Koiran pentu puree kasvoihin

Anonyymi-ap

Ongelmana koiran huono tai jopa vaarallinen käytös. Turhautuessaan tai väsyneenä meno menee aivan mahdottomaksi ja koiran käytös on hallitsematonta. Se puree käsiä ja jos otan sen syliin tai muuten otteeseen niin nappaa kasvoista. Puruvoima on kova ja tänään sai jäljet kasvoihini. Kyseessä ensimmäinen koirani ja siksi kysyisinkin että onko tämä lähelläkään normaalia pennun käytöstä.
Pentu on nyt noin neljäkuinen.

12

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole vielä oppinut ihmisten tavoille, pusuttelemaan.

      Koiran mielestä epämielyttävä tapa mutta sinä olet ottanut sen täyttämään omia tarpeitasi. Anna aina naksu kun suostuu sinun touhuisisi.

      • Anonyymi

        Pusuttelemaan? Kyllä hän osaa pusutella nätisti ja tekee sen siis myös innokkaati, mutta ei tuollainen ”viha” silmissä.

        Annan hänellä palkkioita hyvästä käytöksestä, mutta miten kuuluu reagoida vihaiseen käytökseen. Kantaa koira niskasta pois taitaa olla ainut vaihtoehto?
        Vai miten tämänkaltaisen käytöksen saisi pois?


    • Anonyymi

      4 kuukauden ikäistä koiraa ei vielä kouluteta, sen annetaan juosta paljon vapaana ja kehittyä.

    • Anonyymi

      Ei tuota pentua saa vielä päästää alemmas, voi tulla vahinko, kun sillä on vielä pentuhampaat ja ne on terävät.

      • Anonyymi

        Kiusaaja puikoissa, mut tosta tyhmästä kateellizezta ätmistä ei kannate välittää!! Tyhmä ja sivistymätön olio, joka yrittää mustamaalata toisia fiksumpia ihmisiä 🕷️👻!


      • Anonyymi

        Olet sairas! Toivottavasti et koskaan omista mitään eläintä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet sairas! Toivottavasti et koskaan omista mitään eläintä!

        Ätmille toi! 🖕


    • Anonyymi

      Joo, ei meillä suomalaisilla tule mieleenkään mutta noissa amerikkalaisissa on niitä pahiksia.

    • Anonyymi

      Älä ota syliin, ei selvästi tykkää siitä. Koiran koko ei aina vaikuta, eivät kaikki pikkukoiratkaan pidä siitä, että joku yhtäkkiä kahlitsee käsillään, nostaa syliin ja vaikka antaa pakkopusuja, moni epävarmempi koira voi siitä juuri suuttua. Jos koirasi ei etenkään ole seurakoirarotuja, tuo voi tosiaan ahdistaa koiraa paljonkin.

      Mutta tässä et kerro muuta kuin tuon käytöksen, et sitä edeltävää omaa toimintaasi. Koirasta sanot vain, että turhautuessaan tai väsyneenä menee homma pennulla yli. Eli sinun pitää oppia viheltämään peli poikki jo ajoissa ennenkuin koirallasi lähtee käsistä, myös mahdollisesti roduista tai koirasi rodusta riippuen kannattaa miettiä oikeaa koulutustapaa ne rodut taustalla huomioiden.

      Paljon kontaktiharjoituksia teille sekä sisällä että kohta etenkin ulkona eikä enää syliin ottamisia ollenkaan, ei edes vaikka olisi koira vain pari kiloa. Ja kontaktiharjoitukset niin, että koira haluaa ottaa sinuun kontaktia, sinä palkitset siitä kontaktin ottamisesta, et mielistele.

      • Anonyymi

        Niin ja koira nuolemalla rauhoittaa mahdollisesti myös omaa omistajaansa, eivät ne aina rakkauden pusuja ole etenkään jos koira seuraavaksi hyppää näykkimään, eli ehkä sinun kannattaa opetella koiran "kielen" tulkitsemista myös enemmän tuollaisen näykkivän pentukoiran suhteen, ennenkuin koira oppii tuon käytöksen normaaliksi vanhempana. Mikään niskasta kantaminen ei toimi, eli opettele miellyttävä mutta tiukka asenne, jota koira kuuntelee satuttamatta koiraa kuitenkaan fyysisesti tai koiran luonteesta riippuen pelottamatta ja ahdistamatta koiraa liikaa henkisestikään. Johdonmukainen aina samanlainen toimiva metodi käyttöön inhimillistämättä koiraa kuitenkaan mutta silti koiraa aina rakastaen (eli tiukka komennus tarvittaessa mutta perään nopeasti AINA kehu koiran kuunnellessa). Helppoa neuvoa ties mitä, mutta kyllä säkin opit. Kannattaa kuitenkin tarvittaessa uskaltaa kysyä koiran kasvattajalta apua, hän tuntee usein koiransa parhaiten ja osaa neuvoa.


    • Anonyymi

      Miten pääsee koira puremaan kasvoja? Hyppimällä? Joku roti koulutukseen jo nyt, kohta on muuten kunnon hirviö kotona ja uusi hirviö kodinvaihtaja muille koulutettavaksi. Osaatteko komentaa?

      • Anonyymi

        Nelikuinen pentu? Sen touhut kuuluu asiaan. Anna ajan kulua ja pikkuhiljaa asettelet rajoja. Koira oppii kyllä. Rodusta et maininnut mitään mutta läsnäolo ja vaikka tutustuminen kavereihin että näkee muitakin ihmisiä on etteenpäin. 40v kokemuksella tiedän kertoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1184
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1016
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      50
      701
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      700
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      585
    Aihe