Tyttöjen ja poikien Pisa-tulokset

Nyt on tuhkaa ripoteltu Pisa-tutkimustuloksien vuoksi

HS-linkki: ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009743899.html -
HS-otsikko: "Miksi pojat jäivät jälkeen?
Vielä 2000-luvun alussa Pisa-menestys oli kansallinen ylpeydenaihe. Sen jälkeen suomalaiset pojat ovat jääneet tytöistä jälkeen jopa matematiikassa, vaikka lähes kaikissa muissa maissa asetelma on toisin päin."
-HS-toimittajana Veera Paananen

__ __
Nuorisomme ei ole enää maailman parhaita – näinkö koskaan olivatkaan?

Millainen on maailman paras? Menimmekö vipuun ja tyydyttelimme itseämme, kun pärjäsimme tutkimuksissa, joiden täyden totuuden näkemystä ei kukaan edes varmuudella tiedä. Joka tapauksessa nyt droppasimme Pisassa – olemme kallellaan päin, kuin Pisan torni ikään.

Pisa-tutkimus
~ https://okm.fi/pisa -
~ https://ktl.jyu.fi/fi/pisa -

__ __
PROLOGI - Mikä meni vipuun?

Lapset syntyvät perheisiin toivottuina hedelminä. Lapsia pitää kasvattaa – se on vanhempien ylivoimaisesti tärkein tehtävä – eikä niinkään näyttö- ja vertailutaloudessa kiirehtiminen. Golf ei ole kasvattamista. Rotary klubi ei ole kasvattamista. Reippailla viikkorahoilla ei korvata kasvattamista ja hyvitetä poissaoloja.

Kasvattamista ei voi pelkästään sälyttää opettajille, päiväkodin ohjaajille, neuvolatädeille eikä papeille kuin poliiseillekaan. Kyllä me vanhemmat olemme se oleellinen mallin näyttäjä – esimerkki, tuki ja turva. Unohdimmeko jotain, kun kylvimme lahjoja, pelejä, kännyköitä, mopoja … mopoautojakin - miten näytimme mallin ja esimerkin?


Työt ovat nyt sitten ”parempia” kuin pojat (?) –

kaikissa Pisan tutkimusalueissa. Luotammeko siihen vai ymmärrämmekö tyttöjen ja poikien erilaisen lähtökohdan, päämäärän ja geeniperimän? Epäilevämmätkin osaavat asiansa, kunhan heillä olisi riittävä kurinpito- ja esimerkinnäyttövalta.


Tänään --
.. huuli pyöreänä ihmettelemme nyt!


Miten me kirjoitimme tyttöjen ja poikien tilanteista kouluissa ja opinahjoissa –

.. kun televisio, elokuvat, pelit ja muut katu-uskottavuuden reliikit ja virtuaalit näkymät ohjasivat lapsukaisiamme, kun meitä vanhempia usein ei juuri kotona näkynyt – kun oltiin töissä, töissä, ylitöissä ja klubilla ---


[Aiemmilta vuosilta] - Kulutussuuntautunut markkinointi ohjaa tytöt ja pojat eri lähtöruutuihin
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kulutussuuntautunut-markkinointi-ohjaa.html -


[ 2007 . eduskunta sai ennätysmäärän naisia eduskuntaan, heitä on kuitenkin vähemmän kuin suhteellisen osuus kansasta "edellyttäisi" - tytöt suuntaavat lukioihin ja pojat enemmän pajoille ja linjoille käden töihin . ]

Työpaikoilla nuoret naiset aloittaisivat pienemmällä palkalla kuin miehet. Suomesta on katoamassa monien vientialojen kilpailukyky kokonaispalkkakustannusten vuoksi. Kädentaitotyöt nousevat palkkaluokissa ja tekijöiden puutetta havaitaan miltei kaikissa muun muassa rakennusalan korjaus- ja saneeraustehtävissä.


Tytöt

Tytöt ovat ahkeran kiltisti päämäärätietoisia esikuviensa myötä astumaan lukion kautta akateemiselle tielle ja myöhempiin johtaja- ja päättäjäasemiin yhteiskunnassamme. Peruskoulumme suosii tyttöjen säntillisyyttä, ohjautumisherkkyyttä ja yleistietouteliaisuutta. Tytöt ovat "parempia" lukioiden käytäville.


Pojat

Pojat ropaavat ensin kaikkea mitä käsiin tarttuu, sitten pojat ropaavat fillareita, mopoja ja lopuksi tuunataan 'corollia ja astroja'. Kaikki mikä kädessä taipuu viehättää yhä useampia poikia. Nuoret miehet ovat luulleet itsestään enemmän kuin nuoret naiset. Miehet ovat osanneet pyytää palkkaa rohkeasti, itsevarmasti ja jopa yli taitojensa - näin on hiljalleen muodostunut 'ikiaikainen' palkkatasoero miesten ja naisten välille.

Kilpailukykymme ulkomaille paranee hiljalleen, kun korkeampi palkkaisille aloille suuntautuu paremman ja pidemmälle menneen koulutuksensa myötä enemmän naisia -

.. palkkatasot alenevat, koska nuoret naiset ovat varovaisia, realisteja ja "järkevämpiä" palkkapyyntöjensä suhteen. Naisilla ei ole miehille pakonomaista palkkataistelua paremmuuden osoituksena - naiset arvostavat enemmänkin itse tehtäviä, tiimejä ja kokonaisuutta.


Äidit ohjaavat enemmän kuin me miehet tajuamme!

Äidit haluavat lapsensa ja tyttärensä eliittilukioihin ja sitä myötä akateemiselle tielle vastuisiin ja vaikutustilanteisiin. Kärjistäen isät joko loikoilevat sohvalla, pubissa tai loputtomissa ylitöissä ja pitkästyttävän turhauttavissa kokouksissa vierailla paikkakunnilla - ainakin muun perheen mielestä.

Miehet mittelevät vallasta, palkoista, optioista ja bonuksista

Naiset pohtivat osatekijöiden vaikutuksia järkevän kokonaisuuden muodostumiseksi. Ikiaikaisen geeniohjauksen myötä nainen näkee harmoniaa ja palapelien palojen siisteyttä, kun mies taas näkee uhkia, konflikteja ja vastakkainasettelua |0 geeniohjauksessa ja reviiriajattelussa |1 -- .

|0 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17569568/a-on-yha-syvemmassa-emvastakkainasetteluemssa---lannen-ja-idan -
|1 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17624532/emreviiritaisteluem-ei-ole-rasismia -

c
__
122704

26

431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ehkä olla niin hyviä kuin luulemme, tai sitten muut ovat parempia kuin tiedämme?

      • Anonyymi

        Matalastakin majasta voi astua esiin suurmies.
        Se, mitä on pinnalla, ei aina kerro mitä on maan alla. Tästä opettaa kuva, jossa yksi jänis kehuskelee maan pinnalla olevilla rehevillä porkkanan tupsurehuilla, ja toinen epäröi oman porkkanansa kokoa, koska rehut on pienet. Homma osoittautuu, että jälkimmäisen porkkana oli sitten se suurin.

        Toinen mikä opettaa on susi, jonka selässä useita nuolia, joka katsoo vanhaa minäänsä kun se oli pentu silloin, kun sen selässä oli yksi nuoli, ja se pienenä oli jo silloin lyyhistynyt siihen yhteen.


    • Anonyymi

      HS-ote: " .. ”Olemme huolestuneena seuranneet tätä trendiä ja pyrkineet miettimään yhteistyössä erilaisten tahojen kanssa, mitä tälle voitaisiin tehdä”, Nesteen henkilöstö-, turvallisuus- ja viestintäjohtaja Hannele Jakosuo-Jansson kertoo Helsingin Sanomille. .. "

      "Nesteen henkilöstöjohtaja seuraa Pisa-tuloksia huolestuneena: ”Mikä on suomalaisen osaamisen perusta jatkossa?”
      Kemianteollisuus kehottaa ottamaan nyt mallia Virosta, joka sijoittuu oppimistuloksissa Euroopan kärkeen."

      https://www.hs.fi/talous/art-2000010037324.html

    • Anonyymi

      Ne kännykät, kännykät ja 15 sekunnin pikavideot - ei enää keskittymiskykyä!

      • Anonyymi

        Miten on nykyään lasten ja nuorten keskittymiskyky?


      • Anonyymi

        Mikä saa heidät uteliaisuudesta näkemään sen kaiken? Mihin he tarvitsevat sitä? Ja heillä ei ole tietoa luonteensa käyttöjärjestelmäsarjasta, tai sen osatekijöistä. Kuka opettaisi, koska valtakunta perustuu ateistiselle tiedepohjaiselle uskomusjärjestelmälle.


    • Anonyymi

      Kiperä kysymys kokoomukselle, joka tietoisesti heikentää köyhien asemaa ja lisää heidän määräänsä hallitustoimillaan ja persu komppaa vierestä, ehkä ymmärtämättä yhteiskuntavaikutetta!

    • Anonyymi

      Miksi Pisa-tulokset putoavat?

    • Anonyymi

      Hesarista! -- "Emme ole ainoita, jotka kauhistelevat Pisa-tuloksia!

      Teknologian avulla haluttiin tehdä oppiminen helpommaksi eikä syvällisemmäksi. Seurauksena oli oppimistyön korvautuminen näennäisoppimisella."

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010038541.html

    • Anonyymi

      Meillähän ei ole miehiä tai miehen mallia, on erilaista seka isää tai lesboäitiä jne.

      Lapsi ei osata kasvattaa, rakastaa tai ohjata oikeaan suuntaa, tukea.

      Petetään, erotaan, juodaan ja eletään hällä väliä tyylillä, vastuuta mennään pakoon.

      Minä minäminä ihmisiä ja oma napa tärkein.

      Luullaan, että koulu, opettajat kasvata lapsia mutta eihän se niin ole.

      Vielä sairas hallitus, jossa rasismia, aivan hulluja ministereitä, jossa säkitetään tummia naisia. Maailma ja sen päättäjät menneet ihan sekaisin ja ohjaavat suomea ja maailmaa pahaan suuntaan.

      Tämä ei tiedä hyvää tappoja, jengejä, muuta pahaa lapsille ja aikuisille!

      • Anonyymi

        Juuri näin! On vain oma oikea biologinen isä ja äiti (mielellään yhdessä), muut ovat lähinnä korvikkeita evoluution näkökulmasta. Tosin on myös vastuuntuntoisia "isiä ja äitejäkin", mutta vain geneettinen biologia takaa aidon rakkauden omiin lapsiin!


    • Anonyymi

      Lasten ja nuorten menestymiskeskustelu jatkuu kuumana.

    • Anonyymi

      HS-ote: " .. ”Yliopistoon tulevat opiskelijat ovat aivan yhtä fiksuja kuten ennenkin, mutta matematiikan perusosaamisessa on puutteita. Sellaisessa, jossa ei saisi olla. Ei se voi kertoa mistään muusta kuin rutiinin puutteesta”, Ilmonen sanoo. .. "

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010049487.html

    • Anonyymi

      Hyvin yksinkertainen selitys:

      Minkänäköistä porukkaa oli kouluissa 2003?

      Minkänäköistä porukkaa on kouluissa 2023?

      Eiväthän Pisa-tulokset tule nousemaan enää koskaan 20 vuoden takaiselle tasolle. Aivan sama kuin yrittäisimme pusertaa kivestä vettä.

    • Anonyymi

      Oppiminen on aina oivallusta. Luin juuri iltapäivälehdestä, kuinka aikanaan joku lapsi oli ihmetellyt muiden nopeaa kertolaskutaitoa ja muiden tapa vain opetella ulkoa oli lspselle ensimmäinen oivallus, kaikki vain opiskelivat ulkoa. Itse ihmettelin lapsena mitä järkeä opetella tällaista ulkoa. Kun oivalsin mitä kertolasku ylipäätään tarkoittaa opin sen nopeasti. Ilman peruslaskutaitoja henkilö on epäpätevä lähes kaikissa ammateissa, joissakin hengenvaarallisen pätemätön. Harjoitus ja toistot tekevät mestarin tai ainakin perusosaajan.

      • Anonyymi

        Mitä toivot, sen lopulta uskot.
        Minkä uskot, tiedät lopulta.
        Mitä tiedät, sen lopulta luot.
        Mitä luot, sen lopulta koet.
        Mitä koet, sen lopulta ilmaiset.
        Mitä ilmaiset, sinusta tulee lopulta.
        Tämä on kaava koko elämälle.

        Hyvä olo" on tapasi kertoa itsellesi,
        että viimeinen ajatuksesi oli totuus,
        että viimeinen sanasi oli viisautta,
        että viimeinen tekosi oli rakkautta.
        Jos haluat parasta mitä maailmalla on tarjota,
        tarjoa maailmalle parastasi.
        - Neale Donald Walsch - (az quotes)


    • Anonyymi

      Luin tuossa kuinka kolme Pisa tutkimuksen kumta-ajan ihmistä kommentoi iltapäivälehdessä tutkimusta ja nyky menoa. Siinä olivat ammatteina maksuliikenne asiantuntija, IT-kehityspäällikkö j ON-line valmentaja. Kaikella kunnioituksella mutta kyllä näistä näkee että ei sillä hyvällä paperilla enää kaikki mitään hyödyllistä tee. On koordinaattoria, quality manageria ja sen sellaista. Suurin osa on jonkinlaisia teettäjiä, teetättäjiä ja teetätyttäjiä. Kaikki on vain ohjausta ja töitten valvontaa, opettamista ja varmistelua.

    • Anonyymi

      Ehkei nuoriso ole maailman parhaita, mutta virkamiehet ovat, kuten Orpo julisti. Eli ne virkamiehet, jotka löivät portit kiinni kotiin pyrkivien suomalaisten edestä.
      Ne samat virkamiehet, jotka ovat tekniseltä kehitykseltään kivikaudella, eivätkä osaisi siis tehdä rautaista veistä itselleen alkutekijöistään.

      Ja aikoinaankin, maailman paras nuoriso, jota ei opeteta nousemaan kivikaudelta, vaan kunhan osaavat elää kivikautisin käsityksin nykytekniikka käsissään ja teolliset vaatteet päällään?

      https://www.youtube.com/results?search_query=primitive+technology+iron

      Nimittäin tilanne on sama kun ihmisellä, joka ei tiedä olevansa sairas - hän ei osaa hakeutua lääkäriin.
      Kauanko kivikautiset villit aikovat antaa asian jatkua, eivätkä kykene näkemään teollisten välineiden ohitse? Missä on heimopäällikkönne? Siis se kovin kundi, joka piirissä seistessä räkii eniten maahan luultavasti osoittaakseen kykyään lisääntymiseen?

    • "Suomalaista koulutusta on uudistettava perusteellisesti

      Kestävä kasvu vaatii osaamistason nostoa – tähän täytyy ja on mahdollista päästä lisäämättä julkisen talouden alijäämää.

      Martti Hetemäki, Vesa Vihriälä
      14.2. 2:00 .. "

      ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010224131.html -

      • Anonyymi

        Kerro Ilkka miksi sinulta jäi peruskoulu kesken?


    • Anonyymi

      Pojat ropaavat "corolliaan"!

      • Anonyymi

        Sulla varmaan itätrollina oli Mosse tai Lada.


      • Anonyymi

        Eihän trollilla moninkertaisena rattijuoppona ole edes ajokorttia.


    • Anonyymi

      ketähän se tämäkin keskustelu oikein auttaapi.

    • Anonyymi

      HS-ote: " .. Osalla miehistä taas menee huonosti. Koulussa heillä sakkaa, eikä lukeminen maistu. Joulukuussa julkaistuissa Pisa-tuloksissa Suomi oli ainoa OECD-maa, jossa tytöt menestyivät matematiikassakin selvästi paremmin kuin pojat. Työelämässä teollisuuden rakennemuutos ravistelee tekniikan ammatteja, jotka ovat Suomessa surullisen sukupuolittuneita. Tulevaisuus ei näyttäydy toiveikkaana. .. "

    • Anonyymi

      Tyttöjen kouluttaminen on usein rahan haaskausta.
      Tasa-arvovaltuutettu: ”Seksuaaliseen ahdisteluun pitäisi puuttua kovalla kädellä jo koulussa”
      Perä kauppias NINA MALMBERG "kylä on hirveää tämä seksuaalinen ahdistelu".
      Eikö nämä horot ymmärrä, minkälaisessa ahdingossa nämä kikkeleitään esittelevät miehet ovat.
      Heillä nykylasisäädännön johdosta ei ole minkään laisia seksi energian purkamiskeinoja, heidät on ajettu äärimmäiseen ahdinkoon juuri tällaisten naisten toimesta, jotka omalle horolleen yrittävät saada lisäarvoa ajamalla toiset ihmiset äärimmäiseen ahdinkoon, hävetkää.
      Kikkeli on luonnollinen osa ihmiskehoa jonka näkeminen nyt ei nykyisiä nuoria tyttöjä paljon järkytä, varsinkin kuin jo useat 13 vuotiaan jakavat peräänsä kuin sähkösanomaa.
      Perus ongelmahan on siinnä että nainen valtavin uhrauksin ja suurella vaivannäöllä yrittää herättää epätoivoisesti ympärillään seksuaalista kiinnostusta ja näin törkeästi seksuaalisesti häiritsee ympäristöään.
      Maailma on siitä kurja, että nainen ollakseen jotenkuten tasa-arvoinen joutuu käyttämään törkeästi seksuaalista kiristystoimintaa hyväkseen.
      Tieteinenkin tämä aiheuttaa osassa miehiä pahaa naisvihamielisyyttä, jonka kohteeksi naiset usein joutuvat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      246
      2309
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      165
      1489
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1335
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1059
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      214
      955
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      689
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe