after him.

        SAM: And that’s for my old gaffer!

        Sam continues on up the stairs. We see Gorbag escaping with Frodo’s mithril shirt.

        The scene changes to show Frodo in the top of the tower. He is struggling with his bonds to try to escape. Shagrat appears behind him.

        SHAGRAT: Stop your squealing you dunghill rat!

        He pulls out a knife.

        SHAGRAT: I’m gonna bleed you like a stuck pig!

        He cries out suddenly and a blue blade sticks out through his chest. Sam appears behind him.

        SAM: Not if I stick you first!

        FRODO: Sam!

        Sam pushes Shagrat off his sword. He drops the sword and kneels down in front of Frodo.

        -----------------------

        Noin minäkin sen elokuvaa katsellessa ajattelin (toinen ja kolmas osa oli tullut kauan ennen sitä luettua), mutta hyvin monessa netin lähteessä joissain TSH-pelikorteissa Shagrat ja Gorbag on sotkettu, törkeää!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2483
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2287
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2021
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1393
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1383
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe