Hometalot!

Anonyymi-ap

Eikö jo olisi aika kirjata lakiin että asunnon sisäilman laatu (hometta, radonia ym. vipeltäjät) pitää olla tarkastettuna ennen kaupantekoa, sekä myös vuokrakohteissa. Energiatodistukset ja pintapuoliset kuntotarkastukset ovat yhtä tyhjän kanssa. Myös asunnon ostajilla pitäisi olla oma kiinteistönvälittäjä valvomassa ostajan etua.

9

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis ilmanlaatu mukana osana kuntotarkastusta, joka yleensä on puutteellinen ja jonka voi tehdä käytännössä kuka tahansa?
      Kiinteistövälittäjällä on ensisijaisena tavoitteena saada asunto myydyksi ja provikat itselleen. On sitten kysymys myyjän tai ostajan välittäjästä. Tarkasti ottaen he eivät edes ole vastuussa mistään.
      Eiköhän ostajan kannata itse paneutua asiaan, esim. homekoirat kannattaa käyttää ostokohteessa ennen kaupantekoa.

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🍒 ­­N­y­m­­­f­­o­m­­a­­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17979820l

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Home sinänsä ei ole ongelma, jos se ei asunnossa haise (kellarille). Jos ihminen on yliherkkä koivun siitepölylle, ei niitä koivuja ruveta poistamaan pihoista. Toisiin ihmisiin sisäilman homepitoisuudet vaikuttaa ja toisiin ei. Homeeseen sairastuneilla on varmasti yliherkkyyttä myös muihin allergiaa tuottaviin asioihin.

      • Anonyymi

        Home on käytännössä aina ongelma ja ympärivuotinen, verrattuna esim. juuri tuohon koivun siitepölyyn. Kaikki vaarallisetkaan homelajit eivät edes haise.
        Joten muuttaminen homeasuntoon on aina riskiasia. Pahin on tilanne, jossa homepitoisuus selviää vasta jälkikäteen. Tämän vuoksi asia on selvitettävä ennen kaupan tekoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Home on käytännössä aina ongelma ja ympärivuotinen, verrattuna esim. juuri tuohon koivun siitepölyyn. Kaikki vaarallisetkaan homelajit eivät edes haise.
        Joten muuttaminen homeasuntoon on aina riskiasia. Pahin on tilanne, jossa homepitoisuus selviää vasta jälkikäteen. Tämän vuoksi asia on selvitettävä ennen kaupan tekoa.

        Sulla varmaan pitkä kokemus homeen hajusta ja lajeista. Haistatko näin syksyisin ulkona eri homelajien itiöt toisistaan? Metsässä joka sammalen alla valkoista hometta ja lähettää sulle viestejä.

        Rohkeasti vaan.


    • Anonyymi

      Asunnon homeisuus muodostuu kosteudesta. Suhteellinen kosteus yli 70% niin home lisääntyy.

      Nyt muurahaiset aiheuttavat rakennuksessa ongelmia. Vaikka rakennus on kuivalla paikalla ja salaojitukset kunnossa niin murkkusrmeija aiheuttaa perustuksissa ongelman.

      Murkut viljelevät hometta ja home nostaa maaperästä kosteutta rihmastoa pitkin isojakin matkoja. Tyroksit on koverrettu perustuksissa muurahaisten toimesta käytäviä täyteen, kun olen purkanut joitakin taloja.

      Jokaisen talon omistajan tulee torjua murkut vuosittain oman talonsa perustuksista. Ei kaikki kosteus ja home ole murkkujen aikaan saannoksia mutta perustuksiin pesiytyneet murkkuarmeijat on terveelle talollekkin ongelma.

      Hyvä kuivatus talon perustuksissa lopettaa homehtumisen kokonaan, kun suhteellinen kosteus on alle 70%. Suolalla lopetettiin n. 40 v. sitten erään rintamamies talon perustuksissa muodostunut home. Sinne ei ole sen jälkeen muodostunut hometta. tietysti kuivatimme salaojituksella perustukset.

      Tässä vain joitakin kokemusperäisiä ajatuksia tuosta home asiasta. Tietysti allergioiden lisääntyminen ja ihmisten herkistyminen aiheuttaa tilanteen, jossa herkimpien on turha muuttaa omakotitaloihin sillä siitepöly ja homeitiöt ovat niiden alueella kesisin ja syksyisin väistämättä runsaita.

    • Anonyymi

      Voi pyhä yksinkertaisuus. Millähän ne kaikki mitattaisiin ja kuka sen kaiken kustantaisi? Kerrohan lapsukainen omin sanoin.

    • Anonyymi

      Juu suola on paras lääke muurahaisiin. 1 krs parvekkeelta ne katos suolauksen jälkeen.

      • Anonyymi

        Vasara on vielä parempi. Onnistumisprosentti on sata jos osuu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe